kızlar eşim gecen hafta spermiyogram ve doppler testi yaptırdı.doppler testinin sonucunda sol testiste damar genişliği 2.11 mm ve reflü akımı gözlendi yani SOL VARİKOSEL teşhisi kondu.spermiyogram testinde sayı 1ml.de 29 milyon sperm cıktı hareketlilikde iyi fakat morfolojide sorun var.eşimde normal sperm %0 yani hiç yok.doktor varikoselin sperm morfolojisini bozduğunu ve bu yüzden ameliyat olması gerektiğini söyledi.ama yorumlardan okuduğum kadarıyla varikosel ameliyatı morfolojiyi etkilemiyor yada yanlış mı biliyorum?eşimin sigara,alkol vb. alışkanlığı yok.genede ameliyat olmasına gerek varmı?morfolojiyi yükseltmek için neler yapılabilir?yardımcı olur musunuz?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Erkek İnfertilitesi Varikosel ve Morfoloji
- Konu Sahibi turkuaz10
- Başlangıç Tarihi
Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?kızlar eşim gecen hafta spermiyogram ve doppler testi yaptırdı.doppler testinin sonucunda sol testiste damar genişliği 2.11 mm ve reflü akımı gözlendi yani SOL VARİKOSEL teşhisi kondu.spermiyogram testinde sayı 1ml.de 29 milyon sperm cıktı hareketlilikde iyi fakat morfolojide sorun var.eşimde normal sperm %0 yani hiç yok.doktor varikoselin sperm morfolojisini bozduğunu ve bu yüzden ameliyat olması gerektiğini söyledi.ama yorumlardan okuduğum kadarıyla varikosel ameliyatı morfolojiyi etkilemiyor yada yanlış mı biliyorum?eşimin sigara,alkol vb. alışkanlığı yok.genede ameliyat olmasına gerek varmı?morfolojiyi yükseltmek için neler yapılabilir?yardımcı olur musunuz?
benim eşimde ameliyat oldu daha 3 ay olmadığı için test yaptırmadık ama benim bildiğim kadarıyla eğer vücuttan kaynaklanmıyosa sorun varikoselle düzeliyo madem eşinde öyle bi sorun var ameliyat olsun ameliyat olduğu halde düzelmezse bu varikosel kaynaklı olmadığını gösterir ama bunu da ameliyat olmadan anlayamazsınız bizdede morfoloji yüzde 1 di eşim varikosel ameliyatı oldu kasım 17 de test yaptırcaz sana iletirirm sonuçları inşallah unutmazsam
benim eşimde ameliyat oldu daha 3 ay olmadığı için test yaptırmadık ama benim bildiğim kadarıyla eğer vücuttan kaynaklanmıyosa sorun varikoselle düzeliyo madem eşinde öyle bi sorun var ameliyat olsun ameliyat olduğu halde düzelmezse bu varikosel kaynaklı olmadığını gösterir ama bunu da ameliyat olmadan anlayamazsınız bizdede morfoloji yüzde 1 di eşim varikosel ameliyatı oldu kasım 17 de test yaptırcaz sana iletirirm sonuçları inşallah unutmazsam
canım peki ameliyattan önce eşinde testislerindeki ağrı var mıydı?varsa ameliyattan sonra geçti mi ağrıları?
turkuazcım biz ankarada iyi bir profa gittik..bize varikoselin sayı ,hareket veya morfolojiyi etkilediğini söyledi..spermlerin ortamını bozuyormuş..o kısımdaki toplardamarla ilgili bir sorun olduğu için, spermlerin sayısı çok olsa bile şekli yani morfolojisi bozulabiliyormuş..o yüzden bence ameliyatı yaptırın..iyi araştırıp güzel bir hastane ve doktor seçerseniz bence hiç sorun olmaz..hem şimdi olmasa ilerleme durumunda sonra olması gerekebilir..ayrıca benim eşimde de daha önceleri sancı yapardı..artık yok..sayımız ve hareketliliğimiz de arttı..sizin de morfoloji bence düzelir ameliyatla..hem çok basit bi ameliyat..
çok teşekkür ederim kızlar ilgilendiğiniz için.sizin dediklerinizden yola çıkarak ameliyat olmaya karar verdi eşim.biz ankarada oturuyoruz.ankarada varikosel ameliyatı yaptırabileceğimiz güzel bi hastene varmı?üniversite hastaneleri çok sonraya sıra veriyor.bu yüzden aslında güzel bi özel hastane olsa daha ii olur?tavsiyeleriniz nelerdir?
- 9 Eylül 2008
- 540
- 3
- 316
kızlar bizde perşembe günü tahlil vermeye gitcez bakalım sonuç ne çıkacak ameliyat sonrası 3. ayımız
inşallah düzelme vardır arkadaşım :ecrin_bebek:bizde 1aralıkta yaptırcaz off hayırlı evlatlarımız olur inşalllah
- 9 Eylül 2008
- 540
- 3
- 316
mikrocerrahiyi mutlaka uzmanına yaptırmalısıız genelde önerilen microdur ama pahalı bir yöntemdir. biz diğerini tercihettik babam doktor onun görüşleri doğrultusunda normal ameliyat olduk ama her iki tür ameliyatta da önemli olan varikoselde tecrübeli bir doktor olmasıdır. seçim tabi ki sizin şimdiden geçmiş olsun
- 9 Eylül 2008
- 540
- 3
- 316
eftalya yaptırdık akşama sonuçları alacağız çok heyecanlıyız c.tesi doktora götürcez ama burdan yazarım herkese yorumlarınızı esirgemezsiniz inşallah ....
sozuucüm bende heyecan yaptım bak şimdi hayırlı haberlerini bekliyoruum:lepi:
günaydın kızlar .... sonuçları yazıyorum , ne görürsem hepsini yazıyorum ))
Görünüm : Opak
Ph : 7,8
Viskozite : Normal
Miktar : 3,5 cc
Sper Sayısı : 22.000.000/ ml
Total Sperm Sayısı :77.000.000/ml
ıleri Hızlı Hareketli : %10
Yavaş Hareketli : %30
Yerinde Hareketli : %20
Hareketsiz : %40
Progresif Hareketli Sperm Yüzdesi:%40
Progresif Hareketli Sperm Sayıs:8.800.000/ml
Morfolaji (Normal ) :%15
Yuvarlak Hücre :3.000.000/ ml
Aglütinasyon :Yok
Not :Normospermi
Görünüm : Opak
Ph : 7,8
Viskozite : Normal
Miktar : 3,5 cc
Sper Sayısı : 22.000.000/ ml
Total Sperm Sayısı :77.000.000/ml
ıleri Hızlı Hareketli : %10
Yavaş Hareketli : %30
Yerinde Hareketli : %20
Hareketsiz : %40
Progresif Hareketli Sperm Yüzdesi:%40
Progresif Hareketli Sperm Sayıs:8.800.000/ml
Morfolaji (Normal ) :%15
Yuvarlak Hücre :3.000.000/ ml
Aglütinasyon :Yok
Not :Normospermi
Eşimin 2002 yılında varikosel anlasılmıs ve amelıyat olmus.Fakat daha sonra hıc kontrole gıtmemıs,aılesıde ıyılestı dıye uzerınde durmamıs.Bulundugum yerde hastane olmadıgı ıcın doktora gıdıp kontrol ettıremıyoruz ve ben huzursuzum.Belkıde ıyıdır onuda bılmıyoruz.16 aydır evlıyım ama korunuyoruz,daha hıcbır bılgımız yok bebegımız olacak mı olmayacak mı dıye.Insallah yersizdir sıkıntımız...
- 9 Eylül 2008
- 540
- 3
- 316
Eşimin 2002 yılında varikosel anlasılmıs ve amelıyat olmus.Fakat daha sonra hıc kontrole gıtmemıs,aılesıde ıyılestı dıye uzerınde durmamıs.Bulundugum yerde hastane olmadıgı ıcın doktora gıdıp kontrol ettıremıyoruz ve ben huzursuzum.Belkıde ıyıdır onuda bılmıyoruz.16 aydır evlıyım ama korunuyoruz,daha hıcbır bılgımız yok bebegımız olacak mı olmayacak mı dıye.Insallah yersizdir sıkıntımız...
inşallah yersindir sıkıntıların ama bunu spermiyogram testi yapmadan yada denemeden bilemezsin ama sen bence içini ferah tut ve böyle şeylere kafanı takma ne zaman çocuk düşünüyosunuz .....