• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ve Morfoloji

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım benim eşimdede reflülü varkikosel vardı doktor reflü varikoselde kan akımının olmadığını ve testisleri sıcak tuttuğunu o yüzden ameliyat olması gerektiğini söyledi...eşimin morfolojisi ameliyat sonrası WHO ya göre %43 ten %53 çıkmıştı... sayı artmıştı keçiboynuzu kürü yaptık zorla içirdim:) bende incir kürü bol dua ettim ve stresten uzak kaldım... gebelik oluştu eşimin ameliyat öncesi değerleri çok kötü değildi ama eşim madem bu kendiliğinden iyileşmiyor tam aksine ilerliyor ameliyat olurum kurtulurum dedi. bence sende ameliyatı yaptır iyi bir hekime yaptır tavsiyem budur.

Son düzenleme:
Bi kaç gündür takip ediyorum siteyi,yeni üye oldum.
Bende biraz sıkıntılıyım.Nasıl bi durumun içindeyim çözmeye anlamaya çalışıyorum.
1,5 yıldır evliyiz 7 aydır filan çocuk isitiyoruz,olmayınca doktora gidelim bi dedik. İlk ben muayene oldum tabiki,sorun çıkmadı çok şükür. Eşimden Spermogram istediler.
değerler şunlar :

sperm sayısı : 32 milyon
koku :normal
renk : sarı opak
miktar : 4ml
ph :8
hızlı ileri hareket : 18
hızlı ileri hareket :10
yavaş ileri :24
yavaş ileri :15
yerinde hareket :36
yerinde hareket :35
hareketsiz : 22
hareketsiz : 40

Ürologa gitmemiz söylendi bu sonuçlarla gittik. El yordamıyla dokunarak sağ testisinde varikosel olduğunu söylemiş hareket azlığı olduğunu söylemiş. 2 gün sonra küçük bi 10 dk lık ameliyatla sorun kalmaycağını söylemiş. Burdaki yazılar korkuttu biraz beni. Devlet hastanesinde ameliyat olacak,tehlikeli bi ameliyatmı yan etkileri nedir?korkuyorum yardım edermisiniz.

canım bir başka doktora daha gidin o da varikosel var derse ameliyat olun...tamam varikosel ameliyatı korkulacak bi ameliyat değil ama doktor yanıldıysa boşuna ameliyat olmasın eşin..biz 2 ayrı ilde doktora gösterdik..ilki 4.evre hemen ameliyat olmalı dedi,sonraki 1.evre ameliyat olmasa da olur dedi..aradaki farka bak...o yüzden iyi araştırın..sonra karar verin derim ben..geçmiş olsun

canım bencede bi dr daha gidin ben morfoloji değerlerini göremedim sayı normal hareketliliktede pek bi problem gözükmüyor acele etmeyin ameliyat için tekrar bi test yaptırın 3 ay sonra sonra değerlendirin durumunuzu

Sağolun arkadaşlar haklı çıktınız. Bi başka doktora gittik ve ameliyata gerek olmadığını söyledi. pazartesi bi daha test istedi bakalım ne olacak. çook teşekkürler.

benim eşim 9 gün önce ameliyat oldu kesinlikle ameliyat olmalı hiç sıkıntı yaşamadı bence normal ameliyat olmalı bence şimdiden geçmiş olsun umarım olumlu cevap alırsınız
opuyorumnanaktan

Bu ülkede ehil olmayan insanlar yüzünden yaşıyoruz ne yaşıyorsak. Doktor bi daha test istiyor bulunduğu hastaneden orda test yaptırma bi işkence bi saçmalığa dönüşüyor. Adam burda yerimiz yok eve git demiş yarım saate getir demiş, arabayla 10 dkda götürüyor eşim memur yok ortada bi 10 dkda memuru arıyor,memuru buluyor hemen teste alsın diyede uyarıyor adam diyoki tamam sen laboratuvara bırak ben gelirim diyor. Ve 4 saat sonra gidiyoruz memurun testen haberi yok çaktırmamaya çalışıyor bi kağıda el yazısıyla yazıp veriyor sonucu. 32 milyon olan sperm sayısı olmuş 8 milyon 4 kat fark var arada. doktorda şaşırıyor başka hastaneden bi daha test isitiyor.
Eşim işine yoğunlaşamıyor iiyice gerildi, sıkıntı olmayan bişeyi sıkıntı haline getirdiler. 1aydır sonuçlandıramadık,eşimle huzursuz olduk. Memur olan arkadaşlar varsa bu sitede birazdaha işinizi aldığınız parayı hakederek çalışın diyorum.

inşallah yersindir sıkıntıların ama bunu spermiyogram testi yapmadan yada denemeden bilemezsin ama sen bence içini ferah tut ve böyle şeylere kafanı takma ne zaman çocuk düşünüyosunuz .....

ınsallah cnm yersızdır... İşi geregı evde olmuyor cogu gunler vakıtte bulamadık bır turlu aslında... ama gelınce kendısınede soledım hemen doktora gıdecegız karı koca bı gözukelım dedım... Icım ferah aslında ama hep beynımın bır kösesının kemırıp duruyor acıkcası... 2011 de düşünüyoruz ama ıste ya olmuyorda bız bılmıyorsak dıye de dusunmeden duramıyorum...Bulundugum yer mahrum bır yer hastane yok bısey yok ondan 2011 de tasınacagız gıderken hamiş olsam dıye dusunmustum ama nasıp ıste...

bizdede eşim çocuk istiyodu ilk evlendiğimizde bende hep 2010 şubat diyodum sanki olacakmış gibi ayını bile söylüyodum sonra bir tesadüf sonucu eşim varikosel olduğunu öğrendi o gün çok kötü durumdaydı sonra yapmaya karar verdik 2008 aralık dan önceydi denedik olmadı bekledik 2009 ağustosa kadar sonra ameliyat oldu ve 2010 şubat ayı tam 6. ayı doluyo bende hep ona diyorum korkma Rabbim benim gönlümde olanı vercek ben hep2010 şubat dediğim için bunları yaşadık diyorum umut işte benimki inşallah Rabbim benim gönlüme göre verir hepimizin gönlüne göre verir AMıN çok uzun oldu yaaa

tşk ederim moralin için ama şuan çok bunalımdayım canım çok sıkılıyo dokunsalar ağlayacam içimde bi sıkıntı anlatamam yüreğim daralıyo bugün neden se .....bide bende ibs (bağırsak senromu var )üzüntü,sinir stresde kabızlık yapıyo ilaçı kullanıyorum oda idrar yanma ,iltihap yapıyo .ıltihapta çocuk olmuyo soğan kürü yapcam akşam bakalım ilaç içmeyecem .Doktara dedim ben çocuk istiyorum bu ilaç gebelikte kullanılmamalı diyo o zaman gebelik düşünmeyeceksin dedi kesti konuyu ay başınızı ağrıttım içim boşaldı galiba :-((((((

ıdrar yolu enfeksıyonunda kesın cocuk olmaz mı??? Ben unıv de yurtta kaptım üşüttüğümde yanma oluyor,kabızlıkta ara ara cekıyorum,bu sorunların cok cok ılerı boyutlara ulasmadıgı surece hamılelıgı engelleyecegını zannetmıyorum canım cunku ben cok gıttım doktora cok sıkta tahlıl yaptırıp sormusumdur doktora ama hıcbır sıkıntı yok dedıler cok sukur..Ay korktum sımdı...

Arkadaşlar,
Biz çocuk düşünüyoruz ama denemeden önce herhangi bir sorun olup olmadığını bilmek istedik ve bu sebeple kontrole gittik. Benim değerlerim normal çıktı ama Eşim sperm testi verdi ve sonucunda tüm diğer değerleri çok iyiyken Morfoloji değer %0 çıktı. Bunun üzerine, Ürolojiye yönlendirdiler bizi ve doktor önce el muayenesi sonra da ultrasonla yaptığı muayenede özellikle sol tarafta gözle görülebilir büyüklükte varikosel tesbit etti; sağda da olduğunu ultrasonla tesbit etti. Olumlu sonuç verebilmesi için de her iki taraftan da ameliyat olması gerektiğini söyledi. Sonra başka bir doktora daha gittik bu doktordan da, okuduğumuz bazı yazılardan da ameliyat olsa dahi sonucun özellikle sayıyı etkileyeceğini ama morfoloji değerinde çok büyük bir değişiklik yapmayacağı bilgisini edindik. Bunun üzerine, eşim 2. kere daha sperm verdi ve Morfoloji değeri bu sefer de %2 çıktı. Hatta bu 2. doktor ikimizin de yaşı sebebiyle ameliyatla hiç vakit kaybetmeden bizi tüp bebeğe yönlendirebileceğini söyledi.Ama henüz normal yolla bile denememişken üstelik de varikoselin Morfoloji değeri üstünde etki etme ihtimali olduğundan biz buna yanaşmıyoruz. Aranızda ameliyat olup, Morfoloji değerinde büyük ölçüde değişim yaşayan oldu mu? Olduysa ve paylaşırsa çok sevinirim çünkü Eşim en kısa sürede ameliyat olacak. Sizlerin tecrübesinin fayda getireceğine inanıyorum. Şimdiden Teşekkürler...

normal yollarla çocuğum olur mu? acaba bu testi yapan merkezlerde bu kadar fark olur mu? herhangi bir tedaviye ihtiyacım var mı? toplam sperm sayılarım her iki testte de 1ml de 50 milyonun üzerinde.(toplam 3ml civarında 160 milyon toplam sperm sayisi ) bu arada ben keçiboynuzu kürü içsem bi faydası olur mu?
kafam çok karişik yardımcı olursanız sevinirim.

Skrotal renkli doppler us incelemesi yaptırdım .
B- mod ile yapılan incelemede bilateral testis ve epididim normal boyut ve eko yapısında ,konturları düzenli olarak izlenmiş, yer kaplayan kistik yada solid kitle lezyonu saptanmamiştir.Bilateral skrotal sıvı fizyolojik sınırlardadır.Solda dominant ven çapı istirahat halinde 2,5mm , valsalva manevrası ile 3,2mm dir. Venöz reflü mevcuttur.Hasta supin pozisyonunda istirahat halinde iken ve valsalva manevrası ile sağda venöz yapıların kalbrasyonu normal sınırlarda olup renk modunda ve spektral analizde reflü kaydedilmemiştir.
sonuç: solda minimal varikosel açısından sınırda doppler bulguları
hocam bu sonuçlara göre ben de varikosel var mı yok mu acil ameliyata ihtiyacım var mı sperm lerimde ki hareket yavaşliği bundAN dolayı olabilir mi?
Hocam sperm testi sonuçları;(özel hastane)
%11ileri hızlı,
%24yavaş ileri
%25 yerinde
%40 hareketsiz
2 ay sonra başka bir yerde tekrar sperm testi yaptırdım sonuçları;(tüp bebek merkezi)
%ileri 0
%37 yavaş ileri
%12 yerinde
%51 hareketsiz bu mrkezdeki yetkiler bizde daha ayrıntılı olarak spermleri seçeriz dediler ayrıca hocam.
hocam 2 ay içeresinde sperm sayılarında bu kadar değişiklik olabilir mi?

Arkadaşlar,
Biz çocuk düşünüyoruz ama denemeden önce herhangi bir sorun olup olmadığını bilmek istedik ve bu sebeple kontrole gittik. Benim değerlerim normal çıktı ama Eşim sperm testi verdi ve sonucunda tüm diğer değerleri çok iyiyken Morfoloji değer %0 çıktı. Bunun üzerine, Ürolojiye yönlendirdiler bizi ve doktor önce el muayenesi sonra da ultrasonla yaptığı muayenede özellikle sol tarafta gözle görülebilir büyüklükte varikosel tesbit etti; sağda da olduğunu ultrasonla tesbit etti. Olumlu sonuç verebilmesi için de her iki taraftan da ameliyat olması gerektiğini söyledi. Sonra başka bir doktora daha gittik bu doktordan da, okuduğumuz bazı yazılardan da ameliyat olsa dahi sonucun özellikle sayıyı etkileyeceğini ama morfoloji değerinde çok büyük bir değişiklik yapmayacağı bilgisini edindik. Bunun üzerine, eşim 2. kere daha sperm verdi ve Morfoloji değeri bu sefer de %2 çıktı. Hatta bu 2. doktor ikimizin de yaşı sebebiyle ameliyatla hiç vakit kaybetmeden bizi tüp bebeğe yönlendirebileceğini söyledi.Ama henüz normal yolla bile denememişken üstelik de varikoselin Morfoloji değeri üstünde etki etme ihtimali olduğundan biz buna yanaşmıyoruz. Aranızda ameliyat olup, Morfoloji değerinde büyük ölçüde değişim yaşayan oldu mu? Olduysa ve paylaşırsa çok sevinirim çünkü Eşim en kısa sürede ameliyat olacak. Sizlerin tecrübesinin fayda getireceğine inanıyorum. Şimdiden Teşekkürler...

benim eşim hareketlilik ve morfoloji de sorun vardı 5 ağustos ameliyat oldu 3 ay sonra doktora gittiğimizde teste morfolojinin düzeldiğini ileri hareketlilikte 0 iken 10 'a çıkmıştı morfoloji 14 olmuştu ama ilk testte ne kadar dı hatırlamıyorum .

Skrotal renkli doppler us incelemesi yaptırdım .
B- mod ile yapılan incelemede bilateral testis ve epididim normal boyut ve eko yapısında ,konturları düzenli olarak izlenmiş, yer kaplayan kistik yada solid kitle lezyonu saptanmamiştir.Bilateral skrotal sıvı fizyolojik sınırlardadır.Solda dominant ven çapı istirahat halinde 2,5mm , valsalva manevrası ile 3,2mm dir. Venöz reflü mevcuttur.Hasta supin pozisyonunda istirahat halinde iken ve valsalva manevrası ile sağda venöz yapıların kalbrasyonu normal sınırlarda olup renk modunda ve spektral analizde reflü kaydedilmemiştir.
sonuç: solda minimal varikosel açısından sınırda doppler bulguları
hocam bu sonuçlara göre ben de varikosel var mı yok mu acil ameliyata ihtiyacım var mı sperm lerimde ki hareket yavaşliği bundAN dolayı olabilir mi?
Hocam sperm testi sonuçları;(özel hastane)
%11ileri hızlı,
%24yavaş ileri
%25 yerinde
%40 hareketsiz
2 ay sonra başka bir yerde tekrar sperm testi yaptırdım sonuçları;(tüp bebek merkezi)
%ileri 0
%37 yavaş ileri
%12 yerinde
%51 hareketsiz bu mrkezdeki yetkiler bizde daha ayrıntılı olarak spermleri seçeriz dediler ayrıca hocam.
hocam 2 ay içeresinde sperm sayılarında bu kadar değişiklik olabilir mi?

yani iki ayda bu kadar düşer mi bence başka yere bir tane daha yaptırın ama ilk testinizdeki ileri hareketlide %11 düşük ama kötü değil benim eşimin ameliyat sonrası %10 olmuştu yani iyi ameliyatla daha çok artar korkma ama önce sonuçları iyi bilmek lazım bir test daha yaptırın derim ben

arkadşlar meraba.yeni katıldım aranıza.eşimin sperm sonuçlarında sayı 12 milyon çıktı.fakat hareketsizler. morfoloji 0 çıktı.ne anlama geliyo bu.

Back