• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
yazdıklarınızı okuyunca bende sinir oldum :47: benimkide öyle ilaçları eline veriyom öyle içiyo yoksa unutuyo yada umursamıyo bilmiyorum ama benden çok bebek isteyen oydu daha bi istekli içmesi lazım bi isyan çıkarsam iyi olcak sanırım :47:

arkadasim cok sevindim sizinde degerlerinize - ne kadar surede bu sonuca ulastiniz ? yani bizde test yaptirsakmi diye dusunuyorum da . yaklasik 4 ay olucak ameliyattan sonra ? ozel bisey kullandiniz mi ? benim esim sagliksiz besleniyor o takviye gidalari da kesinlikle yemiyor macunlar aldik onlarda ayni :( sen bu konulari cok arastirdim artik prof oldum demissin bana da bir fikir ver :)

canım ben sizin yerinizde olsam tam 6 ay dolunca test yaptırırım.3 ay da bazen değerler düzelmezken 6 ay test yaptırdığın zaman değerler düzelmiş olabiliyor ama 3 ay bir sürü morali bozulan oluyor o yüzden bence 2 ay daha bekleyin bizde acaba test versek mi diye çok iki de kaldık ama ameliyatın tam 6.ayında test verdik canım. sonuçlar bu şekilde eşim çok sağlıksız beslendi benim size önerim vitamin ilaçları kullanmanız. değerlerimiz düzeldi ama hızımız şuan az yani doktor yeter diyor ama sonuçlar daha iyi olsun diye argınmax aldık canım keşke ameliyat sonrası alsaydık değerlerimiz daha iyi olurdu belki de...proxeed plus da kullanabilirsiniz canım.sizin ameliyat öncesi değerleriniz nasıldı canım yazar mısın merak ettim.

peki canim bu varikosel sonrasi duzelme cok kiside oluyor diye duydum sende oyle mi biliyosun ? doktor ameliyat iyi gecti dedi ama bilemiyorum ki bu nedenle bi teest yaptiralim bir duzelme var mi goreyim istiyorum birrde sonuclar gercekte duzelmisse bende iki ay daha kaybetmiyim istiyorum - doktora gidelim ki doktorun esimle konusmasini saglayayim diye dusunuyorum .. zaten bunca seyi dusunmekten gun geliyor ki kendimi unutuyorum :(
neyse canim gec oldu iyi geceler sana - saolasin gorusmek uzere

tatlım 3 doktor bize şunu söyledi varikosel için. eğer sorun gerçekten varikosel kaynaklı ise yani varikosel sperm değerlerini bozduysa mutlaka düzeliyormuş. varikosel var spermlerinde şekli bozuk ama ameliyat oldunuz 6 ay 1 yıl hatta 2 yıl eğer düzelme olmadıysa o zaman doğuştan ya da başka nedenlerden kaynaklı şekli bozuk oluyormuş. varikoselin gerçekten var olup olmadığını anlamak, teşhisini koymak çok önemli.kısaca spermlerin şekil bozukluğunun nedeni varikoselse ameliyatı yapan doktor başarılı bi ameliyat yaptıysa düzelir tatlım.biz varikosel teşhisi koymak için tam 4 ay araştırma yaptı doktorlar her ay test verdik değerleri takip ettiler ilaç verdiler sorunun gerçek nedenini araştırdılar ve tek sorun varikosel şuan o yüzden ameliyat olun mutlaka düzelir dediler canım...

Tatlim biz ameliyattan sonraki ilk 3 ay proxeed kullandik ise yaramadi arginmaxin icerigi daha guclu. Ameliyattan once hic bbisey ise yaramaz tatlim. Yumurta takibi istemedik yasim 32 ye girdim beklemek istemiyorum. Yarin kontrolum var kist yoksa bi asilama daha yaparim olmazsa tupe gececem beklemek istemiyorum artik. Benim esimde surekli ben cocuk istemiyorum der ama zorla yaptiriyorum herseyi :)))

canım iki kutu argınmax aldık bakalım inş işe yarar 1 ay sonra tekrar test vereceğiz ilaç etki ediyor mu diye.

yazdıklarınızı okuyunca bende sinir oldum :47: benimkide öyle ilaçları eline veriyom öyle içiyo yoksa unutuyo yada umursamıyo bilmiyorum ama benden çok bebek isteyen oydu daha bi istekli içmesi lazım bi isyan çıkarsam iyi olcak sanırım :47:

yok canim isyan cikartirsan hic icmez bosver sen yine de boyle devam et bu erkekleri anlamak mumkun degil oyle dengesizler ki :(

canım ben sizin yerinizde olsam tam 6 ay dolunca test yaptırırım.3 ay da bazen değerler düzelmezken 6 ay test yaptırdığın zaman değerler düzelmiş olabiliyor ama 3 ay bir sürü morali bozulan oluyor o yüzden bence 2 ay daha bekleyin bizde acaba test versek mi diye çok iki de kaldık ama ameliyatın tam 6.ayında test verdik canım. sonuçlar bu şekilde eşim çok sağlıksız beslendi benim size önerim vitamin ilaçları kullanmanız. değerlerimiz düzeldi ama hızımız şuan az yani doktor yeter diyor ama sonuçlar daha iyi olsun diye argınmax aldık canım keşke ameliyat sonrası alsaydık değerlerimiz daha iyi olurdu belki de...proxeed plus da kullanabilirsiniz canım.sizin ameliyat öncesi değerleriniz nasıldı canım yazar mısın merak ettim.

bizim degerler 8 milyondu ama ileri hareketli hic yoktu - normal morfoloji 40 mis - ama toplam sayida azdi - miktarida az belki bilemiyorum bakalim ne olur simdi baska bir doktora gidicem ben o her yerin sonucunu kabul etmiyorum dedi baska bir laboratuvar soyledi orda yaptirmak istiyorum ki bu dr a gidebileyim .. aslinda ben test yaptirsak sonucun kotu oldugunu bile gorsek belki diyorum biraz dikkat eder diye istiyorum bakalim ikna edebilirsem gondericem insallah ..asilama mi yapicaksin sen ? yoksa normal yolla mi deniyosunuz ? hani degerleriniz yeter demis ya doktorunuz ?

bizim degerler 8 milyondu ama ileri hareketli hic yoktu - normal morfoloji 40 mis - ama toplam sayida azdi - miktarida az belki bilemiyorum bakalim ne olur simdi baska bir doktora gidicem ben o her yerin sonucunu kabul etmiyorum dedi baska bir laboratuvar soyledi orda yaptirmak istiyorum ki bu dr a gidebileyim .. aslinda ben test yaptirsak sonucun kotu oldugunu bile gorsek belki diyorum biraz dikkat eder diye istiyorum bakalim ikna edebilirsem gondericem insallah ..asilama mi yapicaksin sen ? yoksa normal yolla mi deniyosunuz ? hani degerleriniz yeter demis ya doktorunuz ?

canım önemli olan burada değerlerin değişkenlik göstermesi ve düşük olması el ile muayenede varikosel tanısı konmalı kesin ondan sonra doktor zaten ameliyat der.bizim de ileri hızlımız sfırdı iki testimizde yazayım ameliyat öncesi değerleri 4 test yaptırdık

ameliyat öncesi 1.testimizde toplam sperm:40,morfoloji:16 ileri hızlı:8.hareketlilik:51
ameliyat öncesi 2.testimizde toplam sperm:15,morfoloji:0 ileri hızlı:0.hareketlilik:34
ameliyat öncesi 3.testimizde toplam sperm:33.morfoloji:0 ileri hızlı:0,harketlilik:20 bu testler 1 ay arlakılarla yapıldı daha sonra doktor proxeed plus diye ilaç verdi belki değerler artar diye 3 ay bu ilacı kullandık ve 3 ay sonra tekrar test yaptırdık o test sonucumuz şu şeklide:

ameliyat öncesi 4.testimizde toplam sperm:35,morfoloji:16ileri hızlı:3,hareketlilik:17 bu değerlerden sonra değerlerimizin inişli çıkışlı olması el ile muayene de varikosel çıkması, renkli dopler ultrasonda ileri derecede varikosel çıkınca tek sorun olarak varikosel görünüyor dedi 3 doktora gittik 3 de aynı şeyi söyleyince ameliyat olduk canım.
ameliyat sonrası(6.ay):total sperm:76,morfoloji:33,ileri hızlı:5,hareketlilik:61 doktorumuz bekleyin normal yolla olur dedi, bekliyoruz canım. argınmax aldık onu kullanamaya başlayacağız.

Son düzenleme:
argınmax aldık canım 2 kutu ilaçlar bittikten sonra test yaptıracağız eğer gözle görürlür bi artış olursa devam ederiz...var mı gelişme canım naber?

sonradan gordum canm hakkınızDa hayırlısı olsun inş degerler bıranda fırlama yapar bense bı gelşme yok adetımı beklıym talım inş gelmez

Optimist3 ve delinefsin ne kadar zor bir durum degil mi beni anlamaniza gercekten cok sevindim asilnda sevincte degil keske anlamasaydiniz anlayacak durumlara dusmeseydik hicbirimizde.Destek bekleyerek zaten hata ediyoruz biz destek oluyoruz ama karsiliginda 1 gram birsey yok.Benim esimde oyle hergun yok hapiini ictinmi diye takip et cunku vermessem icmiyor yok macun ver yok kur yap onu yap bunu yap bende insanim bi Allahin kulu da beni onemsemeyecek mi diye isyan ediyorum.Erkek olmamaliymis adlari odun diye hitap edilmeliymis ister muhendis olsun ister en yuksek mevkide tatlim bunlar isine geleni algiliyorlar isine geleni anliyorlar.Aslinda anlatmamak lazim ailelere hata yapiyoruz ama ben bazen dayanamiyorum sulu gozluluk yapiyorumm.Allah yardimcimiz olsun ama vallahide billahi de ben bunlarin acisini cikarcam ilerde hamile kalirsam insallah burnundan fitil fitil getircem:47::47::47:Bu arada nerdeyse 3 yil olacak evleneli 1.5 yildir cocuk istiyoruz :(Sen nekadardir evlisin optimist cocugun falan varmi

ahh ahh şu erkekelrin hepsi aynı zaten...anlamaya çalışşsan da anlayamazsın dğeiişk yaratıklar bunlar inan..
fazla stere girmee canım her ne kadr insaın kafasın çıkmama ihtimali varsa düşünmemeye çalış ...4 günleğüne annemlere geldim kız kardeşim ve erkek kardeşim geldiler şehir dışından onlar görmek amaçlı kalacm 4 gün..
senin işin daha zor ailen yaında değil..
ama inşallah hamile kalırsında burnun dan getiirirsin..ve inşalah bizlerde..ama odun hep odundur...

hayırlı akşamlar kızlar...ben geçmişe pek göz atamadım kusura bakmayın ..annemlere geldim burdayken sık sık giremiyorum...inşalah geldiğimde hepinizin iyi haberleri görürüm...öpiyorum hepinizi

arkadaşlar sonuç 1.20 :43::43:negatif...

merbaha canım çok üzüldüm..her ne kdr zor olsa da üzülme RABBİM vermiyorsa zamanı gelmemiştir..nişallah en kısa zamnda nasip olur...RABBİM HEPİMİZE NASİP ETSİN..hakında hayırlısı..

Son düzenleme:
m
adzeynep degerlerin cok iyi eskiden nasildi > varikosel ameliyat mi oldu esin ? asilama sonucun ne zaman olucak ? birde asilama zor bi islem mi ? dr yuzde kac sansin var dedi > cok soru sordum sanirim :)

insallah guzel sonuclar alirsinn

eskiden yani ameliyattan önce,total sayı 9 milyon,hareket %40 civarı,morfoloji%0 idi.çok şükür normale yaklaştı artık.

aşılama sonucumu dün aldım negatif maalesef.aşılama kolay bir işlem ama,şansı çok düşük,%10-15 gibi...boşuna zaman kaybı bana göre...

merbaha canım çok üzüldüm..her ne kdr zor olsa da üzülme RABBİM vermiyorsa zamanı gelmemiştir..nişallah en kısa zamnda nasip olur...RABBİM HEPİMİZE NASİP ETSİN..hakında hayırlısı..

öyle canım,hayırlı zamanda olsun inşallah.takmıyorum artık kafama...senin adetin gelmemiştir inşallah?

evet canim keske birbirimizi anlamasaydik yani bu durumda olmasaydik cok haklisin ..

gecen gece dua ettim YA RABBIM esime ragmen sen bana cocuk ver dedim - sonrada bu duayi ediyor olduguma uzuldum :(

biz ameliyat oncesi alternatif tibba basvurduk ilaclarini ictimi icmedimi diye kutuda kalan ilaclari saydim bir gun - inanabiliyomusunuz nasil beni delirttigini .. simdi bir macunu var ki cok inandik bu macunu veren kisiye - 1 kasik yemesi lazim sabah ogle aksam yarim kasik bile yemiyor - biraktim artik takibi - saglikli da bisey yemiyor - birakin duzenli bir hayatimiz da yok ki cocugumuz olsun .. ama suna eminiz ki Rabbim isterse 1 tane ile de bir sefer oldugunda da bu cocugu bize nasip eder buna inanip dua etmek lazim . ALLAH kimseyi kimseye muhtac etmesin

Iste bende istiyorum ki zaten yanlizim beni burda iyice yanlizliga itince daha cok uzuluyorum ben istiyorumki kotu birseyde olsa paylassin hicbiseyini anlatmaz icine atar hep uzulsende paylas destek olarak birbirimize herseyi yeneriz diyorum ben biseyi takmiyorum takan sensin diyor.Bana kalirsa da gitmek istiyorum ama sanmiyorum kabul edecegini hatta%100 eminim gitmez.Zaten yogun calisiyor surekli varikosel icin izin almak bile zor oluyor onu hic yapamayiz.Ama cidden ihtiyacimiz var:37:Bu erkeklere noluyor anlamiyorum ki istiyorlar istiyorlar sonra kendi sorunlarini ortbas etmek icin istemiyoruz ayaklari yapiyorlar bukadar basit

Ahh tatlim ahh ben istemiyormuyum inan o gucu bulamiyorum cogu zaman cok yiprandim halen de devam.Sadece varikosel olsa derdim takmam varikoseli inan sorunlarimizi taktigim kadar takmiyorum asi olmadi tuple mutlaka olur diyorum.

offf ,sinir oldum eşlerinize:47:lütfen azıcık kızayım yahuuu:47::47::47:

ne bu umursamazlık?böyle yapmaya hakları yok ki...çabalamak zorundalar,iyileşmek zorundalar...:20:

şükür o konuda eşimin hakkını yemiyim.keçi boynuzu kürü uygulamaya başladık yeniden,kendisi yapıyor,çaydanlığı bile yıkıyor işi bitince,tadınada bayılıyor:16:

Back
X