- 15 Temmuz 2014
- 202
- 23
- 48
- Konu Sahibi delinefsim
-
- #9.421
Tüp bebeği nerede yaptınız canımbozma moralini diyeceğim ama biz de zorluk zorluk üstüne yaşadık, çok sıkıntılar çektik bilirim insana nasıl zor geliyor. eşimin spermlerini 52 milyona kadar çıkardık, aşılama yaptıracaktık, ilaçlarımı aldım, adetimi bekliyordum, 1 hafta önce bir test yaptırdık ki sayı 1 milyona düşmüş. yıkama sonrası sayamadılar bile. başımdan kaynar sular inmişti. yeniden doktorlara gittik. aşılama raporunu tüp raporuna çevirmek için bütün testlerim bir daha yapıldı. tam raporu çıkardık, kliniği seçtik, doktorumuz ne olur ne olmaz genetik testleri yaptırın dedi. eşimde bir sorun çıkmadı ama bende pıhtılaşma sorunu çıktı. yumurta toplama günü eşimden sadece 30bin sperm bulundu. imciyle şükür sağlamını iyisini buldular. kendimde de yaşımdan dolayı rezerv azalması vardı, ama bak yine de hamile kaldım. hatta 2 de donmuş embriyomuz oldu. hamileyken aylarca kan sulandırıcı iğne yaptım. kollarım, bacaklarım, karnım delik deşikti, son haftamda yüz felci oldum, yüzümün bir tarafı çarpıldı. her anne doğum fotoğraflarında güler ben gülümseyemiyordum. ama heeepsi geçti gitti unutuldu. gör bak senin de unutulacak bitecek.
Ben ilk 2 denemeyi genartta yaptirdim.doktorumdan da merkezdende cok memnundum ama orda imsi yok.ben ilk bebegimi kaybedince orda 2.de pgt yapildi.meger pgt ile 8 kromozona bakiliyormus.imsi olmayinca cgh varmi diue sormadim.bu sebeple biz merkez degisiklogine gittik.bide 2 kez bebehimi kaybedince bide farkli bi goz gorsun dedik.memorialda ki doktor ise pgt nin genetik inceleme icin cok yetersiz oldugunu soyledi.8 kromozona bakiliyorda digerlerinde hata olmayacagi eksik yada fazla olmayacagi nerden belli dedi.bakilacaksa 46 kromozana bakilmali dedi.bu turkiyede sayili yerde varmis.hem pgt bosa para kaybida oluyor dedi.lhaftaya cumartesi randevum var.beni muayene edecek.esim test verecek durum degerlendirmesi yapilacak.hemen baslayamam tedaviye dedi.2 ay size vitamin takviyeleri vericem dedi.kaliteli sperm ve yumurta elde etmek icin.ben zayen boyle bisey istiyodum hep.hem isime geldi.diyetisyene gidiyorum.biraz daha kilo vermis olurum dedim.Ewet canim herseyi iyi arastirmak gerekiyor...imsi teknogivartik bir cok yerde var..ama kromozom icin chg ogrendigim iyi oldu cunku bizde kromozom problemi var..
Venimde aklimda genart.memorial.ve ahmet mehmet erdem var.digerlriino arar sorarim chg yoksa memoriala godwrim.bnm doktoorim da a anatoia gidon deedi..onda tekniileri iyi demisti.goc arastormadim onuda...rabbim dogruyu goostersin.
Canım bu tüp bebek denemelerinde her seferinde 4000-5000tl ücretmi ödeniyor.Ben ilk 2 denemeyi genartta yaptirdim.doktorumdan da merkezdende cok memnundum ama orda imsi yok.ben ilk bebegimi kaybedince orda 2.de pgt yapildi.meger pgt ile 8 kromozona bakiliyormus.imsi olmayinca cgh varmi diue sormadim.bu sebeple biz merkez degisiklogine gittik.bide 2 kez bebehimi kaybedince bide farkli bi goz gorsun dedik.memorialda ki doktor ise pgt nin genetik inceleme icin cok yetersiz oldugunu soyledi.8 kromozona bakiliyorda digerlerinde hata olmayacagi eksik yada fazla olmayacagi nerden belli dedi.bakilacaksa 46 kromozana bakilmali dedi.bu turkiyede sayili yerde varmis.hem pgt bosa para kaybida oluyor dedi.lhaftaya cumartesi randevum var.beni muayene edecek.esim test verecek durum degerlendirmesi yapilacak.hemen baslayamam tedaviye dedi.2 ay size vitamin takviyeleri vericem dedi.kaliteli sperm ve yumurta elde etmek icin.ben zayen boyle bisey istiyodum hep.hem isime geldi.diyetisyene gidiyorum.biraz daha kilo vermis olurum dedim.
Ewet zorluk çekmeden sıkıntı çekmeden olmuyor..senin adına şimdi sevindim.esinde Varikosel tesisi konuldu mu.cunku iniş çıkış en fazla Varikosel yaşanır. Tabi stres de oluyor..bozma moralini diyeceğim ama biz de zorluk zorluk üstüne yaşadık, çok sıkıntılar çektik bilirim insana nasıl zor geliyor. eşimin spermlerini 52 milyona kadar çıkardık, aşılama yaptıracaktık, ilaçlarımı aldım, adetimi bekliyordum, 1 hafta önce bir test yaptırdık ki sayı 1 milyona düşmüş. yıkama sonrası sayamadılar bile. başımdan kaynar sular inmişti. yeniden doktorlara gittik. aşılama raporunu tüp raporuna çevirmek için bütün testlerim bir daha yapıldı. tam raporu çıkardık, kliniği seçtik, doktorumuz ne olur ne olmaz genetik testleri yaptırın dedi. eşimde bir sorun çıkmadı ama bende pıhtılaşma sorunu çıktı. yumurta toplama günü eşimden sadece 30bin sperm bulundu. imciyle şükür sağlamını iyisini buldular. kendimde de yaşımdan dolayı rezerv azalması vardı, ama bak yine de hamile kaldım. hatta 2 de donmuş embriyomuz oldu. hamileyken aylarca kan sulandırıcı iğne yaptım. kollarım, bacaklarım, karnım delik deşikti, son haftamda yüz felci oldum, yüzümün bir tarafı çarpıldı. her anne doğum fotoğraflarında güler ben gülümseyemiyordum. ama heeepsi geçti gitti unutuldu. gör bak senin de unutulacak bitecek.
Canim genre ded için de ankarada mi...bn görüştüm doktorlara imdi tekniği kullanıyoruz dedi..Siz rapor çıkarsınız mi...ve CHg nin ücreti ne kadar..Ben ilk 2 denemeyi genartta yaptirdim.doktorumdan da merkezdende cok memnundum ama orda imsi yok.ben ilk bebegimi kaybedince orda 2.de pgt yapildi.meger pgt ile 8 kromozona bakiliyormus.imsi olmayinca cgh varmi diue sormadim.bu sebeple biz merkez degisiklogine gittik.bide 2 kez bebehimi kaybedince bide farkli bi goz gorsun dedik.memorialda ki doktor ise pgt nin genetik inceleme icin cok yetersiz oldugunu soyledi.8 kromozona bakiliyorda digerlerinde hata olmayacagi eksik yada fazla olmayacagi nerden belli dedi.bakilacaksa 46 kromozana bakilmali dedi.bu turkiyede sayili yerde varmis.hem pgt bosa para kaybida oluyor dedi.lhaftaya cumartesi randevum var.beni muayene edecek.esim test verecek durum degerlendirmesi yapilacak.hemen baslayamam tedaviye dedi.2 ay size vitamin takviyeleri vericem dedi.kaliteli sperm ve yumurta elde etmek icin.ben zayen boyle bisey istiyodum hep.hem isime geldi.diyetisyene gidiyorum.biraz daha kilo vermis olurum dedim.
CA im her merkez aynı mı bilmiyorum ama çoğu söyle ilki 5000 ise ikinci için 500 lira indirim..yani tutup tutamadı onlar için önemli değil. .tutmaya ikinci ICanım bu tüp bebek denemelerinde her seferinde 4000-5000tl ücretmi ödeniyor.
Yani tutmayınca ne oluyor ne kadar ödeniyor.
rapor cikarmadik canim.ozel merkezlerin cogunda sgk ile anlasmalari yok.genartta rapor gecmiyordu.memorilda da gecmiyor zaten.rapor gecen yerler devlet hastaneleri genelde bide ankarada baskent hastanesi falan.oralarda da ben yaptirmak istemiyorum.Canim genre ded için de ankarada mi...bn görüştüm doktorlara imdi tekniği kullanıyoruz dedi..Siz rapor çıkarsınız mi...ve CHg nin ücreti ne kadar..
4000-5000 arasi gibi rakamlar sadece tup bebege oduyorsun.2000 tl civari ilaclar tutuyor.genetik inceleme girerse isin icine onun ucreti ayri.pgt ye 1500 tl odedik biz.en son embriyon kalirda dondurmak istersen ona da ekstra oduyosun.Canım bu tüp bebek denemelerinde her seferinde 4000-5000tl ücretmi ödeniyor.
Yani tutmayınca ne oluyor ne kadar ödeniyor.
Baya ücreti yükselmiş pgt ile CHg ücreti. .rapor cikarmadik canim.ozel merkezlerin cogunda sgk ile anlasmalari yok.genartta rapor gecmiyordu.memorilda da gecmiyor zaten.rapor gecen yerler devlet hastaneleri genelde bide ankarada baskent hastanesi falan.oralarda da ben yaptirmak istemiyorum.
pgt ye tum embriyolara 1500 tl odemistik.ama memorialda cgh embriyo basina 350 dolar.
4000-5000 arasi gibi rakamlar sadece tup bebege oduyorsun.2000 tl civari ilaclar tutuyor.genetik inceleme girerse isin icine onun ucreti ayri.pgt ye 1500 tl odedik biz.en son embriyon kalirda dondurmak istersen ona da ekstra oduyosun.
Tutup tutmamasina bakmiyor merkezler.bu ucretleri tedavinin basinda oduyosun.tutmazsa sil bastan maalesef.
Test bu canım nsıl bi sorun var anladım tam hız düşük galibaCanim testiniz naail cikti degerlriniz nasil.ameliyat olacaksaniz zamn kayybetmeyin biraz erken yapin.
Canım bu değerlere göre tüp bebekte mi yapmıyorlar.Test bu canım nsıl bi sorun var anladım tam hız düşük galiba
Oooo ne kadar pahalıymış Allah'ım inşalllah Sağlıklı bir evlat sahibi olmayı doğal yollarla önce nasip eder etmezse bizde giricez tüp bebek yollarına gerçi onuda Allah nasip etmedikten sonra nereye girsek boş.rapor cikarmadik canim.ozel merkezlerin cogunda sgk ile anlasmalari yok.genartta rapor gecmiyordu.memorilda da gecmiyor zaten.rapor gecen yerler devlet hastaneleri genelde bide ankarada baskent hastanesi falan.oralarda da ben yaptirmak istemiyorum.
pgt ye tum embriyolara 1500 tl odemistik.ama memorialda cgh embriyo basina 350 dolar.
4000-5000 arasi gibi rakamlar sadece tup bebege oduyorsun.2000 tl civari ilaclar tutuyor.genetik inceleme girerse isin icine onun ucreti ayri.pgt ye 1500 tl odedik biz.en son embriyon kalirda dondurmak istersen ona da ekstra oduyosun.
Tutup tutmamasina bakmiyor merkezler.bu ucretleri tedavinin basinda oduyosun.tutmazsa sil bastan maalesef.
Canım bu değerlere göre tüp bebekte mi yapmıyorlar.
Dr bu biraz kötü çıkmış bi tane daha test yapalım ona göre bakalım duruma demiş. Eşim o sıra hafif grip ve isteksiz gitmişti bence onlarda etkiliyo dr söle miş etkilemez ama bi daha yapalım demiş ki bence iyi bi karar kesin olur. Morfoloji var en altta o nasıl?Canim doktor testine ne dedi...sayınız güzel sadece hız biraz düşük o da çok fazla değil. .bizimkiler çok çok iyi inancı. .bizimki sınırın altında...
Başrolbenim
İster istemez strese girmiştir ve stres etkiliyor.morfolojiden pek anlamam 4 yazıyor mor. 4 de bildiğim kadarıyla iyidir..ama baş kuyruk falan hiç bilmiyorum inan..Dr bu biraz kötü çıkmış bi tane daha test yapalım ona göre bakalım duruma demiş. Eşim o sıra hafif grip ve isteksiz gitmişti bence onlarda etkiliyo dr söle miş etkilemez ama bi daha yapalım demiş ki bence iyi bi karar kesin olur. Morfoloji var en altta o nasıl?
Anladım canım sağol bende anlamıyom valla dr larda pat diye söylemiyolar mı karaları bağlamaya hazırız zaten insaf. Hemen kötü düşünceler başlıyo. Muhakkak stes oluyo belli etmiyo ama ona da üzülüyorum kendim için çare arayıp yapmak daha kolay söz konusu o olunca daha çok sıkılıyorum.İster istemez strese girmiştir ve stres etkiliyor.morfolojiden pek anlamam 4 yazıyor mor. 4 de bildiğim kadarıyla iyidir..ama baş kuyruk falan hiç bilmiyorum inan..
Canim sizin değerler Çok fazla kötü değil..aklına kafana takma..Siz ameliyat olmadı niz demi..Anladım canım sağol bende anlamıyom valla dr larda pat diye söylemiyolar mı karaları bağlamaya hazırız zaten insaf. Hemen kötü düşünceler başlıyo. Muhakkak stes oluyo belli etmiyo ama ona da üzülüyorum kendim için çare arayıp yapmak daha kolay söz konusu o olunca daha çok sıkılıyorum.
Canim benim rabbim hakkınızda hayirli olanı karşınıza çıkarsın bu mübarek kandil gecesinde rabbim hepimize hayırlar nasip etsin yureklerimize ferahlık versin öpüyorum seni kuzum hayirli kandillerKızlar bugün 5 tane merkez le görüştüm. .eşimde kromozom sorunu olduğu için artık normal tup bebek şansımız yok..biz artık genetik gözlem altında tup bbk yapacak misi Z.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?