Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım el ile muayene de varikosel ciktiysa düşünmeden ameliyat olsun esin spermler de şekil bozukluğu var bizimde böyleydi ameliyat olduk düzeldi

Ameliyattan nekadar sonra değerler yükseliyor ya yükselmezse gibi korkular var benim içinde ,iyilleşme süresi nasıl acaba bu ameliyat banada bilgi verebilirmisin ?

Ameliyattan nekadar sonra değerler yükseliyor ya yükselmezse gibi korkular var benim içinde ,iyilleşme süresi nasıl acaba bu ameliyat banada bilgi verebilirmisin ?

Tatlım iyileşme süresi en az 6 ay en çok 1 2 yıl. ameliyatın başarı şansı % 70 değerlerin düşme oranı % 5 değerin aynı kalma oranı % 25 canım.onemli olan teşhisi doğru koymak doğru koyulan teşhiste genelde düzeliyor .doğru teşhis için el ile muayenede varıkosel çıkması

Canım el ile muayene de varikosel ciktiysa düşünmeden ameliyat olsun esin spermler de şekil bozukluğu var bizimde böyleydi ameliyat olduk düzeldi

artık bu doktor da ameliyat derse olcak başka çare yok da ameliyatı her doktor aynı başarıda yapabiliyo mu o da sıkıntı :( sizin ameliyattan ne kadar sonra oldu hamilelik ..morfoloji de ameliyatla düzeliyor mu yani??

Tatlım iyileşme süresi en az 6 ay en çok 1 2 yıl. ameliyatın başarı şansı % 70 değerlerin düşme oranı % 5 değerin aynı kalma oranı % 25 canım.onemli olan teşhisi doğru koymak doğru koyulan teşhiste genelde düzeliyor .doğru teşhis için el ile muayenede varıkosel çıkması

bize solda ve sağda varikosel ameliyat dedı doktor peki açık ameliyat mı mikrocerrahimi,hangisi daha ıyı acaba?

artık bu doktor da ameliyat derse olcak başka çare yok da ameliyatı her doktor aynı başarıda yapabiliyo mu o da sıkıntı :( sizin ameliyattan ne kadar sonra oldu hamilelik ..morfoloji de ameliyatla düzeliyor mu yani??

Tatlım henüz hamile kalamadim:( evet bizim morfoloji 0 dı suan kruger e göre % 6 who kriterin e göre % 70 oldu canım önemli olan doğru teşhis ve doktor canım her ameliyatı yapan doktorun başarısı aynı değil canım allah iyi doktorlar la karşılaştırsin bizim dr çok iyidi artere zarar vermedi venleri doğru bağladı

bize solda ve sağda varikosel ameliyat dedı doktor peki açık ameliyat mı mikrocerrahimi,hangisi daha ıyı acaba?

Kesinlikle mikro cerrahi tatlım çünkü açık ameliyatı doktor çıplak gözle yapıyor ve gördüğü kadar damar lari bağlıyor belki gözden kaçırdığı oluyor ama mikro cerrahi ameliyat mikroskopla yapılıyor ve büyük mercekle doğru damarları bağlanıyor gözden kaçma ihtimali sıfır oluyor. Bide varıkosel tekrarlama diye birşey deniyor ya öyle bir ihtimal yok şu ihtimal var gözden kaçırılan damar bağlanmazsa o zaman varıkosel devam eder kimi eşim ameliyat oldu tekrarladı diyor ama öyle birşeyin nedeni baglanmayan damarlar. Iyi bi doktor gerek yani ameliyat çok basit

Kesinlikle mikro cerrahi tatlım çünkü açık ameliyatı doktor çıplak gözle yapıyor ve gördüğü kadar damar lari bağlıyor belki gözden kaçırdığı oluyor ama mikro cerrahi ameliyat mikroskopla yapılıyor ve büyük mercekle doğru damarları bağlanıyor gözden kaçma ihtimali sıfır oluyor. Bide varıkosel tekrarlama diye birşey deniyor ya öyle bir ihtimal yok şu ihtimal var gözden kaçırılan damar bağlanmazsa o zaman varıkosel devam eder kimi eşim ameliyat oldu tekrarladı diyor ama öyle birşeyin nedeni baglanmayan damarlar. Iyi bi doktor gerek yani ameliyat çok basit

Çok teşekkür ederim,hassas bi konu dediğin gibi doktor önemli inşallah iyi bir doktora denk geliriz,ameliyat sonrası çok ağrı oluyormu peki?
aklımda okadar cok soru varki ,sorular ve sıkıntılar,.suan amelıyatı dusunuorum tabi okuduklarıma gore sonrasıda uzun bekleyişli bi süreç galiba,eşin nemzn amelıyat oldu ne zamandır bekliyorsunuz ?

Çok teşekkür ederim,hassas bi konu dediğin gibi doktor önemli inşallah iyi bir doktora denk geliriz,ameliyat sonrası çok ağrı oluyormu peki?
aklımda okadar cok soru varki ,sorular ve sıkıntılar,.suan amelıyatı dusunuorum tabi okuduklarıma gore sonrasıda uzun bekleyişli bi süreç galiba,eşin nemzn amelıyat oldu ne zamandır bekliyorsunuz ?

Aklına takılan soruları sorabilirsin canım.esim 2 gün sonra ayaklandı hiç ağrısı olmadı sadece sünnet li çocuk gibi yürüdü biraz o kadar. değerlerimiz düzeldi canım 6.aya kadar bekledik değerlerimize 6.ay baktırdik suan ameliyatın 11.ayindayiz doktorlar normal yolla olur diyorlar ama artık beklemiyoruz o b yüzden bu ay ilk aşılama tedavisi gördüm 1 Hafta var test günüme bekliyorum

Aklına takılan soruları sorabilirsin canım.esim 2 gün sonra ayaklandı hiç ağrısı olmadı sadece sünnet li çocuk gibi yürüdü biraz o kadar. değerlerimiz düzeldi canım 6.aya kadar bekledik değerlerimize 6.ay baktırdik suan ameliyatın 11.ayindayiz doktorlar normal yolla olur diyorlar ama artık beklemiyoruz o b yüzden bu ay ilk aşılama tedavisi gördüm 1 Hafta var test günüme bekliyorum

hadi inşallah hamilesindir,11ay uzun bi süre aslında değilmi?ameliyatın etkisiyle ilgili net bişey söyleyemiyo doktorlar anladığım kadarıyla kişiden kişiye değişiyormuş galiba,inşaalah cok beklemeyız..

hadi inşallah hamilesindir,11ay uzun bi süre aslında değilmi?ameliyatın etkisiyle ilgili net bişey söyleyemiyo doktorlar anladığım kadarıyla kişiden kişiye değişiyormuş galiba,inşaalah cok beklemeyız..

Evet canım uzun süre . Evet kişiden kişiye şans oranı değişiyor bunun nedeni hem yapısal hemde ameliyat öncesi değerler alakali mesela bizim toplam sayı ameliyat öncesi 34 milyon falandı çok kötü değildi en iyi sonucu 8.ay aldık 178 milyon oldu daha iyi oldu yani

Evet canım uzun süre . Evet kişiden kişiye şans oranı değişiyor bunun nedeni hem yapısal hemde ameliyat öncesi değerler alakali mesela bizim toplam sayı ameliyat öncesi 34 milyon falandı çok kötü değildi en iyi sonucu 8.ay aldık 178 milyon oldu daha iyi oldu yani[/QUOTE

bakalım bizim nasıl olacak değerler şuan 29 milyon..amelıyat kaç dakika sürdü mikrocerrahi daha mı uzun sürüyor ?

Evet canım uzun süre . Evet kişiden kişiye şans oranı değişiyor bunun nedeni hem yapısal hemde ameliyat öncesi değerler alakali mesela bizim toplam sayı ameliyat öncesi 34 milyon falandı çok kötü değildi en iyi sonucu 8.ay aldık 178 milyon oldu daha iyi oldu yani

bakalım bizim nasıl olacak değerler şuan 29 milyon..amelıyat kaç dakika sürdü mikrocerrahi daha mı uzun sürüyor ?

Evet canım uzun süre . Evet kişiden kişiye şans oranı değişiyor bunun nedeni hem yapısal hemde ameliyat öncesi değerler alakali mesela bizim toplam sayı ameliyat öncesi 34 milyon falandı çok kötü değildi en iyi sonucu 8.ay aldık 178 milyon oldu daha iyi oldu yani[/QUOTE

Yarım saat 1 saat aradı canım damarlara bağlı kiminin 7 tane oluyor kiminin 2 3 bizim 2 damar vardı canım .inşallah düzelir canım

Tatlım henüz hamile kalamadim:( evet bizim morfoloji 0 dı suan kruger e göre % 6 who kriterin e göre % 70 oldu canım önemli olan doğru teşhis ve doktor canım her ameliyatı yapan doktorun başarısı aynı değil canım allah iyi doktorlar la karşılaştırsin bizim dr çok iyidi artere zarar vermedi venleri doğru bağladı

nerde ameliyat oldu eşin bizimki konyada olmalı inş iyi bi doktor buluruz...

Arkadaşlar merhaba, eşimle çocuk sahibi olmak istiyorduk ve yaklaşık 1-1.5 sene korunmadık ama bir türlü hamile kalamadım. Daha sonra doktora gittiğimizde eşimin varikosel olduğu (çift taraflı) ve sperm sayısının 2 milyon civarı olduğu ortaya çıktı. Normal bir şekilde hamile kalabilmem için 20 milyon civarı canlı spermin olması gerektiğini öğrendik. Bu yüzden normal yolla hamile kalmamın imkansız olduğunu hatta tüp bebek ihtimalimin bile olmadığını (onun içinde yanılmıyorsam 6 milyonun üzerinde spermin olması gerekiyor) düşündüm. Tek bir ihtimal vardı o da mikro cerrahi idi galiba... Daha sonra eşim varikosel ameliyatı oldu ancak doktor sperm sayısında yeterli artışın olamayabileceğini de söyledi. Ben çok umutlu değildim, tarihleri şuan çok net hatırlamıyorum ama ameliyattan 4-5 ay sonra hamile kaldım. Şuan bebeğim 2 aylık oldu bile :)

Kruger yöntemi ne oluyor peki bilgin var mı biz gittiğimizde direk spermiogram demiştik daha önce ama bi de kruger diye bişey duydum
.

Şekli normal spermlerin ölçümü için oluşturulan bi standart canım.yani spermlerin yüzde kaçının bebek yapabilecek şekilde olduğunu gösteriyo.diyelim ki toplam 10 milyon sperm var.bunun yüzde 40 i hareketli,kruger morfolojide yüzde 15 çıktı.bu demek oluyoki 10 milyon spermin yüzde 40inin yüzde 15 i bebek yapabilecek kalitede.. umarım anlatabilmisimdir :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çok teşekkür ederim inşallah darısı sizlere ilaçsız 4250 tuttu hastane ilaçlar vardı bizde Ankara medıcana hastanesinde yaptırdık çok şükür tuttu şimdide tek mi ikizmi onu merak ediyorum 😊😊iki tane transfer edildi de 😊😊

canm tebrik ederim gozun aydin saglikli olsunda tek yada ikiz onemli degil Allah gonlune gore versin

Arkadaşlar merhaba, eşimle çocuk sahibi olmak istiyorduk ve yaklaşık 1-1.5 sene korunmadık ama bir türlü hamile kalamadım. Daha sonra doktora gittiğimizde eşimin varikosel olduğu (çift taraflı) ve sperm sayısının 2 milyon civarı olduğu ortaya çıktı. Normal bir şekilde hamile kalabilmem için 20 milyon civarı canlı spermin olması gerektiğini öğrendik. Bu yüzden normal yolla hamile kalmamın imkansız olduğunu hatta tüp bebek ihtimalimin bile olmadığını (onun içinde yanılmıyorsam 6 milyonun üzerinde spermin olması gerekiyor) düşündüm. Tek bir ihtimal vardı o da mikro cerrahi idi galiba... Daha sonra eşim varikosel ameliyatı oldu ancak doktor sperm sayısında yeterli artışın olamayabileceğini de söyledi. Ben çok umutlu değildim, tarihleri şuan çok net hatırlamıyorum ama ameliyattan 4-5 ay sonra hamile kaldım. Şuan bebeğim 2 aylık oldu bile :)

Hayirli olsun gozunuz aydin.Insallah benimde sizinki gibi bir sonucum olur bizimde 2 milyndu ameliyat oncesi ameliyat olali 4.5 ay oldu.:16:

Son düzenleme:
Varikosel ameliyat tarihleri ve sonuçlarımız

:emir_bebek:hisarbuselikameliyat olmadan hamile:nazar::nazar:

:emir_bebek: insanbulameliyat olmadan Hamile:nazar::nazar:

:emir_bebek: blaze azh ameliyat olmadan Hamile:nazar::nazar:

:emir_bebek:unbelivablieameliyat olmadan Hamile..tüp bebek yöntemi

ayseeem= 29 eylül 2012

:emir_bebek:adzeynep= 12 kasım 2012 Hamiletup bebek yötemi ile

eses07=17 ocak 2013

:emir_bebek:merinos1= 4 şubat 2013:nazar::nazar::nazar:Hamile...

:emir_bebek:eyican06= 5 nisan:nazar::nazar::nazar:Hamilee...YAKLAŞIK 3 AY SONRA...

hykd = 15 nisan 2013

isterseninanma - =20 nisan 2013

dildildem=30 nisan 2013

:emir_bebek:kelam= 25 Mayıs 2013 :nazar::nazar::nazar:Hamilee....YAKLAŞIK 4 AY SONRA

sefcn =13 haziran 2013

jonguil= 16 temmuz 2013

nurerdem= 17 temmuz 2013

:emir_bebek:jade86= 27 temmuz 2013:nazar::nazar::nazar:hAMİLE YAKLAŞIK 5 AY SONRA

:emir_bebek:minel= 29 temmuz 2013:nazar::nazar::nazar:hamile... YAKLAŞIK 2 AY SONRA...

mariel= 30 temmuz 2013

estrella06 =ağustos 2013

kaansu ağustos 2013

:emir_bebek:tubik_volki 1 eylül 2013:nazar::nazar::nazar:Hamilee YAKLAŞIK 3 AY SONRA

delinefsim= 14 eylül 2013

zelis82=21 eylül 2013

:emir_bebek:gupse34 =24 Eylül 2013:nazar::nazar::nazar:hAMİLEYAKLAŞIK 8 AY SONRAA..

su828 = 25 eylül 2013 :nazar::nazar::nazar: Hamile...YAKLAŞIK 4 AY SONRA

optimist3 =8 ekim 2013

leman24= 15 ekim 2013..

umutsuzvakalar =19 ekim 2013:nazar::nazar::nazar:Hamile....YAKLAŞIK 4 AY SONRA

yldz61= 10 kasım 2013

:emir_bebek:gldrn = 5 kasım 2013 :nazar::nazar::nazar: Hamile..YAKLAŞIK 6AY SONRAA

:emir_bebek:arzugursel54 = 11 kasım 2013 :nazar::nazar::nazar:Hamile ....YAKLAŞIK 1 AY SONRA

nazende88 =12 kasım 2013

EsRa1982 =14 Kasım 2013

Herseyguzelolcak=22 kasım 2013

noninoni=22 Kasım 2013

Seremcem =23 kasım 2013[COLOR="#FF0000":nazar::nazar:]Hamile[/COLOR]yaklaşık 6 ay sonra ***tüp bebek yontemi ile..

[COLOR="#0000FF"]badefne [/COLOR]23 kasım Hamile*****yaklaşık 4 ay sonra ****Düşük

kelesdilek = 25 kasım 2013

evlimutlu44 =29 kasım 2013

:emir_bebek:btd08=7 Aralık 2013:nazar::nazar::nazar::nazar:Hamile...Tüp bebek yöntemi ile..:( 3 haftalık düşük...

SEL25= 13 aralık 2013

Alya_34 19 aralık 2013

dolunay78 =6 ocak 2014

volim =13 ocak 2014:nazar::nazar::nazar:hAMİLEEYAKLAŞIK 3 AY SONRAA..

feelcrying= 14 ocak 2014

lazlar61__3 şubat 2014

benay27=6 şubat 2014

littlebirdie =6 şubat 2014

yuko063 mart 2014

ilayda37=5 nisan 2014

gulbasak86 9 Nisan 2014

:nazar::nazar:41 meryem suresi için listemiz...:nazar::nazar:

:nazar::nazar:unbelivable için meryen suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN:16:Hamilee

:nazar::nazar:adzeynep için meryen suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN:16:hamilee

:nazar::nazar:delinefsim için meryen suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN:16:

:nazar::nazar:nazende88 için meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN:16:

:nazar::nazar: jonguil İçin meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN:16:

:nazar::nazar:herseygüzelolacak İçin meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN:16:

:nazar::nazar: optimist3 İçin meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN:16:

:nazar::nazar:littlebirdie İçin meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN:16:

:nazar::nazar:evlimutlu44 İçin meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN:16:

:nazar::nazar:Leman24 içim meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN

:nazar::nazar: isterseninanma içim meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN[

:nazar::nazar::Alya_34 içim meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSİNN[

nazendeeee için okumaya başlıyoruz için meryem suresini okuduk...ALLAH KABUL ETSINNN

kalanchoe

sndz

SEL25

fecelcirying

yuko06

gulbasak86

burcumx

okumak ve okutmak isteyenler haber versin listeye ekliyelim..

seremcem tüp bebek tedavisine başladı ...nisan...HAmileee

delinefsim: tüp bebek tedavisine başladı...15 mayis 2014 .

optimist3: aşılama tedavisine başladı...mayis 2014

jonguil:aşılama tedavisine başladı...mayis 2014

Littrebirdie:asilama tedavisine basladi...mayis 2014

berna27 aşılama tedavisine başladı mayıs 2014

Evlimutlu44:aşilama tedavisine basliyacak..haziran 2015

Back
X