Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Valla şimdi ben de biri cevap yazar diye beklerken Google da varikosel diye aradım, ilk çıkan sonuçta geniş bilgi var ama doğrusu bizim şimdiye kadar gittiğimiz doktorların söylediklerinden çok farklı nedense, ama yazan da çapa tıbbın hocası, valla çok zor, allah hepimize yardım etsin, bilinmez bir ummanda ilerliyoruz, kime inanalım ? bizim gittiklerimiz de uzman doktor ama bu çapa tıbbın hocası çok başka şeyler yazmış varikosel hakkında, sonra adını google da arayıp kendi web sitesini de buldum adı teoman cem kadıoğlu , en geniş varikosel hakkında yazmış, tanınmış birimi bu konularda sizlerce , ona ameliyat olan varmı aranızda ?

ay canım sorma bende okudum o dr yazısını hatta burdada belirtmiştim okuduğumu kime inanıcamı şaşırdım heleki o çapadaki dr söledikleri çok acımasız tüp yapsanız bile yumurta döllenir ama sperm yapısı bozuk olduğundan düşük olur falan dio ee warikoselden çok kişi tüp yapio yada normal yolla hamile kalınioo nie düşükleri duymadık doğuran çok bu neden böle bişi demiş alamadım.varikoseli çaresiz bi hastalık olarak nitelendirmiş resmen..........

kızlar şimdi ne derseniz deyin boşuna kendinize stres yapıyorsunuz ,herşey olacağına varır sizi çok iyi anlıyorum ama biraz sabırlı olmak lazım

arkadaşlar sakin olun..öncelikle ben de sizler gibi çoook uzun araştırmalar yaptım,ameliyattan önce..ama kafa karıştırmaktan başka işe yaramıyo..güveneceğiniz iyi bir doktor bulun..ve tüm korkularınızı dile getirin..enine boyuna konuşun.ikna olursanız ameliyat yaptırın..biz de hocayı araştırdık,oturduk konuştuk.ameliyat olursa ne olur olmazsa ne olur onlardan bahsetti..değerlerinize göre yorum yapar doktor.bizim sayı çok düşüktü, ameliyat sonrası için çok umutlanmayın dedi doktor..1/3 şansınız var dedi açıkca..ama ameliyat varikoselin tek çözümü..yani başka bir yolla iyileşmiyor.mecbur biz de olduk..şimdi bekliyoruz..düzelme olmazsa diğer yöntemlere geçilecek..o yüzden o doktor şunu demiş bu bunu demiş çok takmayın..bizim doktor ameliyattan sonra daha kötü olabilir falan demedi..ama düzelme olmayabilir dedi..işte durum bu..doktorunuza güvenin.sakin olun..

haklısın emel bizede doktor değerlerde düşüş olmaz dedi ama yükselmeyedebilir dedi hazırlıklı olun dedi çok şükür düşüş olmadı

merhaba ben de siteye yeni kayıt oldum. benim eşimdede çift taraflı varikosel varmış. doktor ameliyat olması gerektiğini söyledi bügün saat 5 de başka bir doktorla randevumuz var ondan da görüşler alıp ameliyat yaptırmayı düşünüyoruz. ama ameliyat sonrası bu sitedeki arkadaşlara göre gebeliğ oluşan çok kişi var umarım allah bizede nasip eder.

arkadaşlar benim eşim zaten çapa tıp fakültesinde tedavi oluyor ama doktoru başka biri illa teoman cem kadıoğlu tedavi etse desek ücreti nedir acaba bu doktorun bilen varmı?

ben takmiorum arkadaşlar banane doktorlardan
hatta test yapmak wede başka dr gitmek bile canımız istemio açıkçası biz yaz sonuna kadar denicez yani seneye kadar oldu oldu olmadı çareler boll yeterki paradan haber wer wede en önemlisi ALLAHım ol desin başka bişi istemiorum ALLAH razı geldikten sonra herşeyin çaresi war

akşam başka bir doktora tekrardan gittik ancak doktorumuz daha önceki testleri tekrarlamamızı istedi. muayne sonucunda test sonucundaki gibi cidii bir varikosele rastlamadığını söyledi testleri yarın yeniden yaptıracağız. sonuçtan sizleride haberdar ederim iyi bir hastaneye gidiyoruz inşallah faydalı olur allah hepimize yardımcı olsun.

Sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar, burada varikosel başlığı altında yazışırken sanırım faydalı olur. Çapanın hocasının sitesinden aldım.

Varikosel konusunda yanlış bilinenler ve bilimsel gerçekler:

1. Varikosel en sık karşılaşılan ve başarılı tedavi ile en iyi netice elde edilen erkek kısırlığı nedenidir. Varikosel teşhisi ultrason ile değil, el ile yapılan muayenesi sonucu konulmalıdır. Doppler ultrasonografi ile birçok kişide hatalı olarak varikosel saptanarak gereksiz ameliyatlar yapılmaktadır. El muayenesinde saptanamayan varikosel kesinlikle ameliyat edilmemelidir; fayda sağlamaz.
2. Varikosel saptanan kişiye öncelikle tüp bebek, ICSI, aşılama gibi yardımlı üreme yöntemleri önerilmemelidir. Varikosel sperm hücresinin kromozomal yapısını bozarak (DNA fragmantasyonu) yumurtayı dölleme gücünü azaltmakta; dölleme gerçekleşse dahi düşük ihtimali artmaktadır. Ayrıca tüp bebek sadece son çare olarak uygulanmalı, bebekte doğumsal anomali ve hastalık risklerini %30’a dek yükselttiği, anne bakımından da riskleri olduğu unutulmamalıdır.
3. Varikosel cerrahisinin teknik açıdan en başarılı ve komplikasyon ihtimali en düşük yöntemi mikrocerrahidir. Mikrocerrahi varikosel operasyonunda teknik başarı %99’un üzerine çıkabilmekte, ciddi komplikasyon oranı %0’a, önemsiz komplikasyon oranı %3-5’e kadar inebilmektedir. Diğer operasyon tekniklerinde ise hidrosel riski %40’a, atardamar hasarı %5’e kadar çıkmaktadır.
4. Varikosel nüks etmez, yapılan cerrahi girişim yetersiz kalmış olabilir ve bu durumda mikrocerrahi düzeltme ameliyatı uygulanabilir. Mikrocerrahi harici ameliyat yöntemlerinde uygulanan teknik dolayısı ile yetersiz cerrahi oranı %40'a kadar yükselebilmektedir.
5. Mikrocerrahi varikosel operasyonu basit bir cerrahi girişim değildir; mikrocerrahi teknik hakkında eğitim görmüş, deneyimli ellerde başarılıdır, her yöntem gibi yetersiz ve hatalı uygulamaları çok önemli komplikasyonlara, organ kaybına dahi yol açabilir. Başarısız varikosel operasyonu sonrasında komplikasyonlardan dolayı sorun yaşayan, spermiyogram neticeleri daha da bozulan bir çok hasta bulunmaktadır.
6. Bilinçsiz ve yetersiz uygulanan mikrocerrahi teknik ile varikosel ortadan kalkmayabilir, atardamar ve lenfatik kanal hasarları sonucu hidrosel ve organ kaybı gibi ciddi komplikasyonlar görülebilir; uygulanan teknikten daha fazla tekniğin uygulandığı kalite ve başarı önem taşımaktadır!
7. Varikosel ağrı nedeni de olabilir. Ağrının geçeceği garanti edilemezse de mikrocerrahi yöntem ve ağrıya yönelik operasyon tekniklerinin uygulanması ile bir çok vakada ağrı ortadan kalkmaktadır.
8. 1992 yılında yurtdışından döndükten sonra ülkemizde başlatarak 2500’den fazla vakada uyguladığım mikrocerrahi varikosel ameliyatını birçok asistanıma öğreterek Türkiye’nin değişik bölgelerinde uygulanmasına katkıda bulundum. Özellikle üniversite kliniklerinin Androloji ile ilgili öğretim üyeleri arasında mikrocerrahi varikosel operasyonu son yıllarda tercih edilen yöntem haline gelmiş olup dünyanın en seçkin klinikleri de varikosel ameliyatlarında mikrocerrahi tekniği benimsemiştir.
Doç. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu
ıstanbul Üniversitesi ıstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Üroloji Kliniği

aynen ben de cucux ben de yılbaşına kadar test falan yapmayalım diorum tabi sabredebilirsek.değerlerde güzel artma olduysa ocak şubat gibi aşılama olmazsa da yaza tüp die düşünüoruz Hangisi hayırlıysa öyle olsun artık.
yoksa düşün düşün nereye kadar...........

ameliyattan sonra olurda sperm değerleri yükselmezse doktor nasıl bir tedavi uyguluyor?ilaç tedavisimi oluyor o zaman?

cucux sana sonuna kadar katılıyorum arkadaslar.sonucta varıkosel eslerımızın bır nsaglık problemıydı halledıldı.artık bundan sonrakı allaha kalmıs.bunyeye gore degısıyor bu kesın.rabbım ol dedıkten sonra onunde engel tanınmaz.
he bu demek deıl hıc bısey yapmıcaz.kurler saglıklı beslenme ve doktorun dedıklerını yapacagız.allah ızın verırse hepımızın bır gun elbet cocugu olacak.ya hıc spermı olmayanlar napsın.bırde onları dusunelım arkadaslar.en azından bızım tup sansımız var.

slm
benım esımde ağustos 8 de amelıyat oldu bı sey sorucam benım esım amelıyat olmadan önce seklı kotuydu yumurtalıklar sarkmıs ğıbıydıbız toparlandığını farkettık sızlerde de böyle bısey oldu mu-bu arada ıkı taraflı ıdı varıkosel bıde dr ılerlemıs demıstı-

merak etmeyin canım benim eşimde ameliyattan sonra o bölgede sarkma oldu sonra topladı

selam hanımlar bir süredir topiğe bişeyler yazmıyorum fakat takip ediyorum yazdıklarınızı,7ay bitti fakat bizde tık yok o yüzden yazacak bişeyim de yok açıkçası,zaten ben artık 1yılı doldurduktan sonra test yaptırıp tüpe geçmeyi düşünüyorum o yüzden kelin ilacı olsa başına sürermiş misali size anlatacak birşeyim yok ben de sizin gibi beklemedeyim,bu gece güzel bir aya giriş yapıyoruz rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bir aya,bu ay bol bol dua edeceğim,bugün hasta oldum ama mevlam dularımı kabul eder de bu güzel ayda gebe kalırsam çifte bayram yaşayacağım,hepimizin Allah yardımcısı olsun isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin,bu güzel ayın sonunda hepimiz çifte bayram yaşarız inşallah,hadi bakalım güzel haberlerinizi bekliyorum,dua ve sabır ile...

kızlar ameliyattan sonraki 7. ayımızdayız...veee 10 dk. önce hamile olduğumu öğrendim..listemiz vardı bizim,nasıl ekleyebilirim kendimi...2 ay önceki sonuca göre tüp bebek yolu görünürken,şuan hamileyim..inanılır gibi değil.......

LİSTEMİZ;
ekim 2006 merallll - mayıs 2008 hamile kaldı:nazar:
ekim 2007 bumuyani
15temmuz 2008 Fadik
27ağustos 2008 yeliz 39
eylül 2008 bengusu -20 haziran 2009 hamile kaldı:nazar:
eylül 2008 sabina - 22 temmuzda hamile kaldı:nazar
11ekim 2008 gozdem
13ekim 2008 nilos1981
28ekim 2008 zehra87 - 19 şubat 2009 hamile kaldı:nazar:
kasım 2008 aleyna222
aralık 2008 zehra.tugba
4aralık 2008 mavioje
27aralık 2008 buse 321 - mart 2009 hamile kaldı:nazar:
ocak 2009 sema_yavuzerdem - şubatta hamile kaldı:nazar:
6ocak 2009 leyl
19ocak 2009 birebira- temmuzda hamile kaldı:nazar
20ocak 2009 seynep
2 şubat 2009 mavirüya
6 şubat 2009ayhu
6 martta 2009 cucuxxx
13mart 2009 aycank
16 mart 2009 ennes
19mart 2009 hennas
06nisan 2009 ayknds
22 nisan2009 tülay
15 mayıs 2009 fatıma zehra
27 mayıs 2009 gokkbb
27 mayıs 2009 coco383
12 haziran 2009 2yengec
12 haziran endleeslove
13 haziran2009 sevalemre
24 haziran 2009 maviumutolsun
2 temmuz 2009 acia
2 temmuz 2009 emel82
10 ağustos 2009 incili_kaftan83
neser - beklemede (ameliyat tarihi belli değil)
kurnaz - beklemede (ameliyat tarihi belli değil)

kızlar uzun zamandr giremedim aramıza yeni arkadaşlar katılmış hoşgeldiniz bayanlar.isteyenler listeye ismlerini eklebilir inş en yakın zamanda ii haberlerinizi alırız

delikafaduldencanım yaa kalbime doğmuş gibi kkyı açtım yeni dedim liste geride kalmış isamini eklemek isteyen vardır ben ekledim sonra yazını gördüm bu nasıl bişidir yaa.çok sevindim bitanem senin adına Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin eşinide senide tebrik ediyorum:sm_cool::dance: :teytey::teytey::teytey::teytey:

LİSTEMİZ;
ekim 2006 merallll - mayıs 2008 hamile kaldı:nazar:
ekim 2007 bumuyani
15temmuz 2008 Fadik
27ağustos 2008 yeliz 39
eylül 2008 bengusu -20 haziran 2009 hamile kaldı:nazar:
eylül 2008 sabina - 22 temmuzda hamile kaldı:nazar
11ekim 2008 gozdem
13ekim 2008 nilos1981
28ekim 2008 zehra87 - 19 şubat 2009 hamile kaldı:nazar:
kasım 2008 aleyna222
aralık 2008 zehra.tugba
4aralık 2008 mavioje
27aralık 2008 buse 321 - mart 2009 hamile kaldı:nazar:
ocak 2009 sema_yavuzerdem - şubatta hamile kaldı:nazar:
6ocak 2009 leyl
19ocak 2009 birebira- temmuzda hamile kaldı:nazar
20ocak 2009 seynep
2 şubat 2009 mavirüya -20 ağustos 2009da hamile kaldı:nazar:
6 şubat 2009ayhu
6 martta 2009 cucuxxx
13mart 2009 aycank
16 mart 2009 ennes
19mart 2009 hennas
06nisan 2009 ayknds
22 nisan2009 tülay
15 mayıs 2009 fatıma zehra
27 mayıs 2009 gokkbb
27 mayıs 2009 coco383
12 haziran 2009 2yengec
12 haziran endleeslove
13 haziran2009 sevalemre
24 haziran 2009 maviumutolsun
2 temmuz 2009 acia
2 temmuz 2009 emel82
10 ağustos 2009 incili_kaftan83
neser - beklemede (ameliyat tarihi belli değil)
kurnaz - beklemede (ameliyat tarihi belli değil)

X