Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
hayatım klomen hormon ilaco doktor tavsiyesi olmadan kullanmayın bence.vitaminlerde sorun olmuyorda bu tip ilaçlar bence kulaktan dolma kullanılmamalı.sonra allah korusun kaş yapayım derken göz çıkarmayalım yerimseniben

canım ya sperm sayısını asırı yükselttiğini duydum bizimde tek sorun sayı onun için bişeyler yapmak istiyorum esimi ameliyat eden doktor hiç bi ilac vermemiş ilgilenmiyo anlıycan o yüzden

Arkadaşlar hepinize merhabalar. Ben Mercan. Aranıza yeni katılıyorum. Google'da ararken buldum burayı. Tam da aradığım yermiş doğrusu.
Benim eşim de 16 Mart'ta sol varikosel ameliyatı oldu. Daha önce sigara da içiyordu. Ameliyat günü sigarayı da tamamen bıraktı.
Ameliyattan önce 5,4 Milyon sperm vardı. Sizce sigarayı da bırakmasının etkisiyle ameliyat sonrası (3 ay sonra) sperm sayısında ciddi bir artış olur mu?
(Not: Doktor sadece sayıca bir azlık var demişti. Diğer değerler normalmiş)

Arkadaşlar hepinize merhabalar. Ben Mercan. Aranıza yeni katılıyorum. Google'da ararken buldum burayı. Tam da aradığım yermiş doğrusu.
Benim eşim de 16 Mart'ta sol varikosel ameliyatı oldu. Daha önce sigara da içiyordu. Ameliyat günü sigarayı da tamamen bıraktı.
Ameliyattan önce 5,4 Milyon sperm vardı. Sizce sigarayı da bırakmasının etkisiyle ameliyat sonrası (3 ay sonra) sperm sayısında ciddi bir artış olur mu?

hoşgeldin canım....benim eşimde 2 yıl evvel oldu tek taraflı o da soldan ve sayıları çok çok az değildi aslında normalden biraz düşüktü.. hareket de düşük demişti bize azıcıkta morfolojik bozukluklar var bunlara varikosel sebep olabilir ancak bu değerlerle çocuk rahat olur denilmişti ve bizde hiç düşünmeden ameliyatı kabul ettik...garanti olsun hiç engel kalmasın istedik anlayacağın.... 3 ay sonra kontrole gittiğinde ki bu arada keçiboynuzu kürü de yapmıştım ben bu sayıları hakkaten çok arttırıyor diye çok duydum sırf bunun sayesinde sıfır olanların bile çocuğu olmasına vesile oluyor bu kür neyse çok uzattım 3 ay sonrasında %15 artış olmuştu. yani varikoselin çok etkisi olduğunu düşünmüyorum ileri derece çift taraflı olmadıktan sonra..... sigaranın etkisine gelince mutlaka olmuştur benim eşim zaten içmiyordu sonuç dediğim gibi yani.... ve hala hiç gebelik yaşamadım sebepsiz infertilite deniyor başka da bişi yok onlara göre.... bence muhakkak bir sebebi var onların bulamadığı.. illaki bir açıklaması vardır... şimdi bu kürlere yine devam ediyorum yeniden başladım keçiboynuzu kürüne + bal-polen-arısütü alıp onları da karıştırdım bu haftadan itibaren almaya başladı bunlarıda.... artık bekleyip göreceğiz gerisi Allaha kalmış ben yapılabilecekleri yapmaya çalışıyorum... aşılama da denedim olmadı... şimdi aklımda şu var artık toplayabilirsem biraz maddi olarak kendimi tüp bebek düşünüyorum... Allahım hepimizin gönlünün muradını versin.....

canım ya sperm sayısını asırı yükselttiğini duydum bizimde tek sorun sayı onun için bişeyler yapmak istiyorum esimi ameliyat eden doktor hiç bi ilac vermemiş ilgilenmiyo anlıycan o yüzden

Keci boynuzu kuru yapin kesin sonuc alirsiniz

Diger degerler normalse siz cok sansli gruptansiniz cunki sayiyi arttirmak mumkun.
Mutlaka keciboynuzu kuru yapin 3 ayda sonuc alirsiniz

Keci boynuzu kuru yapin kesin sonuc alirsiniz

canım zaten yaklasık 3 aydır kullanıyoruz keciboynuzu kürünü hatta esim ameliyat olmadanda bi4-5 ay kullandı keciboynuzu kürünü sperm sayısı cok düsk 2 milyon digerleri normalmiş tek sorunumuz sayı bizde bunu yükseltecek seyler arıyoruz acıkcası ameliyat olalıda 4 ayı gecti ama tekrar muayene olmasına ikna edemiyorum değişiklik olup olmadıgınıda bilmiyoruz bu yüzden asılama düşünüyorduk ama sperm sayısının normale yakın olması gerekiyomus asılamanın tutması için o hayalde suya düştü bu yüzden ne yapcam bilmiyorummafoldumben

canım zaten yaklasık 3 aydır kullanıyoruz keciboynuzu kürünü hatta esim ameliyat olmadanda bi4-5 ay kullandı keciboynuzu kürünü sperm sayısı cok düsk 2 milyon digerleri normalmiş tek sorunumuz sayı bizde bunu yükseltecek seyler arıyoruz acıkcası ameliyat olalıda 4 ayı gecti ama tekrar muayene olmasına ikna edemiyorum değişiklik olup olmadıgınıda bilmiyoruz bu yüzden asılama düşünüyorduk ama sperm sayısının normale yakın olması gerekiyomus asılamanın tutması için o hayalde suya düştü bu yüzden ne yapcam bilmiyorummafoldumben

Wer elini arkadasım ikmizde aynı dertten muzdaripiz.Eşim ameliyat olduda bu değerlere ulaştık (3.6 milyon)tekrar warikosel dendi amelıyat lazım olmuyo oyalıyor beni(ne farkederse doktor aşılama için bile %20 ancak çıkar dedi)ama keçi boynuzu kürü yapmştık yazın 2 ay kadar 12 mılyon olmuştu.Sende dene bal polen arısütü kullan kızların yazdığı vitminler war siteyı oku görürsün bayağı faydası war belli olmaz gün doğmadan neler doğaropuyorumnanaktan

KIZLAR ameliyat olan arkadaşlar kocaları yani sonuçlar en az 5 sene sonra tamamaen normale dönüyormuş olan bir arkadaşım söyledi.Hani olmuyo olmuyoda bi anda seneler sonra hamiş kalanlar warya bundn dolayıyımış ne bbiliyim sizce mantıkımısositososito

KIZLAR ameliyat olan arkadaşlar kocaları yani sonuçlar en az 5 sene sonra tamamaen normale dönüyormuş olan bir arkadaşım söyledi.Hani olmuyo olmuyoda bi anda seneler sonra hamiş kalanlar warya bundn dolayıyımış ne bbiliyim sizce mantıkımısositososito

yok canım olur mu öyle şey.zaten 5yıl da bekleyemem 5ay zor sabrediyorum

6 ay ile 1.5 sene arasinda oluyormus duzelme . 5 sene cok uzun bir zaman . Eger sebep varikoselden se 3. aydan sonra zaten duzelme basliyormus ama duzelme olmuyorsada bozulmanin sebebi varikosel degilmis demek .
zaten her ameliyat olanda duzelme olmuyormus. Biz bunu bile bile ameliyat olduk.

6 ay ile 1.5 sene arasinda oluyormus duzelme . 5 sene cok uzun bir zaman . Eger sebep varikoselden se 3. aydan sonra zaten duzelme basliyormus ama duzelme olmuyorsada bozulmanin sebebi varikosel degilmis demek .
zaten her ameliyat olanda duzelme olmuyormus. Biz bunu bile bile ameliyat olduk.
Bende başkalarının yalancısıyım bebişlerim öyle bir duyum aldım paylaşyım dedim ohaoldumsmile

krishazel'e katılıyorum burada...6 ila 1,5 yıl arası kesin sonuç ondan sonrası iyileşmeler illada ameliyata bağlı değil belki uyguladığınız başka şeylerin etkiside oldu.....5 sene sonra olanlar bence artık kafalarından tamamen bunu çıkartıp başka şeylere yoğunlaştıkları anda yani stres + psikolojik olarak beyninde hep bu fikrin olması sonucu hem erkekte hem kadında en büyük sebep zaten ve bunun kafadan silinmesiyle gelen pek çok mutlu son duydum... yıllarca uğraşıp tamamen bıraktıkları anda bebek haberi alanlar çok var.... hormonlar tıpkı denzideki gel-git gibi stres anında hareketlenmeler yaşıyor ve buna sebep bizleriz unutmayın....erkeğinde aynı şekilde kafasının rahat olması gerekli... ayrıca çok yorucu ağır işlerde çalışan erkeklerde de sayılar düşebiliyor bu yüzden ya uzmanlar özellikle sabah uaynıldığındaki ilk ilişkiyi öneriyorlar... yani dinlenik vücut....

demekki arkadaşlar çok kafamızda olmayacak bu çocuk konusu oluruna bırakmak en önemlisi hatta temeli.... ve sadece biz değiliz yıpranan öyle görünmesede erkeklerde etkileniyor bu olaylardan bizim gibi dışına yansıtmıyor bir çoğu.... son sözüm kürlere devam.......... stres yok... bekleyip göreceğiz. gerisi Yaradana kalmış.. ol deyecek sadece......

Wer elini arkadasım ikmizde aynı dertten muzdaripiz.Eşim ameliyat olduda bu değerlere ulaştık (3.6 milyon)tekrar warikosel dendi amelıyat lazım olmuyo oyalıyor beni(ne farkederse doktor aşılama için bile %20 ancak çıkar dedi)ama keçi boynuzu kürü yapmştık yazın 2 ay kadar 12 mılyon olmuştu.Sende dene bal polen arısütü kullan kızların yazdığı vitminler war siteyı oku görürsün bayağı faydası war belli olmaz gün doğmadan neler doğaropuyorumnanaktan

cok zor bi durum öyle değilmi eşini ikna etmek biz daha düzelme olup olmadıgını bile bilmiyoruz bi kez varikosel oldugunu ögrendiğinde gitti bide ameliyata tekrar gidip değişiklik olup olmadığına bakmaya ikna edemiyorum tüp bebek yapalım diyo benim yasımın dolmasını bekliyo 23 dolunca devlet karsılıyoya belli bi miktarını 12.aya kadar böyle bekleyelim diyo napcam bilmiyorum ben asılamayıda deneyelim diyorum 12. aya kadar ama sayı az olunca oda tutmuyomus işte sabretmekten baska caremiz yok biz kadınların RABBİME sığıncaz onun stegi zaman onun istediği şekilde bebeklerimizi kucağımıza alcaz hayırlısı rabbimden:Saruboceq:

cok zor bi durum öyle değilmi eşini ikna etmek biz daha düzelme olup olmadıgını bile bilmiyoruz bi kez varikosel oldugunu ögrendiğinde gitti bide ameliyata tekrar gidip değişiklik olup olmadığına bakmaya ikna edemiyorum tüp bebek yapalım diyo benim yasımın dolmasını bekliyo 23 dolunca devlet karsılıyoya belli bi miktarını 12.aya kadar böyle bekleyelim diyo napcam bilmiyorum ben asılamayıda deneyelim diyorum 12. aya kadar ama sayı az olunca oda tutmuyomus işte sabretmekten baska caremiz yok biz kadınların RABBİME sığıncaz onun stegi zaman onun istediği şekilde bebeklerimizi kucağımıza alcaz hayırlısı rabbimden:Saruboceq:

canımın içi yaşında bayağı gençmiş Rabbimin izniyle önünde uzun bi zaman war werimli kullanki hayrını göresin.Eşin ameliyat olmuş bak çok şükür tüp bebek içn çok fazla acele etmeyin 2 kere denemişbiri olraktan yazıyorum .Sonuçları bzen çok ağır olbiliyor.Bir anda dağılıp kendini toparlaman bayağı zamanını alabilir(bebeklerini kaybetmiş bir anne olaraktan parasına yanayım harcadığım emeğemi yoksa kaybettiğim iki canamı we tabiki zooor bir final)en az bir sene herşeyi oluruna bırak tabii eşin bir test yapsın .Düzen labaratuarını tawsiye ederim orda duş alabileceği yerde warbilmiyorumkismile daha rahat olur hem.Kürleri uygula bayağı fyda görürsün görmezsende gelip bizi döwersinlaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaebayanssulusmilebayanssulusmile

canımın içi yaşında bayağı gençmiş Rabbimin izniyle önünde uzun bi zaman war werimli kullanki hayrını göresin.Eşin ameliyat olmuş bak çok şükür tüp bebek içn çok fazla acele etmeyin 2 kere denemişbiri olraktan yazıyorum .Sonuçları bzen çok ağır olbiliyor.Bir anda dağılıp kendini toparlaman bayağı zamanını alabilir(bebeklerini kaybetmiş bir anne olaraktan parasına yanayım harcadığım emeğemi yoksa kaybettiğim iki canamı we tabiki zooor bir final)en az bir sene herşeyi oluruna bırak tabii eşin bir test yapsın .Düzen labaratuarını tawsiye ederim orda duş alabileceği yerde warbilmiyorumkismile daha rahat olur hem.Kürleri uygula bayağı fyda görürsün görmezsende gelip bizi döwersinlaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaebayanssulusmilebayanssulusmile

bende tüp bebeği son çare olarak görüyorum ama gelde sen bunu eşime anlat herkesin eşi benim eşim gibi inatçımı acaba bilmiyorum yaşım genç ama 2.5 senelikte evliyim yıllar su gibi akıp gidiyo bide benden sonra evlenenlerin kucaklarında çocuklarını görünce içim burkuluyo çok üzülyorum rabbim neden bizede nasip etmiyo diyorum hayırlısı rabbimden ama bi bildiği varki bekletiyo bizleri inşallah ALLAHIM isteyen herkese tez zamanda bebeklerini kucaklarına verir AMİNNNN:Saruboceq:

kızlar slm siteye girmek iiice zorlaştı dün giremedim arkadaşlar bizim 3 aymız doldu ve eşimin sayıları ve hareketlilik gayet iyimiş hatta doktor inanamadı sadece morfolojisine bakmamışlar onun icin bu ay gene test verecek sayı 27 milyondan 172 milyon olmuş inanılmaz bişey hareketlilik %15 % 60 0lmuş cok mutlu oldum inanılmaz sevindim bitek sonrun morfolijisine bakmamışlar ama eski sonuclarında yani ameliyat olmadan önce morfolojide sorun yokdu umarım şimdide bi sorun olmaz sadece benim doktorumu degiştirmemi söledi bende dün hemen yeni bi doktor buldum özelle gitdim benim her hangi bi sorunum yok ama genede doktor adetdimin 3 gün hormonlarıma bakıcak eski doktorumun sonuclarını hic begenmedi bakalım herşeyin hayırlısı arkdaşlar

duygucum umarım değerler tavan yapmış bir şekilde gelirsin hayatım:Saruboceq:ama olmazsada sakın canını sıkma biliyosun bizim işimiz sabr ve zaman işi malesef öyle hemen ameliyat olunca birden değerler artmıyo hatta çoğunlukla önceki değerlerin altına düşüyo.ama umarım sizde bu olmıyacak ve ve güzel haberlerle geleceksin arkadaşım:1hug:a.s.

aşkım cok saol sonuclarımız inanılmaz iii cıktı doktorumuzda inanamadı 27 milyondan 172 milyon olmuş hareketlikde sorun vardı bizim oda %15den %60 cıkmış sadece morfolojiye bakmamışlar onun icin bi daha dahlil vericek eşim ama zaten bizim morfolojide sorun yokdu ameliyatdan öncede ama genede baktırmakda fayda var zaten doktorumuz istemişti inanılmaz bi olay ben düşük cıkar diee düşündüm cünkü daha ilk 3 aymız yeni doldu ve bana sen nasıl bu sonuclarla hamile kalmadın dedi benim doktorumla ilgili konuştuk bende memnun olmadıgımı söledim degiştimem gerekdigini söledi bende hemen özel bi doktor buldum gittim dün ve yumurtalıklarıma baktı cok güzel dedi gayet iii dedi ve cok iii bi doktordu şimdi özelle para ödedik ama izmirde yeni kadın dogum hastanesi acıldı doktorum paranı savurma bundan sonra oraya gel tahlillerini orda yaptıralım dedi senin anlıcagın para göz bi doktor degildi ve eşimin doktoruda para almadı senin anlıcagın şaslı günümüzdeydik:1hug:

kızlar slm siteye girmek iiice zorlaştı dün giremedim arkadaşlar bizim 3 aymız doldu ve eşimin sayıları ve hareketlilik gayet iyimiş hatta doktor inanamadı sadece morfolojisine bakmamışlar onun icin bu ay gene test verecek sayı 27 milyondan 172 milyon olmuş inanılmaz bişey hareketlilik %15 % 60 0lmuş cok mutlu oldum inanılmaz sevindim bitek sonrun morfolijisine bakmamışlar ama eski sonuclarında yani ameliyat olmadan önce morfolojide sorun yokdu umarım şimdide bi sorun olmaz sadece benim doktorumu degiştirmemi söledi bende dün hemen yeni bi doktor buldum özelle gitdim benim her hangi bi sorunum yok ama genede doktor adetdimin 3 gün hormonlarıma bakıcak eski doktorumun sonuclarını hic begenmedi bakalım herşeyin hayırlısı arkdaşlar

senin adına cok sevindim canım inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın darısı bizim basımıza insallah bizimde sayı cok az özel uyguladıgınız bi kür varmıydı acaba

senin adına cok sevindim canım inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın darısı bizim basımıza insallah bizimde sayı cok az özel uyguladıgınız bi kür varmıydı acaba

saol canım darısı hepimizin başına :Saruboceq:ben herhangi bişey kullanmadım sadece keci boynuzu pekmezi iciyodu eşim sabah akşam iciyodu ama doktor cok önemli inan bana biz onun söledikleri dışında hic bişey yapmadık allah isteyen hic kımsenin kucagını boş bırakmazsın düşmanım bile bu 3 ay dolana kadar cok yoruldum düşünmekten hele son 1 hafata uykularım bile gelmiyodu yatamıyodum üstüne bide cenazemiz vardı işte hayat böle bişey sevicle acıyı bir arada yaşıyosun

X