- 14 Nisan 2009
- 2
- 1
- 46
Öncelikle her kese selam .Konu ilgimi cekti cunki 8 ay kadar hep buralarda bu konuyla ilgili tum yazilari okuyordum.Benim eşimde sperm yok denecek kadardı.hatta tedavi olduğu halde sürekli sayı ve hareketlilik düşüyodu.Deli olucak duruma gelmisdik.Eşim hep ağlıyo senağlamaseni de bedbaht ediyorum diyordu. Ellerimiz hep duadaydi.Alllah hep dilimizde idi.Bi turlu olmuyodu bebeyimiz:1no2:hep onu teselli ediyodum olucak diye ama nedense bazen kendim bile inanmiyodum.Benim de prolaktinim yuksek idi.Hem iyi bir tedavi icin de yeterli paramız da yokdu.Neyse tahliller falan derken esime kesin bebeyin olmuycak dedi doktor sende varikosel var.Ameliyat şart dedi.Geldik eve dedim ki hayır yaptırmalıyız hem de cabuk olmayız zamanımız yok cunki hep geriye gidiyo her şey.Neyse gittik doktora oda 70% söz veriyorum dedi ameliyat icin 3 ay icinde olması lazim dedi.Ameliyat gunu geldi ameliyat oldu hepimiz dışarıda bekliyoruz eşim benimle görüştü benim işin yaninda klinikde oldu.ben gelmeden ameliyata girmem demiş.o kadar ağladım ki o gün.Allaha dualar etdim.:a015:Bize tek tarafli denilmişdi ameliyata girerken cift taraflı etmişler.Neyse 1 saat filan cekti.aksama eve geldik.igne falan yaptik.Yaralarını ben degişmeyi ogrendim.İlk gunden ayaklanmalısın dedi.3 gune geziyodu.Ama gezerken sünnetli cocuk gibi geziyodu.1 ay kadar sarğılar kaldi hep degistik.temizledik.ilk gece hic uyumadim ona baktim yalnışlıkla kalkmasin filan diye ama o igneden dolayi uyudu.Bu arada bi şey diyim eşim doktorun her dedigini aynen yapti.zaten alkol sigara kullanmiyodu.hazır gidalar yeme dedi.meyva tavsiye etdi.ceviz bal kuru uzum badem filan hep yedirdim.Aksamlari ballı süt falan bi bakima ben de iyi baktim amaameliyyatdan 3 ay gecti semen analizi verdi artim vardi sevindik.Orucluktu oruc tuttuk ikimizde sahura kalkdikda eller havada allaha yakardik.4 ayinda bi baktim adetim gecikdi.kimse inanmadi.test yaptik hamistim:CüvCüv: Dunya bana dar geldi ucuyorum sanki.Eşim nasil agliyor bebek gibi inanmiyo allaha sukurler ediyo cunki biz neler cektik biz biliyoruz olmuycak dediklerinde.Dedik ki nasil bakariz baskasinin bebegine.her kesler sevindi her kes agliyo kaynatam geldi alnimdam optu .Şimdi 7 ayimdayim hamileligim biraz zor geciyo tansiyon agri filan derken.Amma allaha bin kere sukurr.allaha isteyen her kese en kisa zamanda versin bi bebek insalah.Bu heyeceani sizler de yasayin.Ama asla umutsuzluga kapılmayın Dualar edin Allahatan isteyin cunki veren o!
Biraz uzun oldu ama icimden gelerek anlatdim sizlere umut olmak istedim.Allaha yardimciniz olsun!kaydirigubbakcemile2
Benim eşimde 2007 kasım da varikosel ameliyatı oldu çift yönlü. Durum gerçekten vahimdi.Değerlerimiz 0 dı. 8 ay sonra sigarayı bıraktık ( birlikte:)) ve 3 aylık keçiboynuzu kürü ile birlikte 2008 kasımda hamileydim. Şimdi 6 aylık hamileyim ve kızımızı bekliyoruz.Çok mutluyuz.tabi bu varikosel ameliyatlarından sonra doktorlar en az 1 yıl beklenmesi gerektiğini söylüyorlar. Zaten ilk sperm yapımı ameliyattan ortalama 3 ay sonra başlıyor. Dolayısıyla biraz sabırlı olmak keçiboynuzu kürü ve sigarasız alan bu işin sırrı oluyor. Herkese bol şanslar dilerim.
ablalarım bişi sorcam 21 sayfayı okuyamadım. nişanlımda varikosel varmış yeni öğrendim. kısırlığa kadar gidiyormuş. kötü bişiymi bu hastalık. ? evlilik te prob. olucak bişi mi?