canım teşekkürler cevap verdiğin için. eşim de ben de 84 doğumluyuz. kimine göre çocuk için erken kimine göre çook geç kalmışız :) eşimin sperm sayısı 20milyondu ileri hareketlilik %12 falandı. ama tekrar test yaptırmadık, daha da düşmüş olabilir. sadece ürolojide yakın zamanda muayene oldu ameliyatlık kadar farkedilir bi varikosel değil dedi. biz de çocuk olmuyo deyince sperm testi istedi. ama burda yok daha veremedik. geçen yılki ilk teşhis çift taraflı 2.dereceidi, renkli dopler ile bakılmıştı. canım inşallah senin de tüp bebek için beklerken bi bakarsın oluverir inşallah. aynı yıl evlendiğimiz arkadaşlar tüp bebek yaptırdı daha 2 yıl dolmamıştı beklenmesi gerektiğini doktorunuzmu söyledi. inşalllah en hayırlı ve sağlıklı bi şekilde gelir bebişlerimiz...selam canım hoşgeldin aramıza,ben sana birşeyler sormak ve söylemek istiyorum faydalı olacağı ümidiyle;öncelikle kaç yaşındasınız ve eşinin sperm sayısı kaç? eğer sperm sayınız çok düşükse ve eşinin ağrı gibi başka sıkıntıntıları yok ise ameliyat olmyabilir eşin çünkü ameliyattan sonra da beklemek zorunda kalabilirsin bu da çok yorar insanı.sayfaları okuduğun için biliyorsundur,mesala kendimden bahsedeyim biz de 2buçuk yıldır evliyiz eşim ameliyat olalı 1yıldan fazla oluyor ve hiç gebelik oluşmadı ben şuan sadece 3yılı doldurup tüpbebek yapacağım günü bekliyorum,senin de 6ayın kalmış benim gibi şayet sperm sayınız çok düşük ve çok beklemek istemiyorum derseniz-çünkü ameliyattan hemen sonra olacak diye birşey yok-evliliğinizin 3yılı doldurmasını bekleyip direkt tüpe geçin derim ben fakat tabiki şartlarınızı bilemem son karar elbette ki sizin
aynısını bizde yaşadık arkadaşım hatta bizim gittiğimiz özel hastane bu rakamla çocuğu olan var deyip bizim bir senemizi çaldı tabi herşey kader.bu sefer eşimi bırakıp benle uğraşmaya başladık.boşuna bir sürü şeyler yaptık.gittğim özel bi kadın doktor dediki sen de bişey yok eşinin tedavi ettir öyle gel dedi..çünkü klomen ve çatlatma iğnesi yaptırdık hiç bi sonuç alamadık.ben de bi sorun olmadığı için.ondan sonra ameliyattan korktuğumuz için eşiem kürler filan yapmaya başladık. bi akşam bi arkadaşla konuştum telde ve boşuna zaman kaybetmey,n çevremde varikosel ameliyatı olup çok kişini çocuğu oldu dedi. o akşam kara verdik eşimle ve hamdolsun eşim ameliyat oldu ve 3 ay dolmadan hamile kaldım inanamadık 3 ay kendime gelemdim taki dün bebğimizi ultrasonda hareket ederken görene kadar.12 haftamız doldu.hamdolsun. hiç ihmal etmeyin bi an önce gidin.çünkü bizim morfoloji %1di.bizde bile böyle olduysa diğerleri daha şanslı.bayanssulusmile
canım benim çok şükür hamiş olmuşsun Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin. nasıl bi mutluluk olur tahmin etmeye çalışıyorum inşallah biz de yaşarız. normal yolla sağlıklı bebişim olsun o kadar çok istiyorum ki...biz de havalar düzelince trabzonda olcaz ameliyat inşallah. mikrocerrahi yöntemiyle mi olmuştu. bi de ameliyat sonrası bi kaç gün öğretmen evinde filan kalırız.tek başıma ben ilgilenebilir miyim. ameliyat sonrası nasıl oluyolar?
merhabalar arkadaşlarr ameliyatla ilgili söyleyeceklerim var.başatan çokta umutlu değildim biz geçen sne martta amelita olduk tek taraflı sayımız 6 ile 9 milyon arasındaydı.ameliyattan 3 ay sonra pek bi düzelme olmamıştı baktırdığımız tahlillerde.8.ayımızda baktırdık 18 milyon olmu.10.ayda tekrar baktırdık 20 milyon.yani çok şaşırdık hiç beklemiyodum bukadar düzlebileceğini.çok şükür sayımız normale yakın oldu hareketlilikte biraz daha arttı.haaa hala tık yok :))))))))ama yinede sevindiici gelişme 6 mil.20 milyona ulaştık şükürler olsun rabbime.yani herkete işe yararmı bilmem ama olmakta fayda var gibi tabi doktorunuz öneriyosa hoş benim kadın doğumcum boşuna olmuşsunuz hiçbişeye yramaz diyodu ama oda şaşkın:))))))herkes için hayırlısı olur inşallah biz halen bekliyoruz 1 sne olacak martta.hayırlısıyla rabbim isteyen herkese içindede bana bu duyguyu nasip eder.
slmmmm kıslarr size bende hastaneden yazıyorum bugün benimde eşim varikosel oldu çift taraflı 6 yıldr bişi yok diyodu dr lar ben geçen yıl boş gebelik geçirdim dr gittim bişi yok dedi eşin sperm test versin deyince zaten hareketlilik 0 çıkınca sonuç varikosel bebeksiz geçen yıllarıma üzülüyorum 30 uma gircem çok geç kaldım kendime göre 6 yıl oluyo olmayınca olmuyo işte kısmet inşşlah herşey güzel olacak yine umutlarım depreşti iiişin kötü yanı dün ve bugün yumurtla günüm yumurtalarım ziyan olduuuuuuu:)))))))))) of eşimde bi nazlıki bebek gibi yaf çiş yaptır su ver:)))))) ayy sanki delik deşik ettiler nazlı bebişimi adamı artık koca gibi deil bebek gibi sever ve görür oldum napsın kıslar herşeyi benim huysuz koçişimin tek ailesi ben çünkü hepsi ölmüş depremde yanı dostlar bebek özlemiyle yanıyor içimiz her minik canlıyı cokkk seviyoruz bebişlilier gibi bizimde evimiz şenlensin aallhım nolurrr ::::...........
canım benim çok şükür hamiş olmuşsun Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin. nasıl bi mutluluk olur tahmin etmeye çalışıyorum inşallah biz de yaşarız. normal yolla sağlıklı bebişim olsun o kadar çok istiyorum ki...biz de havalar düzelince trabzonda olcaz ameliyat inşallah. mikrocerrahi yöntemiyle mi olmuştu. bi de ameliyat sonrası bi kaç gün öğretmen evinde filan kalırız.tek başıma ben ilgilenebilir miyim. ameliyat sonrası nasıl oluyolar?
inaşallah arkadaşım hepinizin hamile haberlerini burdan duymak nasip olur . bizim için açıkçası hayaldi bebek.ben tüp bebeğe kadar gider bu iş kolay kolay bizim olmaz diye düşünüyodum hamdolsun bize sürpriz oldu Allah nasip etti.bizimki mikrocerrahi değildi.1 gece kaldı eşim hastanede.ilgilenilecek hiçbişey yok merak etme.tek başına kalabilirsin.ameliayt sonrası yürürken biraz bacak açık yürüyolar ertesi gün düzelmeye başlıyo hiç merak etme adı ameliyat ama diş çektirmek gibi kolay bi ameliyat.bu varikosel çok ayakta durmaktan oluyomuş aynı bacaktaki varisler gibi.eşin öğretmense bundan sonra ayakta kalmamaya dikkat etsin.
slm kızlar sizlere bisey sormak istiyorum esim tek taraflı amelyat oldu sadece sperm sayımız düsük 8 milyonmus ayın 11de 3 ay dolacak banada doktorum bebek vitamini verdi sürekli kullan diye adı elevit protonal bu ilacı aranızda kullanan varmı bu ilacı kullandıgımdan beri(21gündür) karın agrım hic bitmiyo sürekli agrıyo bu konu hakkında bilgisi olan varmı bana bilgi verirseniz cok sevinirim
slmmmm kıslarr size bende hastaneden yazıyorum bugün benimde eşim varikosel oldu çift taraflı 6 yıldr bişi yok diyodu dr lar ben geçen yıl boş gebelik geçirdim dr gittim bişi yok dedi eşin sperm test versin deyince zaten hareketlilik 0 çıkınca sonuç varikosel bebeksiz geçen yıllarıma üzülüyorum 30 uma gircem çok geç kaldım kendime göre 6 yıl oluyo olmayınca olmuyo işte kısmet inşşlah herşey güzel olacak yine umutlarım depreşti iiişin kötü yanı dün ve bugün yumurtla günüm yumurtalarım ziyan olduuuuuuu:)))))))))) of eşimde bi nazlıki bebek gibi yaf çiş yaptır su ver:)))))) ayy sanki delik deşik ettiler nazlı bebişimi adamı artık koca gibi deil bebek gibi sever ve görür oldum napsın kıslar herşeyi benim huysuz koçişimin tek ailesi ben çünkü hepsi ölmüş depremde yanı dostlar bebek özlemiyle yanıyor içimiz her minik canlıyı cokkk seviyoruz bebişlilier gibi bizimde evimiz şenlensin aallhım nolurrr ::::...........
allah analı babalı büyütsün inşallah canım benim darısı bizlerin basına esimde amelyat olalı 11de 3 ay olacak hayırlısı inş bizde sizin gibi böyle bi haber verebiliriz inş hakkımızda hayırlısı ne gibi kürler kullandınız bizde bi kac kür kullanıyoruz keciboynuzu soya fasulyesi gibi baska bildiginiz faydalı kürler varmı bildiklerinizi bizimlede paylasırsanız cok mutlu olurum simdiden cok tesekkür ederim
canım trabzonu neden tercih ediyorsunuz memleketiniz mi yoksa?