Şuan e vitamini ve hafif bir takviye kullanıyor. Biraz ara verdik yoğun takviye. Sigara da olunca çok umutlu değilim ama bakalım hayırlısı olsun :)O zaman eşiniz caksir koku tozunu fln hayatta yemiyoduro zehir gibi zorla yediriyorum ben balla yeni başladık. bizim de bakilmamisti ama benim aklıma takıldı fsh sinde sorun olanlara keciboynuzu yaramiyormus ya dün bakıldı sorun yok dedi dr testesteron biraz sınırda gibi. Sizin sonucunuzu heyecanla bekliyorum bana da umut olacak inşallah
Şuan e vitamini ve hafif bir takviye kullanıyor. Biraz ara verdik yoğun takviye. Sigara da olunca çok umutlu değilim ama bakalım hayırlısı olsun :
Evicap yada Solgar 200ıu kullanabilirsiniz. 400 fazla geliyor.Sigarayı bıraksa tabiki cok güzel olur ama oyle düşünmeyin varikosel iyilestikten sonra takviyelerle toparlar bence sonucta sigara içen çoğu insanın sorunsuz çocuğu olabiliyor..
Ben zaten sigara içmesini sorun ediyordum bu bahane oldu .. E vitamini 2 tane eczaneye sordum dr kontrolü olmadan içmeyin diyip tavsiye etmediler bize oyuzden almamıştım
Operasyon sonrası 4,5 ay geçti ve ilk sonuçlar şu şekilde. Öncesinde 16 milyon sperm ileri hızlı 0,yavaş hareketli 16, morfoloji 2 idi.
Morfoloji 3, ileri hareket %45 a+b+c hareket %53, sayı 68 milyon, ml de 34 milyon olmuş. Morfoloji ilk defa 3 çıktı. İleri hareket de beklediğimden iyi.
Sayıyı yükseltip morfolojiyi artırmak gerekiyor. Birkaç ay daha böyle devam edeceğiz. Soran arkadaşlara buradan yazmış olayım. Morfoloji için imprly ve sayı için de proxeed geçebiliriz yada Maxi go devam.
Merhaba biz de Şubat'ta varikosel ameliyatı olduk. Doktor varikosel ameliyatı olmadan önce eşime dedi ki ameliyattan sonra sonuç her zaman olumlu yönde değişecek diye bı şey yok baya korktuk biz ama Şu an değerler düzelmeye başlamıs. 6 aydan sonra spermler yenilendiği için anca o zaman belli olur dedi. Bize herhangi bir ilaç vermedi sorduk tavsiye etmiyorum pek dedi. Bu ay aşılama yaptık bakalım bekliyoruz sonucu. Siz de korkutmayin kendinizi muhakkak farklı doktora da görünün. Farklı hastanede test yaptırın. Biz üniversite hastanesinde tedavi görüyoruz Yozgatta. Bı hafta arayla eşimin verdiği sperm testi sonucu acayip farklı çıktı. İlk test her şeyi normal gösterdi ikinci yaptırdığımız testte hareketlilik sayısında azlık fark ettik. Yani tekra söylüyorum muhakkak farklı doktor ve farklı hastaneye gidin test verin. İmkaniniz varsa özel laboratuvarda verin. İnşallah Rabbim hepimize nasip eder bebek sahibi olmayiHerkese merhaba,
Esim subat ayinda 3.derece varikosel teshisi ve mikrocerrahi yontemi ile ameliyat oldu. Ameliyat oncesi total sperm sayisi 10 milyon, ml de sperm sayisi 5 milyon, hareketsiz %80, hareketli %20 ve morfoloji %1 di. Ameliyat sonrasi 1 ay gecince klomen kullanmaya basladik ve 2 ay kullanmaya devam ettik. 3.ay degerlerimizi gorunce sok olduk. Ameliyat sonrasi degerlerimiz ise su sekilde, total sperm sayisi 4 milyon 800 , ml de sperm sayisi 2 milyon 200 , hareket ve morfoloji ise ayni kalmis. Doktor muayene bile etmedi sadece klomen bazen boyle yapar once dusurebilir dedi. Proxeed plus verdi 3 ay sonra tekrar test verelim dedi ve gonderdi. Bu arada fsh ve testesteron degerleri gayet iyi. Biz tabiki baska uroloji doktorlarina da gorunecegiz cunku korktuk acikcasi ilerleyen zamanlarda daha cok duserse diye. Sizlerin basina boyle bir sey geldi mi? Bu normal mi? Yardimci olabilirseniz sevinirim.
Evet çektirdim herhangi bir sorun yok.Bizimde azalma oldu vitamin takviyesi kullaniyoruz proxeed ameliyattan sonra genelde dusuyor diye okumustum 120 mlyn 39 mlyn dustu bizimkide. Siz rahim filmi cektirdiniz mi peki
Bizim de ameliyattan sonra azalma oldu acaba sizin durumunuz nedir?Bizimde azalma oldu vitamin takviyesi kullaniyoruz proxeed ameliyattan sonra genelde dusuyor diye okumustum 120 mlyn 39 mlyn dustu bizimkide. Siz rahim filmi cektirdiniz mi peki
Bize doktor herhangi bir takviye vermedi sonuçları yanıtlamasını istemedi. 4 buçuk ay sonra test yaptığımızda değerler düşmüştü. Siz ne durumdasınız acaba tekrar yükseldi mi?Herkese merhaba,
Esim subat ayinda 3.derece varikosel teshisi ve mikrocerrahi yontemi ile ameliyat oldu. Ameliyat oncesi total sperm sayisi 10 milyon, ml de sperm sayisi 5 milyon, hareketsiz %80, hareketli %20 ve morfoloji %1 di. Ameliyat sonrasi 1 ay gecince klomen kullanmaya basladik ve 2 ay kullanmaya devam ettik. 3.ay degerlerimizi gorunce sok olduk. Ameliyat sonrasi degerlerimiz ise su sekilde, total sperm sayisi 4 milyon 800 , ml de sperm sayisi 2 milyon 200 , hareket ve morfoloji ise ayni kalmis. Doktor muayene bile etmedi sadece klomen bazen boyle yapar once dusurebilir dedi. Proxeed plus verdi 3 ay sonra tekrar test verelim dedi ve gonderdi. Bu arada fsh ve testesteron degerleri gayet iyi. Biz tabiki baska uroloji doktorlarina da gorunecegiz cunku korktuk acikcasi ilerleyen zamanlarda daha cok duserse diye. Sizlerin basina boyle bir sey geldi mi? Bu normal mi? Yardimci olabilirseniz sevinirim.
Ameliyattan sonra bizde vitamin kullanmadik sonuclari gordukten sonra Vitamin kullandik biz sonra baktirmadik asilama yaptirirsak tekrar baktircaz ama hala gebelik olmadi bizde bende hsg cektirdim. Uroloji doktoru tekrar gelin demedi ama asilama yapilirsa tekrar degerleri bakilirBizim de ameliyattan sonra azalma oldu acaba sizin durumunuz nedir?
Normal midir acaba bu düşüş onu merak ediyorum en çok. Düşüp de sonradan yükselir diye umuyorum. Genelde ameliyattan 3 ay sonra az da olsa çoğu kişinin değerleri yükselmiş. Düşüş yaşayan hele de bizimki gibi bir düşüş pek rastlamadım.Ameliyattan sonra bizde vitamin kullanmadik sonuclari gordukten sonra Vitamin kullandik biz sonra baktirmadik asilama yaptirirsak tekrar baktircaz ama hala gebelik olmadi bizde bende hsg cektirdim. Uroloji doktoru tekrar gelin demedi ama asilama yapilirsa tekrar degerleri bakilir
Ameliyattan kaç ay sonra baktığınızda düşmüştü değerler. Bir de doktor ne düşündü bu konuda.Ameliyattan sonra bizde vitamin kullanmadik sonuclari gordukten sonra Vitamin kullandik biz sonra baktirmadik asilama yaptirirsak tekrar baktircaz ama hala gebelik olmadi bizde bende hsg cektirdim. Uroloji doktoru tekrar gelin demedi ama asilama yapilirsa tekrar degerleri bakilir
Doktorumuz normal demisti 4 ay sonra vermistik tahlili. Sonuclara gore vitamin takviyesi kullandik 3 ay. Bence toparlar spermler cunku ameliyat sonrasi dusmesi hep normal deniyor. Siz gittiginizde sonuca karsilik vitamin vermedimi birde baska doktora gidin gosterin sizede fikir olurAmeliyattan kaç ay sonra baktığınızda düşmüştü değerler. Bir de doktor ne düşündü bu konuda.
Bence normal mesela bizim morfoloji ve hareketli dusuktu onlar bile yukseldi ameliyattan sonra vitamini mutlaka sorun gittiginizdeNormal midir acaba bu düşüş onu merak ediyorum en çok. Düşüp de sonradan yükselir diye umuyorum. Genelde ameliyattan 3 ay sonra az da olsa çoğu kişinin değerleri yükselmiş. Düşüş yaşayan hele de bizimki gibi bir düşüş pek rastlamadım.
Bizim morfoloji sayı hareket hepsinde düşüş oldu. Tüp bebek düşündüğümüzü söyledim bir test daha yapıp yükselme var mı bakalım sonra takviye kullanın diye ısrar etti doktorumuz. Amliyattan sonra sizin sayı düşüp morfoloji ve hareket mi yükseldi tam anlamadımBence normal mesela bizim morfoloji ve hareketli dusuktu onlar bile yukseldi ameliyattan sonra vitamini mutlaka sorun gittiginizde
Doktor tedavi edici olmaz geçici düzelmeler sağlar diyor takviye vitaminler için. Yanıltıcı geçici yükselmelerden ayırt etmek için de ısrarla kullandırtmıyor. Eşim da doktora gitmek istemiyor başka doktora gitmeye ikna edemedim. Sonuç değişmeyecek diyor başka doktorla ben de başka doktorun da görüşünü almaktan yanaydım.Doktorumuz normal demisti 4 ay sonra vermistik tahlili. Sonuclara gore vitamin takviyesi kullandik 3 ay. Bence toparlar spermler cunku ameliyat sonrasi dusmesi hep normal deniyor. Siz gittiginizde sonuca karsilik vitamin vermedimi birde baska doktora gidin gosterin sizede fikir olur
Evet sayi 120 milyondan 39 milyona dustu. Ileri hareket ve morfoloji dusuktu yukseldi. Takviye dedigi vitamindir sanirimBizim morfoloji sayı hareket hepsinde düşüş oldu. Tüp bebek düşündüğümüzü söyledim bir test daha yapıp yükselme var mı bakalım sonra takviye kullanın diye ısrar etti doktorumuz. Amliyattan sonra sizin sayı düşüp morfoloji ve hareket mi yükseldi tam anlamadım
Bence baska doktora mutlaka gidin her hekimin yontemi farkli oluyor fikir alin insallah duzelir cok zor bunlarla ugrasmak cok iyi anliyorumDoktor tedavi edici olmaz geçici düzelmeler sağlar diyor takviye vitaminler için. Yanıltıcı geçici yükselmelerden ayırt etmek için de ısrarla kullandırtmıyor. Eşim da doktora gitmek istemiyor başka doktora gitmeye ikna edemedim. Sonuç değişmeyecek diyor başka doktorla ben de başka doktorun da görüşünü almaktan yanaydım.