Erkek İnfertilitesi Varikosel ameliyati sonrasi sperm sayisi azalmasi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

momtobe95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2020
549
684
29
Herkese merhaba,
Esim subat ayinda 3.derece varikosel teshisi ve mikrocerrahi yontemi ile ameliyat oldu. Ameliyat oncesi total sperm sayisi 10 milyon, ml de sperm sayisi 5 milyon, hareketsiz %80, hareketli %20 ve morfoloji %1 di. Ameliyat sonrasi 1 ay gecince klomen kullanmaya basladik ve 2 ay kullanmaya devam ettik. 3.ay degerlerimizi gorunce sok olduk. Ameliyat sonrasi degerlerimiz ise su sekilde, total sperm sayisi 4 milyon 800 , ml de sperm sayisi 2 milyon 200 , hareket ve morfoloji ise ayni kalmis. Doktor muayene bile etmedi sadece klomen bazen boyle yapar once dusurebilir dedi. Proxeed plus verdi 3 ay sonra tekrar test verelim dedi ve gonderdi. Bu arada fsh ve testesteron degerleri gayet iyi. Biz tabiki baska uroloji doktorlarina da gorunecegiz cunku korktuk acikcasi ilerleyen zamanlarda daha cok duserse diye. Sizlerin basina boyle bir sey geldi mi? Bu normal mi? Yardimci olabilirseniz sevinirim.

6 aya kadar dalgalanmalar olabiliyor. Bizim de 4 ay oldu. Yakında ölçülecek değerler. Ama klomen kullanımı garip geldi bana biraz. Bazı doktorlar hiç vitamin kullandırmıyor bile. Bazıları da sadece vitamin kullandırır. Biz de takviye kullandık. Ama klomen kullanımı herkese iyi gelmiyor onun etkisi olabilir.

Siz ameliyattan sonra hiç analiz yaptırdınız mi? Biz önümüzdeki ay yaptiricaz 3 ay olunca. Ama insan korkuyor boyle azalma duyunca.. gerçi doktorumuz cok kendinden emin artık bu değerler düzelecek şeklinde konustu..

Benim eşimde hormonlarda sorun var doktor klomen yazdı. Sizde hormonlar iyiyse neden klomen vermişler ki? Bildiğim kadarıyla takviye değil o

Hayır, bu hafta bakılacak. Bizim dr da op iyi geçti,6 aya kadar gebelik bekleyebiliriz dedi ama sigara stres faktörü var bizde. Hiç klomen de kullanmadık.

Test sonuçlarına göre duruma bakıp bayram sonrası gebelik oluşmazsa tüp bebek düşünüyoruz.

Benim eşimde hormonlarda sorun var doktor klomen yazdı. Sizde hormonlar iyiyse neden klomen vermişler ki? Bildiğim kadarıyla takviye değil o
Ameliyat oncesinde fsh ve testesteron hormonlarina bakilmisti aslinda referans araligindaydi degerler ama alt sinira yakin oldugu icin doktor klomen kullanmamizi istedi. Evet dogru biliyorsunuz takviye degil. Hatta bu hafta sperm testi verirken hormon testi de verdi esim, sonuclar iyi ciktigi icin doktor klomeni birakmamizi soyledi.

Evet basta aslinda doktorda klomen basta dusurup sonra arttirabilir gibi bir yorum yapti ama hormon testi sonucu testesteronun gayet guzel arttigini gorunce klomen ise yaramis ama spermlere etki etmemis dedi. Bizde sastik kaldik.

Bizde de aynı sizin gibi hormon ve varikosel 3 derece ama daha ameliyat demedi doktor. Klomen ve takviye yazdı, yardımı olmazsa ameliyat yaparız dedi. Ama galiba yardımı olmuyor, ameliyata doğru gidiyoruz sanki

Biz 2,5 senedir istiyoruz. Varikosel son bir sene öğrendik. Morfoloji 2 di ve değerler düşük değildi ama hiç gebelik oluşmadı. Grade 3 varsa çok fazla beklemeyin derim. Zaman kaybı olmasın boş yere.

Biz 2,5 senedir istiyoruz. Varikosel son bir sene öğrendik. Morfoloji 2 di ve değerler düşük değildi ama hiç gebelik oluşmadı. Grade 3 varsa çok fazla beklemeyin derim. Zaman kaybı olmasın boş yere.
Bana mı dediniz? ))

Evet size yazmıştım
Siz aslında iyi anlıyorsunuz size sorayım. 3.vrikosel ama doktor takviye önerdi. Hormon sorunu var. Ve aslında takviyeden ümitli olmama sebep sonuçların çok çok kötü olmaması. Yani doktor "bu sonuçlarla doğal yoldan da oluşabilir" dedi, "neden hiç oluşmadı bu güne kadar" sorduğumda da "takviye yazacağım yardımı olur" dedi. Total 48 mln, ileri hareket 40, morfoloji 6. Kons. 16 idi. O yüzden ameliyata pek de yatkın değiliz en azından şimdilik. Burda da çok okudum, daha aşağı değerlerle oluşan gebelikler olmuş. Acaba varikoselin çok etkisi olmamış mı?

Sizin sonuçlar iyiymiş. Varikoselde morfoloji 1-2, sayı hız düşük oluyor. Ama sizde hepsi normal değerlerde. Reflü yoksa yada uzun zamandır bir varis durumu yoksa spermi fazla etkilemiyor.Siz DNA hasar testi yaptırın, hasar varsa gebeliği engelliyor malum.Hasar düşükse bu değerlerle gebelik tabiki oluşur. Bunun dışında belki de hormon sorunu etkiliyor olabilir kaliteyi. Sizin durumda takviye, hormon tedavisi ve DNA hasar testi sorununuzu çözer inşallah.

Aslında reflü de varmış burda okuduktan sonra anlamıştım ne olduğunu. Artık DNA hasarını genel test zamanı isteriz eşim daha önce test yaptırmaz. Varis durumunun da ne kadar sürdüğü hakkında hiç fikrimiz yok... Temmuza kadar olmazsa aşılama düşünüyorum ama ondan da pek ümitli değilim. İnşallah ihtiyaç kalmaz. Teşekkür ederim size de az da olsa rahatladım

Merhaba, doktor eşinize varikosel teşhisini koydu? Bizim değerlerimiz çok çok kötü. Doktor bize erkek infertilitesi raporu verdi tüp bebek için. Daha önce 2 başarısız tüp bebek yaptırdık. Eşim 2 ayrı ürologa gitti muayeneyle varikosel yok dediler ancak çok uzun zamandır takviyeler kullanmasına rağmen değişen bir şey olmadı. Ben hala varikoselden şüpheleniyorum.

Reflü varsa kesinlikle ameliyat olun derim.Değerler düzelmedende tavsiyem aşılama yada tüp denemeyin hem emeğiniz hemde paranız boşuna gitmesin

Ultrason çektirmediyseniz tavsiyem muhakkak çektirin.Burda sperm değerleri yerlerde olupta takviye ve ilaçlarla değerlerin uçuşa gecenini çok gördüm.Yaşınız gençse ümidinizi asla kaybetmeyin.Hersey sabırla nasibini buluyor.Geçmiş olsun

Reflü varsa kesinlikle ameliyat olun derim.Değerler düzelmedende tavsiyem aşılama yada tüp denemeyin hem emeğiniz hemde paranız boşuna gitmesin
Değerler düzeldikten sonra tüp bebek yaptırmayız zaten ) ama aşılama deneriz tutmasa ameliyat. Çünki değerler çok kötü değil normal gösteriyor yani.

Çektirmedik bu hafta fırsat bulabilirsek gidip çektireceğiz. Neredeyse 2 yılı geçti takviyelerden artık yorulduk, sıkıldık. Hiçbir sonuç yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…