Vakumlu Kürtaj oldum gebelik sonlandırdım

Selam canıms, reklam gibi mesela. Kürtaja karşı bir insan değilim. Zaten insanları bu konuda yargılamayı da uygun görmem. Ama konun, cümlelerin bir tuhaf. Bilemiyorum.

Açıkcası google da aratıldıgında kolaylıkla ilk sırlarda çıkabilecek bi paylaşim olması icin ugrastım. Hesabi da sirf bu konuyu olusturmak icin actim. Cunku operasyon oncesi cok arastirdim ama yardimci olan duzgun bi paylasim bulamadigim icin psikolojik acidan yıprandim. Operasyon gecirdigim doktor mantarimin tetiklenmesine sebep oldu bunu da daha once yazdim. Ve beni gereksiz endiselendirici sekilde konustu. Bunu soyledigim halde neden reklam oldugunu dusunesiniz ki?

Mantar doktor hatası değil, antibiyotikten olabilecek bir şey zaten. Ki kolayca mantar olabiliyor çoğu kadın malesef. Endiselendirici konuşması gayet normal çünkü başka bir rahatsızlıktan bahsetmişsin. Onun dışında operasyon çok iyi ve kolay geçti. Benim gözümden durum bu. Ne diyeyim, doğru ise, ki mune bir şey dememiş, o halde geçmiş olsun. Umarım bir daha istenmeyen gebelik yaşamazsın.

Tesekkurler

Endiselendirici konusmasi normal degil cunku kansermisim gibi bahsettigi sey kolay atlatilabilir bir rahatsizlikmis. Tesekkurler

Merhaba arkadaşlar, kürtajdan tam 48 gün sonra ilk reglimi normal agrıda ve normal sürede geçirdim. Yakladik 30 40 gun sonra regl olacağım soylenmisti bu durumun biraz gecikmesi beni telaşlandırdı tabi. Şuanda hicbir problemim kalmadi. Umarim kimse buna mecbur olmaz

Karnimda kalbi duran gebeligimi sonlandirmak zorunda kalmistim. Siz anlattikca kotu oldum boyle. Evladimi icimden sokup alirken neler hissetti acaba diye gozlerim doldu... ve bir canlinin hayatina son verme islemini bu kadar "duygusuz" bir anlatimla burda paylasmaniz aci ama ne kadar dogru bir islem gerceklestirdiginizi resmen gosteriyor.

Daha fazla yorum yapmayacagim ban yemek istemiyorum sabah sabah...

Taman canım ama gülücük koymus hani sıradan bir anı gibi anlatmış; istenen bir gebelik ya da istenmeyen bir gebelik olsun travmatik bir anı olması lazım gibi geliyor bana. Kurtaja karşı degilim. Kimse birseye zorlanmamalı ama yazan kisi cok duygusuz geldi...

Son düzenleme:
Bu nasil sacma bir konu yaa
4 yillik tedaviden ilk hamile kalisim ve mecburi bebegimin alinmasi geldi aklima. Mecbur cunku kalsin deseler birakacaktim onu ama kalbi dayanmadı birde matah birsey gibi anlatmissiniz BIZE NE BUNDAN!... milletin acisini tazelemeye ne hakkiniz var? Gozumun onune minicik kizimin nasil benden gittigi geldi yazik valla yazik Mune K Kazen umarim birşey yaparsiniz

kızlar bu tepkiler normal olamaz, herkes anne olacak diye bir kaide yok bunun duygusuzlukla da alakası yok

bende amh değerim düşük olduğu için bebek sahibi olamıyorum mucize gibi gelen bebeğimin 9. haftasında kalbi durdu, kürtaj olmam gerekti bezmialem hastanesinde aneztezi ile kürtajı 1 hafta sonrasına ancak yapabiliriz boşluk yok size ilaç vereceğiz bebeğinizi doğuracaksınız sonra kalan bir şey var mı diye ufak bir kontrolden geçeceksiniz ve maalesef bu işlem biraz ağrılı ama dayanılmayacak gibi değil dediler.
Düşünün bebeğimi kaybettiğim için zaten yıkılmıştım acı çekerek onun rahimden atılmasını teklif ediyorlar elbette ki korktum ne yapacağım dedim bildiğim jinekologları aradım çoğu zaten kürtaj yapmıyoruz deyip kapattı ben isteyerek kürtaj olmuyorum bebeğim öldüğü için yapılması gerekiyor dedim bu sefer anestezili yapamayacaklarını anlaşmalı doktorları olmadığını söylediler özel hastaneleri aradım telefonda fiyat vermiyoruz gelin muayene olun doktor uygun görürse işlem yapılır ücret bilgisi paylaşılır dediler .Üzüntüden ağlamaktan düşük işlemi başladı hafif hafif kanamam oldu. Eşimle cep telefonundan internetten araştırdık söylenen klinikti belkide gittiğim bilmiyorum oradan randevu aldık jinekolog hanım sağolsun çok üzgün olduğum için hassasiyet gösterdi erken gitmiştik ve ben cenazeden gelmiş gibiydim 2 gündür tek lokma yememiş uyumamış ve ağlamaktan gözleri açılmayan bir haldeydim. yaşı küçük olan annesiyle gelmiş bir genç kızdan önce beni aldılar ben genel anestezi ile yaptırdım o an rabbime ben istedim benimki karnımda ölü onlar bakabilecek durumda değiller istemiyorlar o can onların belki de felaketi ama canlı sapasağlam, isyan edecek oldum sonra geri toparlandım
insanoğlu beşerdir hata yapabilir en basiti herkesin canı tatlı bırakın başka bir cana kıymayı kimse o jinekolog koltuğuna oturup böyle bir işlemi yaptırmak istemez kimi gençtir hata yapmıştır kiminin bakacak durumu yoktur kimi boşanma eşiğindedir bir bebek herkes için mutluluk kaynağı olamaz bir cana kıymak büyük günah ama bence dünyaya getirip ortalarda bırakmak ondan daha büyük bir günah, dünyaya gelmeyen her can cennete gidermiş derler. rabbim inşallah isteyenlerin kucağını boş bırakmaz

merhaba gebeliği sonlandırırken evli bekar sorduklarını naptınız doktorun nmr verebilmisiniz bende 5 haftalık gebeyim 1 tane oglum var eşimden daha yeni boşandım o cocugu öğrenirse bırakmaz peşimizi ben doktora bekarım dediğimde Kurtaj yaparmı

Merhaba bekarsaniz sadece sizin talebiniz yeterli oluyor kimlikteki bekar yazisina bakiyorlar. Ama evlenen bosanan insanlarin kimliklerinde ne yaziyor bilmiyorum. Numarasi yok ama internetten numarasini bulabilirsiniz galiba doktorun adı Burcu Kardas Arslan.

Cok teşekkür ederim Yok ben hmn değiştirdim ehliyet kimlik bekar yazıyo cok korkuyorum yaa ilk defa olucam okadar kotu bi his okadar garip elim ayağım titriyo allahım bu ne zor bişeymiş

Cok teşekkür ederim Yok ben hmn değiştirdim ehliyet kimlik bekar yazıyo cok korkuyorum yaa ilk defa olucam okadar kotu bi his okadar garip elim ayağım titriyo allahım bu ne zor bişeymiş
Umarim hayatinizdaki tum zorluklari atlatirsiniz, kurtajdan korkmaniza hic gerek yok ama tabiki kurtaj yapin yapmayin da diyemem.

Ya ben mecburum daha yeni boşandım ve inanılmaz derecede şiddet gordum cocugu öğrenirse bırakmaz ben işkence gordum evliyken kurtulmuşken birdaha yapamam mecburum allahım olmayanlara sağsalım nasıp etsin ama beni affetsin ben kızıma elimden geldiğince bakarım ama doğuramam karnımdakini

Yasadiklariniz cok zor umarim rahatlikla atlatirsiniz. Kiziniza ve size saglik sihhat huzur dilerim. Umarim yardimci olabilmisimdir.

Cok saolun sadece hemen yürüdünüz mü nasıldınız yani onları anlatın sonra eve gittiğinizde yürümekte zorlandınızmı kanama oldumu ne zman oldu iyi ne zman hissettiniz bunlar

Cok saolun sadece hemen yürüdünüz mü nasıldınız yani onları anlatın sonra eve gittiğinizde yürümekte zorlandınızmı kanama oldumu ne zman oldu iyi ne zman hissettiniz bunlar
Rica ederim 1. Sayfada detaylari anlatmistim. 20 dakika dinlenip rahatlikla yurudum, metrobüse bindim hatta, ayakta yolculuk ettim. Nadiren damla gibi lekelenme olabiliyor onun disinda hicbir sey yok galiba 40 gun sonra regli olmustum. Uzerinden baya gecti herangi bi kadinsal rahatsizligim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…