Vakumlu Kürtaj oldum gebelik sonlandırdım

TheWhiteRabbit

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
17
8
29
Merhaba arkadaşlar,
Ben bugun vakum yöntemiyle gebelik sonlandirma operasyonu gecirdim. Hemen bir üyelik actim cunku kurtaj olmadan once aydinlatici bilgi ve tecrube paylasimi yeterince bulamadim. Sizlere oncesi sonrasi hislerimi yasadiklarimi anlatacagim. 6 haftalik gebeydim. Yaklasik adet sancilarina benzer sanci, mide bulantisi ve halsizlik disinda bisey hissetmiyordum. Kurtaj olmaya karar verdim ve bakirkoyde bir klinige gittim. Lokal anesteziyle 600tl genel anesteziyle 800tl ye yapiyorlar. Ben lokali tercih ettim cunku genel anestezinin belli tehlikeleri var. Neyse oncelikle ultrasonun ardindan, anal yolla bir agri kesici verdiler. 15 dakika Sonrasinda beni malum sandalyeye aldilar. Vajina agzini acik tutmak icin birsey yerlestirildi ardindan bir kac tane anestezik igne vuruldu. Sonrasinda pipet tarzi minik birseyi rahime soktu. O an birseyin girdigini hissediyosunuz ama aci hissetmiyorsunuz. Pipet tarzi şeye buyukce bir enjektor baglandi. Iceride hareket ettirip enjektoru cekti bu arada regli sancisi gibi bisey yasiyosunuz. Ve icinizde bisiylerin oynadigini net hissediyosunuz. Ama iceride kalma suresi 2 dakika bile degil. Hemen bitiyor. Ultrasonla son kontrolden sonra 15 dakika dinlenip reglinin ilk gunu gibi hayatiniza devam ediyosunuz. Ben çiktiktan sonra 1 saat metrobüste ayakta yolculuk yaptim :) sorularinizi cevaplayabilirim. Ileriki donemlerde olacaklari yazacagim

Burada hamile kalmak için yıllarca aylarca uğraşan insanlar varken bu konuyu açmanız bir yersiz olmuş. İnsanlarla dalga geçer gibi yanii hoş değil.. Bebek sizin hayat sizin ama insanlara bu tarz tecrübe paylaşmak iyi bir şey değil ne yazık ki.. Olumlu yorumlar beklemeyin aman aman

Bu konuya ve sahibine hak verenler olmuş da, gün gibi meydanda gerçek. Resmen bi kliniğin reklamı yapılıyor. O kadar basit bi operasyon ki, bakın ne kadar kolay atlattım !! Fiyat vermeler falan.. Kürtaj korkusu olan kadınların zor durumundan faydalanmak niyeti. Bence bu konunun yarardan cok zararı var, kapanması hepimizin hayrına. Mune K Kazen @Lisabella Bu bölüme kim bakıyor bilmiyorum, yardımcı olun lütfen .

Yuh dedim ya yorumlara!
Hayat şartlarını bilemezsin ki
Kaldı ki belki sadece ebeveyn olmak istemiyordur.
Yargılarınızı bu konuda kendinize tutun zira annelik çok basit değil sorumluluğu da bir o kadar ağır bilindiği üzere...

Siz çocuk sahibi olamıyorsanız da emin olun ki sebebi konu sahibi gibi kişiler değildir...

Dest

Desteginiz icin tesekkurler. Neden bu islemi yaptirdigima dair özelim olan bir açıklama yapmayacaģım. Turkiye her gecen gun tecavuz vakalari artiyor. Sadece bu sebeple bile kadinlar gebelik sonlandirmaya basvurabiliyor. Ben herhangi bir sekilde gebelik sonlandirmaya mecbur kaldim. Ve oncesinde o kadar korkunc anlatilmis ve eksik bilgi vardi ki heryerde, resmen hayatim kararmisti. Bu islemin cok kolay oldugunu tecrube ettikten sonra hemen paylastim ki benim gibi bi cok gebelik sonlandirma mecburiyetinde olan kadın bu korkular yuzunden hayatini zindana cevirmesin. Herkese tesekkurler. Ilgili arkaadaslarim icin kontrol asamasinda herangi bi problem olup olmadigini da anlatacagim.

Ben doğru bildiğimi yazdım sadece. Diğerleri içinde bişi diyemiyorum çünkü bilmiyorlar ki birinin hayalleri birinin laneti olabiliyor. Önyargılı olmamak gerek hepimiz zor dönemlerden geçtik. Bazen vermesi en zor karar en doğru olandır. Çok geçmiş olsun ne yaşadıysan bie daha yaşamaman dileği ile

Merhaba arkadaslar. Bugun operasyonumun uzerinden 5 gun gecti. Genital kasinti sebebiyle baska bir kadin dogum uzmanina gittim. Kullandigim antibiyotik dolayisiyla vajinal mantar olustugunu soyledi. Bunun disinda herangi bir rahatsizlik ve sikayet yasamadim. Ultrason kontrolumde de herangi bir sorun cikmadi. Ama mantar baya rahatsiz edici. Bu arada gebelik sonlandirma sonrasi rahim acikligi olusmasi sebebiyle, enfeksiyon riskinden dolayi 15 gun cinsel iliski yasak. Bilinsin dedim. Ara ara adet sancisi gibi ufak agrilarim oluyor. Boyle bi operasyon gecirmeniz umarim gerekmez gerekirse de korkmayin. Sevgiler.

Merhaba sorun yoksa hangi doktora gittiniz yardımcı olabilir misiniz? Aynı şeyleri yaşıyorum çok korkuyorum

Tek endişem lokal ve genel anestezi konusunda. Acı eşiğim yüksek değil ve korkuyorum bir şeyler hissedeceğimden

Son düzenleyen: Moderatör:
Birseyler hissediyorsunuz ama dayanılmaz değil asla ve baya kısa sürüyo. Yoğun bi adet sancısı gibi ve icinizden birseyin cekilip alındıgını hissediyorsunuz. 2 dakika icinde bu hissiyat bitiyor. Ozellikle gebelik 7 haftadan kücükse hissetme orani bu sekilde. Benim de korkum vardi ama açıkcasi lokal olduguma pisman olmadim. Burcu hanimin tek eksisi baska bir vajinal hastaligim sebebiyle beni gereginden fazla endiselendirmesi oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…