Vakumlu Kürtaj oldum gebelik sonlandırdım

Olabilir anlatabilir. Kusura bakmayın herkesin hayatı sizinki gibi prensesler gibi değil. Yani evlenip sıcacık evinizde bir taraftan cekırdek cıtlatıp bir taraftan pasta kek yiyerek tvde sevdiğiniz bir dizi yada kadın programları açık bi şekilde pc nin başına gecip onun bunun yasadıklarını ayıplayamazsınız. Biraz düsene nir tekmede ben vurayımda modundan çıkıp onaylamasanız bıle destek olmaya calısın.sizler yani yargılayanlar bugune kadar rahibe hayatımı sürdünüz. Sanırsınız hiç evden çıkmadınız hiç kimseye bakmadınız hiç kimseyle dolasmadınız anneniz yada babanız sizi pamuklara sarıp sarmaladı günü gelincede hooopp evlendiniz ve gerdek odanızın onunde o sarmalandıgınız pamuklardan cıktınız. Asıl sıze pes azıcık anlamaya ve hayatta herseyın insanlar için olduğunu bilin.bu nasıl taşlaşmış yüreklerdir. Şunu unutmayın herkesin hayatı kendinedir. Yargılanacak olanda kendısıdır yükünü acısını yasayacak olanda kendisidir. Umarım küçük bir umutta olsa bir ihtimal gün gelir ve yargılamak yerine sahiplenmeyi, tekme atmak yerine elinden tutmayı öğrenirsiniz.

İçim gitti okurken. Çünkü ben bu videoya çok ağlamıştım sizde dinleyin belki vicdanınız sızlar

Ben de cuma günü dedemin cenazesinden çıkıp kürtaj olmaya gittim 😢 Boş gebelik kürtajı diye gittim doktorum son kez kontrol etti bebeğin oluşmuş ama kalbi durmuş ölmüş dedi.Bi anlık sevindik doktor duyamadı belki diye radyolojiye gittik bi umut kalbi atıyordur diye atmadı atamadı kuzumun minik kalbi.Onun kalbinin sesini duymak için canımı verirdim inan bana 😢 Rabbim kimini verir imtihan eder kimini alır imtihan eder inşallah pişman olmamışsınızdır ne diyelim herkes bir imtihan içinde...

Bende yeni anne oldum ve normal doğum yaptım içimde pıhtılar kalmış ve doktor ne ilaç verdiyse tamamen düşmedi tam tersi rahim ağzını tıkamış dedi ve doğumumun ikinci haftasında vakumla kürtaj olucam aslında anlattığı olay ben ve benim gibiler için bilgi verici.Bu yüzden teşekkür ederim ama bi cana kıymak da kolay bi karar değil ne diyelim hesabını bize sormak düşmez Allah la kendi arasında

kızlar bu tepkiler normal olamaz, herkes anne olacak diye bir kaide yok bunun duygusuzlukla da alakası yok

bende amh değerim düşük olduğu için bebek sahibi olamıyorum mucize gibi gelen bebeğimin 9. haftasında kalbi durdu, kürtaj olmam gerekti bezmialem hastanesinde aneztezi ile kürtajı 1 hafta sonrasına ancak yapabiliriz boşluk yok size ilaç vereceğiz bebeğinizi doğuracaksınız sonra kalan bir şey var mı diye ufak bir kontrolden geçeceksiniz ve maalesef bu işlem biraz ağrılı ama dayanılmayacak gibi değil dediler.
Düşünün bebeğimi kaybettiğim için zaten yıkılmıştım acı çekerek onun rahimden atılmasını teklif ediyorlar elbette ki korktum ne yapacağım dedim bildiğim jinekologları aradım çoğu zaten kürtaj yapmıyoruz deyip kapattı ben isteyerek kürtaj olmuyorum bebeğim öldüğü için yapılması gerekiyor dedim bu sefer anestezili yapamayacaklarını anlaşmalı doktorları olmadığını söylediler özel hastaneleri aradım telefonda fiyat vermiyoruz gelin muayene olun doktor uygun görürse işlem yapılır ücret bilgisi paylaşılır dediler .Üzüntüden ağlamaktan düşük işlemi başladı hafif hafif kanamam oldu. Eşimle cep telefonundan internetten araştırdık söylenen klinikti belkide gittiğim bilmiyorum oradan randevu aldık jinekolog hanım sağolsun çok üzgün olduğum için hassasiyet gösterdi erken gitmiştik ve ben cenazeden gelmiş gibiydim 2 gündür tek lokma yememiş uyumamış ve ağlamaktan gözleri açılmayan bir haldeydim. yaşı küçük olan annesiyle gelmiş bir genç kızdan önce beni aldılar ben genel anestezi ile yaptırdım o an rabbime ben istedim benimki karnımda ölü onlar bakabilecek durumda değiller istemiyorlar o can onların belki de felaketi ama canlı sapasağlam, isyan edecek oldum sonra geri toparlandım :KK43:
insanoğlu beşerdir hata yapabilir en basiti herkesin canı tatlı bırakın başka bir cana kıymayı kimse o jinekolog koltuğuna oturup böyle bir işlemi yaptırmak istemez kimi gençtir hata yapmıştır kiminin bakacak durumu yoktur kimi boşanma eşiğindedir bir bebek herkes için mutluluk kaynağı olamaz bir cana kıymak büyük günah ama bence dünyaya getirip ortalarda bırakmak ondan daha büyük bir günah, dünyaya gelmeyen her can cennete gidermiş derler. rabbim inşallah isteyenlerin kucağını boş bırakmaz
Neden sıze genel anestezi yapıldı. Lokal anestezi yapılmadı

maalesef yine bebeğimi kaybettim :KK43: amh değerim düşük belkide ondan yumurtam kalitesiz sebebini bilmiyorum ama kürtajdan sonra 3 ay bekledik denediğimiz ilk ay yine hamile kaldım ama yine gelişimi durdu 6 haftalıkken beta hcg artışı önce yavaşladı sonra geriledi sonrasında da zaten kanamam oldu genetik taramaya doktor yönlendirdi yumurta dölleniyor rahime yerleşiyor ama sonra neden gelişimi duruyor genetik bir sorun mu var ona bakılacak.
İlk kurtajınızı kac haftalıkken oldunuz

Herkes tramva yaşasın mı istiyorsunuz anlayamadım? Ben de 9. Haftadayım ve boş gebelik olduğunu ortaya çıktı. Üstelik kese büyümeye devam ediyor ve hormonlarım da aynı şekilde değişiyor. Evet duyduğumda üzüldüm. Elbette zor bir süreç Ama tramva yaratacak bir olay değil. Bebeğini kucağına alıp kaybeden insanlar varken karalar bağlamak nankörlük olur. Vücut sağlıksız kromozomu dışarı atabilir ya da bebek sağlıklı gelişmeyebilir. Ya da istenmeyen bir bebek olabilir. Mecburi ya da isteğe bağlı kürtaj yapılabilir. Hayırlısı olsun demekten başka yapacak bir şey olmuyor bu gibi durumlarda. Kendinizi suçlayıp kendi kendinize tramva yaratmanıza gerek yok. Siz böyle davranıyorsunuz diye herkesin duygusal açıdan sizin kadar zayıf olmasını beklemeniz ve kendisini suçlu hissetmiyor diye bu tepkiyi göstermeniz de oldukça saçma. Bence bu kadar etkilendiyseniz bu gibi gruplarda bulunup kendinize acı çektirmeyin ve psikolojik destek alın. Bu arada bu başlığı açan ve vakumlu kürtaj hakkında bilgi veren arkadaşa da Teşekkürler ederim. Pazartesi günü zorunlu kürtaj olacağım ve endişemi biraz olsun azalttınız. Oldukça faydalı buldum.

X