Merhabalar,
Egzersizlerin en önemlilerinden biri olan Kegel'i hatırlatmak istedim herkese. Aşk kaslarınızı bu egzersiz ile çalıştırmak vajinismusu yenmeye, yendikten sonra da bu kasları kontrol edebilmek 'fit bir vajina'ya sahip olmaya yarıyor. Şu an genişlesin de olsun bitsin diye yalvardığımız vajinanın sürekli formunda kalmasını sağlıyor
Aşağıdaki yazı alıntıdır:
''Kegel egzersizlerinin ilk adımı aşk kaslarının yerlerinin tespit edilmesidir. Aşk kaslarınızı “idrar tutup bırakma egzersizleri” ile idrar yaparken keşfedebilirsiniz: “Tuvalete gittiğinizde idrarınızı yapmaya başladıktan hemen sonra durun, sonra tekrar yapın, bu şekilde durup başlayarak sonuna kadar devam edin. Bunu yaparken aşk kaslarınızın kasılmasını hissedebilirsiniz. Sonraki adım ise Kegel egzersizlerini denemek için yer ve zamanın seçilmesidir. Günlük yaşam nedeniyle problem haline gelen stresten uzak ve rahat olduğunuz bir zaman seçmek oldukça önemlidir. Sonrasında aşk kaslarınızı eğitebilmek için kendinize ayıracağınız 5-10 dakika yeterli olacaktır. Bu egzersizleri yaparken kendinizi görmek istiyorsanız, sandalye ya da küvet gibi bir şeyin kenarına oturup bir ayna kullanabilirsiniz. Sonraki adım; karın solunumu (karın içine derin bir hava çekmek), kalçaları sıkarak ya da mesaneyi engelleyerek aşk kaslarını kasma, ardından kavrama yani tutma, bu sırada nefesi bloke edilip yavaş yavaş aşk kaslarını gevşetmektir.”
Günde sadece 5 dakika kızlar, kendimize ayırabiliriz
Yaptıkça ne kadar geliştirdiğini göreceksiniz.
Sevgiler