• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinusmusu birlikte yeneceğiz

Son 12 günün içindeyim 40 haftamın dolmasına... İlk başlarda çekindim artık yazmasammı buraya diye. Çünkü hepimiz vajinismusu yenmeyi ve çocuğumuz olmasını isyoruz/istiyorduk. Yanlış anlaşılırmıyım diye korktum açıkcası. Ama yok dedim ben nispet yapan değil olsam olsam umut olurum. Arkadaşlarım görürler 2yıl 9 ay vajinismus yaşamış biri ve şuan hamile. Hatta inşaallah doğuracak.
Pes etmeyin kızlar. Azmedin çabalayın. Hayatınızı kurtarın vajinismusun elinden! Vesveseler boş evhamlar mutluluğumuzu çalıyorlar izin vermeyin! Hayallerimizi, ımutlarımızı kırıyorlar karşı koyun, hırs yapın benim gibi geç kalmayın!

Ve bana da dua edin olurmu? Normal doğum istiyorum nasipse. Şuan o yönde ilerliyoruz. Doktorum biliyo vajinismuslu olduğumu. Hatta aparat almıştım yapamayınca ilk aparatımı onun yardımıyla almıştım ve sonra devamı gelmişti yenmiştim. O yüzden özel bir bağ hissediyorum doktoruma karşı.
Ama yinede çoooook korkuyorum :KK43: beni anlıyorsunuz biliyorum. Rabbime sığınıyor ona güveniyorum. Sizlerin de kıymetli dualarınızı isyiyorum. Ne olur ne olmaz şimdiden yazayım:)
İnşaallah hepiniz en kısa sürede yenersiniz. İsteyen herkesin de bebişi olur.
Amin insallah kuzumm Allahim dogumunun her saniyesinde kolaylik versin insallah ve yasadiklarini yazman bence burada herkes icin umut isigi cunku bem bu basarilari okudukca yapabilecegime basarabilecegime inandim nitekim oylede oldu elhamdullillah

Allah razı olsun. Rabbim önce siz vajili arkadaşlarıma :) sonra isteyen herkese nasip etsin. Bebiş için gün aşırı ilişki olması gerekiyor yani adet bittikten sonra 2günde bir. Ovulasyon tarihi düZensizlik varsa değişebiliyor çünkü. O yüzden en iyisi o şekilde demişti doktor bana. Alakası varmı bilmiyorum ama denemekten zarar yok ilişkiden sonra kalkmamak,15 dakika bacakları ve havaya kaldırmak ya dıvara dayayarak yada elleri belin altına koyup destek alarak,Tuvalete veya duşa da gece olduysa sabah gitmek bana çevremden tavsiyelerdi.
Cok sagol kuzum Dediklerini yapiyorum sadece gun asiri iliski haric onada dikkat edicem

Son 12 günün içindeyim 40 haftamın dolmasına... İlk başlarda çekindim artık yazmasammı buraya diye. Çünkü hepimiz vajinismusu yenmeyi ve çocuğumuz olmasını isyoruz/istiyorduk. Yanlış anlaşılırmıyım diye korktum açıkcası. Ama yok dedim ben nispet yapan değil olsam olsam umut olurum. Arkadaşlarım görürler 2yıl 9 ay vajinismus yaşamış biri ve şuan hamile. Hatta inşaallah doğuracak.
Pes etmeyin kızlar. Azmedin çabalayın. Hayatınızı kurtarın vajinismusun elinden! Vesveseler boş evhamlar mutluluğumuzu çalıyorlar izin vermeyin! Hayallerimizi, ımutlarımızı kırıyorlar karşı koyun, hırs yapın benim gibi geç kalmayın!

Ve bana da dua edin olurmu? Normal doğum istiyorum nasipse. Şuan o yönde ilerliyoruz. Doktorum biliyo vajinismuslu olduğumu. Hatta aparat almıştım yapamayınca ilk aparatımı onun yardımıyla almıştım ve sonra devamı gelmişti yenmiştim. O yüzden özel bir bağ hissediyorum doktoruma karşı.
Ama yinede çoooook korkuyorum :KK43: beni anlıyorsunuz biliyorum. Rabbime sığınıyor ona güveniyorum. Sizlerin de kıymetli dualarınızı isyiyorum. Ne olur ne olmaz şimdiden yazayım:)
Canım çok mutlu oldum senin adına, ne güzel bir heyecan içindesindir şimdi. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ayrıca normal doğum yapmak istediğin için de tebrik ederim. Olabiliyorsa en güzeli, en doğalı normal doğum. Doktorun, perine masajını mutlaka hatırlatmıştır diye düşünüyorum , doğumda çok faydası olur. :KK46:
Allah hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah. :KK46:
Lütfen yazın ve henüz vajiyi yenememiş olanlara umut olun. :KK200::nazar:

Canım çok mutlu oldum senin adına, ne güzel bir heyecan içindesindir şimdi. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ayrıca normal doğum yapmak istediğin için de tebrik ederim. Olabiliyorsa en güzeli, en doğalı normal doğum. Doktorun, perine masajını mutlaka hatırlatmıştır diye düşünüyorum , doğumda çok faydası olur. :KK46:
Çok teşekkür ederim mona :) inşaallah bir aksilik olmaz veya ben aşırı panik yapmam ve normal olur. Söylemişti perine masajını ama ben beceremiyorum pek :(((( 2 parmağımı alamıyorum. Tek parmakda pek olmuyo neden anlamadım :(( ben dairesel hareketlerle germeyle filan masaj yapıyorum. Ama canım sıkılıyo yapamıyorum diye. İzlediğim videolarda parmak vajinanın en alt kısmına sokuluyo ben bunu beceremiyorum :(

Çok teşekkür ederim mona :) inşaallah bir aksilik olmaz veya ben aşırı panik yapmam ve normal olur. Söylemişti perine masajını ama ben beceremiyorum pek :(((( 2 parmağımı alamıyorum. Tek parmakda pek olmuyo neden anlamadım :(( ben dairesel hareketlerle germeyle filan masaj yapıyorum. Ama canım sıkılıyo yapamıyorum diye. İzlediğim videolarda parmak vajinanın en alt kısmına sokuluyo ben bunu beceremiyorum :(

Çok teşekkür ederim mona :) inşaallah bir aksilik olmaz veya ben aşırı panik yapmam ve normal olur. Söylemişti perine masajını ama ben beceremiyorum pek :KK43:((( 2 parmağımı alamıyorum. Tek parmakda pek olmuyo neden anlamadım :KK43:( ben dairesel hareketlerle germeyle filan masaj yapıyorum. Ama canım sıkılıyo yapamıyorum diye. İzlediğim videolarda parmak vajinanın en alt kısmına sokuluyo ben bunu beceremiyorum :KK43:
Ayakta yapmayı denedin mi? Bir bacağını küvet, kanepe gibi sağlamca, yüksek bir yere koy. Yapabiliyorsan iki baş parmağınla, vajinanın alt kısmını başlarda çok hafif gerdirerek, masaj yap. Zamanla basıncı artırmalısın. Basıncı artırdıkca birazcık rahatsız edebilir. Ama kontrol sende olduğu için bunun üstesinden gelebilirsin. Masaj yaparken yağ kullanman şart, ama doğal olmasına dikkat et. . Birde bu masajın devamı olarak, yine yağ kullanarak, iki parmağını vajina ve anüs arasındaki üst bölüme koy ve çift taraflı dairesel masaj yap. Videolarda görürsün. Faydalarını okumuşsan, ne kadar önemli olduğunu biliyorsun demektir. O yüzden yapmanı öneririm.
Vajinismus için yaptığın sıkıcı parmak egzersizlerini aşıp, doğum için, perine masajına terfi ettin, mutlu olmalısııııın.:KK200:

Ayakta yapmayı denedin mi? Bir bacağını küvet, kanepe gibi sağlamca, yüksek bir yere koy. Yapabiliyorsan iki baş parmağınla, vajinanın alt kısmını başlarda çok hafif gerdirerek, masaj yap. Zamanla basıncı artırmalısın. Basıncı artırdıkca birazcık rahatsız edebilir. Ama kontrol sende olduğu için bunun üstesinden gelebilirsin. Masaj yaparken yağ kullanman şart, ama doğal olmasına dikkat et. . Birde bu masajın devamı olarak, yine yağ kullanarak, iki parmağını vajina ve anüs arasındaki üst bölüme koy ve çift taraflı dairesel masaj yap. Videolarda görürsün. Faydalarını okumuşsan, ne kadar önemli olduğunu biliyorsun demektir. O yüzden yapmanı öneririm.
Vajinismus için yaptığın sıkıcı parmak egzersizlerini aşıp, doğum için, perine masajına terfi ettin, mutlu olmalısııııın.:KK200:
Evet ayakta o şekilde deniyorum. Tıpkı videolardaki gibi Ama iki parmağımı ya da baş parmağımı içeriye almam gerekiyor ki aşağı kısma baskı yapabileyim onu yapamıyorum. Yani parmak alamıyorum. Eskiden de parmak yapamazdım zaten :) Özel bir yağ var onu aldırmıştı doktor onu yapabildim kadar perine bölgesine masaj yapıyorum.

Esencan Esencan çok tebrik ediyorum ve bir avazda kurtulmanızı sağ selamet yavrunuza kavuşmanızı diliyorum :)
Yenenlerin buraya yazması gerçekten çok önemli. Bu iş motivasyon işi ve yenebilenleri görmek motivasyonun en iyisi.
Allah herkese gönlüne göre bir yaşam versin

Canim konusmayali epey oldu. Senin cok az kalmis hic korkma vajiyi atlattik dogumu da halledecegiz insallah. Benimde 32.haftam az kaldi. Bende umutsuz vakaydim arkadaslar 7 bucuk ay ne egzersiz ne de baska bisey yapamadim kendimi odalara kilitler aglardim. Doktor destegi olmadan da halledemedim zaten ama inanin egzersiz yapabilen herkes cok kisa surede yenebilir. Bizler umut olalim sizlere lutfen pes etmeyin kendinize inanin guvenin. Esencan canim sana da hayirli dogumlar diliyorum. Allah bir avazda kurtarsin insallah.

Canim konusmayali epey oldu. Senin cok az kalmis hic korkma vajiyi atlattik dogumu da halledecegiz insallah. Benimde 32.haftam az kaldi. Bende umutsuz vakaydim arkadaslar 7 bucuk ay ne egzersiz ne de baska bisey yapamadim kendimi odalara kilitler aglardim. Doktor destegi olmadan da halledemedim zaten ama inanin egzersiz yapabilen herkes cok kisa surede yenebilir. Bizler umut olalim sizlere lutfen pes etmeyin kendinize inanin guvenin. Esencan canim sana da hayirli dogumlar diliyorum. Allah bir avazda kurtarsin insallah.
Çok teşekkür ederim canım. Kızlar ikihayat ikihayat benim yenmemde çok büyük katkısı olan bir arkadaşımız :)
Evet az kaldı. Bugün itibariyle son 9gün 40haftanın dolmasına. Rabbim sağlıkla nasip etsin ikimizede. Burdaki arkadaşlara da. İnşaallah dediğin gibi olur kolay geçer doğumlarımız.

Çok teşekkür ederim canım. Kızlar ikihayat ikihayat benim yenmemde çok büyük katkısı olan bir arkadaşımız :)
Evet az kaldı. Bugün itibariyle son 9gün 40haftanın dolmasına. Rabbim sağlıkla nasip etsin ikimizede. Burdaki arkadaşlara da. İnşaallah dediğin gibi olur kolay geçer doğumlarımız.

Ne demek canim yardimim dokunduysa ne mutlu bana. Sende azimliydin kendine guvendin hallettin:) masallah canim az kalmis bende agirlasmaya basladim artik bir an once saglikla dogsa diyorum. Dualarim seninle hic korkma normal de dogurursun artik atlattin vajiyi unut.

Ne demek canim yardimim dokunduysa ne mutlu bana. Sende azimliydin kendine guvendin hallettin:) masallah canim az kalmis bende agirlasmaya basladim artik bir an once saglikla dogsa diyorum. Dualarim seninle hic korkma normal de dogurursun artik atlattin vajiyi unut.
İnşaallah canım. Bende sana sancılarım geldiğinde dua edicem inşaallah. Ağırlaşırsın tabi 32 olmuşsun maşaallah. Dur daha çok var :) 37ve sonrası zaman duruyo :)Rabbim sağlıkla nasip etsin.

İnşaallah canım. Bende sana sancılarım geldiğinde dua edicem inşaallah. Ağırlaşırsın tabi 32 olmuşsun maşaallah. Dur daha çok var :) 37ve sonrası zaman duruyo :)Rabbim sağlıkla nasip etsin.

Yaaa cok tesekkur ederimmmm. Bana simdiden o zaman durdu. Nerden nereye geldik bak bugunleri hayal bile edemezdik gecti gitti bebek bekliyoruz 2 ay sonra da bebisleri konusuruz:)benimde dualarim seninle guzel haberleriniz bekliyoruz.

Yaaa cok tesekkur ederimmmm. Bana simdiden o zaman durdu. Nerden nereye geldik bak bugunleri hayal bile edemezdik gecti gitti bebek bekliyoruz 2 ay sonra da bebisleri konusuruz:)benimde dualarim seninle guzel haberleriniz bekliyoruz.
Evet hakikaten nerden nereye hayal bile etmiyordum evet acı veriyordu hayali :( çok Şükür Rabbimize ... Darısı burdaki tüm arkadaşlarımızın başına. Çok teşekkür ederim. İhtiyacım var duaya. Bebişleri konuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum

Kimsecikler yok buralarda nerelerdesiniz? Egzersiz yapan yenen yenmek isteyen yokmu?

Merhaba arkadaşlar tekrar..ben eşli parmak egzersizine başladım..ilk denemede işaret ve orta parmak Tamam oldu gitgeldede sıkıntı yok..dünkü denemede orta parmak olmadı çok moralim bozuldu birde vajinanin sağ tarafında sizi hissediyorum beni rahatsız etti..kendim parmak gzersizi yapmaya çalıştım iki parmak ikinci boyuma kadar alabildim..ama o anda hırs yaptım olacak diye zorladim..en son kendim üç parmak sonuna kadar alabilmistim..kendimi zorlayınca dün şişlik hissettim..yuvarlak bir sertlik acaba zorlandığım için mi oldu..burda o sizi v nim dikkatini dagitiyor..birde regl haftam olmak üzereyim bununda etkisi olabilirmi acaba...bugün tekrar denicem..inş sıkıntı olmaz dua edelim inş

tebriklerrr :) Darısı basımıza. Nasıl oldu peki ?? Hangi asamadaydın , nasıl yendın ?

Teşekkürler... 1 buçuk yıla yakın evliyim... geçen ocak ayına kadar hiçbişey yapamadım hep erteledim. eşimle birlikte bi psikologdan randevu aldım fakat gitmekten konktuğumm içinmidir bilmiyorum bi gün öncesinde ilk kez tek orta parmak egzersizi yapmak istedim tabiki sprey ve bebe yağıyla ve oldu girdi ama 1 ay boyunca başka bişey yapmadım yani 2 parmağa cesaret edemedim. Denemelerimizde sadece ucu giriyordu bu bile bizim için büyük başarı olunca yine başka bişey yapmadım. 2 gün önce yine ucunu sokmaya çalışırken baktım eşim girdi dedi inanmadım çünkü ilk girişteki baskı ve yanmadan dolayı anlamadım. dün gece tekrar denedim tabi biraz zorlamayla tekrar girdi. Sadece bebe yağı kullandım ve nefes alıp vermeye çalışırken oldu. Bi de ben üstteyken oluyo sadece... Biraz zorlamak gerekiyo sadece inanın gerisi geliyo. Gel git yok ama inşallah yakın zamanda o da olur

Back