• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinusmusu birlikte yeneceğiz

Evet canım. 2 yıl 9 aylık vajinismus geçmişim var. Egzersizlerle yendim. Ne yazıkki hep erteledim çok pişmanım. İyi bir örnek olmasamda burdayım. Aynı hataya benim gibi düşmesin kimse ertelemesin istiyorum. Sen çabuk yendin maşaallah. Umarım istediğin zaman çocuk da nasip olur. En önemlisi yenmiş olmak.

Evet bunu bende merak ediyorum.Vajinismus için doktora ilk gittiğimde bebek düşünüyorum arkadaşlarım folik asit önerdi siz ne dersiniz diye doktora sordum.Bana ilk önce vajinismusu yen istersende folik asit yazarım dedi.Tabi bana yazmadı kafamda vajinismuslu hamile kalma fikri oluşmasın diye.Bilerek yazmadığı okadar çok belliydi ki.Vajinismus halindeyken hamile kalmama şiddetle karşı çıktı, bu nedenle egzersizleri yapmadan penis denemesine geçme diye ısrarla tembihledi.
Cnm benim dedigim bu folik asit i devlet karsilamiyo doktor yazsada yazmasada ayniymis cok iyi bir folik asitmis
Bu arada sen ne durumdasin???

Evet bunu bende merak ediyorum.Vajinismus için doktora ilk gittiğimde bebek düşünüyorum arkadaşlarım folik asit önerdi siz ne dersiniz diye doktora sordum.Bana ilk önce vajinismusu yen istersende folik asit yazarım dedi.Tabi bana yazmadı kafamda vajinismuslu hamile kalma fikri oluşmasın diye.Bilerek yazmadığı okadar çok belliydi ki.Vajinismus halindeyken hamile kalmama şiddetle karşı çıktı, bu nedenle egzersizleri yapmadan penis denemesine geçme diye ısrarla tembihledi.
Bende öncelikle vajinismusu yenme bir süre alışma sonra bebek isteme taraftarıyım. Ama hamilelikten 3ay önce kullanılmaya başlanıyo folik asit. 3ay içinde yenme ihtimali var. Zararı yok. Kullabilirsin

Ben bu 3ay öncesini bir türlü anlamadim suan ben hamile kalmak istiyorum yarindan itibaten baslasam mesela bir faydasi oluyormu pekii bide kullandigim süre icerisinde hamile kalabiliyormuyum???

Cnm benim dedigim bu folik asit i devlet karsilamiyo doktor yazsada yazmasada ayniymis cok iyi bir folik asitmis
Bu arada sen ne durumdasin???

1 hafta içinde 1 mum kalınlığına geldim ve adet oldum. Şuan adetim ama çok sabırsızlanıyorum.Hayatımda hiçbir adet zamanının bu kadar çabuk geçmesini istememiştim.

Cnm bunlari bende okudum da demek istedigim hani ben yeni baslicm yaa mesela bu ay hamile kalsam yine bir faydasi olurmu 3 ay öncesi diyorlar ya acaba korundugumuz zamnmi. Baslicz 3 ay tamamlanick sonrami korunmayi birakicz bilmiyorumm yaaa anlatabildimmi acaba kusura bakma cnmm ya cook soru sordum
Estağfurullah evet Anladım. O da nasip artık :) ben 1ay kullandım mesela. Sorun olmuyo yani.

Kızlar bunu doğal yollardan almak mümkün değilmi. Yiyeceklerden. Para tuzağı mı nedir? Kardeşlerim hiç kullanmadı. Maşallah çocukları da kendileri de çok sağlıklı.. ben her şeye şüpheyle yaklaşıyorum. Araştıracağım.
Bakın kuru fasulye, mercimek, trunçgiller, kuşkonmaz. Bunun gibi pek çok follik asit kaynağı var. Sağlıklı bir insan yiyeceklerden bütün vitaminlerini alabilir. Ama bir problem varsa huzursuz bağırsak sendromu, ya da böbrek hastalıkları gibi o zaman vücut bu vitaminleri doğru beslensede alamayabilir. Dışardan takviye gerekebilir. Zaten sürekli kansızlık yaşıyorsanız buna işaretdir. Ama doktora danışmadan kendiliğinizden kullanmayın.

Deni
Evet biliyorum o yanmayı. Hepimiz biliyoruz. Sana ilk yapman gerekeni yazayım.
Bir ayna koy bacaklarının arasına ve vulvanı incele. Sonra vulva dudaklarını ( dışta alanı ) öne doğru çek. Yani karşıya doğru. ( yanlara açmıyorsun.) Orda kocaman bir çukur çıkacak. vajen girişi orası. Kızlık zarının ortasında bir tane delik varsa sorun yok demektir. Kevgir gibi çok delikliyse ya da iki adet yanyana delik varsa bir kadın doğumcunun görmesinde fayda var. Büyük ihtimalle ortada bir delik vardır. Vulva dudaklarını çektiğinde ıkınırsan delikdebyanlara doğru esneme yapar. Boşluğu görürsün. Ben serçe parmağını tarif edeyim. Ben öyle yapmıştım. Hem parmağını hemde girişi kremlemen gerekiyor. Herhangi bir kayganlaştırıcı veya zeytin yağı ile. Senin tercihine kalmış. Başlamafan bir süre nefes egzersizi yapıp heyecanını yatıştır. Hem göğsünü hem de karnını aynı anda şişirip nefes alıyorsan bu diyaframdan doğru nefes oluyor. Nefesini bu şekilde alıp muma üfler gibi sakince üflüyorsun. Serçe parmağınla bir süre girişe dairesel masaj yapıp bir boğum içine ittiriyorsun. Nefesini üflerken kasların gevşeyeceğinden kasılma olmaz. O esnada parmağını, yada kulak çöpünü içine alabilirsin. İlk gün bir boğum kadar. İlk başta buna çalış. Parmağını çıkartırkende hafifce ıkınabilirsin. Kendiliğinden dışarı itilir.
cok yanma oluyor parmagimin ucu hafif girince ne yapmalıyım

Kızlar bunu doğal yollardan almak mümkün değilmi. Yiyeceklerden. Para tuzağı mı nedir? Kardeşlerim hiç kullanmadı. Maşallah çocukları da kendileri de çok sağlıklı.. ben her şeye şüpheyle yaklaşıyorum. Araştıracağım.
Beyin ve omurilikle alakalı anomalilerin önlenmesi için günlük belli bir miktar folikasit ihtiyaç varmış beslenmemizle bunun anca üç veya dört te birini karşılayabiliyormuşuz. Her gün yarım kilo ıspanak 1 kg yakın brokoli yemek gerekiyor muş Buda mümkün olmadığı için doktorlar hamilelikten önce folikasit kullanımına başlayıp vücuttaki oranını yükseltmek istiyorlar. Hamileliğin ilk üç ayında da muhakkak kullanın diyorlar. Son zamanlarda çevrende 10-20 tane hamile varsa hepsine verdi kullandırttı doktor.

Tabi bize söylenenler bul belki de dediğin gibi para tuzağıdır. Klasik bir laf var annelerimiz anne annelerimiz folikasit mi kullanmış :) Ama ne yapalım şimdi doktorlar söyleyince içimiz rahat etmiyor kullanıyoruz.

Yapamiy
Evet biliyorum o yanmayı. Hepimiz biliyoruz. Sana ilk yapman gerekeni yazayım.
Bir ayna koy bacaklarının arasına ve vulvanı incele. Sonra vulva dudaklarını ( dışta alanı ) öne doğru çek. Yani karşıya doğru. ( yanlara açmıyorsun.) Orda kocaman bir çukur çıkacak. vajen girişi orası. Kızlık zarının ortasında bir tane delik varsa sorun yok demektir. Kevgir gibi çok delikliyse ya da iki adet yanyana delik varsa bir kadın doğumcunun görmesinde fayda var. Büyük ihtimalle ortada bir delik vardır. Vulva dudaklarını çektiğinde ıkınırsan delikdebyanlara doğru esneme yapar. Boşluğu görürsün. Ben serçe parmağını tarif edeyim. Ben öyle yapmıştım. Hem parmağını hemde girişi kremlemen gerekiyor. Herhangi bir kayganlaştırıcı veya zeytin yağı ile. Senin tercihine kalmış. Başlamafan bir süre nefes egzersizi yapıp heyecanını yatıştır. Hem göğsünü hem de karnını aynı anda şişirip nefes alıyorsan bu diyaframdan doğru nefes oluyor. Nefesini bu şekilde alıp muma üfler gibi sakince üflüyorsun. Serçe parmağınla bir süre girişe dairesel masaj yapıp bir boğum içine ittiriyorsun. Nefesini üflerken kasların gevşeyeceğinden kasılma olmaz. O esnada parmağını, yada kulak çöpünü içine alabilirsin. İlk gün bir boğum kadar. İlk başta buna çalış. Parmağını çıkartırkende hafifce ıkınabilirsin. Kendiliğinden dışarı itilir.
yapamiyorum olmuyor sadece ucu gryr gibi oluyor cok yaniyor

Iki tane kulak çubuğunu birleştirdim girdi. Serçe parmağıminnda ilk boğumu girdi. Şimdi ne yapmalıyım ??
Git gel yapmaya çalış yavaş yavaş önce kendini sıkmadan derin nefes alıp vererek

Back