Bir kere egzersizleri yapmaktan kaçınmamalısın. Egzersizler çok önemli...işin fiziksel tarafı için gerekli. Kafandaki yanlış algılardan da kurtulmalısın. Sekse bakış açını değiştirmelisin. ( artık SEKS diyecem. O ne biyoloji dersinde gibiKızlar Merhabalar..bende iki buçuk sendin vajinusmusum..tedaviye başladık..jinekolojik muaynede oldum ve hiç zorlanmadım vajinal ultrason şeklinde ellerinide kullandı doktorum..zaten denemelerim olmuştu..hem psikologum hem jinekologum çok kolay atlatabilecegimi söylüyorlar..buna rağmen hep başarısız olacakmışım gibi geliyor..şuan keçeli egzersizindeyim organları tanıma falan..ama sürekli int okuduğum için aklıma bişeyler takılıyor..doktoru arıyorum hiçbir sıkıntın yok diyor..ama ben ikna olamıyorum..birde parmak egzersizi psikolog falan yeterlibolmuyo diye söylüyorlar ve çok moralim bozuluyor..egzersizleri yapmaktan kaçıyorum..ne yapmam lazım nasıl kendimi telkin edeceğim bilemiyorum artık..
Emin ol düşündüğünden çok daha mükemmel birşey!Bunlari okurken ben bile bi hoş oldum sabırsızlandim seni düşünemiyorum
Cem keçe ?Vajinismusla ilgili kitap okudunuz mu hiç?
Bence bi önceki aparati çok rahat yaptıktan sonra bu aparata geç. Hatta git gel yap çok rahat yaptığını hissettiğinde öteki aparata geçersin. Hemen içine alacaksın diye bişey yok seni bekleyen tutan acele etmeni gerektirecek bişey yok bu yüzden esli denemeye gecme derim esin olunca daha çok tedirgin olma ihtimalin de var acele etme . Normalde doktorlar zaten egzersiz bitene kadar yasak eder. Sende bu yasağa uy derim canım.Penis kalinligina yakin aparattayim. 3 cm kadar giriyor kalanini bi türlü girdiremedim. Daha ince aparatla birkac gun calissam zar esner veya asinir mi acaba? Yani bir sonraki boy daha kolay olur mu? Aparat boyunda oldukca yol aldim tekrar umutsuzluga dusmek istemiyorum. Esli denemeye bile gecmeyi dusunuyorum penis daha kolay olacak sanki.
Hangi kitabını okudunuz?Cem keçe ?
10 adımda vajinismus okumadım canım sadece bu forumda biri yorum yapmıştı orada gördüm :)Hangi kitabını okudunuz?
Ben de psikoloğumun önerdiği kitapları okumaya devam ediyorum.
Önerdiğim katap vajinismusla alakalı değil. Eşlerin iletişim sorunları ile ilgili. Serdar Yabancı nın "unutmak mı affetmek mi " kendini ve karşındakinin davranışlarını tahlil edebilmek için bir kılavuz. Zaten yazar evlilik terapisti.Mutlaka oku. Çok faydası oluyor bu süreçte. Monalazo hangi kitabı önermişti?
Onu okudum ben canım. Çok güzel bi kitap.10 adımda vajinismus okumadım canım sadece bu forumda biri yorum yapmıştı orada gördüm :)
Monalazo bu aralar psikolojiye fena sardım. Malum durumumuz psikolojik olduğu için. Ve hayran kalıyorum insan psikolojisinin sistemine. Tavsiye edeceğin başka kitaplar varsa sevinirim.Önerdiğim katap vajinismusla alakalı değil. Eşlerin iletişim sorunları ile ilgili. Serdar Yabancı nın "unutmak mı affetmek mi " kendini ve karşındakinin davranışlarını tahlil edebilmek için bir kılavuz. Zaten yazar evlilik terapisti.
Ama istediğiniz kitap olsun, dünya kadar tavsiye edebileceğim kitap var.
Nasıl bir kitap? Nasıl ve neyi çözdün?Kızlar. Bengrinin elli tonu nu okudum ve olayı kökten çözdüm...
Onun konusu ne pekiKızlar. Bengrinin elli tonu nu okudum ve olayı kökten çözdüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?