Bir kere egzersizleri yapmaktan kaçınmamalısın. Egzersizler çok önemli...işin fiziksel tarafı için gerekli. Kafandaki yanlış algılardan da kurtulmalısın. Sekse bakış açını değiştirmelisin. ( artık SEKS diyecem. O ne biyoloji dersinde gibi "cinsellik" ) bakış açını nasıl değiştirebilirsin?Kızlar Merhabalar..bende iki buçuk sendin vajinusmusum..tedaviye başladık..jinekolojik muaynede oldum ve hiç zorlanmadım vajinal ultrason şeklinde ellerinide kullandı doktorum..zaten denemelerim olmuştu..hem psikologum hem jinekologum çok kolay atlatabilecegimi söylüyorlar..buna rağmen hep başarısız olacakmışım gibi geliyor..şuan keçeli egzersizindeyim organları tanıma falan..ama sürekli int okuduğum için aklıma bişeyler takılıyor..doktoru arıyorum hiçbir sıkıntın yok diyor..ama ben ikna olamıyorum..birde parmak egzersizi psikolog falan yeterlibolmuyo diye söylüyorlar ve çok moralim bozuluyor..egzersizleri yapmaktan kaçıyorum..ne yapmam lazım nasıl kendimi telkin edeceğim bilemiyorum artık..
Mesela vücudunu tanıyabilirsin.
Aşk ve seks ile ilgili yayınlar okuyabilir, filmler, belgeseller! İzleyebilirsin.
Seksi çamaşır giyebilirsin. Seksi bir kilot, üzerinde eşortman bile olsa kendini seksi hissetmene neden olur. Eşinin erojen bölgelerini araştırabilirsin. Kendi erojen bölgelerini eşinle keşfe çıkabilirsin. Seks hakkında muhabbet edebilirsiniz. Havaya girdin mi karamsarlığın da kaybolur. Çabaların olumlu sonuç verir.