Vajinusmusu birlikte yeneceğiz

mrb bende burayı yıllarca sessizce okuyanlardanım ve artık kayıt olup buraya yazmak istedim.çünkü içimdekileri kimseyle paylaşamıyorum. çok zor ve ağır bir yük bu. vajinismus hastasıyım ve bebeğim olsun istiyorum ama iş o noktaya gelince yine yapamıyorum.ve yıllar çok çabuk akıp geçti. bu sayfayı ilk evlendiğim aylarda bulmuştum.yazan kişiler 3 yıl 4 yıl 5 yıl... geçti hala başaramadık yazmışlardı. bense içimden diyordum ki bunca yıl nasıl dayanmışlar neyse ben daha yeni evliyim birkaç aya kalmaz yenerim diyordum ama maalesef öyle değilmiş.gerçekten erteleme hastalığıymış. eşimde anlayışlı olunca yaparız zamanı var diye diye 5 yıl geçirmişim. bebek özlemi başlayınca bu hastalık omuzlarıma daha çok yük yükler oldu. yeni evli arkadaşlar sakın ertelemeyin sizden giden yıllar oluyor ve içinizde kimseye anlatamadığınız tarifsiz boşluk...
gelelim benim son durumum parmak egzersizi yapıyorum.işaret ve orta parmağımı alabiliyorum.ama onları alırken bile acı yaşıyorum galiba doğru nefes almayı beceremiyorum. iki parmak denedim uç kısmından ileri gidemedim. bebekyağı kullanıyorum. başka hiçbirşey kullanmadım. bana öneriniz ne olur?

Aparat egzersizine başlamanı tavsiye ederim. Ya evdekendin yap aparatı veya İnternetten satın alabilirsin uygun dilatörlerden

Esencan siz hamilesiniz galiba değil mi? yendikten sonra mı hamile kaldınız? aparat bana korkutucu geliyordu yada kendimce bahaneler bilmiyorum işte ertelemek için sebepler arıyorum yada kendime. ama dediğin gibi belkide cesaret edip aparatla çalışmam gerekli. bebek isteği çok ağır basıyor artık ((

Mutalaka egzersız mutlaka yapamyorsn vemcaine pump spreyle dene

evet haklısınız egzersizler gerekli ama artık çok üzülüyorum bebeğim olsun istiyorum. burdaki sayfaları hep okudum başka siteleri araştırdım afedersiniz ama üstüne boşalma ile hamile kalan bir sürü kişi varmış. evet şimdi banada diyeceksiniz önce bu hastalığı yen sonra bebek düşün ama sizde beni anlayın. yaşım geldi 5 yıllık evliyim artık herkes bebek bekliyor diyorum belki bir bebeğim olsa sonra stres yapmadan belki bu hastalığı yenicem ama şimdi stres yapıyorum korkularım dahada artıyor. artık sürekli düşünmekten yoruldum. Rabbim herkesin yardımcısı olsun. inşallah en kısa zamanda bu hastalıktan hepimiz kurtuluruz ve bebişlerimiz olur

Kızlar bir sorum olucak.Üyeliğimi kaybettiğim için anca yazabildim.Ama aylardan beri sizi takip ediyordum.Bende bir vajinismusum, Doktor alttan muayne etti herşey normal sakin ol ve kafanı sil diye tavsiyede bulundu.Evde parmak egzersizi yapmamı söyledi.Bir cesaret serçe parmağımı sokucam ama kızlık zarına zarar verirmiyim.Ya kafamda deli gibi sorular var.Burtda herkesin yazdığını okumaya çalıştım ancak kimse parmağını sokunca kızlık zarı zarar görmüşmü görmemişmi söylememiş?

Evet yendikten sonra. Benimde 3yılım gitmişti erteleye erteleye. Çok ciddi bir şekilde bişilere başlaman lazım. İster parmak ister aparat ister doktor. Artık erteleme. İnan üzerine düşünce en fazla 2 haftanı alır. Ki sen parmak yapıyosun. İlk aşamayı geçmişsin. Benim için en zoru en yavaş ilerleyeni oydu.

Gene soruma cevap alamıyorum Allah'ım memleket sırrı gibi bişey yahu
Aslında çok yerde bahsi geçti. Kızlık zarı egzersizle esniyor. Parmak egzersiziyle yırtılmaz. Yanlara esner. Zaten tek parmağın rahat geçeceği kadar bir delik var. Parmağı ve aparatı kalınlaştırdıkca da esniyor. Bazılarımızın o kadar esniyorki artık ilişkide bile herhangi bir kanama olmuyor. Tabi yapısal farklılıklar da olabilir. Onu genellememiz mümkün değil.

Bana doktor jel verdi.Serçe parmaktan başlamamı söyledi, ve sakın ilişkiye girme birden dedi. ergen çocuk gibi doktora sordum parmağımı sokunca patlamaz dimi dedim.Bombamı o patlasın dedi :) Ama şuna bugün inandımki bu parmak egzersini geçemezsem ilerde daha büyük acılar çektiricekler buna eminim.Bugün vajinanı en son seçenek genişletiriz istersen dediler.Bu dahada korkunç geldi.Ne yapıp edip atlatmam lazım.Benim tek sorunum kızlık zarı hakkındaki yetersiz bilgim.Ahh o zara bişey olmıcağını bilsem neler yapıcam nelerde.İşte beni korkutan bilgisizliğim malesef...

Bosver kızlık zarn egzersızle bozulsn her bu ızdıraptan daha iyi degılmı ?

Gene soruma cevap alamıyorum Allah'ım memleket sırrı gibi bişey yahu
Pek çok kez bizzat ben yazdım.

Ama asıl soru şu, bunu kafaya takarak yenebilir misin? her şey şu lanet zarı çok önemsediğimiz için olmuyor mu? bozulsa ne ya, yıllarca koruyup, istediğinde istesen bile bozamıyor olmak en fenası değil mi? yıllarca koruyacağız diye uğraşalım, sonra evlenip kadın olacağız dediğimizde de bundan olmuyor. Çok önemsediğimiz için.

Bu hastalık dünyada tecavüz vakaları sonrası yaşanan yani vajinismus yüzdesinin hemen hemen hepsi ikincil olan r hastalık. normal istatistik 1000 kişide 1 kişi. bizde ise bakirelerin yaşadığı bir hastalık oranı da 100 kişide 10 kişi. lanet olsun bize "zaaar" "zaaar" diye dayatan topluma... ha demiyorum ki toplumca herkesle herkes halvet olsun çok rahat relax olalım. Ama keşke bir kız çocuğu cinsel organına değince kızlığı bozulacak diye korkmadığı kadarcık özgür olsak.

Sen bu soruyu soruyorsan hala kız kalmayı beyninde önemsiyorsun demektir. bozulmayacağını bilsem neler yaparım cümlesi başlangıç için çok yanlış yer. bekaret eşe sunulması gereken bir hazine falan değil. cinsellik sizi mutlu edeceği için yaşamanız gereken bir şey. bu sonuca ulaşmak için yolda bozulsa ne bozulmasa ne.

Soruna da cevap vereyim. büyük olasılıkla bozulmayacak. egzersizlerin hiçbir aşamasında hem de. fakat bir garantisi de yok.

Yok vallahi zarı önemsediğim için değil yani ben ve eşim zaten neyin ne olduğunu biliyoruz, ahlaki yönüne asla takılmıyorum.Bendeki bozulması yada aman kanadı şimdi napıcam ne edicem değil.Sadece acı çekeceğim ve o kanı canlı canlı göreceğime inanmam korkusu.Yoksa varmış yokmuş cidden zerre umrumda değil.ALLAH'ım biliyor içimi.Tek olayım bilinçsizlik ve detayları bilmemem.

Yeterince kayganlaştırıcı ve gevşemiş kaslarla göreceğin kan peçetede bir minik pembelik olur en fazla. Ki olmadığı durumlar en normali ve en olması gerekeni. Bi ten rengi çorap al. bir makasla minicik çentik at. sonra sırası ile parmaklarınla genişlet. yanlara doğru kaçıp genişleyecek. işte zar böyle bir şey. kumaş gibi değil, file çorap gibi o yırtılma.

Bu arada kızlık zarı nerde diğer topicte sormuşsun. o deliğin etrafı diyen olmuş. ama değil. kızlık zarını siz göremezsiniz. gördüğünüz vajina girişidir. kızlık zarı 2 cm içeride. Yani 1 boğum parmak kızlık zarı mesafesi. kızlık zarı yarı saydam, parlak bişi. et değil. sakızdan şişirdiğin balon gibi. Bence sen birkaç vajinismus kitabı okumalısın.

Aynadan baktığım zaman ıkınıyorum ve orada minik bir delik açılıyor.İşte bu deliğin çevresi kızlık zarı doğrumu anlıyorum.Jel yardımıylada bende o ortadaki minik deliği esnetip biraz genişlemesini sağlıycam.Ve deliğin içi boş bir boru gibi bişey.Deliğin çevresine zarar vermediğim sürece kanama yada açı olmıcak bunuda jelle ve gevşemeyle atlatıcam.Buraya kadar yanlışım yok değilmi.

Evet üsteki mesajıda orda yazılana göre yorumlamıştım.Demekki yanlış yeri biliyormuşum.Kesinlikle okumam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…