- 22 Ekim 2016
- 206
- 69
- 18
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aparat egzersizine başlamanı tavsiye ederim. Ya evdekendin yap aparatı veya İnternetten satın alabilirsin uygun dilatörlerdenmrb bende burayı yıllarca sessizce okuyanlardanım ve artık kayıt olup buraya yazmak istedim.çünkü içimdekileri kimseyle paylaşamıyorum. çok zor ve ağır bir yük bu. vajinismus hastasıyım ve bebeğim olsun istiyorum ama iş o noktaya gelince yine yapamıyorum.ve yıllar çok çabuk akıp geçti. bu sayfayı ilk evlendiğim aylarda bulmuştum.yazan kişiler 3 yıl 4 yıl 5 yıl... geçti hala başaramadık yazmışlardı. bense içimden diyordum ki bunca yıl nasıl dayanmışlar neyse ben daha yeni evliyim birkaç aya kalmaz yenerim diyordum ama maalesef öyle değilmiş.gerçekten erteleme hastalığıymış. eşimde anlayışlı olunca yaparız zamanı var diye diye 5 yıl geçirmişim. bebek özlemi başlayınca bu hastalık omuzlarıma daha çok yük yükler oldu. yeni evli arkadaşlar sakın ertelemeyin sizden giden yıllar oluyor ve içinizde kimseye anlatamadığınız tarifsiz boşluk...
gelelim benim son durumum parmak egzersizi yapıyorum.işaret ve orta parmağımı alabiliyorum.ama onları alırken bile acı yaşıyorum galiba doğru nefes almayı beceremiyorum. iki parmak denedim uç kısmından ileri gidemedim. bebekyağı kullanıyorum. başka hiçbirşey kullanmadım. bana öneriniz ne olur?
Mutalaka egzersız mutlaka yapamyorsn vemcaine pump spreyle deneEsencan siz hamilesiniz galiba değil mi? yendikten sonra mı hamile kaldınız? aparat bana korkutucu geliyordu yada kendimce bahaneler bilmiyorum işte ertelemek için sebepler arıyorum yada kendime. ama dediğin gibi belkide cesaret edip aparatla çalışmam gerekli. bebek isteği çok ağır basıyor artık ((
Evet yendikten sonra. Benimde 3yılım gitmişti erteleye erteleye. Çok ciddi bir şekilde bişilere başlaman lazım. İster parmak ister aparat ister doktor. Artık erteleme. İnan üzerine düşünce en fazla 2 haftanı alır. Ki sen parmak yapıyosun. İlk aşamayı geçmişsin. Benim için en zoru en yavaş ilerleyeni oydu.Esencan siz hamilesiniz galiba değil mi? yendikten sonra mı hamile kaldınız? aparat bana korkutucu geliyordu yada kendimce bahaneler bilmiyorum işte ertelemek için sebepler arıyorum yada kendime. ama dediğin gibi belkide cesaret edip aparatla çalışmam gerekli. bebek isteği çok ağır basıyor artık ((
Aslında çok yerde bahsi geçti. Kızlık zarı egzersizle esniyor. Parmak egzersiziyle yırtılmaz. Yanlara esner. Zaten tek parmağın rahat geçeceği kadar bir delik var. Parmağı ve aparatı kalınlaştırdıkca da esniyor. Bazılarımızın o kadar esniyorki artık ilişkide bile herhangi bir kanama olmuyor. Tabi yapısal farklılıklar da olabilir. Onu genellememiz mümkün değil.Gene soruma cevap alamıyorum Allah'ım memleket sırrı gibi bişey yahu
Bosver kızlık zarn egzersızle bozulsn her bu ızdıraptan daha iyi degılmı ?Bana doktor jel verdi.Serçe parmaktan başlamamı söyledi, ve sakın ilişkiye girme birden dedi. ergen çocuk gibi doktora sordum parmağımı sokunca patlamaz dimi dedim.Bombamı o patlasın dedi :) Ama şuna bugün inandımki bu parmak egzersini geçemezsem ilerde daha büyük acılar çektiricekler buna eminim.Bugün vajinanı en son seçenek genişletiriz istersen dediler.Bu dahada korkunç geldi.Ne yapıp edip atlatmam lazım.Benim tek sorunum kızlık zarı hakkındaki yetersiz bilgim.Ahh o zara bişey olmıcağını bilsem neler yapıcam nelerde.İşte beni korkutan bilgisizliğim malesef...
Pek çok kez bizzat ben yazdım.Gene soruma cevap alamıyorum Allah'ım memleket sırrı gibi bişey yahu
Bu arada kızlık zarı nerde diğer topicte sormuşsun. o deliğin etrafı diyen olmuş. ama değil. kızlık zarını siz göremezsiniz. gördüğünüz vajina girişidir. kızlık zarı 2 cm içeride. Yani 1 boğum parmak kızlık zarı mesafesi. kızlık zarı yarı saydam, parlak bişi. et değil. sakızdan şişirdiğin balon gibi. Bence sen birkaç vajinismus kitabı okumalısın.
Şimdiye kadar kimsede böyle bir şey olmadı. Sorun olacaksa önce eşinle konuş belli de olmazGene soruma cevap alamıyorum Allah'ım memleket sırrı gibi bişey yahu