- 30 Ağustos 2016
- 89
- 63
- 8
- 36
Gerçekten çok güzel anlatmışsın .benimm eşim de çok iyi bir insan , hiç bu konuda üzerime gelmedi bunsuz yaşarım Dedi.ama bunlar beni asla rahatlatmadı.kendini hep suçlu mahçup hissettim .her sorunun sebebi ben hissettim.adamın suratı asık benden mi diye düşündüm.yanlız kaldığını hissetim .bu inin yükümlülüğünü sadece kendim aldım o unuttu gitti .ciddi denemelerde olmuyor diye canı sıkıldı bıraktı .üzüldü ben üzüldüm .en son artık onunla konuştum bir senedi sadece ben ugrsşıyorum bunalıyorum yablız bıraktın beni diye.çok yalnızım dedim .hisşetimi anlattım artık .dayanacak takatim kalmamıştı.kimseye degil sana ihtiyacım var dedim ,senin yüreklendirmeye ihtiyacım var dedim ama sen yoksun dedim.kendim kaldıramıyorum bu yükü dedim .inanın bunları konuşmak çok iyi geldi .bu benim degil bizim sorunumuz sorumluluğu tek başımıza almak çık yıpratıcı gerçekten .yendim mi hayır aöa kendimi çok daha iyi hissediyorum.bitecek artık çok inanıyorumKendinizi eşinize karşı eksik hissetmeyin. Bu rahatsızlığı tek taraflı yaşamıyorsunuz. Mutlaka eşinizinde yanlışları var ki rahatsızlığınız devam ediyor. Size güven aşılayamıyor, oluruna bırakmış, size yeterince destek olmuyor, çabuk pes edeyor, büyük ihtimalle Bu konuyla ilgili bilgi sahibi olmaya da çalışmamış.
Sen eşinle başbaşa kaldığında, orda sen, vaji, eşin üçünüz varsınız. Sen zaten tek başına elinden bir şey gelmez. Dişini sık demekle olmaz bu iş. (Dişini sıkanlar zaten vajinismus değil.) Vaji zaten illetin teki. Geriye kurtarıcı eşin kalıyor. Bu eşinin sınavı. Uğraşıyor mu uğraşmıyor mu?! Yenik mi düşmüş vajinismusa....! Seni vajinismusunla başbaşa bırakmış, boğulup gidiyorsun.
Şöyle bir örnekle anlatayım. Sen çorba kaynatacaksın, ama musluktan su akmıyor. Eşin arada gidip musluğu açıp , suyun gelip gelmediğine bakıyor. "Neyse" diyor her seferinde " olsun bugünde çorba içmeyiz!" Evinizi sıcak çorbadan mahrum bırakıyor. Oysaki yapması gereken arızanın kaynağını bulmak, yada bir bidonu sırtlayıp akan bir yerden eve su taşımak.
Yani demek istediğim, kendini suçlama. Vajinismusu tek başına yenemezsin. Hadi yendin diyelim bir şekilde penis girişini sağlayabildin. bu seferde tatminkar bir cinsellik yaşayamazsın. Tatminkar bir cinsellik için anlayışlı, sevecen davranan bir eş gerekir. Zaten bu tip bir erkeğin eşi vajinismusu da uzun süre yaşamaz çünkü eşi buna frsat vermez.
Genel tablo bu zaten. Anlatdığın gibi...etliye sütlüye dokunmayan erkek! Kendileri için olmadı diye düşünüp, olmazsa olmasın, huzurumuz bozulmasın davranışına giriyorlar. Ama kendilerinden çok eşleri için bu durumun üstdesinden gelmeliler. Kendileri her şekilde cinselliği yaşayabilir, 65 yaşında da baba olabilirler. Oysa zaman bizim aleyhimize işliyor. Vajinismusla mücadele etmek için bize borçlular. Çünkü asla yerine koyamayacakları şeyleri onların ihmali yüzünden elimizden kaçırabiliriz. Bunun telafisi yok! Bunu kendileri için değil, çaresiz hisseden eşleri için yapmalılar.Gerçekten çok güzel anlatmışsın .benimm eşim de çok iyi bir insan , hiç bu konuda üzerime gelmedi bunsuz yaşarım Dedi.ama bunlar beni asla rahatlatmadı.kendini hep suçlu mahçup hissettim .her sorunun sebebi ben hissettim.adamın suratı asık benden mi diye düşündüm.yanlız kaldığını hissetim .bu inin yükümlülüğünü sadece kendim aldım o unuttu gitti .ciddi denemelerde olmuyor diye canı sıkıldı bıraktı .üzüldü ben üzüldüm .en son artık onunla konuştum bir senedi sadece ben ugrsşıyorum bunalıyorum yablız bıraktın beni diye.çok yalnızım dedim .hisşetimi anlattım artık .dayanacak takatim kalmamıştı.kimseye degil sana ihtiyacım var dedim ,senin yüreklendirmeye ihtiyacım var dedim ama sen yoksun dedim.kendim kaldıramıyorum bu yükü dedim .inanın bunları konuşmak çok iyi geldi .bu benim degil bizim sorunumuz sorumluluğu tek başımıza almak çık yıpratıcı gerçekten .yendim mi hayır aöa kendimi çok daha iyi hissediyorum.bitecek artık çok inanıyorum
cok teşekkür ederim tavsiyelerine uyacagimBen denemedim, ama kullanacaksan tavsiyelerim var. Spreyle yapacak olsan bile ön sevişmeyi atlamayın. İstekli olmalısın ki vajinan birleşmek için gerekli pozisyonda olabilsin. Vajina dokusu kanlanır, ıslanır. Birde öncesinde perine masajı yapıp perine bölgeninbelastikşyetini artırabilirsin. Perine vajina ve anüs arasındaki bölgedir. Hem içerden u şeklinde hemde dıştan o bölgeye badem yağıyla masaj yapnalısın. Kayganlaştırıcı da kullan. Ve vajinanın girişine, içine ulaşabildiğin yere kadar sık. Eşin uyuşmaması için prezervatif giysin. Eşin gitgel yaparken çok dikkatli olsun. Yavaş olsun.
Şu pozisyonda yapabilirsin. Yan yat. Belinin aktına bir yastık koy. Altdaki bacağını uzat. Üstde kalan bacağını karnına çek. Benim önerilerim bu kadar. Başaramasan üzülme.. o zaman demek ki bu yöntem sana uygun değil. İlaç herkesi aynı derecede uyuşturmuyor. Kolsy gelsin.
Cok tesekkur ederim tavsiyelerine uyacagimBen denemedim, ama kullanacaksan tavsiyelerim var. Spreyle yapacak olsan bile ön sevişmeyi atlamayın. İstekli olmalısın ki vajinan birleşmek için gerekli pozisyonda olabilsin. Vajina dokusu kanlanır, ıslanır. Birde öncesinde perine masajı yapıp perine bölgeninbelastikşyetini artırabilirsin. Perine vajina ve anüs arasındaki bölgedir. Hem içerden u şeklinde hemde dıştan o bölgeye badem yağıyla masaj yapnalısın. Kayganlaştırıcı da kullan. Ve vajinanın girişine, içine ulaşabildiğin yere kadar sık. Eşin uyuşmaması için prezervatif giysin. Eşin gitgel yaparken çok dikkatli olsun. Yavaş olsun.
Şu pozisyonda yapabilirsin. Yan yat. Belinin aktına bir yastık koy. Altdaki bacağını uzat. Üstde kalan bacağını karnına çek. Benim önerilerim bu kadar. Başaramasan üzülme.. o zaman demek ki bu yöntem sana uygun değil. İlaç herkesi aynı derecede uyuşturmuyor. Kolsy gelsin.
Sadece endişe duymaya başlıyorsun, panik oluyorsun. Normal. Bizde böyleyiz. Zevk almakda sorun yok, panik buna engel oluyor. Egzersizlere ağırlık ver. Onlarda rahatlayınca penise geç. En son apararın penis kalınlığında olanı rahat alıncaya kafar yapabilirsen, daha rahat olursun.
Çok normal. Kaygıdan kaynaklanıyor.. korku herşeyi bozuyor..inşallah kurtulursunuz bu hastalıktan. Her gün egzersiz yapın. Gün atlamadan. Kendi kendine geçmiyor.Yani zevk sorunu vaji.li kişilerde sık rastlanan bir şey öyle mi? Benim bir anda kesiliyor özellikle penis tam o aradan geçeceği anda. Değer değmez gidiyor her şey.
Çok teşekkür ederim moralim düzeldi vallahi :)Çok normal. Kaygıdan kaynaklanıyor.. korku herşeyi bozuyor..inşallah kurtulursunuz bu hastalıktan. Her gün egzersiz yapın. Gün atlamadan. Kendi kendine geçmiyor.
Bayağı ilerlemişken, kendi kendini strese sokmuşsun canım ya! Eşin çok haksız davranmamış, tam tersi tedavinin aksamaması, sekteye uğramaması için doktorun isteği doğrultusunda davranmış. Eşin seninle doktora gelmiş, uğraşmış, bence ona kızmamalusın. Ona öfke duyduğundan vajinan da kendini kapatarak bir tür ceza uyguluyor. Eşine olan öfkeden kurtulmalısın. Durumunu ona anlat. Desteğine ihtiyaç duyduğunu söyle. Kaldığınbyerden egzersizlerine devam et. Çok iyi gidiyordun.hepinize merhaba arkadaşlar..
epeydir yazmıyordum buraya son zamanlarda ruhsal açıdan büyük çöküntü içerisindeyim ne yapacağımı bilemedim yazma ihtiyacı hissettim. 6 aylık evliyim son 2 aydır vaji tedavisi için doktora gidiyoruz eşimle önceleri deliliğe vuruyordum durumumu kafama takmamaya moralimi yüksek tutmaya çalışıyordum ama artık olmuyo yapamıyorum en basitinden televizyonda hamile bir kadın görünce ağlama krizlerine giriyorum ben hiçbir zaman anne olamayacağım bu duyguları yaşayamayacağım diye. psikolojik olarak bu denli çöküşümün sebebi de eşim.
tedavim çok iyi gidiyo 2 parmak 2 boğum egzersizimi her gün rahatlıkla yapabiliyorum ne bir kasılma yaşıyorum ne de acı. en son egzersizimden sonra artık kendimden çok emindim kendime yüzde yüz güveniyordum ben bu yaparım diyodum. o gün eşime kendimi hazır hissettiğimi ve denemek istediğimi söyledim ancak eşim doktorun ben söyleyene kadar denemek yasak dediğini hatırlattı ve ben reddetti. ona resmen yalvardım denemek için ancak bana dönüp şimdi denersek ve yapamazsak en başına dönücem benim de psikolojim bozuluyo denemek istemiyorum o yüzden dedi. ama haberi yok bu lafıyla beni reddedişiyle esas ben en başa dönmüş durumdayım egzersizlerimi yapamıyorum bırakın parmağımı kulak çöpü bile sokamıyorum doktora gitmek istemiyorum ne yapacağımı bilemez durumdayım çok doldum. eşimin umrunda bile değil. artık bu şekilde evli kalmamızın bi anlamı olmayacağını düşünüyorum.
hepinize merhaba arkadaşlar..
epeydir yazmıyordum buraya son zamanlarda ruhsal açıdan büyük çöküntü içerisindeyim ne yapacağımı bilemedim yazma ihtiyacı hissettim. 6 aylık evliyim son 2 aydır vaji tedavisi için doktora gidiyoruz eşimle önceleri deliliğe vuruyordum durumumu kafama takmamaya moralimi yüksek tutmaya çalışıyordum ama artık olmuyo yapamıyorum en basitinden televizyonda hamile bir kadın görünce ağlama krizlerine giriyorum ben hiçbir zaman anne olamayacağım bu duyguları yaşayamayacağım diye. psikolojik olarak bu denli çöküşümün sebebi de eşim.
tedavim çok iyi gidiyo 2 parmak 2 boğum egzersizimi her gün rahatlıkla yapabiliyorum ne bir kasılma yaşıyorum ne de acı. en son egzersizimden sonra artık kendimden çok emindim kendime yüzde yüz güveniyordum ben bu yaparım diyodum. o gün eşime kendimi hazır hissettiğimi ve denemek istediğimi söyledim ancak eşim doktorun ben söyleyene kadar denemek yasak dediğini hatırlattı ve ben reddetti. ona resmen yalvardım denemek için ancak bana dönüp şimdi denersek ve yapamazsak en başına dönücem benim de psikolojim bozuluyo denemek istemiyorum o yüzden dedi. ama haberi yok bu lafıyla beni reddedişiyle esas ben en başa dönmüş durumdayım egzersizlerimi yapamıyorum bırakın parmağımı kulak çöpü bile sokamıyorum doktora gitmek istemiyorum ne yapacağımı bilemez durumdayım çok doldum. eşimin umrunda bile değil. artık bu şekilde evli kalmamızın bi anlamı olmayacağını düşünüyorum.
patate , tam içimden seni anıyordum. Geldin!
Ben de birazdan doğum günü kutlamasına gideceğim. Arkadaşıma, ben de çok sevmiyorum kutlamaları, toplantıları ama mecbur...
Bende, burda görmeye alıştığım üyeleri yokluklarında özlüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?