Ben başlarda düzenli egzersiz yapmadım. Burda herkesin yaptığı hataya düştüm. Bir yaptım olmayınca küstüm, asla olmaz diye düşündüm, altı ay yapmadım. Beni motive edecek. Bana yol gösterecek kimse yoktu. Doktora da gitmiştim. Vajina botoksu da denemiştim. Ama en çok faydayı bu forumda buldum. yinede düzenli egzersiz yapmadım. Çünkü eşime darıldım. Vajiyi yenmek için bir sebebim yok diye hissetdim. Aslında şu sana önerdiğim kitap sayesinde kasılmam egzersiz olmadan kendiliğinden geçti. Kadın olmayı bir yük ve angarya olarak görüyordum. Birden kadın olmak muhteşem geldi. O zaman bir baktım ki o ciddi kasılma geçmiş. Burdan da nefes egzersizini, kegeli, ıkınmayı vs öğrendim. Aparat almakda sorun kalmadı.ama eşimin bitmek bilmeyen tribi, nazı, artı bakımsızlığı beni bezdir di. Şimdi ayrı odalarda yatıyoruz, bende menapoza girmek üzereyim. Sizden büyüğüm. Belki ondan daha çok sorumluluk hissedip sorularınızı es geçemiyorum. Sadece bir cevap neden esirgeyeyim. Burda yardımlaşmak gerçekten önemli. Ben eşimle birleşme yaşamadım. Ama bunun sebebi vajinismus olmam değil. Artık onu istemiyorum.