Vajinusmusu birlikte yeneceğiz

Şuan regli olduğum için birşey yapamıyorum,sizlerin deneyimlerine ihtiyacım var gerçekten, çok Teşekürler..
İşten ayrıldım kendime daha fazla vakit ayırmak için kendi haline zamana bırakmakla olmuyor.

Tembellk ertelemek ağlamak hayata küsmek ve dışardaki herkesin bizi tam tersi mutlu sıradan bi evli olarak görmesi ama benim kendimi kızlıkla kadınlık arasında bu çocuk ruhumla sırtımda koca bi yükle hissediyo olmam ve bunlar da yetmiyomus gibi hayatın getirdiği başka büyük yükler altında kalmam... İşte benim hayatimn özeti.. Hayır ben güclü flan degilm hayat ben güçsüzüm zayıfım bunları kaldıramam... Neden bu kadar kisi icinde ben?? İsyan da etmek istemiyorum haketmişimdir belki de.. Tek umudum diye tamamlycağım bi cümlem bile yok.. Egzersiz yapabilen ben dün onu bile yapamadim.. Geriye mi gidiyorum bilmiyorum moralim sıfır pskolojim hic iyi degil bunlar yetmezms gibi eşim de şehir dışına ckcak.. Hadi bi mucize oldu ve bikez yaptık sonra nolcak on gün eşim yok geldiğinde yine zorlanmycak miyim basa dönmycek miyim?.... Kısaca tükendim bittim ve kendimden nefret ediyorum..

böyle dusunursen zaten dünya zindan olur... güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayattan zevk alir

Bir tek sen değil, her on kadından biri canım. Çevrende ya vajinismuslu ya da cinselliği rahat yaşayamayan, ya da cinselliği yaşadığı halde orgazm olamayan, ya da cinsellikde herşey yolunda gitdiği halde, kocası çapkın olan, ya da bir birlerine çok sadık oldukları halde eşlerden birinin amansız bir hastalığı olan, dünya kadar borç batağına battıkları için geceleri huzur içinde bir birine sarılamayan.... vs çeşitli sorunlarla yaşamaya çalışan bir sürü insan var. Düşünsene 100 milyon borcuna mı daha rahat çözüm bulursun. Yoksa başarısızlıklara aldırış etmeyip. Hergün iki liralık mumla innatla egzersiz yapmaya devam etmeyemi, eşin veya senin yakalanmış olabileceğin, doktorların dahi çare bulamadığı bir hastalığa çare bılmaya mı uğraşsanız daha kolay olurdu, veya eşi haksız yere hapse düştüğü için adliyelerde sürünen bir kadının yerinde olmak mı isterdin, yoksa her gün parmak egzersizi mi? Hangisi kolay. İnanın vajinismusu yaşıyorsak bu bizim suçumuz. Bir gün deneyip başaramayınca 20 gün sadece ağlarsak kendimize ve eşimize haksızlık etmiş oluruz. Çözümü pes etmemek ve HER GÜN innatla ucuz nesneler ve egzersize ayıracağın birazcık zamanla çözülebilecek bir şey. Mehter takımının yürüyüşü gibi bir ileri iki geri...yol almak uzun sürer. Uygun adım yürüyeceksin.
Ağlamayı, üzülmeyi bırak! Çaresine bak.

hayır lütfen kendini kendine hapsetme!
inan bana 'ulan ne güçlü bişeymiş bu' dediğimiz vajinismus, aslında güçsüz ve takatsiz, sadece biraz inatçı o kadar.
ama biz kadınlar, istersek yapamayacağımız birşey var mı?
bu kıçı kırık vajinismus mu bizi batıracak, güleyim bari pehh!
Seninle aynı duyguları yaşadığımı görüyorum tatlım. Doktorum her seansta ' lütfen vajiyi ciddi bişeymiş gibi görme, vajiyle dalga geç.' derdi.
Vay anasını! VAJİYLE DALGA GEÇ !? O ne demek öyle.
Şu demek, vaji bizim bilincimize yer etmiş ,kendisini bizim bilincimizin kraliçesi zanneden bir soytarı !
Biz ne kadar o soytarıyı ciddiye alıp çok büyüüük bir meseleymiş gibi gözümüzde büyütürsek, o soytarı da kendisini bişey sanıp daha da güçlenir. Oysa biz onu ne kadar ciddiye almazsak, ne kadar dalga geçersek, onun moralii sıffır sıffır sıffır !
Bunu da nasıl yapacağız, şöyle: Evde sürekli beynine olumlu ve neşeli mesajlar ilet. Hatta benim yaptığım gibi, evde görebileceğin yerlere notlar yazıp yapıştr. Ama öyle karamsar notlar değil, gayet neşeli, gayet vurdumduymaz, gayet olumlu. Mesela;
- Benim bedenimde senin yerin yok vajiiii nihahahah
- Pardon da vajiciğim benim kaslarım benim kontrolüm haricinde kasılamazzz, terk et bedenimi
- Ben senden daha inatçıyım vajiii bir sonraki denemede görüşürüzzz
- Kocamla birbirimize deliler gibi aşığızzz ve tutkuyla sevişip ilişkimizi yaşamak için sabırsızlanıyoruzzz

Bu ve buna benzer eğlenceli tutkulu notlar yazıp yapıştır ve gördükçe yüksek sesle oku.
Ein ol psikolojin çok rahatlayacak. Ve bu sitede de aktif ol. Burada herkes birbirine destek oluyor. Çok iyi geliyor bu destek. Ben buraya üye olduktan kısa bi zaman sonra yenmiştim. Doktorumdan daha çok psikolojik rahatlık verdi bana burası. ASLA PES ETMEK VE SURAT ASMAK YOK TATLIMMM !
Eminim çok kısa bi zaman sonra senin de güzel bir mesajını okuyacağız buradaaa

Çok yoruldum sadece bu dert olsa dertuüstüne dert yoruldum iş, eş, dert tasa, vajinusmus hepsi birarada

Hatunlar, perine bölgesi masajı duydunuz mu? Perine bölgesi masajı varmış. Bence bu bizim sorunumuzu büyük ölçüde çözecek. Aslında acıyan yerimiz orası, çünkü zayıf bir bölge, ancak egzersizle esneme kabiliyeti oradan bir bebeğin bile başı rahatca geçecek kadar artıyor. Düşünün oraya yapılan masaj, doğum yırtıklarının önüne bile geçiyor. OKUDUĞUM YAZI DOĞUMU KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN di, kimse VAJİNİSMUSUNDA sebebinin ordaki acı kaynaklı olabileceğini düşünmemiş. Benim perine bölgem acımıştı, o yüzden yapamıyordum. Çünkü zayıf perine kasları esneyemediği için haliyle penis itince esneyemediği için geriliyor ve acıyor, acıyıncada biz kasıyoruz, kasılınca hepten acıyor.
Artık yapacağımız egzersizlere perine masajını da ekliyoruz. Nasıl yapıldığını yazacağım, yemek koyayım ocağa da. İsterseniz bu arada googleye de bakabilirsiniz. Burda bazı arkadaşların başına gelen perine yırtığıda bilinçlenirsek bir daha yaşanmaz. Düşünün doğumda işe yarıyor. Neyse dönecem kızlar. Yemek işini halledeyim.
Bu egzersiz artık olmazsa olmazımız olmalı. Tarifi az sonra....

Kizlar aman yapmayin ya umutsuz olmayin. Bakin ben bi yil bekledim suan kendime nasil kiziyorum. Firsat yaratıp doktora gidemedik calistigimiz icin kendimiz denedik mümkün degil dedim buraya parmak girsin. Biraktik. Baska yollarla iliski yasadik cunku esim de ben de cok istekliyiz bu konuda. Bunu erteledik bekleriz dedik. En son tak etti bana doktora gittik. Oyle uc günde kesin cozum falanla olcak is degil bu bence. Is sende bitiyor. Ama doktorumdan cok fayda gordum. Som derece de uygun fiyatli ankarada. Isteyene ozelden yazarim. Doktorun parmagini aldığımda soka girdim. Parmak sayisi artti soklara suruklendim. Esim yapti klinikte agladik sevincten. Aparat denedik ben kendim de yaptim klinikte artik o kadar alistim ki yaparim dedim. Denemeye kalktik olmadi gitmedi
Doktorum dedi ki olcak sakin ol. Evimize donduk en bastan parmak aparat parmak aparat duzenli calistik. Kizlar emin olun oraya dunya girer ya bak valla oyle genis ya :) ben igneden korkan insanim ben yaptiysam herkes yapar. Ki defalarca yazdim buraya aci yok yanma o sadece acimiyooorrr kanamiyor adet kanamasinin yaninda o hic bisey yahu. Ben hep kasa dayaniyor kasa dayaniyor yapamiyorum diye yazdim buraya. Kizlar hep dedi ki nefes kegel nefes kegel. Aparati aldim kegel yaptim aparat icimde film izledim aparatla git gel yaptim nefesimi kontrol etmeyi ogrendim. En son denemede yine korktum azcik spreyden cesaret aldim kasa dayaninca direndim sprey de yardimci oldu kaydi gitti ya anlamadik bile. Ikinci denemeyi yapamadik regl oldum diye onu da yapicaz bugun yarin. Artik nasi cesaret ediyorum cunku gordum ki nasil kayip gidiyo o ani anlatamam size ya. Nolur kendinizi uzmeyin calisin kizlar giriste yanma batma hissetseniz de o geciyor parmak ve aparat ilerledikce. Ilk giriste o his de aslinda bizim zevk almamiz icin. Cunku vajina devaminda his yok bise anlamiyosun o giristeki kaslar bize zevk vericek ama biz kasmaktan zevki dusunemiyoruz. Ayrixa elimde iki kitap var alin okuyun cem kece nin 10 adimda vajinismus tedavisi ve mühürlü beden. Ben cok faydasini gördüm kitaplarin. Kizlar eşiniz ile konusun. Bunu yap bunu de bundab hoslaniyorum gibi. Cok sukur ki benim esim bu konuda hic sorun yapmadi ama yapanlar var biliyorum. Eger severek evlendiyseniz illa ki sizi anlar. Asicaksiniz emin olun. Kusura bakmayin cok uzun oldu ama yasadigimiz icin hepimiz hikayelerde kendimizden bi parca buluyoruz. Ikincisini yapayim onu da yazicam size durustce yaziyoruz hepimiz. Bir de sunu bilin insanlar bu konuda iyi deneyim paylaşmıyor yok acidi yok kanadi yok patladi. Dinlemeyin. Iyi deneyim paylasani dinleyin. Patlama diye bisey yok zar gerilmis davul gibi bisey de yok. Orda giris dar oldugundan kaslar yana dogru acilmiyor acildikca esniyor ondan kanama olursa oluyor. Ona da kanama diyene bin sahit peceteye silince anca geliyor ki regl de daha cok kan goruyorsunuz zaten. Aman gozunuzde buyutmeyin ben buyuttum keske yapmasaymisim. Yine yardimci olabilecegim varsa ozelden yazsin. Bana da bi el atin ikinciyi de basaririm dimi kizlar:)

Geldim. Perine masajı yapabilmek için parmak egzersizini yapabilmek lazım. Bu yüzden, parmak egzersizine başlamamış olanlar bir an önce başlasınlar. Daha ertelemeyin. Bizim yaptığımız egzersizlerde eksiklik var kızlar. İki parmağı aldığımızda yaptığımız makas hareketiyle vajina girişini yanlara esnetmeye çalışıyoruz. Tabi zorluyor bizi, çünkü esas yumuşatmamız gereken yer perine dediğimiz vajina ile makat arasındaki bölge. Yaptığımız egzersizlerin direk perineye faydası olmuyor . En hassas yerimiz de orası halbuki.
Perine masajı ayakta yapılıyor. Bir bacağını küvet, sandalye vs bir yere dayıyorsun. Parmaklarını doğal bir yağla yağladıktan sonra. Başparmağını içine alıp perine bölgene hafif baskı ve masaj yapıyorsunuz. Arada parmağınız içindeyken ( çok da içerde değil) kegel de yapıyorsunuz. O bölgeniz zamanla yumuşayıp esniyecek. Tabi vakti geldiğinde masaj yaparken baskıyı biraz artdırmanız gerekiyor. Biraz rahatsız edici olabilir, ama kontrol bizdeyken bunu yapabiliriz. Egzersiz yapıpta sonuç alamayanlar bu yüzden olmuyor. Esas perineye çalışmamız gerekiyor çünkü. Cinsel ilişkiyi başarıpda hala ilk almakda zorlanıyorum diyenler. Acı hissediyorum diyenler perine bölgesi masajına başlayın derhal. Anlatımda eksiğim olabilir. Googleye perine masajı yazın. Bilgilenin.

Teşekkürler monalazo. Araştıracağım ben de. Biraz daha gevşeyip ilişkimizi normale döndürmeliyim.

İlişkideki devam eden acının sebebi büyük olasılıkla perinedeki gerginlik. Orayı daha elastik hale getirmek için de perine masajı yapılmalı. Kimsenin gözünden kaçmasın diye bunu her gün hatırlatacağım. Yazabildiğim sürece.

M monalazo ben de araştırdım canım. doğum için önemli bir masajmış cidden. ama vajinismusla ilgili bir yazı görmedim perine masajının yapıldığı.

M monalazo ben de araştırdım canım. doğum için önemli bir masajmış cidden. ama vajinismusla ilgili bir yazı görmedim perine masajının yapıldığı.
Şu kadarını düşünmen yeterli masajla perine bölgesi elastikiyet kazanıyor. Bebek çıkışıda, penis girişide kolay olur. Ağrılı cinsel ilişki ve cinsel ilişki sırasında oluşabilen perine yırtığına da engel oluyor. Zaten bu sorunlar için de önerilmiş.
daha önce görmediğin bir ağacın üzerinde farklı bir meyve görsen, adı konmamış diye onun meyve olmadığını mı düşüneceksin.

bu şekilde cevap vermeni anlamsız buldum !
sadece araştırdığımı ve vajinismusla alakalı bir yazı görmediğimi söyledim!

Kızzlarr ben de vajinismus ile başım dertteydi ama saolsun patate yazıları sayesinde ilkdefa bugun ilişkiye girebildik eşimle. Wemcaine sprey kullandım ne egzersiz yaptım ne başka bişey günlerinizi yazık etmeyin spreyle gercekten hiç bişey hissetmiyosunuz.
İnsallah spreysizde yapıcagım gunler gelicek

bu şekilde cevap vermeni anlamsız buldum !
sadece araştırdığımı ve vajinismusla alakalı bir yazı görmediğimi söyledim!
Doğru genelde doğum konusunda perine masajı yapılıyor. Doğumla ilgili doktorların karşısına genelde vajinismus hastası çıkmadığı için. (Bir bayan jinekolog bana öcüymüşüm gibi bakmış tı) bu masajla vajinismus arasında bağlantı kurmaya gerek görmemiştşr. Haberi bile yoktur. Evreka!! Tamam ben buldum diyelim. Parçaları birleştirdim.
Doğum yapacak kadınların zaten bir miktar açıklığı oluyor, o bölge yumuşuyor. Masajla daha da esnetiyorlar. Bizde öyle bir yumuşama ve açıklık beklenemez tabi. Ama zayıf ve gergin olan perine bölgemize parmak egzersizi yaparken hafif masaj uygulayabiliriz. Elimizi ve o bölgemizi kremleyip hem içerden çeperlere u yapar gibi hafifce, hemde dıştan, makatla vajina arasındaki bölgeye hafifce masaj yapabiliriz. O zaman gergin olan o bölgemiz elastikiyet kazanacak. Bebek doğuracak duruma gelmemiştir ama penisi rahat alıp, rahat git gel yapabiliriz. Perine yırtığı da yaşanmıyacak. Bir üye bana özelden sormuştu. Bu hasarın önüne nadıl geçebilirim diye. Cevap verememiştim. Şimdi cevabını buldum. Perine masajı. Ben sadece yardımcı olmak istiyorum.
Seni kırdığım için üzgünüm... seni önemsiyorum. Burdaki herkesi çok önemsiyorum.

Kizlar ikinci denemeyi yapicaz bugun. Aparatla calisayim mi direk az spreyleyip mi yapayim nr dersiniz? Acaba normal normal iliskiye girip tam zamaninda esimin icime girecegi günler olcak mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hadi canim hayrli olsun cok cok tebrik ederim ins daha devamida gelir. Inan cok sevindim yurekten yardimci olabildiysem ne mutluuu bana dua edersin artik bebek icinnn :)

CANIM BEN YENELİ 6 AY OLUYOR AMA İLK PENİS ALMADA ZORLANIYORUM, KONTROL BENDE AFEDERSİN AMA BEN TUTUP SOKUYORUM ÇÜNKÜ CANIM ACIYOR, AMA GİRDİKTEN SONRA BİR PROBLEM YOK, BİR DE DİĞER PROBLEMİM SPERMLER DIŞARI ÇIKIYOR BAYA... YAZDIKLARIN İLGİMİ ÇEKTİ DENEMEK LAZIM..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…