• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinusmus

Domateskafa

Carpe diem
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
1.192
2.013
53
Kızlar Merhaba yeni üyeyim yanlışlarım olursa affola.
Esimle 2 yıllık beraberligin ardından Evlendik. Büyük bir askla. Çok şükür hala hersey yolunda ama kimseye anlatamadigim içimde koca bir boşluk var. Vajinusmus. .
Eşim hiç bişey için zorlamadi sağolsun çok da destek verdi ama basaramiyorum. Kadın doğuma da gittim psikoloğa da ama hep hayal kırıklığı.
Eşim sorun etmiyor ama evlilik de bunun önemli olduğu bilincindeyim. Konu doğru yerde mi onu da bilmiyorum ama lütfen bana yardımci olun.

Esiniz nasıl sorun etmiyor , tabiki evlilikte ilişki önemli olmaz olur mu en önemlisi hatta, bu konuda eğer istanbuldaysaniz bir doktor öneririm isinde uzman ve vajinismusu yendiren :)

Allah kolaylık versin insallah kısa sürede yenersiniz. Verilen egzersizleri düzenli yapın. Aklınızdan olmayacağı fikrini çıkartın. İyi bir psikolog bulun. Bu alanda İşinin uzmanı olan.

Yenilmeyecek bir şey olsaydı ben yenemezdim.

Kızlar Merhaba yeni üyeyim yanlışlarım olursa affola.
Esimle 2 yıllık beraberligin ardından Evlendik. Büyük bir askla. Çok şükür hala hersey yolunda ama kimseye anlatamadigim içimde koca bir boşluk var. Vajinusmus. .
Eşim hiç bişey için zorlamadi sağolsun çok da destek verdi ama basaramiyorum. Kadın doğuma da gittim psikoloğa da ama hep hayal kırıklığı.
Eşim sorun etmiyor ama evlilik de bunun önemli olduğu bilincindeyim. Konu doğru yerde mi onu da bilmiyorum ama lütfen bana yardımci olun.
Canım ben de senin gibi aynı sorunu yaşadım. Eşim çok anlayışlıydı şükür ki. Ben hiç doktora filan gitmeden kendim atlattım eşimin de desteği ile. Öncelikle internete yaz kegel egzersizi diye ve sürekli gün içinde yap. Ve korkma gün aşırı dene böyle böyle yeneceksin bak emin ol.

Burada okudum yıllar sonra yenen insanlar var. Ama çevremden bir kişi bu yuzden ayrıldı ben eşimi bu yüzden kaybetmekten korkuyorum çünkü gerçekten çok iyi bir insan.

ilişki olup olmamasıyla eşinizi kaybetme korkusunu birbirinden ayırın. böyle olursa endişeniz azalır ve bunu yaşamanız kolaylaşır diye düşünüyorum. yapamayacak miyim diye düşünüp dert etmeyin kendinize zaman taniyin . ne güzel eşiniz de anlayışlı.
bu tür şeyler daha çok psikolojik malum.
kendinizi gevsetin
benim de aklım almıyordu nasıl girer orda yer mi var diye ama oluyor işte çok doğal bisi..

ilişki olup olmamasıyla eşinizi kaybetme korkusunu birbirinden ayırın. böyle olursa endişeniz azalır ve bunu yaşamanız kolaylaşır diye düşünüyorum. yapamayacak miyim diye düşünüp dert etmeyin kendinize zaman taniyin . ne güzel eşiniz de anlayışlı.
bu tür şeyler daha çok psikolojik malum.
kendinizi gevsetin
benim de aklım almıyordu nasıl girer orda yer mi var diye ama oluyor işte çok doğal bisi..
Çok ama çok teşekkür ederim. En azından birileriyle paylaşmak beni rahatlatti

eşinizin size destek olması size moral versin. mahcubiyet duymanız gerekmiyor.
bunu bir sağlık problemi olarak değerlendirin.
tedavisine bakın.
tedavinin sonuç vereceğine inancınız tam olsun.

Bende 1 ay yasadim kim yapmista ölmüs diye diye yendim oyle dusun kafani oraya odaklama jel vs.kullanin ben suan hamileyim dogumdan da korkuyorum ama annem beni evde dogurmus dogururum heralde :) Allah sifa versin insallah

Back