• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinismusu yendim:))

Bu vajinismus tam olarak nedir? Nasıl oluyor? Kimisi 7 yıldır böyle diyor. Eşiniz bir şey demiyor mu? BDv forumunda birisinin sözlüsü uzayacaksa nikah cinsellik yaşıyalım demiş. Sİzinkiler çok mu sabırlı? Özelden de yazabilirsiniz, nasıl bir durum merak ettim.
Vajinismuss tamamen psikolojik bir hastalık olup ilişkiye girememektir. Ve bu maalesef ülkemizde toplum baskısı kaynaklı görülme olasılığı çok olan bir durum. Ancak yardım alarak aşılabilir. Tabi ki bütün erkekler eşlerine karşı hoşgörülü ve sabırlı olmayabilir. Ben de aynı soruyu doktoruma sorduğumda beyin öyle bir işliyor ki adeta bu duruma uygun eş seçiyormuş. Biraz şaşırtıcı ama bu hastalıkla başvuran kadınların eşleri her zaman destek olmuş. Vardır aralarında beklemeyip boşanan ama çok azı bu şekilde. İnsanlar gerekli yardımı alıp kendilerini rahatça ifade ederlerse çok kolay aşılabilecek bir durum😇

Vallaha bu süreçte sizi bırakmayıp yanınızda olan eşlerinizi allah başınızdan eksik etmesin. Çünkü günümüzde erkekler öpmedik diye de bırakabiliyor. Bence de sağlık sorunu erkeğin sertleşememe problemi gibi ama anlayışla olanla denk gelmek büyük şans.

Peki burada okudum parmak denemesi yapan var, eşim tam giremiyor diyen var. Tam girememesinin sebebi bacakların kasılması mı, yoksa kızlık zarının yapısı mı? Yani ne oluyor tam o anda? Ben de baskıcı ailede büyüdüğüm için merak ettim. Ben de olabilir.

Vallaha bu süreçte sizi bırakmayıp yanınızda olan eşlerinizi allah başınızdan eksik etmesin. Çünkü günümüzde erkekler öpmedik diye de bırakabiliyor. Bence de sağlık sorunu erkeğin sertleşememe problemi gibi ama anlayışla olanla denk gelmek büyük şans.

Peki burada okudum parmak denemesi yapan var, eşim tam giremiyor diyen var. Tam girememesinin sebebi bacakların kasılması mı, yoksa kızlık zarının yapısı mı? Yani ne oluyor tam o anda? Ben de baskıcı ailede büyüdüğüm için merak ettim. Ben de olabilir.
Canım san tavsiyem fazla araştırmamann..
İlk girişte baskı oluyor biraz o anda kasılıncada kitleniyorsun. İlişki gerçekleşmiyor ..Zarla ilgili değil yani 😊

Aminn. Gerçekten bu hastalık onların desteği olmadan atlatılamaz. Çünkü zaten psikolojik olarak normal değiliz en ufak bir kötü davranış daha kötü yapabilir.
Kızlık zarıyla alakalı bir durum değil canım ilişki sırasında korkudan kasılıp sıkıyosun kendini ondan dolayı olmuyo. Aslında eşler zorlayıp o şekilde de yapabilir ama bu durumda ters teper korku daha da artar. O yüzden kadınlar yapmaya çalışıyorlar. Orası dar ya da kapalı değil. Sen evli misin?

Canım san tavsiyem fazla araştırmamann..
İlk girişte baskı oluyor biraz o anda kasılıncada kitleniyorsun. İlişki gerçekleşmiyor ..Zarla ilgili değil yani 😊
Katılıyorum ben de insan araştırınca da kafasında ket oluşturabilir☝🏼

Evliliğimin ilk zamanları bende vajinismustum, bacaklarımı nerdeyse tamamen kapatıp hiçbir şekilde ilişkiye izin vermiyodum; oluyodu ama tam anlamıyla olmuyordu. Sonra ne olduysa tamamen kafamda olduğunu farkettim; baktım ki kasmadığım zaman da ne acı ne ağrı oldu sadece zevk almaya odaklandım ve öyle yendim. Jinekolojik muayene bile kabus oluyordu şimdi hiçbir sorun yok.

Evliliğimin ilk zamanları bende vajinismustum, bacaklarımı nerdeyse tamamen kapatıp hiçbir şekilde ilişkiye izin vermiyodum; oluyodu ama tam anlamıyla olmuyordu. Sonra ne olduysa tamamen kafamda olduğunu farkettim; baktım ki kasmadığım zaman da ne acı ne ağrı oldu sadece zevk almaya odaklandım ve öyle yendim. Jinekolojik muayene bile kabus oluyordu şimdi hiçbir sorun yok.
Tebrik ediyorum sizi👏🏼👏🏼 Zaten insan beynine hükmedebilirse yener bu hastalığı. Ben sen elimden geldiğinde bunu anlatmaya az da olsa yardımcı olmaya çalışıyorum. Buraya yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim. Okuyanlara umut olursunuz😇🌸

Tebrik ediyorum sizi👏🏼👏🏼 Zaten insan beynine hükmedebilirse yener bu hastalığı. Ben sen elimden geldiğinde bunu anlatmaya az da olsa yardımcı olmaya çalışıyorum. Buraya yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim. Okuyanlara umut olursunuz😇🌸
Teşekkür ederim sağolun☺️🙏🏻

Ne demek canım yardımcı olabilirsem ne mutlu bana 😘
Ben bugün ilk defa parmak egzersizi yaptım..önce işaret parmağımın yarısı kadar soktum yaklaşık 1saat uğraştım ama sonra hepsini soktum inanılmaz mutluyum gerçekten atomu parçalamış gibi hissettim☺️ sonra orta parmağimla birlikte soktum ama ileri geri yapamadım sanki acı biber sürmüssun gibi yandı sizde de oldumu acaba?

Kızlar vajinusmus değilim ama daha önce bu sorunu yaşayan ve atlatan birinden duyduğum bir şey vardı ben de ilk gecemde denedim ne ağrı ne sızı sadece hafif bir yanma hissi olmuştu. Şöyle ki derin bir nefes alıyorsunuz eşinizin tam giriş yaptığı esnada son gücünüzle belinizden destek alarak ıkınarak nefes veriyorsunuz o anda ordaki kaslar açılmış oluyor. Acı fikrini aklınızdan çıkarın inanın tamamen psikolojik.

Ben bugün ilk defa parmak egzersizi yaptım..önce işaret parmağımın yarısı kadar soktum yaklaşık 1saat uğraştım ama sonra hepsini soktum inanılmaz mutluyum gerçekten atomu parçalamış gibi hissettim☺ sonra orta parmağimla birlikte soktum ama ileri geri yapamadım sanki acı biber sürmüssun gibi yandı sizde de oldumu acaba?
Canım tebrik ederm öncelikle çok mutlu oldum adına🥰 Benim de öyle olmuştu canım bir kaç gün daha devam böyle yapp bende iki parmak sokunca zorlanmıştım çünkü beyin sanırım iki parmak olduğu için acıyacağını düşünüp psikolojik de olabilir o kadar bileğim yokk. İnanır mısın ben iki parmak yarıya kadar sokup sonra ilişkiye girmiştim ama almıştım hepsini içime sonra parmak biraz sert oluyor ama penis öyle değil oraya göre uyum sağlıyor sanki parmak kadar zorlamadı beni hatta hiç acımadı☺️ Eşim bir anda hepsi girdi dediğinde şok olmuştum ben... Ama böyle bir gerçek var arkadaşlar acıma yok sadece yeni yeni denediğiniz için bir baskı olabilir tam yolunu bulamadığım zaman benim bile baskı oluyor ama kalçaya doğru eğilimli sok ve kasma kendini. Azmini tebrik ederim böyle devam daha güzel haberlerini alırız inşallah birde eşinle yazdığım gibi dene☺️☺️

Bende 9 ayın sonunda vajinismusu yendim Allaha şükür çok mutluyum. burda bilgisayar ekranına bakarak korku ile yorumları okuyordum. vajinismus seti ve akabinde parmak egzersizi ile sonunda oldu ama daha tabi tam alışamadım bende

Bende 9 ayın sonunda vajinismusu yendim Allaha şükür çok mutluyum. burda bilgisayar ekranına bakarak korku ile yorumları okuyordum. vajinismus seti ve akabinde parmak egzersizi ile sonunda oldu ama daha tabi tam alışamadım bende
Tebrik ederim 👏🏼👏🏼 İnşallah zamanla daha güzel olacak😇🌸

Merhabalar bende 1.5 senedir evliyim deniyorum olmuyor. 3 Ay devlet hastanesinde tedavi gördüm oraya hiç dokunamazken bile parmak egzersizlerimi yapabiliyorum ever kendimdeki o ilerlemeyi görebiliyorum ama eşli yapamıyoruz orada ne varsa olmuyor girmiyor. Devlet hastanesindeki tedavimi de yarım bıraktım çünkü artık yorulmuş yıpranmış canımız sıkılmıştı 2 -3 haftada bir anca randevu veriyorlardı böyle giderse özel gitmek bize de görünüyor çok üzülüyorum 😪

Merhabalar bende 1.5 senedir evliyim deniyorum olmuyor. 3 Ay devlet hastanesinde tedavi gördüm oraya hiç dokunamazken bile parmak egzersizlerimi yapabiliyorum ever kendimdeki o ilerlemeyi görebiliyorum ama eşli yapamıyoruz orada ne varsa olmuyor girmiyor. Devlet hastanesindeki tedavimi de yarım bıraktım çünkü artık yorulmuş yıpranmış canımız sıkılmıştı 2 -3 haftada bir anca randevu veriyorlardı böyle giderse özel gitmek bize de görünüyor çok üzülüyorum 😪
Canım umutsuz olma hiç. Bak sen de söylüyosun ilerleme olduğunu. Ben sadece iki gün gittim hastaneye 2-3 ay ne yaptı da bitiremedi şaşırdım gerçekten. Özele de gitsen sana parmak egzersizi verecek yine sende bitiyo iş. Evde her gün parmak egzersizi yap. Jel sürmeyi unutma ama kaygan olması lazım. Önce bir parmak sonra iki sonra eşin sırayla bir parmak iki parmak yapsın. Orayı keşfet iyice ağrımadını ve gayet geniş olduğunu hisset. Bu egzersizleri rahatlı yapabildiğine kanaat getirdikten sonra eşinle dene. Ana yine kontrol sende olsun. Sen sokmaya çalış. Emin ol ne ağrı olacak ne korku. İlk denemede olmazsa da üzülme bırak o anda daha sonra hazır hissettiğinde tekrar dene. En önemlisi kendine güven 💪🏻🌸

Canım umutsuz olma hiç. Bak sen de söylüyosun ilerleme olduğunu. Ben sadece iki gün gittim hastaneye 2-3 ay ne yaptı da bitiremedi şaşırdım gerçekten. Özele de gitsen sana parmak egzersizi verecek yine sende bitiyo iş. Evde her gün parmak egzersizi yap. Jel sürmeyi unutma ama kaygan olması lazım. Önce bir parmak sonra iki sonra eşin sırayla bir parmak iki parmak yapsın. Orayı keşfet iyice ağrımadını ve gayet geniş olduğunu hisset. Bu egzersizleri rahatlı yapabildiğine kanaat getirdikten sonra eşinle dene. Ana yine kontrol sende olsun. Sen sokmaya çalış. Emin ol ne ağrı olacak ne korku. İlk denemede olmazsa da üzülme bırak o anda daha sonra hazır hissettiğinde tekrar dene. En önemlisi kendine güven 💪🏻🌸
Valla umutlar tükeniyor artık eşim de bende neden olmuyor diye stres yapmaya başladık. Siz parmak egzersizinin yeterli olacağını soyluyorsunuz peki aparatları almama gerek var mıdır

Valla umutlar tükeniyor artık eşim de bende neden olmuyor diye stres yapmaya başladık. Siz parmak egzersizinin yeterli olacağını soyluyorsunuz peki aparatları almama gerek var mıdır
Hastane de 2 günde nasıl çözüm buldunuz🙏 Benim gerçekten çok uzun sürdü ve sonuçta alamadık

Hastane de 2 günde nasıl çözüm buldunuz🙏 Benim gerçekten çok uzun sürdü ve sonuçta alamadık
Stres yapacak bişey yok yıllar sonra bu sorunu atlatan o kadar çok kişi var ki. Herkesin bu soruna karşı tutumu farklı olduğundan aparat alın veya almayın diyemem. Ama ben başka bi cisim sokacağıma doğal olanı yaparım daha iyi gözüyle baktım hep. Hastanede iki gün (tabi 1 hafta arayla) doktor dediğiniz aparatlarla muayene etti aşamalı olarak. Evde de bana parmak egzersizi yapmak kaldı. Tabi ben parmakla rahat yapabildiğim için eşime yaptırıyodum. O da sokup çıkarmıyodu hemen sağını solunu yokluyodu her türlü. Böylece ağrı olmadığını kanıtlamış olduk. Sonrasında da zaten birlikte denedik. Önce parmakla yaptı sonrasında oldu kalanı. Önemli olan kendini kasmamak. O kadar rahat oluyo ki. Ne ağrı ne sızı. Boşuna o kadar dert yapmışım dedim.

Stres yapacak bişey yok yıllar sonra bu sorunu atlatan o kadar çok kişi var ki. Herkesin bu soruna karşı tutumu farklı olduğundan aparat alın veya almayın diyemem. Ama ben başka bi cisim sokacağıma doğal olanı yaparım daha iyi gözüyle baktım hep. Hastanede iki gün (tabi 1 hafta arayla) doktor dediğiniz aparatlarla muayene etti aşamalı olarak. Evde de bana parmak egzersizi yapmak kaldı. Tabi ben parmakla rahat yapabildiğim için eşime yaptırıyodum. O da sokup çıkarmıyodu hemen sağını solunu yokluyodu her türlü. Böylece ağrı olmadığını kanıtlamış olduk. Sonrasında da zaten birlikte denedik. Önce parmakla yaptı sonrasında oldu kalanı. Önemli olan kendini kasmamak. O kadar rahat oluyo ki. Ne ağrı ne sızı. Boşuna o kadar dert yapmışım dedim.
Inşallah bizde zamanı gelince sizin de dedgiiniz gibi bunda ne varmış diyebiliriz. Ama insan zaman geçtikçe daha çok strese giriyor ilk başlar bu kadar önemsemiyordum ama şimdi hep kendimi eksik yetersiz güçsüz bi kız olarak görüyorum. O kadar özgüvenli bi kızken kendime olan özgüvenim de kaybettim. Gerçekten bende tek çareyi ve rahatlamayi dediginiz gibi yıllar sonra bunu çözmüş olan insanlardan buluyorum. Bizde herhelade boyle kalmayiz illa.birgun olacak diyerek

aynı bende boşa geçen evliliğin en güzel zamanlarına üzülüyorum. mesela bana aparatlar faydalı oldu ben ilk parmakla yapamadım ve vajinanın kendinden kapalı olmadığını ordaki kasları yönetmem gerektiğini anladım. vajinismus seti bana onu öğretti. ordaki kasları kontrol edebilmeyi ilk dedim 4.yü asla yapamam ama onu da yaptım. sonra parmak egzersizini eşime yaptırınca aramızda güven oluştu ona bırakabildim güvendim. önceden sürekli elimle engelliyordum izin vermiyordum. gerçekten çok kötü bir hastalık ama tamamen psikolojik kendiliğine bıraksanız zaten oluyor. işte biz korktuğumuz için bırakamıyoruz halbuki korkacak hiç bir şey yok:KK5:

Back