Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimizle birbirimize destek olalım:)

cnm vaji genelde psikolojik kafada oluyo.beyinde bitiyo.yukarda bnm yorumun altindaki siteye gel burasi pek aktif degil.bosuna burda bekleme

Ben de yendim bugün arkadaşlar, detayları en kısa zamanda anlatıcam. Yardıma ihtiyacı olanlara özel mesajlardan ben de yardım edicem, çünkü ben özelden bana yardımcı olan morkurdela, maya61 ve ikihayat kullanıcı adlı arkadaşlarım sayesinde yenebildim evvel Allah. Şükürler olsun. Çaba ve egzersiz gerektiriyor ve üzerine gidip vakit ayırmak en önemlisi. Detayları ve nasıl yendiğimi daha geniş bir zamanda anlatıcam inşallah. Hoşçakalın arkadaşlar.

iyi geceler arkadaslar bende ılk ılıskıden cok korkan birisiydim bir yıllık evlıyım size sunu soyliyim aslında sizin düsündüğünüz gibi birsey degil akısına bırakın e tabiki bakırelıgınız gidecek ılk defa o kücücük delikten birsey gicek bi sinek ısırıgı bir ıgne batması yanı neticede bıcak yarası degilya gecer :) anlık yanı

S.a ben bir aylık evliyim ve eşim le birlesemiyorum egzersize bu gün başladım ve destek istiyorum allah için yardımcı olun çok kotuyum :KK43:

ben 8 aylık evliyim ama olmuyor doktorada gittim vajinanın yeteri büyüklükte bak ben dokunuyorum sen vajinamus değilsin dedi ama genede yapamadık sanki orda bir duvar var girmiyo kendimi çok kasıyorum geçen gün gene doktora gittim adet düzensizliği için onada anlattım bana antidepresan verdi daha başlamadım bilmiyorum başlasammı napıcamı bilmiyorum artık utanıyorum ne biçim kadınım ben diye gerçi daha kadın bile olamadım bıktım artık kızlar ne yapıcam ben

ben 8 aylık evliyim ama olmuyor doktorada gittim vajinanın yeteri büyüklükte bak ben dokunuyorum sen vajinamus değilsin dedi ama genede yapamadık sanki orda bir duvar var girmiyo kendimi çok kasıyorum geçen gün gene doktora gittim adet düzensizliği için onada anlattım bana antidepresan verdi daha başlamadım bilmiyorum başlasammı napıcamı bilmiyorum artık utanıyorum ne biçim kadınım ben diye gerçi daha kadın bile olamadım bıktım artık kızlar ne yapıcam ben
Canım ben anesteziyle yendim kesinlikle tavsiye ederim

Merhaba kızlar ben 1.5 senelik evliyim ama hala iliskiye giremedik ne yapacağımı bilmiyorum eşimi istemsizce itiyorum Artık psikolojim kaldirmiyor bu durumu

Lütfen bana da yardimci oln yeni kayit yaptordim uzun suredir takip ediyorum ama ben de daha yeni Hera kliniye girdim ordako tük seanslaro tamamladim dilatatorlerler yapiorum ama gerçek es denemesinde yapamiyorum sadece ucununeden boyle oluyor dilatator kayiip gidiyor ama gerçek ilişkide olmuyor takiliyor lütfen cevaplar misiniz

Lütfen bana da yardimci oln yeni kayit yaptordim uzun suredir takip ediyorum ama ben de daha yeni Hera kliniye girdim ordako tük seanslaro tamamladim dilatatorlerler yapiorum ama gerçek es denemesinde yapamiyorum sadece ucununeden boyle oluyor dilatator kayiip gidiyor ama gerçek ilişkide olmuyor takiliyor lütfen cevaplar misiniz
Yönünü bulamıyorsunuz heralde. Yukarı dikine zorlamayın. Uyuşturucu sprey ve kayganlaştırıcı kullanarak deneyin. Bu şekilde yenen çok var.

Canım benim ben vajinismusu cok agir bir sekilde yasadim. 1.5 sene sonra yensem de kasilmalarim devam etti ve o duvar gibi dedigimiz yeri gecmem mümkün olmuyordu. Ben tesadüf uzeri bunu nasil yenecegimi öğrendim. O duvar gibi yere gelince bir yere ya da eşine sikica tutun ve elinden geldigince tüm tüm gücünle ıkın. O zaman vajina boru gibi aciliyor ve girdigini hissetmiyorsun bile. Ikinman bitince bir bakiyorsun girmks bile :) bunu dene cunku ben de o duvari hic asamayacagimi düşünüyordum

Ben parmakla veya aparatla yapamiyordum tiksiniyordum. Tek almak istedigim eşimin... Belli bir yere kadar gelip tıkanan arkadaslar icin üç önemli tavsiyem var. Huzurlu ve sakin olmak.... Bol kayganlaştırici... Tüm kuvvetinle ıkınmak... Sonrasi emin olun siz farkinda olmadan geliyor. Rabbim bu derdi ceken herkese yardim eylesin

Ben 3 yildir bu illetleyim, bir bebeğim var 9 aylik. Benim ileri derecede degildi hatta az bir cabayla belkide duzelebilirdi cunki ben iliskiye izin veriyordum penisin girisindede problwm yoktu sadece ilerlemesi kisminda kendimi sıkmadigimi rahat oldugumu dusunurken istemsizce kasiliyordum ve canim aciyordu. O duvari hissediyordum. Bir iki kez anestol yardimiyla tama yakin da oldu hatta hamile kalabildim. Ama benim asil sorunum esim bu konuda bana hep amlayisli ve sefkatli davrandi ama bi yandan da bu durum yuzunden cinsellikten uzaklasti. Ilk once 2-3 haftada bir,iki ayda bir olan cinsellik suan bitti diyebilirim,en son 7 ay once birlikte olduk hatta konu actim bunun icin. Oysa esim benimle duzenli ve sık birlikte olsa bunu asabilirdim diye dusunuyorum. Esim benden uzaklastikca beni istemedigini dusundum ve zaten bu sorun psikolojik oldugundan bu dusunce beni hep geriye atti. Ozellikle bu gunlerde bu konu icimde oyle dert ki suan agliyorum bunlati yazarken. Eslerin anlayisli olmasi da yetmiyor ne yazik ki. Allah hepimize sifa versin.

Ben 3 yildir bu illetleyim, bir bebeğim var 9 aylik. Benim ileri derecede degildi hatta az bir cabayla belkide duzelebilirdi cunki ben iliskiye izin veriyordum penisin girisindede problwm yoktu sadece ilerlemesi kisminda kendimi sıkmadigimi rahat oldugumu dusunurken istemsizce kasiliyordum ve canim aciyordu. O duvari hissediyordum. Bir iki kez anestol yardimiyla tama yakin da oldu hatta hamile kalabildim. Ama benim asil sorunum esim bu konuda bana hep amlayisli ve sefkatli davrandi ama bi yandan da bu durum yuzunden cinsellikten uzaklasti. Ilk once 2-3 haftada bir,iki ayda bir olan cinsellik suan bitti diyebilirim,en son 7 ay once birlikte olduk hatta konu actim bunun icin. Oysa esim benimle duzenli ve sık birlikte olsa bunu asabilirdim diye dusunuyorum. Esim benden uzaklastikca beni istemedigini dusundum ve zaten bu sorun psikolojik oldugundan bu dusunce beni hep geriye atti. Ozellikle bu gunlerde bu konu icimde oyle dert ki suan agliyorum bunlati yazarken. Eslerin anlayisli olmasi da yetmiyor ne yazik ki. Allah hepimize sifa versin.
Canim Allah yardimcin olsun.. Siz vajinismus icin olmasa da en azindan bir evlilik terapistine gitmelisiniz bence.. Eşin sogumasi zordur ALLAH muhafaza. Sen zorla eşine yapmak istedigini söyle. İnternetten de bulabilirsin eşler arasindaki baglari kuvvetlendirecek dualar var onlari oku. Kocana yemek yaparken yemege 3 ihlas 1 fatiha oku. Bu da sizin aranizdaki baglari kuvvetlendirir Allah in izniyle..

Canim Allah yardimcin olsun.. Siz vajinismus icin olmasa da en azindan bir evlilik terapistine gitmelisiniz bence.. Eşin sogumasi zordur ALLAH muhafaza. Sen zorla eşine yapmak istedigini söyle. İnternetten de bulabilirsin eşler arasindaki baglari kuvvetlendirecek dualar var onlari oku. Kocana yemek yaparken yemege 3 ihlas 1 fatiha oku. Bu da sizin aranizdaki baglari kuvvetlendirir Allah in izniyle..
Normal iliskimizde bir problem yok gayet iyiyiz ama cinsellik anlaminda yaklasmak istemiyorum korkuyorum diyor. Hicbirsey bilmiyormus gibi hissediyorum diyor. Ne yapmaliyiz diyorum. Sen bana sefkat goster beni iyilestir diyor bu seferde .. Gercwkten oyle zor ki zaten gururum yeterince kirik,yeterince kizginim ama birseyler icin cabalamak bana dustu.

Normal iliskimizde bir problem yok gayet iyiyiz ama cinsellik anlaminda yaklasmak istemiyorum korkuyorum diyor. Hicbirsey bilmiyormus gibi hissediyorum diyor. Ne yapmaliyiz diyorum. Sen bana sefkat goster beni iyilestir diyor bu seferde .. Gercwkten oyle zor ki zaten gururum yeterince kirik,yeterince kizginim ama birseyler icin cabalamak bana dustu.
Cabala o zaman eşini gec olmadan geri kazan. Gerekirse eşine istek arttirici birseyler yedir icir. Vazgecme canim vaji yüzünden hayatiniz solmasin bu yaşta. Bir erkek en az haftada bir kere istemiyorsa durum vahim demektir. Ki 7 ay diyorsun bu hic normal değil

Cabala o zaman eşini gec olmadan geri kazan. Gerekirse eşine istek arttirici birseyler yedir icir. Vazgecme canim vaji yüzünden hayatiniz solmasin bu yaşta. Bir erkek en az haftada bir kere istemiyorsa durum vahim demektir. Ki 7 ay diyorsun bu hic normal değil
Evet durum kotu farkindayim :KK43: Kendi yarami birakip onunla ilgilenicrm baska çarem yok..

VAJİNİSMUSU YENME ÖYKÜSÜ VE YENMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR

Merhaba arkadaşlar,

Sizlere bu sorunu kendi çabalarımla nasıl yendiğimden bahsedeceğim. Böylelikle neler yapılmalı, neler yapılmamalı ve nelere dikkat edilmeli gibi konuları aşağıda değerlendirdim.

1. İlk olarak kendinize inanmalı, bunun insan doğasına uygun bir oldu olduğu gerçeğine kendinizi psikolojik olarak alıştırmalısınız.

2. Bu konuda yazılmış kitaplardan faydalanabilirsiniz, bazı kitaplar sadece bilgi amaçlı, tedavi edebileceğini de iddia ediyor fakat yeterli olmayabiliyor. İsim vermek istemiyorum fakat ciddi anlamda bana vakit kaybettiren kitaplar oldu, oldukça da ünlü birinin yazdığı kitap bu. Sadece sürekli aynı şeyleri tekrar etmiş, bunun yenilebileceğinden bahsetmiş fakat nasıl yapılacağı konusunda adım adım tedaviye yer vermemiş, daha doğrusu oldukça yetersiz. Bunlardan da faydalananlar mutlaka vardır, ancak özellikle bir kitaptan bahsetmek istiyorum:

Bu konuda hem kısa hem özlü hem de kendi kendine tedavi şeklinde olan bir kitaptan yararlanabilir ve bu kitap sayesinde başarabilirsiniz. Basklı kalitesinin yüksek olması, renkli ve resimli anlatımlara yer vermesi birebir tedavi şeklinde. Ayrıca hep çekinilen parmak egzersizlerine yer vermeyişi ve önce psikolojinizi hazırlayıp daha sonra aparatlar ile çalışma aşamasına geçmek sizi başarıya taşıyacaktır. Bahsettiğim kitap;

"Kendi kendine tedavi kitabı - 10 Adımda Vajinismusa Son" Yazar: Dr. Aytekin Şahan

İnternet üzerinden temin edebilirsiniz:

http://www.dr.com.tr/Kitap/10-Adimd...uru/Aile-Cocuk/Cinsellik/urunno=0000000363411

http://www.kitapyurdu.com/kitap/10-adimda-vajinismusa-son/254714.html

Kitaba ilişkin şu yazı size fikir verebilir:

"Kendi kendine tedavi kitabı - 10 Adımda Vajinismusa Son" Yazar: Dr. Aytekin Şahan

İnsanların ikili ilişkileri ve günlük yaşantıları cinsel yaşantılarına oldukça bağlıdır. Zira sağlıklı ve kaliteli bir cinsel yaşama sahip olamayan bireylerin günlük yaşantılarında ve ikili ilişkilerinde bazı sorunlar yaşadığı gözlemlenmektedir. Sağlıklı bir cinsel yaşam ise hem bedenen hem de ruhen sağlıklı bireyler tarafından gerçekleştirilebilir. Bireylerin herhangi birinde görülen bir aksaklık seksüel yaşamı olumsuz etkilemeye yetmektedir.

Özellikle bayanlarda görülen vajinismus bu aksaklıklardan sıklıkla yaşananıdır. Vajinismus'u tanımlamak gerekirse vajinal bölgede bulunan kasların istemsiz kasılmaları sonucu cinsel ilişki yaşanamaması ve ya oldukça ağrılı olması şeklinde görülen patolojik bir durum olarak özetlenebilir. Bu problem birçok kadında var olan ve seksüel yaşamı tamamen baltalayan bir olgudur. Tedavisi mümkün olmakla birlikte pek çok tedavi yöntemi mevcuttur.

Cinsel yaşamın her alanında bireylere yardımcı olabilecek kitap ve makaleler olduğu gibi vajinismus hakkında da yazılmış birçok yardımcı mevcuttur.

Bu kitap ve makale desteklerinden birisi de 10 Adımda Vajinismus'a Son adlı kitaptır. 10 Adımda Vajinismus'a Son tamamen bireylerin daha kaliteli ve sağlıklı bir cinsel hayata hazırlanmaları açısından oldukça önemli bir üründür. 10 Adımda Vajinismus'a Son'un içerisinde vajinismus'un basit tanımından, oluşum sebeplerine ve tedavisine kadar birçok konu ele alınmıştır. Bunlardan başlıcaları belirtilmek gerekirse beynin cinsellik için yeniden programlanması, kadın ve erkeğin cinsel anatomisi, vajinal bölge kas grupları yapıları, çeşitli gevşeme ve beden duyumlarına konsantre olma antrenmanları, cinsel ilişkide ilk giriş, adım adım genişletme uygulamaları, cinsel ilişki öncesi eşlerin birlikte hazırlanması şeklinde özetlenebilir. Bunlar gibi a'dan z'ye merak edilen daha birçok konu cevabı ile birlikte 10 Adımda Vajinismus'a Son adlı kitapta yer almaktadır. Eşlerin vazgeçilmez bir cinsel yaşam destekleyici ürünü olmaktadır.

3. Kitap on bölümden oluşmakta,

İlk olarak bu sorun tanıtılıyor, daha sonra beynin yeniden programlanması yapılıyor, kadın ve erkeğin cinsel anatomisi anlatılıyor, PC Kas Grubu ve egzersizleri yapılıyor, doğru ve derin nefes alma ve rahatlama egzersizleri yapılıyor. Nihayet güçlü ve istemli hareket eden PC Kaslarınız ve doğru nefes alma teknikleri ile ilk giriş egzersizini yapıyorsunuz. Ardından sıra ile dilatörler tamamlanıyor. Kitabı önermem şundan kaynaklı, hepimiz foruma üyeyiz oldukça faydasını görüyoruz, ancak bazen güvenimiz artarken bazen azalabiliyor, buna neden olan ise farklı insanların farklı deneyimleri. Ancak elinizde belirli bir profesyonel bir kaynak olduğunda ise bir sorun yaşadığınızda ona başvuruyorsunuz.

4. Forumu sadece takip etmekle kalmayın, üye olun, aktif katılınca üzerinize mesuliyet yükleniyor ve adım atmak istiyorsunuz, hatta arkadaşlıklar edinin ve samimi olarak yardım alın. Çünkü oldukça zor bir süreç, fakat bu güveninizi sarsmasın, kesinlikle üstesinden gelinebilir bir durum. Sadece her gün çalışmanız ve buna zaman ayırmanız gerek.

5. Bir gün değil bir saat bile ertelemeyin. Unutmayın ki bu bir erteleme hastalığı aynı zamanda. Yorgun da olsanız buna vakit ayıracaksınız.

6. Bu sorunu çözene dek evinizde vakit geçirin, bu sorunun üzerine gidin. Eve yatılı misafir kabul etmeyin, yatılı gitmeyin, bir an önce çözün.

7. Dilatör set edinin, hijyen çok önemli, bazı dilatörler oldukça pahalı ancak birkaç sitede uygun fiyata var. Artık bütçeniz hangisini elveriyorsa onu alın. Altı boyutlu olanları ideal, ancak bütçeniz uygun değil ise dört boyutluyu da alabilirsiniz.

https://www.vaginismus.com/tr/products/vaginal-dilator-set/

http://dilatorset.com/

http://dilatorsatinal.com/

En uygunu en sondaki, ancak altı boyutlu alabiliyorsanız onu alın, alamıyorsanız da sorun etmeyin, diğerini alabilirsiniz.

8. Şu an içinizden şu geçiyor olabilir: zaten dilatör girebilse oraya ne gerek var ki aklım almıyor bunu gibi... Ancak öyle değil, aşamalı olduğu ve her şey sizin kontrolünde olduğu için dilatör ile çalışmak en doğrusu. Ve merak etmeyin orası gerçekten boşluk sadece vajinanın hemen girişinde güçlü PC kasları var onlar sıkınca kendini pamuk çöpü bile ilerlemiyor, fakat o girişte yer alan kası gevşetip geçince zaten gerisi müthiş bir boşluk kendiliğinden gidiyor, önemli olan girişte yer alan o kasları geçmek, yani girişteki o kapıdan geçmek. Orası bir kapı ve gerisi boş bir oda, öyle düşünün.

9. Kayganlaştırıcı kullanmanız önemli, bebeyağı ya da subazlı bir kayganlaştırıcı edinin. Bir de tahrişi önlemek amacı ile Bepanthol edinin. Biolyn ya da emlaya gerek yok, önemli olan uyuşması değil, zaten o girişi gevşetin gerisi boşluk.

10. Derin nefes almayı öğrenin.

11. Bu dediklerimi yaparsanız en geç bir hafta içinde yenersiniz inşallah. Kitap ve dilatörü edinene kadar PC kaslarınızı güçlendirin. Bunun için kegel egzersizi yapın. Çünkü kegel egzersizini bir hafta yapmanız kaslarınız üzerinde istemli hareket kurmanızı sağlayacaktır.

http://www.jinekolognet.com/kegel-egzersizleri.asp

12. Kendinize inanın, ertelemeyin, yüzde yüz başarılabilir bir hastalık.

13. Çok dua edin. Samimi olarak dua edin. Kolaylık duası edin.

"Enes(r.a) şöyle dedi; Resulullah(sav) zor bir işle karşılaştığında şöyle buyurdu Allahümme la sehle illa ma ce'altehü sehlen ve ente tec'alül hazne iza şi'te sehlen. Allah'ım Senin kolaylaştırdığından başka kolay yoktur.Ancak Sen istersen,zoru kolaylaştırırsın.

14. Hepinize başarılar diliyorum. Bunu başaracak olan sizlersiniz, kitabı edinip sadece okursanız ve egzersizleri gün be gün yapmazsanız başarı elde edemezsiniz. Buna ciddi olarak vakit ayırmanız ve emek vermeniz gerek. Vakit ayırın, dua edin, elinizden geleni yapın, görün bakın ki başaracaksınız.

Sağlıcakla kalın.

Anestezi herkes için kesin çözüm olmayabiliyor canim. Beyinde bitmedikce ilac ve anestezi yetersiz olabiloyor.
Anestezi zaten beyinde bitmesini sağlayan bi yöntem ayrıca tamamen uyuşma olmuyor.beynin algılıyor bu işin olduğunu ve kabulleniyor..sadece ilkinde fazla bi uyuşma var ama alıştırma anestezisinde herşeyi hissediyorsun.bence benim söylediğim ve senin bahsettiğin yöntem birbirinden farklı

X