Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimizle birbirimize destek olalım:)

Ben 4 yıllık evliyim ve vajınusmus nefrit bilmezdim bu hastalık yüzünden 4yılım zehir oldu. Bir gün asla bunu yenebileceğimi düşünmezdim kardeş gibi yAşar olduk ve çok zor günler geçirdim kimseye anlayamıyordum da en son netten araştırdım parmak egzersizi yazıyordu. Bende parmak egzersizine gücün olsa zaten beraber olurum ve anladımki bir doktor yardımı şart ve netten arkadaş Murat Ulusoy'u önermiş 1 buçuk günde son diye inanamadım ve doktora ulaştım Kuşadası'nda Murat ulusoy gerçekten de çok ümitsiz gittim benim 4 yılda aşamadığımı o 1 günde mi aşacak diye . Ve gittik hipno terapi ve egzersizlerle 1 saatte yendim ve otelde konakladık o gün beraber olduk kesinlikle 4yıl boşa uğraşmışım hiç bir acı yok ve 1 kere Oray'a bir şey girdiğini görmek yetiyormuş Allah herkese şifa versin ben yeneli 3 gün oldu .

Vajinismuydum bilmiyorum ama evlendikten sonra bende iliskiye giremedim. Bacaklarimi actigimda kendimi cok kasiyor duvar gibi oluyordum. Esime izin vermiyordum. Sagolsun hic takilmadi o da bu konuya. Bi gun ben uste gectim cok cok az girmistir herhalde cok aci hissediyordum biraktik. Bu sekilde 3 ayimiz gecti yaklasik.

Bir gun sirt ustu yattim acimayacak diye telkin ettim kendimi ve bacaklarimi hafif araladim cunku tam acinca boslukta gibi hissediyodum kendimi ve kasiyodum. O sekilde denedik ve hic aci hissetmedim hemen oldu. Sonraki bi kac denememizde de pozisyon degistirmedik ve alistim.

Buradaki arkadaslara tavsiyem dedigim sekilde deneyin o bolgeniz gerilmedigi icin cok rahat oluyo. Sonra bu kadarcik sey icin mi o kadar zaman direttim diyosunuz.
Aynen benim gibisiniz sizde bende bacaklarim acikken kesinlikle yapamiyorum ama az actigim zaman hissetmiyorum

merhabalar. 20 aylık evliyim ve malesef vajinusmus vakaasıy-dım. :) 2 yıla yakın çok üzüldüm çok ağladım ayrılma noktasına geldik eşimle. gecensene 3 ay boyunca psikiyatriye gittim 3 ayda 1 parmak 1 boğumdan öteye geçemedim. daha yıprandım ne ödev yapmak istiyordu canım n

merhabalar. 20 aylık evliyim ve malesef vajinusmus vakaasıy-dım. :) 2 yıla yakın çok üzüldüm çok ağladım ayrılma noktasına geldik eşimle. gecensene 3 ay boyunca psikiyatriye gittim 3 ayda 1 parmak 1 boğumdan öteye geçemedim. daha yıprandım ne ödev yapmak istiyordu canım n
Bence hiç düşünmeden Murat ulusoy u öneririm 1 saatte bitiyor her şey ben yeneli 6 gün oldu ve 6 beraberliğimiz oldu ve isteyerek oldu kesinlikle öneririm

Nekadar ücret aldı yani senin okadar az sürdüğüne göre rahatsızlığın çok büyük değildi
Hayır hiç te benim basit değildi dokunamıyordum bile zaten o yüzden 4 yıl çektim hipno terapi yasıyor ve rahatlatoyor sonrasında sen zaten aparatları kendin yapabiliyorsun sonra deneyime geçiyorsun bize bile 1 gün dedi biz inanmamıştık ama 4bin lira aldı 1 saate bitti halloldu şu an kendim istiyorum ilişkiyş zaten doktor o kadar eminki 4 bin istiyor 1 günde kurtarıyor seni bunu garanti ediyor

10 aylık evliyim ve vajinismusla yaklaşık 8 ay uğraştım. Bende egzersiz yapamama gibi bir durum da vardı tabi asla yapamıyordum.Egzersizi bir kenara bırakın ; düşününce bile tansiyonum düşüyordu.Kendimi odalara kapatıp ağlıyordum gerçekten çooook zor günlerdi. Asla yapamayacağım gibi geliyordu inancım hiç yoktu.Eşimde çoook anlayışlıydı 1 kere bile kızmadı suratını asmadı Allah ondan razı olsun. Onun bu anlayışının altında eziliyordum tabi. Bu arada süreç boyunca sadece 3 4 kere denedik yarıya kadar geliyordu ve kesinlikle ilerlemiyordu, çok fazla yanma oluyordu bırakıyorduk tabi. Derken bi gün doktorum beni silkeledi kendine gel dedi çözümsüz değil herşey beyninde bitiyor dedi ve beni vajinismus tedavisinde çok başarılı olan başka bi doktora yönlendirdi. Ve egzersizden deli gibi korkan asssslaaaa yapamayan ben 3.gün iki parmak yapmaya başladım. Yaklaşık 3 haftada da tamamen kurtuldum vajinismustan. Boşa giden aylarıma,mutsuz günlerime ve gözyaşlarıma üzülüyorum şu an. Klasik olacak ama; ben yaptıysam herkes yapar gerçekten korkulacak hiç bişey yokkkk. Herşey beyinde bitiyor lütfen kendinize inanın güvenin ve gücünüzün farkına varım. Bişeylerle uyuşturmaya hiiiiç gerek yok öyle alıştırmayın kendinizi. Zararı da çok o tarz şeylerin ben de bir kere sprey kullandım tedaviden önce ama bin pişman oldum inanılmaz yaktı tahriş etti 1 hafta ilaç kullandım. Herşey sizin elinizde gevşeyin kendinize telkinlerde bulunun acımıyor korkacak hiç bişey yok. Eğer imkanınız varsa kesinlikle profesyonel destek alın,imkan yoksa da evde egzersizlere başlayın siz bir adım atın gerisi zaten geliyor.Bu derdi çeken bilir nasıl bir yük çok iyi bilirim, İnşallah en kısa zamanda hepiniz atlatırsınız.

Bende kadınlar kulübün takip ederek yendim kızlar:) iki ay oluyor yalnız tek sorun değişik pozisyon da olmuyo yani farklı oluyo sanki popoma içten baskı hissediyorum böyle olan oldu mu

canım bende ankarada bi psikoloğa gittim ama olmadı hera klinikte nasıl bir tedavi uyguladılar bana anlatırsan sevinirim bende 4 yıldır evliyim gitmediğim psikolog kalmadı artık umudumu yitirdim verilen ödevlerden parmak egzersiziniyapamadım en son gittiğim psikologum iyiydi beni hayata bagladı ama bu problemim geçmedi nolur kısa zamanda bana acıkla cok sıkıldım artık
Aman ne kadar uzun sure olmus gordum yaziyim dedim erzurumdan cik ankaraya git sorununu yen cocuklarin olsun sonjnda bisan iste buda benim hayatim. Bosa cekmisim bu cileyi erzurumda doktor mu bulamadik neker cektik neler o gunler aklima geldi hicbiseye degmezmis sadece cocugum var simdi onun icin yasiyoru.

Aman ne kadar zaman gecmis bi bakiyim dedim erzurumdan kalktim ankaraya geldim tedavimi oldum cocugumda oldu bosandim erzurumda tek basima kaldim batmanliyim normalde ne umitsizlikler yasamisim bazrn cozmemekte hayirli bence

Aman ne kadar uzun sure olmus gordum yaziyim dedim erzurumdan cik ankaraya git sorununu yen cocuklarin olsun sonjnda bisan iste buda benim hayatim. Bosa cekmisim bu cileyi erzurumda doktor mu bulamadik neker cektik neler o gunler aklima geldi hicbiseye degmezmis sadececocugum var simdi onun icin yasiyoru.

Aman ne kadar uzun sure olmus gordum yaziyim dedim erzurumdan cik ankaraya git sorununu yen cocuklarin olsun sonjnda bisan iste buda benim hayatim. Bosa cekmisim bu cileyi erzurumda doktor mu bulamadik neker cektik neler o gunler aklima geldi hicbiseye degmezmis sadececocugum var simdi onun icin yasiyoru.

Bende şu an yaşıyorum bu hastalığı ama ikibparmak yaptim 3 parmak yaptım artık yendim diyorum biraz daha egzersiz tamam dir inşallah herkese Rabbim kolaylik versin

Zaten bence en önemlisi ayna egzersizi ben şahsen tanimiyomusum vajinami ama şimdi çok iyi biliyorum ıkınınca nasıl açılıyor sıkarsan nasıl kapanıyor hepsini görüyorum
Herşey i hoşda ben anlamıyor dediklerini aparatı mumu parmağı nereye tam olarak yerleştiriosunuz et parçasından başka görünen bir yer yokki

ne mutlu işte size çocuklara sahip olabilmissiniz bizde görür müyüm, acep o günleri

Arkadaşlar,

Vajinismus kabusunu yaşayan her kadın, bunu dünyanın sonu olduğunu, asla diğer kadınlar gibi normal bir birliktelik yaşayaayacağını, bu sorun usadece kendisinin yaşadığını düşünür ama öyle değil. Günümüzde birçok kadın malesef bu sorunla mücadele ediyor ve kazanna hep biz kadınlar oluyoruz. Vajinismus %99 oranında tedavi edilebilen psikolijk bir rahatsızlık ve bizler bu kabusu yenne insanlar olarak burada sizler için moral olması açısından başarı öykülerimizi yazmak istedik. hikayelerimizle, vajinismusla mücadele eden arkadaşlarımıza bir nebze yardımcı olabilirsek ne mutlu bize. Lütfen bu sayfaya sadece başarı öykülerimizi yazalım, birbirimize destek olalım.

Teşekkürler,

X