Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimizle birbirimize destek olalım:)

Hakikaten İLGİNÇ siniz diyerek sizi biraz da kışkırtmış olacağım ama öylesiniz. Yazılanları önyargısız olarak mantık süzgecinden geçiriniz lütfen. Gittiğiniz doktorlar aynı rahatsızlığı yaşayan insanlar mı? Onlara sordunuz mu? Benim yazım sonrası bana bu şekilde yaklaşımda bulunmanız çok ilginç. Önyargıdan başka bir şey değil. Farklı fizyolojik ve anatomik yapıya sahip insanlar aynı pozisyondan aynı başarı ve hazzı alabilir mi?Soru açık ve net. Cevabı verebiliyorsanız önyargısız ve mantık çerçevesinde verin. Aklın yolu birdir arkadaşlar. Saygılarımla;

yaşamadın bilmiyorsun onun için böyle bılıp bılmeden konusuyorsun
herkesın durumu farklı ama korkuları aynı
burda farklı arkadasların egsersız esnasında yasadığı sorunlar ve onlara çare yöntemlerı
bunları açık seçık yazmasalardı o esnada panıklıcek belkıde vazgecıcektım
korkularımız düşüncelerimiz coğu davranıslarımız yasadıklarımız AYNI
ama senın gıbı aklı bı yerde olan bırısının anlamasını beklemem sacma
kıskırtmak olay cıkarmak ıstıyorsun ınan can dusmanım bıle bu derdı ceksın ıstemem
yoksa bı yasada gel derdım bakalım nasılda sayfa sayfa okuyup meded umar olurdun her yazılandan
neyse sen yaza dur amacına ulastın dıkkatı ustune cektın soyledıgını soyledın
hala devam etmek ıstıyorsan buyur topık senın yaz yazabıldıgın kadar onyargılı bılmeden konusan arkadasım..,
saygılar dıyemıcegım bıze yasadıklarımıza saygı duymayan bırıne saygı duyamam ..
kızlar lutfen kımse cevap vermesın polemık yuzunden topıgımızden olmuyalım..

Son düzenleme:
canım bu acıyı yaşayanlar bizlerizzz.anlamayanlara bişeylerin çabasını verme..

Ben bu alanda çalışıyorum, tüm akademik tezlerimi bu konu üzerine verdim desem, ama yaşamadım desem hala benim için bu kadar önyargılı olacakmısınız?
Bu rahatsızlığın temeli şu anda bana göstermiş olduğunuz tepkilerle aynı. Kendinizi tanımadan, cinselliğinizden korkarak, beyninizdeki senaryonun dışına çıkamadan, korktuğunuz ve kaçtığınız sıkıntınız ile beni beyninizde yerleştirdiğiniz yerin arasında ne fark var?

Ben bu alanda çalışıyorum, tüm akademik tezlerimi bu konu üzerine verdim desem, ama yaşamadım desem hala benim için bu kadar önyargılı olacakmısınız?
Bu rahatsızlığın temeli şu anda bana göstermiş olduğunuz tepkilerle aynı. Kendinizi tanımadan, cinselliğinizden korkarak, beyninizdeki senaryonun dışına çıkamadan, korktuğunuz ve kaçtığınız sıkıntınız ile beni beyninizde yerleştirdiğiniz yerin arasında ne fark var?

senin ne olduğun beni hiç enterese etmez.muhattabın ben değilim.bana yazma lütfen.

yaşamadın bilmiyorsun onun için böyle bılıp bılmeden konusuyorsun
herkesın durumu farklı ama korkuları aynı
burda farklı arkadasların egsersız esnasında yasadığı sorunlar ve onlara çare yöntemlerı
bunları açık seçık yazmasalardı o esnada panıklıcek belkıde vazgecıcektım
korkularımız düşüncelerimiz coğu davranıslarımız yasadıklarımız AYNI
ama senın gıbı aklı bı yerde olan bırısının anlamasını beklemem sacma
kıskırtmak olay cıkarmak ıstıyorsun ınan can dusmanım bıle bu derdı ceksın ıstemem
yoksa bı yasada gel derdım bakalım nasılda sayfa sayfa okuyup meded umar olurdun her yazılandan
neyse sen yaza dur amacına ulastın dıkkatı ustune cektın soyledıgını soyledın
hala devam etmek ıstıyorsan buyur topık senın yaz yazabıldıgın kadar onyargılı bılmeden konusan arkadasım..,
saygılar dıyemıcegım bıze yasadıklarımıza saygı duymayan bırıne saygı duyamam ..
kızlar lutfen kımse cevap vermesın polemık yuzunden topıgımızden olmuyalım..

konu tedavi şekilleri değil cinsel tecrübelerdi yanlış anlamışsın

canım bu acıyı yaşayanlar bizlerizzz.anlamayanlara bişeylerin çabasını verme..
Bunu sen yazmadın mı?

sen bişeyler yaratıp sohbet etmeye yer arıyosun.ya git başka yerde başka konularda dertleşiyomusun anlatıyomusun.yazma bize

Size tavsiye; derdiniz büyük ama dermanınız milletin hangi pozisyonda p...si almış, kaç kere almış, aman da aman çok da hoşmuş, içindeyken aynadan bakmış da inanmış hikayeleri değil. AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN MİLLETİN YATAK ODASI HİKAYELERİYLE BU İŞ OLMAZ... DOKTORUNUZ NE DİYORSA ONU YAPIN. BURADA AKLI YERİNDE TAVSİYE VERENLERİ DİNLEYİN. O ÜSTÜNE OTURMUŞ BEN DE OTURURSAM OLUR MU FANTAZİSİ YAPMAYIN. KENDİNİZE VE EŞİNİZE BAKIN SİZ. JAPONLARIN KAMA SUTRA AŞK SANATININ SIRLARI - BİLGELİK REHBERİ VAR. EŞİNİZLE RAHATÇA BUNLARI İNCELEYİN. SİZE UYGUN OLANI TERCİH EDİN. BIRAKIN ONUN BUNUN ÜSTALT MUHABBETİNİ. KENDİ YOLUNUZU BULUN. ANCAK BU ŞEKİLDE SİZE UYGUN ÇÖZÜME ULAŞIRSINIZ.
ADAM KENDİNİ BİNADAN ATTI, OHHH KURTULDUM DEDİ, SİZ DE Mİ ATLAYACAKSINIZ ARKASINDAN. TEDAVİNİZİ DEVAM AMA BAŞKALARININ FANTEZİLERİNE DUR DEMENİZ LAZIM.

sen bişeyler yaratıp sohbet etmeye yer arıyosun.ya git başka yerde başka konularda dertleşiyomusun anlatıyomusun.yazma bize

Siz sakın sıkılmayın, ben editör ile bu konuyu zaten görüşeceğim. Güzel bir konu açmışsınız fakat cahilce ve insanları hayal kırıklığına uğratacak, tecrübe adı altında yazılar yayınlanmış. Ben başka konularla dertleşebilirim ama editörün sizin önünüzü görmeden verdiğiniz tavsiyeleri, cinsel öykülerinizi de bilmesi lazım değil mi ?
Mantığın kabul etmediğini bilim de kabul etmez. Birilerine yardımcı olucağım diye profesyonel destek ve onay almadan bu yazılar yazılmaz. Cehalet Acının önüne geçemez. Tavsiye edilen pozisyonu deneyip de başarısız alabilecek kaç insan var hiç düşündünüz mü? Bana kızarken aynada kendinizle yüzleşmeyi deneyin.

Sen bunu yaşamadın bilmiyorsun. istediğin kadar bu konuda eğitimli prof ol ( bu bile şüpheli de) deneyim daha önemli..kaç kere doktora gittik, olmadı... biz birbirimize destek olup başardık.. burdaki dayanışmayı da senden başka kimse fantazi olarak algılamıyo...çek git sayfadan köstek olma bize.

yagmurcukkusu kullanıcısından alıntı
cnm aslında doktorun yaptığı inanılmaz bişey yok.tek seansta çözüyor ewt..bizim yapamadığımızı,kendi göstemediğimiz cesareti, doktor yapıyor ve bu olayı beyinde bitirmemizi sağlıyor.ben doktora gitmeden önce kendi kendime alıştırmalar yapmaya çalıştım.ama pamuklu çubuğu sokarken bile acıyordu.ve ben de kendime kıyamadığım için vazgeçiyordum.bu da beni demoralize ediyordu.boşu boşuna öyle 7 ay geçirmişim.

yeşim hnma gittiğimde öncelikle vajinal muayene yaptı.yani kızlık zarımı görmeye çalıştı,herhangi bi anormallik var mı yok mu kontrol etti.bu arada ben bakireydim ve zarın önemli olmadığını söyledim.zaten bu problemden kurtulmak istiyorsak bi şekilde o zar gidecekti.saplantı haline getirmenin anlamı yok.eşimle birlikte gittik zaten yeşim hnma..o da minik minik başlayacağımızı ve heyecanlanmamı söyledi.bacaklarımı tavana diker gibi açmıştım,tabi acaip geriliorum.."bacaklarını açabiliosun ama vajinanı çok kasıyorsun" dedi.bolca anestol krem sürdü..bir yandan da konuşuyorduk..sonra bana "şuan ne hissediyorsun" dedi.içimde bi dokunma hissi olduğunu ama acımadığını söyledim.2 parmağını sonuna kadar yavaş yavaş soktuğunu söylediğinde inanamadım.biz konuşurken o halletmiş bile :) hemşiresi ayna tutup gösterdi ancak öyle inanabildim..ben ki pamuklu çubuktan bile korkuyordum. sonra hemşiresi orta boy bi pns maketi hazırladı.orta kalınlıkla ve orta boyda.pnsten biraz daha küçük.prezevatifin içinde pamuk gibi sıkı bişeyler var.onu sokmaya başlayacağını söyledi.bolca anestolledi yine ve yavaş yavaş soktu.biraz çişim gelmiş gibi hissettim ama bu hissin normal olduğunu söyledi.zaten 2.denememizde beni wc ye gönderdi tuvaletimi yapmam için.ve 1 saatin sonunda o maketi içime sokup,üzerime çamaşırı giydirdiler ve i dahaki tuvalete gidene kadar içimde kalmasını söylediler.vajinam da biraz darmış benim,eve gidince bunu çıkartıp hemen ilişkiyi denememizi istedi eşimle.eve gittik,ve eşmle 2 pozisyonda da ilişkiye girebildim.ha zevk aldım mı? hayır..ilk 8-10 sefer zevk alamamak normalmiş.ama umrumda değildi zaten,bu sorunu yenebildiğime inanamadım:) bi kere misyoner pozisyonunda bi kere de ben üzerine oturarak denedik.tabi ben üstteyken daha kolay oldu,kontrolu sağladığım için.bu dediklerim 2 ay önce oldu cnm..o günden sonra artık rahat rahat ilişkiye girebilioruz eşimle.hala ilk girişlerde birazcık acıyor.bi de araya ramazan girdi diye sıklıkla yapamadık tabi.ama bu normalmiş,vajina yaptıkça açılırmış zaten.sadece başı girerken birazcık acıyor,sonra hiç bişey hissetmiyorum bile.gayet rahat yapabilioruz.yeşim hnmın tatlı dili,anlayışı sayesinde bu sorundan kurtuldum.fiyatı bana göre gayet uygun..haydar dümene gitmeyi düşünüyorduk 2500 euro dedi yuh artık..tek seansta kurtulduğum için bu para feda olsun walla..üstelik sadece bu sorundan değil,herhangi bir durumla ilgili içim rahat rahat bilgi almak istediğim zaman da yeşim hnm hep yanımda oldu.bi tlfn açmam yeterli..bence bu sorunu yenebilmede en önemlisi doktorun elinin hafif ve anlayışlı olması cnm.

merhaba siteye yeni katıldım ve şu an bu cümleleri yazacak olmam beni çok heycanlandırıyo hatta her an gözlerimden yaşlar süzebilir.elbette mutluluk gözyaşları.25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim eşimi tahmin edilemeyecek kadar çok seviyorum o benim tek varlığım dünyam herşeyim.son 1 haftaya kadar vajinismusla savaşıyorduk.hala %100 sonuçlanmış değil ama %100 olacağına canı gönülden inanıyorum.zamanında sitede de yer alan boşa geçti zamanım.daha bir çok yöntemi kendi imkanlarımla denedim ama başaramadım çünkü köpekten iğneden karanlıktan arı sokmasından bile korkan ben parmak egzersizlerini nasıl yapabilirdim.ki düşünün kegel egzersizlerini bile yaparken için bi tuhaf oluyodu.çünkü egzersiz vajinayla ilgili ve bi tedavi yöntemi olması fikri içimi bi hoş yapıyodu.sonuç olarak 1 yıl boyunca sonra internetten yaptığım araştırma sonucu hera sağlık merkeziyle tanıştım ve süleyman eserdağ ve ekibi sayesinde şu an sorunum sonuçlanmak üzere.sadece ilk seansımda problemimin %80 ini çözdüm.dr bey ve ekibi beni vajina ve cinsellik konusunda oldukça bilgilendirdi..meğer ne çok yanlış şeyler biliyomuşum.artık parmak egzersizi bile yapabiliyorum artık.düşünün vajınama aynayla bile bakamıyordum.tek aşama kapı bölümünü aşabilmek.bu yüzden eşimle başarımıyoduk.vajınanın kapı kısmına dokunduğunda itiyodum hemen.kapalı girmez kemik var orda galiba gibi saçma düşünceler.fakat olaya şu yönden bakın dudaklarınız kapalı ama hiç sıkmıyorsunuz kapalı sadece ağzınıza bi lolipop şeker sokmayı deneyin ama hiç dudağınızı sıkmadan.ne hissedersiniz?ben söylim sadece dudağıma değen bi şeker ve sonrasında kocaman bir boşluk..inanın ilişkiye girmekte bu kadar kolaymış..ben şu an egzersizlerime devam ediyorum eşimle denedim bi kaç kere ama sadece yarısı oldu şu anlık oda kendimi fazla yormamdan dolayı hiç ara vermeden çalıştım heycandan çünkü.. burdan bütün hera sağlık merkezi çalışanlarına ve dr süleyman beye bana bir yıl boyunca destek olan beni hiç kırmayan sesini bile yükseltmeyen canım eşime çok çok teşekküür ediyorum....

Vajinismus problemini dikkate aldığımı yazımda belirtmiştim, dikkatinizden kaçtı herhalde. Saçma sapan biri olmadığımı ve konunun uzmanı olacak nitelikte birikime sahip olduğumu belirtirsem bakış açınız ne olur onu merak ediyorum. Rahatsızsan girmeyin buraya gibi bir ifade kullanmışsınız, forum gerçekten bilimsel yaklaşımlarda bulunuyormu diye merak ettiğim için inceledim. Doktorların tavsiyeleri ve egzersiz paylaşımlarında mutlak fayda sağlayacağınız kesin. Buraya kadar sizinle hemfikir olduğumu belirtmek isterim. Kişisel paylaşımlar ve fayda sağlama psikolojisi açısından gayet normal. Benim yorumum bilimsel yaklaşım ve egzersizlerin aşılıp konunun kişilerin cinsel tecrübelerine geldiğinde takdir edersiniz ki bu vajinismus olayının dışında kalır. Bu kişilerin kendi fizyolojileri, psikolojileri ve partnerleri ile birebir yaklaşımları ile ilgilidir. Yani olay Vajinimus tedavi ve yöntemlerini aşıp, kişilerin vajinismusu hangi cinsel pozisyonlarla ve kaç kere cinsel ilişkide bulunmuş olduklarıyla ilşikilendirmeleri şeklindedir. Benim yazım tamamen bununla alakalıdır. Çünkü bu problemi yaşayan insanların cinsel hayatlarını paylaşım noktaları doktorları ve aile bireyleri ile sınırlı kalmaktadır. Sapıklık olayına gelince, bu insanların hangi ruh halinde bunu yazdıklarını bilmemekle birlikte; bu tür paylaşımların normal olmadığı, bireyin bu konu ile ilgili de destek alması gerektiği bilinmektedir.
Ben ne kadar saçma sapan biriysem, bu forumda yazılan cinsel deneyimler de o kadar yardımcı oluyordur. Sizlerin yardımcı olduğunu iddia ettiğiniz yazılar farkında olmadan birilerinin hüsranı da olabilir. Bu da başka bir bakış açısı.
Saygılarımla,

sanki ulusoydan gelmiş bir yazıı
bi araa sürekli bu tarz mailler geliyordu
bende hem doktorla hemde burayla aşmış biri olarak
bu işe sadecee içinde olmayan yaşamayan doğal olarak tabii bu şekilde bakıyorsunuz
bunu yaşayan insanlar birbirinin derdinden en iyi anlar
en buyuk destekcılerı olurlar
ama siz hiç bişey olamazsınız
kimsenin husranaa ugradıgını görmedim simdiyee kadar
herkesin maddi gücü yerindemi yadaa eşi istermi
doktora gitmek için hiç bunu dusundunuzmuu
napsınlar ömur boyu mu yaşasınlar
yoksaa birilerinin yardımıyla atlatmalarımı iyii
ömür boyu vajınısmus yaşamak yerıne
en azından ilişki konusunda bile olsa aşabılıyorlarsa insanlar buna saygı gösterin bari
yaklaşımınız cok yanlışş
bu konuda gercekten uzman olsanız bu sekılde yaklaşıp böyle kötu etkilemezdniz

merhaba siteye yeni katıldım ve şu an bu cümleleri yazacak olmam beni çok heycanlandırıyo hatta her an gözlerimden yaşlar süzebilir.elbette mutluluk gözyaşları.25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim eşimi tahmin edilemeyecek kadar çok seviyorum o benim tek varlığım dünyam herşeyim.son 1 haftaya kadar vajinismusla savaşıyorduk.hala %100 sonuçlanmış değil ama %100 olacağına canı gönülden inanıyorum.zamanında sitede de yer alan boşa geçti zamanım.daha bir çok yöntemi kendi imkanlarımla denedim ama başaramadım çünkü köpekten iğneden karanlıktan arı sokmasından bile korkan ben parmak egzersizlerini nasıl yapabilirdim.ki düşünün kegel egzersizlerini bile yaparken için bi tuhaf oluyodu.çünkü egzersiz vajinayla ilgili ve bi tedavi yöntemi olması fikri içimi bi hoş yapıyodu.sonuç olarak 1 yıl boyunca sonra internetten yaptığım araştırma sonucu hera sağlık merkeziyle tanıştım ve süleyman eserdağ ve ekibi sayesinde şu an sorunum sonuçlanmak üzere.sadece ilk seansımda problemimin %80 ini çözdüm.dr bey ve ekibi beni vajina ve cinsellik konusunda oldukça bilgilendirdi..meğer ne çok yanlış şeyler biliyomuşum.artık parmak egzersizi bile yapabiliyorum artık.düşünün vajınama aynayla bile bakamıyordum.tek aşama kapı bölümünü aşabilmek.bu yüzden eşimle başarımıyoduk.vajınanın kapı kısmına dokunduğunda itiyodum hemen.kapalı girmez kemik var orda galiba gibi saçma düşünceler.fakat olaya şu yönden bakın dudaklarınız kapalı ama hiç sıkmıyorsunuz kapalı sadece ağzınıza bi lolipop şeker sokmayı deneyin ama hiç dudağınızı sıkmadan.ne hissedersiniz?ben söylim sadece dudağıma değen bi şeker ve sonrasında kocaman bir boşluk..inanın ilişkiye girmekte bu kadar kolaymış..ben şu an egzersizlerime devam ediyorum eşimle denedim bi kaç kere ama sadece yarısı oldu şu anlık oda kendimi fazla yormamdan dolayı hiç ara vermeden çalıştım heycandan çünkü.. burdan bütün hera sağlık merkezi çalışanlarına ve dr süleyman beye bana bir yıl boyunca destek olan beni hiç kırmayan sesini bile yükseltmeyen canım eşime çok çok teşekküür ediyorum....

sağol canım ama sonuçta sen de nasıl yendiğini tam olarak anlatmamışsın hem bir şeyi fark ettim nedense doktor beyle yenenler daha sonrasında tam kurtulamıyor,
topikde gezinip duruyorlar, yanlış anlaşılmasın karşı değilim ama herkesin doktora gidecek maddi manevi gücü yok niye sen de anlatmıyorsun belki bizde yanlış biliyoruz niye doktorun anlattıklarıyla bizi bilgilendirmiyorsun, herkesin bakış açısı farklı herkesin korkuları farklı herkesin vajisi farklı deme sende sonuçta bu gittiğiniz doktor sizin bilinçaltınınıza girecek kadar psikiyatr falan değil vajinanın yapısını bilen bir jinekolog iyi de bir jinekolog galiba ama sonuçta korkularınız gitmiyor daha sonrasında ilişkiniz yine sorunlu oluyor, tamamen psikolojik çoğumuzun sorunu fizyolojik olanlarınkini tedavi edebilir ama bizim gibi psikolojik olanları ne yapacak ki?

artık bende yazabılıyorum..:)12.10.2008 yılında canım kadar sevdıgım ınsanla evledım korkularım vardı ama o gece olur elbet dıye dusunuyordum bu kadar uzayacagı aklıma bıle gelmezdi.1 hafta sonunda kadın dgum dr gıtım kas gevsetıcı verdı sadece...daha sonrası hep doktorlarda gectı bulundugum yerdekı tum psıkıyatrı ve kadın dogum dr gıttım neredeyse verdıgı ılaclar hep aynı sakınlestırıcı kas gevsetıcı 5 aylık evlıydım tv de bır doktor gordum ve randevu alıp hemen gıttım saygın bey duymussunuzdur egzersız verdı ama ne mumkun kesınlıkle yapamıyordum dılatoru elıme alamıyordum bıle mıdem kalkıyordu tedavıyı bu nedenle yarıda bırakmak zorunda kaldık elbet olur dıyordum ama bı cabam yoktu bos bos doktorlara gıdıyordum hepsı egzersız verıyordu artık son carem haydar dumendı olursa o zaman olur dedım.ve zor bela esımı ıkna ettım gecen yıl oraya gıttık o meshur recetesını verdı ve yolladı tabı olmadı(yanlıs anlasılmasını ıstemem o doktorlara gıdıp yenen hastalarda var ama ben yapamadım belkıde)neyse 1 ay sonra uyusturucu ılaclarda bı bırlesme oldu esımle ama sadece 1 bırlesme ne mumkun devamı anlık mutluluktu bızım ıcın....orda kaldıbıttı hersey daha esımı hıcbır doktora ıkna edemedım cunku hepsıegersız verıyordu ve ben asla yapamıyordum beklıyordum neyı bekledıgıı bılmeden huzursuz umutsuz mutsuz sonu yoktu resmen o kadar doktora gıttım hepsı husran ısın ıcınden cıkamıyordum...taki Nette gezınırken bu sıteye bulana kadar buradakı dostlugun tarıfı yok arkadaslarımın sayesınde egzersızlere basladım 09.09.11 tarınde ılk denemem kulak cubuguyla oldu aynanın karsısında cok zorlandım ılk basta bı baktım olmus mutluluktan agladım esımı aradım ınanamadı benım ıcın o kadar zordukı sonra yıne arkadaslarmın destegıyle mum aparatlara gectım beni o kadar ıyı yonlerdırdıler o kadar ıyı motıve ettılerkı kesınlıkle yapamam sadece hayalını kurudugum o anı yasadım evet basarmıstım 08.10.11 tarınde tam 1 ay surmustu bu surec ılk defa mutluluktan aglamıstım artık kotu gunler bıttı..3 yılımı zehır eden yılan gıbı bedenımı saran bu hastalıgı oldurdum huzurum mutlulugum yerıme geldı coksukur BENDE KURTULDUM...

sağol canım ama sonuçta sen de nasıl yendiğini tam olarak anlatmamışsın hem bir şeyi fark ettim nedense doktor beyle yenenler daha sonrasında tam kurtulamıyor,
topikde gezinip duruyorlar, yanlış anlaşılmasın karşı değilim ama herkesin doktora gidecek maddi manevi gücü yok niye sen de anlatmıyorsun belki bizde yanlış biliyoruz niye doktorun anlattıklarıyla bizi bilgilendirmiyorsun, herkesin bakış açısı farklı herkesin korkuları farklı herkesin vajisi farklı deme sende sonuçta bu gittiğiniz doktor sizin bilinçaltınınıza girecek kadar psikiyatr falan değil vajinanın yapısını bilen bir jinekolog iyi de bir jinekolog galiba ama sonuçta korkularınız gitmiyor daha sonrasında ilişkiniz yine sorunlu oluyor, tamamen psikolojik çoğumuzun sorunu fizyolojik olanlarınkini tedavi edebilir ama bizim gibi psikolojik olanları ne yapacak ki?

psikolojinin tek tedavisi korkuların üzerine gitmek karanlıktan korkan birinin karanlığın üstüne gidip zamanla karanlıkta birşey olmadığını görmesi gibi.yüzmekten korkan birinin önce ayaklarını sonra dizlerine kadar sonra tüm vucudunu yavaş yavaş denize sokarak bu korkuyu yenmesi gibi psikolajik sorunların çözümlenmesi..ben bu şekilde yendim hastalığımı ve artık %100 eminim kendimde çünkü 1 kere olunca gerisi geliyo kalıcı çözüm bu şekilde tedavi..korkuların üstüne gidin..bi çok arkadaşımız yazmış parmak egzersizleri die bunlar faydalı olan şeyler onun dışında sadece dinlemek değil yani..korkunun üstüne gidin tek tedaviii yöntemi bu..ya kendi başınıza gidinn yada benim gibi dr yardımıylaa..ama inanın tek çözümm bu...korkularınızın üstüne gidi onun sizin üstünüze gelmesine izin vermeyinn düşünmeyinnn orayııı...ben egzersiz yaparken bağıra bağıra şarkı bile söyledimmm düşünmemek için öyle yapılması faydalııı...

Profesörüm desem, alanım sizin sıkıntınız desem...Ben bu alanda çalışıyorum, tüm akademik tezlerimi bu konu üzerine verdim desem...

Profilinizi tekrar düzenleyin deriz.:KK3:Lisans seviyesi için oldukça iddialı....

Profilinizi tekrar düzenleyin deriz.:KK3:Lisans seviyesi için oldukça iddialı....

Yazdıklarım sadece bir göndermeydi. Oyle olmadığını üyeliğimi inceleyen her aklı başında insanın farketmesi gerekir. Yazdıklarım o kadar farklı algılandı ki, buradaki üyeler ile hemfikir olduğum konular dahi görmezden gelinip sadece bazı kelime ve cümleler baz alınarak cevaplar yazıldı ki, ben de bir yazımın giriş bölümünde bunu kullandım. Öyle olsaydım yine bana bu cevapları verirmiydiniz anlamında. Benim olumsuz değerlendirdiğim ve birileri için hassas bir kırılma noktası oluşturabilir diye düşündüğüm yazıları da kimse inceleyip o yazılara göre cevap vermedi. Herkes egzersiz ve doktor tavsiyeleri için yazdığımı zannetti ama ben onlardan bahsetmiyor aksine destekliyordum. Hala kimse merak edipte ya bu kadın hangi yazılar için bunları konuştu demiyor.
Beni şikayet etmişler, 10 puanlık ceza aldım :) , ben o arkadaşlar üyelik sıkıntısı çekmesin diye şikayet falan etmedim. Ben de aynı davranışta bulunsam emin olun en az 3-5 kişi benden daha fazla ceza alır.
Saygılarımla, (bu kelimenin altında bile başka bir anlam arıyorlar)

X