Vajinismus

20 yasindayim diye yazmissiniz. subat 1996 yaziyor profilinizde dogum tarihiniz, yani bu durumda resit olmadan evlendirilmissiniz saniyorum. Ilkokul mezunusunuz, ailenizin degil cinsellik konusmayi; size regl olmak nedir diye anlattigini dahi sanmiyorum. yanlis anlamayin bunlar bir kinaye degil, durumu ortaya sermek. profilinizin vajinusmusa zemin hazirladigini onunuze sermek.

cinsellik, insanin once kendini sonra karsisindakini kesfetmesiyle baslar. tam anlamiyla bir birlesmenin olmasi icin bu tanimlamalar elzemdir. siz bu kesif icin 2,5 senede ne yaptiniz?

20 yasinda ayrica herkes bana cocuk soruyor diye yazmissiniz. durumun sakatligini gorebiliyor musunuz? sizin bu yasta dusuneceginiz en son sey cocuk olmali. daha bir evliligi tam manasiyla dahi yasayamadan...

lutfen bulundugunuz ildeki bir hastanenin kadin dogum doktoruna, oradan da sevk edildigini psikoloji departmanina duzenli bir ziyaret gerceklestirin.

ve ayrica cocuk evde yalniz kaldim diye istenmez. cocuk nedir hicbir fikriniz var mi? okulu - dersi - acisi - tatlisi... bu bos zamanlarinizi ileride kendi cocugunuza ogretmeniz gereken, ailenizin size ogretemedigi seyleri ogrenmeye harcayabilirsiniz mesela. sizin icin en yerinde yatirim olur bu ayrica.

Doktora mutlaka git..
Onların vereceği alıştırmaları yapmalısın
2,5 sene az bir zaman değil..Allah yardımcın olsun
Eşin bu duruma birşey demiyor mu?

Evlilikte cinselliğin olmaması büyük bir eksiklik. Sizin bunu düşünmeniz lazım çocuktan öte. Ne bileyim bir çifti birbirine biraz daha bağlayan bir şey seks. Üstelik tek erkek de zevk almıyor ki, kadın için de zevkli ve keyifli bir şey. Neden bundan mahrum olasınız ki? Yada neden aşkınızı sevginizi eksik yaşayasınız?
Üstelik siz vajinusmusu kabul etmişsinniz böyle yaşamaya devam edelim ama çocuk olsun diyorsunuz. Çocuk bunları çözmeyecek ki?
Kocanıza da size de yazık. Evliliğinizi ev arkadaşlığına çeviriyorsunuz ve en önemlisi sizde kendinizi evliliğin en güzel nimetlerinden birinden mahrum ediyorsunuz. Bence çocuktan önce bu konuda uzmanlaşmış doktorlara gidin. Bildiğim kadarıyla çözebiliyorlar bu sorunu. Uygun doktorlarla ve sizin de içten gelen çabanızla bu sorunu aşarsınız bence.

Emin olun siz de daha huzurlu mutlu olacaksınız. Evliliğinizi de gerçekten yaşadıktan sonra bebeğiniz zaten olur.
Çocuk doğurmamaktan korkmamanız daha tuhaf geldi. O daha sancılı daha zor.

Bence önce bu sorunu çözmeye odaklanın. Kocanız için falan değil. Kendiniz için.

Tabikide sıkıldıgım için çocuk istemiyorum 20 yasindayim cocuguma dort dortluk bakabilirim suna inaniyorum cocugumuz olursa bize cok iyi gelecek
çocuk sizi iyileştirmez, sadece sorunun üzerini örter.
doğum yaptım, vajinismus geçti diye bir şey yok.
önce psikolojik bu sorunu halletmelisiniz. bu sorunu aşınca sağlık engeliniz yoksa zaten çocuk olacaktır.

2.5 sene çok uzun bi süre,kocanız ne bileyim el insaf bişey demiyor mu bu duruma

Sagolun yorumlar icin esim 26 yasinda cok iyi bi insan anlayislida ayricada ama 2 senedir biz bunun kavgasini yapiyoruz denemedigim sey kalmadi doktora gitmekten korkmuyrm kac kare gidelim diye niyetlendik ama kaldi gitti ben iliskiye girmiyrm die esimle hic bisey yapmiyrz anlamina gelmiyor biz iki senedir kendi cabalarimizla bu sorunu halletmek istedik ama olmuyor ben esime hadi deneyelim diyemiyrm yapamiyorm esimde zaten olmayacakti biliyrm diyor kavga etmeye basliyoruz ben iki bucuk senedir cok kavgalar ettik evlendigimiz 3 ay sonra aileler ogrendi olmadigini aradan biraz gecti onlara yalan soyledik hallettik biz sorunumuzu diye bakin ben daha evliligim tadini cikaramadm 2 sene bana 10 sene gibi geldi esimle sorunlarimiz var ben istiyrm ki bu durumu atlatip cocugumuz olsun belki bize iyi gelir bilmyrm yasim kucuk belki yanlis dusunuyrm ama inanin 2 senede ne cektigimi kimse bilmyr ben artik skntidan kendime bakmiyrm 2 senede 13 kilo aldm cunku biseyler tersine gidiyo bana kizmayin yargilamayn bana akil verin lutfen

Hic bir sey icin gec degil ama bu bir erteleme hastaligi forumda bununla ilgili bolum var orayi dikkatlice oku lutfen ve bir hafta icindede doktora gidin ikiniz ayni anda birak cocugu falan once kendinizi iyi hissedin ondan sonra cocuk.Belirli sehirlerde bu sorunu 1 haftadan kisa surede cozen doktorlar var onlari arastir.

Bizim hanımların klasik "gerçeklerden kaçma" bahaneleri.
-Evlilik için acele etme (gezdim adım çıktı, ya benimsin ya toprağın, evlenince düzelir/ değişir)
-Evliliği oturtmadan çocuk doğurma (yaşım geçmesin, kocam eve bağlansın, canım sıkıldı)
-Aldatan/şiddet uygulayan/ seni sevmiyorum diyen kocayı boşayamama (yuvamı yıkamam, evladımı düşünüyorum, o yellozu yolayım da içim rahat etsin benim kocam yapmaz veya sinirlenince vuruyor ama sonra pişman oluyor)
-sürtündük hamile miyim (donuma dokundu, göğsümü sıktı hamile kalır mıyım)
Bu ve bunun gibi bir sürü şey.
Kabul etmek lazım geneli olmasa da çoğunluk olarak cahiliz.
Bedenimizi tanımıyoruz (forumda vulvasını rahmi zanneden vardı)
O yüzden saçma sapan cinsel ilişkiler yaşayıp pişman oluyor ya da eşimizle dahi düzenli bir paylaşıma giremiyoruz.
Ruhumuzu tanımıyoruz. Pekçok psikolojik problem baş göstermesine rağmen bir psikoloğa gitmekten imtina ediyoruz.
Sosyal yaşantı, ilişki dengesi zaten yok (görümcek beni sinir etti, eltimin kafasını testereyle kesicem, kaynanamı yolasım geliyor)
Değerlerimiz baştan aşağı yanlış (3 bilezik taktılar 10 gr'dan 30 gr oysa 5 bileziği 20 grdan takaydılar vs vs vs basit hesaplar)
Öğretime ve iş hayatına gereken önemi vermiyoruz (ay mezun olayım da evleneyim, sevgilim çalışmamı istemiyor işten çıktım vs)

Kabul edelim cahiliz.
Dünyaya gelme amacımızın bir herifin karısı olmak olduğunu
Çocuk doğurmak olduğunu düşünecek kadar sığ kafalıyız.
Ve bu kafalarla çocuk yetiştirmeye kalkıyoruz bir de. Bir sürü sabi sübyan daha kendini çözememiş kadınların elinde perişan oluyor.
Allah bir sonraki neslin sonunu hayra çıkarsın.

Son düzenleme:
cok yakın bi arkadasım 10 yıllık evli kocasıda cok seviyo ve sadece sürtünerek iliski yasıyolar kızda bi kac kere doktora gitmis psikolojik demisler ilk gece birlesme olmus bidaha korkmus yapamamıs zaman gecmis tabi asılamayla hamile kaldı bayıltarak yapıldı 3 üncü asılama valla cokta mutlular bence iliskide ille cinsellik olucak diye bisey yok burda esim benimle yatmasa ondan bosanırım diyen kadınları kınıyorum

Ne kadar mantıklı
Olması gerektiği gibi güzel bir yuva pes
Bari böyle akıllar ya da örnekler vererek kişileri yanlış yönlendirmeyin.

Ne kadar mantıklı
Olması gerektiği gibi güzel bir yuva pes
Bari böyle akıllar ya da örnekler vererek kişileri yanlış yönlendirmeyin.
ee kadın korkuyo ama birbirlerinede asıklar napsın ayrılsın mı yani cocukta oluyo birbirini seviyolarda nice yazılar sorunlar var burda kocası her gece cinsellik yasıyo ama kadın le evliilk bes para etmez

bence cinsellik o kadar önemli degil 2 insna birbirini sevdikten sonra

CANIM BENDE 10 AY ÇEKTİM BU DERDİ
AĞLAMADIĞIM GÜN YOKTU
YAPAMAM SANIYORDUM
VAJININ TEDAVİİSİ VAR AMA
KENDİM 3-4 GÜN SÜREN Bİ TEDAVİ SÜRECİM OLDU
SÜLEYMAN ESERDAĞ TEDAVİ ETTİ..
İNŞALLAH SENDE İŞİN EHLİ YERLERİ BULURSUN..
BEN ŞUAN 4 AYDIR İLİŞKİ YAŞIYORUM
AYAKLARIM YERE DEĞMİYOR
HALA BU MUYDU DİYORUUM

kızlar bende vajinismusum 4 senedir yasıyorum ama hala atlatamadım bazen yapamıyorum bazen oluyor aşırı derecede ağrılı oluyor oluncada,kadın doktoru psikiyatrı kaç sefer gittim neler yasadım yok ilaç krem herseyi uyguladım yok rahatım diyorum yinede agrılı oluyor birde ikiz cocuklarım var şimdi ne maddi nede zamanım var cocuklardan ama birdaha gidicem artık sakaryada varmı doktor bildiğiniz birde boşanmak neymiş atlatırsın ben öyle inanmak istiyorum artık birde doktora gidenler baya para veripte ne yaptırdı nasıl atlatdınız anlatında faydalanalım bari doktor neler yaptırdı

2.5 senedır hıc bır psıkologa gıtmedınız mı
capada bunun ıcın grup terapısı yapıyorlar ayrıca hıc arastırmadınızmı

Sağlıklı ve Kalıcı çözüm çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…