Vajinismus

Ya dogurmaktan korkmayip o kadarcik seyden nasil korkuyorsunuz anlamiyorum.. aci cekiyorum demişsiniz o zaman esiniz sizi şevke getiremiyorki islanma yaşayamiyorsunuz ön sevismeyi uzun tutun aklinizi yok acicak yok şöyle boyle olacsk diye o İşe baslarsaniz zaten ne yaptiginizdan bişi anlarsiniz nede böyle yapabilirsiniz... biraz rahatlayin yapanlar nasil yapiyor bunu düşünün can yakici birsey olsaydi millet on tane dogurmazdi..

esin hic mi sorun etmiyor bunu? nasil dayanmis 2,5 sene canim,tas olsa catlar insan.

Gerçekten yarın aldatıldığınızda hiç mi üzülmeyeceksiniz?
Belli bir hastalığınız var ve çözümü belliyken umursamayıp Bebek istemek eşinize saygısızlık olmuyor mu?

Cinsel terapiste gidin ama duzgun biri olsun. Yillardir bunu çekene kadar niye çözmeye calismadiniz?

Eş faktörü benim ilgimi çekti. Hadi bizim kadınımızın cinsel soğukluğunu, isteksizliğini, bundan korkmasını falan anlıyorum ve alıştım da bu duruma, tuhaf gelmiyor ama bir erkek gerçekten bu kadar bekler mi? Hiç ilişkiye girmeden bu kadar durabilmesi için ya çok istisna bir erkek olması lazım ya da kendisinde de bir cinsel problem olması lazım. Dürüst olacağım, cinsellik evliliğin temelidir ve benim eşimdeki bir problem nedeniyle cinsel ilişkiye giremezsek ve çözüm için o birşey yapmazsa (hastalık gibi durumları değil ben karşı tarafın sorunu yenmemeyi tercih etmesinden bahsediyorum) ben o adamla durmazdım yani. Eşiniz nasıl duruyor hayret. Yanlış anlamayın ama erkekleri de biliyoruz sonuçta. Ayrıca bebek istiyorsunuz ama önce evliliğinizin temelindeki sorunu aşın, sorunlu bir evlilik için çocuk dünyaya getirmek, sırf anne-baba olmak istediği için çocuk yapmak bencilliğin daniskası.

Ayni evde baci kardes gibi...

evet oyle gozukuyor..
isin ilginci adam cozmeye de mi ugrasmiyor acaba? cunku genelde erkekler cok gergin olur boyle durumlarda.
benim esim burnundan dumanlar cikarmaya baslar,adam resmen saga sola saldirir :KK45: anlarim gelmis bununkiler diye..:KK58:

evet oyle gozukuyor..
isin ilginci adam cozmeye de mi ugrasmiyor acaba? cunku genelde erkekler cok gergin olur boyle durumlarda.
benim esim burnundan dumanlar cikarmaya baslar,adam resmen saga sola saldirir :KK45: anlarim gelmis bununkiler diye..:KK58:
Demek ki adam da durumu kabullenmiş. Uzun yillardir hem de

20 yaşındasınız ve 2.5yıllık evlisiniz.
Yani 17buçuk yaşında evlendiniz eh çok normal bu sorunu yaşamanız.
Önce sorunlarınızdan korkmamayı, sorunlarınızı çözmeyi deneyin çaba gösterin sonra dünyaya bebek getirmeyi bi düşünün.
Sırf millet soruyor diye çocuk yapmak ne saçmalıktır.Milletin ağzı asla kapanmaz ki e hani 2.nerde diye sorarlar.
Ben 27 yaşındayım ve çocuk için daha erken diyorum acaba bir bebeği hak ediyor muyum diyorum yazık size üZüldüm.
Keşke bu sorunu çözüp evliliğin seksin bi tadını çıkarsanız.
Daha kendi sorununuzu çözemeZken sırf millete maske olsun diye bebek yapmak ne kadar mantıklı?

Siz neden 2.5 yıl bununla yaşadınız ve eşinizede kendinizede yazık ettiniz, bunun tedavisi var ama devlette hergangi bir kadın doğum uzmanı buna teşhis koyamaz, bunun üzerine uzmanlaşmış dr lar internette araştırırsanız görürsünüz vd emin olun yardım aldugınzda 3günde tüm sorunlarınız çözülecek ve bumuydu yani korktugum şey deyip gülceksiniz lütfen yardım alın bizzat kendim yaşadığım için bu kadar net yazıyrm hatta de da tavsiye edeyyim ankarada ebru zülfikaroğlu tek kelimeyle muhteşem bi insan tavi biraz pahalı ama olsun bi ömür bunu çekmekten iyidir

bende 1 sene 9 ay bu hastalıkla savaştım. doktora gittim ama normal kadın doğuma hiçbir problem yok deyip gönderdiler ama ben ilişki esnasında bacaklarımı açamıyordum. istanbuldayım ben kadın ve aile sağlık merkezleri var gittim öylesine derdimi anlattım beni hemen psikiyatriye yönlendirdiler uzmanlık alanıda vajinismus olan bi doktoru. 8 seans gittim toplam ben 4. seansta yendim. bi uzmandan hemen yardım almalısın kadın ve aile merkezleri her ilde vardır inşallah

Daha evliliğinizde rutin şeyleri oturtmamışken, böyle bir cinsel problem yaşarken bebeği buna dahil etmeye gerek var mı?
Doktora gidebilirsiniz fiziksel ya da psikolojik destek alarak bu durumunuzu yenebilirsiniz.
Tüm bunları yapmıyorken bebeğim olsun canım sıkılıyor düşüncesi yanlış. Bir evlat isteyebilirsiniz hakkınız ancak dünyaya getireceğiniz bebeğin kocaman bir yükle ya da sorumlulukla geleceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Oyuncak ayı değil bu insan yetiştireceksiniz.
seni ayakta alkışlıyorum arkadaşım. evlendim çocuğum olsun.. tabiki toplum baskısının sonucu lakin dediğin gibi oyuncak ayı değil bu sağlıklı bir insan yetiştireceksin.

vajinismus psikolojik bir rahatsızlık. öncelikle doktor yardımı şart sonrasında yapılacak bir kaç uygulama var. bunları doktorun açık açık anlatır zaten. kendi kendine doknabilmen kendini cinsel olarak uyarabilmen gibi çalışmalar yaptırıyorlar. eşinle birlikte olurken eşininde desteği gerekli tabi. eşininde sana öncelikle dokunması seni birleşmeye hazırlaması gerekir. bunuda doktorun güzel bir şekilde açıklar sanırım. kadınlar kulubunde bu konuyu yaşamış çok üye var. onlarla irtibata geçebilirsin. geçmiş olsun

Çocuk yaşta evlendiginiz için bunu yaşamanız normal Eşinizin yaşı kaç
20 yaşında dört dörtlük çocuk bakarım diyorsunuz da daha siz kendi sağlıginizla ilgilenmiyorsunuz
Eşiniz ne diyor bu duruma herhangi bir tesvikte bulunmuyor mu

İnanirmisnz doktora gitmek istemiyrm ben hic bisey yapmak istemyrm icimden gelmiyor
başka bir problemin olabilir. troidlerine baktırdın mı? heşimato hastalığı diye bir hastalık var. sinsi ve genetik bir rahatsızlık. cinsel isteksizlik, mutsuzluk,şişmanlama,saç dökülmesi,tırnak kırılması-soyulması,asabiyet,alınganlık... bunlara neden olan bir rahatsızlık. (http://www.immunoterapiturkiye.com/index.php/icerik/hashimato-tiroidit) bu linkten bi göz atabilirsin.

Bu konularda hiç bilgim yok neredeyse ama bence Problem eşinizde. 2,5 yıldır böyle sürmesinin başka ne açıklaması olabilir.
Siz vajinismus falan değilsiniz.
Bir Türk erkeğinin bu kadar sabırlı olmasına inanamam.​
sevgi,saygı bazı erkeklerde var. yan komşumuz 25 yıldır aynı hastalıkla evliliğini yürütüyor. olmadı yapamadım diyor kadın. ne doktorlar ne tedavi işe yaramadı diyor. iki çocukları var tüp bebekle olmuş. ama dışardan baksanız hiç problemleri yok öyle mutlular. elle ele kol kola işe giderler pazara giderler. kadın öğretmen adam adliyede katip. :) kadın katibim şarkısını söyler eşine arada :) duyulur sesleri çok şenler anlayacağın :)

Öncelikle ben eşimi çok seviyorum severek evlendik eşimle bi problemim yok çocuk istiyorum eşimde çok istiyor ve sizleri bilem ama sürekli etrafimda bana cocuk soruyorlar sunu yap bunu yap diye önerilerde bulunuyorlar benim problemin korkuyrm acı hissediyrm yapamyrm kendimi geri cekiyorum
toplum baskısını,elalemi boşver. kime ne? çocuk soranlara cevap vermek zorunda değilsin benimde 7 yıl olmadı halada olmuyor kimsede neden olmuyor diye soramıyor neşeme mutluluğuma ortak olmayan derdimede olmasın ki çocuk olmaması dert değil. haaa çocuğum olmuyor ama 3 yaşında bir oğlum var dünya güzeli dünya tatlısı. kimseye birşey açıklamak zorunda değiliz değilsin. kendine sağlığına bak canım. korkun canının yanmasıysa bunuda çözümleri var mutlaka kadınlar kulübünde açılan sayfalara bir göz at tatlım ;)

sevgi,saygı bazı erkeklerde var. yan komşumuz 25 yıldır aynı hastalıkla evliliğini yürütüyor. olmadı yapamadım diyor kadın. ne doktorlar ne tedavi işe yaramadı diyor. iki çocukları var tüp bebekle olmuş. ama dışardan baksanız hiç problemleri yok öyle mutlular. elle ele kol kola işe giderler pazara giderler. kadın öğretmen adam adliyede katip. :) kadın katibim şarkısını söyler eşine arada :) duyulur sesleri çok şenler anlayacağın :)
25 yil bunu herkesle paylasiyorlarmi.
Konu sahibi psikologa git kadin doguma muayene olduysan ve az cokta iliski olduysa kolay isin ustune dus yeter.

Back