Vajinismus

Tedavisinde de prmak olmasa da aparatla yapıyorlar sanırım ondanda korkuyorum

aynen sana katılıyorum sokuyolar dilator denilen sacma sapan plastik hedeyi. sonrada aliyolar 3.5 bin.
bumu yani

Keşke yapabilsek ama desteğe ihtiyaç var bence tek başına yapaabileceğimi düşünmüyorum cunku

Egzersiz yapabilsem kesin olacak ama işte onu yapamıyorum

Bu arada arkadaşlar ben aparat olarak hani sürüp yaninda verilen siringalar oluyor ya ince uzun ilk onunla basladim . Daha sonra iğnesi cikarilmis enjektör le denedim. Sonra beyaz bakkal mumu var ya onu strecleyip onunla demedim. Boyle böyle öncede. Kalina doğru gittim. İllaki aparat almaniza gerek yok. Evde bulunanlarla idare edin :). Çok klasik olacak ama ben yendiysem sizde yenersiniz. 4 senem gitti boşuna . Ne zamanki azimle kararlilikla devam ettim bir haftada çözüldü. Sizde sakin pes etmeyin. Egzersiz yapin . İnanin bana orda hic birşey yok . Gayet uçsuz bucaksız bi boşluk. Kendimizi kasarak orda duvarlar örüyoruz.

afedersiniz ozel olacak ama benim o kismimda sanki kucuk dil gibi bi et parcasi var

Merhaba kizlar yorumlarin bir coguna soyle bir goz attimda,
Bu sorunu yasayan herkes ayni psikolojik bunalimida yasiyor.
Yetersizlik hissi mahcubiyet vs.
Ayrilma konusmalari bile yaptim ben defalarca.
Birak parmak egzersizini kulak copuyle bile egzersiz yapamiyordum ben. Evde bunu kendi kendine yenemeyebliyor herkes. Bu noktada da uzman yardimi gerekli oluyor.
Ben 1.5 yil erteledim. Bugun olur yarin olur diye. Gittgm psikologlar bana parmak egzersizi yapmam gerektgni soyleyp eve yolluyordu.
Bir psikolog size dokunmaz sizi muayne etmez ve derecenizi belirleyemez gelisi guzel basma kalip tedavileri anlatr ama herkesn ayni derecede olmayablr hastaligi..
Velhasil ben 1 yil boyunca parmak egzersizsiz vajinaya bisey sokmadan iyilesebilecegim bir tedavi aradim
Hocalara bile okundum.
Ama yok yok yok. En son dedm ki adam akilli bir dr a gidicem ve oyle yaptm. Samimiyeti ictenligi ile beni karsilayan biricik hocam sayesinde sadece 5 gun icersinde kurtuldum. Yapamam gbi geliyordu herkes kurtulur ama ben yapamam diyordm. Oyle olmadgni gordum.
Simdi diyorm ki 1,5 yil bu eziyeti cekene kadar zamannda gitseydm keske.

Psikolojinz huzurunuz mutlulugunuz soz konusu olunca insan 3 e 5 e bakmiyor..giden para olsun.

Ertelemeyin lutfen.

Tedavisinde de prmak olmasa da aparatla yapıyorlar sanırım ondanda korkuyorum

Merhaba
2 yıllık evlilik üzerine hrnüz tam olmasa da vajinismusu çok yeni yenmiş biri olarak yardımcı olmak isterim
Doktorların size yapacağı tek şey aparatları nası kullanacağını ve nefesi nasıl düzgün alacağını anlatmak ve vajinanı sana tanıtırken rahat hissrtmeni sağlamak tüm bunları kendin yapabilirsin kendin herşeyi denedim yüne de olmuyor dersen doktora git bence
Burda insanların nasıl yendiklerini okuyarak denedim ben de . Zeytinyağı emla krem mum hepsinin yardımı oluyo ama en önemlisi mantğını kavraman ve ordaki kaslarının nasıl çalıştığını keşfetmen . Nefes alıp vermek ıkınmak ve nefes alırken bu kasları çalıştırmak püf noktası . ( kaslar hangileri dersen kegel egzersizlerini araştır) sonrasında parmak mum ince ya da kalın ne olursa farketmıyor girişi kolaylaştırmak ve cesaret almak içşn kayganlaştırıcı ya da yağ kullandıktan sonra gerisi kolay.
Bu işi kafaya koyduktan sonra çözmemen imkansız
Kolaylıklar dilerim.

kizlar ben yariya kadar basarabildim cok sukur. ve artik korkmuyorum cok mutluyum :)

tesekkurler canim bu benim icin gercekten buyuk basari. ins devami gelecek

tesekkurler canim bu benim icin gercekten buyuk basari. ins devami gelecek

Ben de aparat aldım hergün yapamıyorum ama yaptığım zaman kendimi iyi hissediyorum olabileceğini görüyorum umudum artıyor hepinize çok teşekkür ederim inşallah tamamen aşabilirim

Ben de aparat aldım hergün yapamıyorum ama yaptığım zaman kendimi iyi hissediyorum olabileceğini görüyorum umudum artıyor hepinize çok teşekkür ederim inşallah tamamen aşabilirim
nasil yapiyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…