Doktor elbet çözüm lakin doktora gidecek uygun çevresel koşullara sahip olamayan insanlar var bakın ben asker esiyim bulunduğum ilçe çok kötü vajinismusu kendi araştırmalarimla yendim 1 ay içinde sorunuma kendi kendime eşimin desteğini alarak çözüm buldum, hatta o kadar kötü bir yerdeyiz ki şu an ilçede sadece bir tane kadın doğum doktoru var ve randevu alamıyorsunuz doktor bazen var bazen yok, bu kızın nasıl ve neler yaşadığını anlayabiliyorum ben, yaşamadan yorum yapmak çok kolay oysaki, eğer bende yenemeseydim son çarem doktora gitmek olurdu.. sonuçta kendi kendine de yenilebilecek bir sorun siz desteklesenizde desteklemesenizde
Ben burda doktor şart değil demedim ama ilk etapta kişinin kendi kendine çözüm bulmak istemesi de yanlış değil, vajinismus sorunu milyon tane bu sorunu yaşayan insan var, ben çok araştırdım bu konuyu ve bende kadınlar kulübündeki yenenlerin hikayeleriyle güç bularak yendim, başka ilçeye vs gidin demişsiniz yaşadığım yerden çok bir haber gibi ben kendi kendime yenemeseydim elbette eşimle doktora gitmeyi düşünüyorduk ama yendim, benim size olan eleştirim sizin kendi kendine yenenlere bile tepkili yaklasmaniz bu kadar insanın kendi kendine ilk etapta yenmek istemesindeki nedenlerden biri de cinsel terapistlerin bu tedavi için almış olduğu ücretler şu ekonomik krizde hele ki sonuçta kalp krizi gecirmiyoruz psikolojik bir sorunu el ele vererek deneyimlerimizden yola çıkarak diğer insanlara umut olsun diye paylaşıyoruz ikisini karıştırmayın