Ben varım. :)
Takipte olduğum doktor hiç hesapta yokken 36. haftamda muayene etmek istedi ve ben iki nefes alıp hazırım demeden çok sert ve zor bir şekilde gerçekleşti muayene. Bu durumda normal doğum zor olur da diyince ben iki gün kendime gelemedim. Çok merhametsizce bir yaklaşımdı. Anında başka doktor arayışına girdim ve iki gün sonra buldum.
Neden doktor değiştirdiğimi yeni doktoruma izah ettim ve doktorum bu durumda istersen çatı muayenesi yapmayız dedi ben de açıkçası çok memnun oldum. İki hafta sonra suyum gelince ilk kez alttan muayene etti yeni doktorum ve okadar güzel bir yaklaşımı vardı ki hissetmedim bile diyebilirim. Tabi aynı yaklaşımı ilerki saatlerde ebelerden görmedim o yüzden açıklık kontrolü için geldiklerinde biraz kastım kendimi. :) ilkinde zar zor baktılar, ikincisinde hiç izin vermedim ebe söylene söylene gitti, üçüncüsünde de zaten bebeğin başına dokununca hemen doğuma aldılar ve en nihayetinde normal doğum yaptım çok şükür.
Dışardan bir şeyin girmesinde müdahale ediyoruz istemsizce fakat doğum öyle değil. O bebek oradan yolunu bulup çıkacak. Kendimi hiçbir zaman korkutmadım ve hep bu şekilde düşündüm. Kendinize güvenin. Doktorunuzdan da rica edin çok sık alttan muayene etmesin, doğum başlayınca zaten o muayeneler olacak. Ozaman da 2 dakika dişinizi sıkacaksınız. :)