Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

denizcek e katılıyorum ben de sprey ve emla kullandım, anestyol de ama egzersiz yapmişrtim. egzersiz olmadan narkoz bile verseler ayılıp kaçardım eminim ki
:roflol: allah seni hemiii ece.. nirelerdesin bakim sen hııı:dilcikar:.........kıslar unutmayınki her sorunumuzda çare ararız ve umut besleriz umudunuzu bundada kaybetmeyin hemi deneyin bencede krem vs.. ama uğraşta verin parmakla ruhunuzlayerimseniben

karameeeeeeeeeeeeeel çok sevindim yaaaaaaaaaaa ağlamak istiyorum herkes kurtuluo sadece ben mi kalacam nolur benim içinde dua edin de egzersizlere başlayımmm mafoldumben

sağol canım sende yeniceksin ben buna eminim ben yendiysem heres yener ben ufacuık bi sinekten bile korkardım düşün ben ölsem yapamam boşanmalıyımmı derdim ama özellikle 2 parmak egzerzizinden sonra anlıyosun olcağını inan çok acımıyo yani ağlamıyosun acıdan haif bi sıızı onada 2 saniye dayanınca bitiveriyo hadi bunu sen yaparsın bu kadar millet yapıyo kime nolmuş o acıdı hikayeleride kendini kasanlarda oluyo kendini kasma rahat ol başarcaksın eminm dualarım seniinnl4

yine toplu alıntıyla başlıyorum saybaştan:)

canım ben birazını aldım içine tam olarak alamadım girmiyo sanki kapalı gibi öncede yazmıştım buraya sende öyle oldumu

canım o kapalı dediğin yerde bekle biraz derin nefes al eşine biraz ilerlemesini söyle ama önceden konuş dur dediğinde dursun ama çıkarmasın ok.

evet aynen taze gelin:) ama boşa geçen yıllar filan demeyin arkadaşım yaa sonuçta dün geçti önemli olan bugünü yaşayabilmek. en iyi biz biliyoruz ki bu tür sözlerin bize faydası yok ancak sorunu çözdüğümüzde anlayabiliyoruz.

hepsini birden sürüp denemeye kalkma hemen egzersiz yapmadan yapılan denemeler genelde sonuuçsuz kalıyor ve her başarısızlık bizi biradım geriye götürüyor.

bepanten iyi geldiyse kullanmaya devam et ama faydasını görmdiysen hiç bişey sürme mümkünse doktora git muhtemelen ph dengesini alt üst ettin canım yaa neyse bir müsübet bin nasihatten iyidir:)

canım benim sen zaten olayı aşmışsın 3 parmak 3 boğum ne demek yaaa ben 2 parmğı bile zar zor yaparken başardım kesin olacak ama ramazan olmasaydı 1 kadeh bişeyler içmeni önerebilirdim. Ama senin ihtiyacın yok kesinlikle başaracaksın.

canım muhtemelen gittiğin doktorların çoğu jinekologdu. yoksa cinsel terapistlerin çengelle işi olmaz. ulusoya veya hayda dümene gitmeyi ben de çok istedim ama o anki maddi koşullarıma uymyordu. zaten düğün için yeterince kredi çekmiştim ve onları ödemek için bile çok zorlanıyordum. Lütfen işini iyi yapan insanlarla senin karşılaştığın doktorları aynı kefeye koyma. ben bir devlet hastanesinde 5 kuruş para vermeden tedavi oldum ve şimdi gerçekten çok mutluyum ve elimden geldiğince buradaki insanlara bilgi vermeye çalışıyorum. bu tür mesajlar özellikle vajinismus hastalarının doktorlarına dolayısıyla tedaviye olan inançlarına olumsuz etki yapıyor. Eminim ki sayın ulusoy işini çok iyi yapanlardan biri ama herkesin koşulları aynı olmayabilir ve ücretsiz ama birazcık zaman alan bir tedavi yöntemi varken de sizinle aynı koşullarda olmayan insanları ümitsizlliğe sürüklemenin de bir anlamı yok değil mi?

banada atarmısın gerçi bizim öyle bi ihtimalimiz yok ama yine de Allahtan ümit kesilmez.

ya kızlar bende galiba mantar var.daha önce yine çıkmştı ilaç kullandm geçmişti.şimdi yne kaşıntı başladı (

tedavi olsuktan sonra iç çamaşırlarını ütüleyip kullanmanı tavsiye ederim bendede sık sık kaşıntı oluyor ben sürekli ütü yapıyorum bu nedenle.

kimseyle paylaşamamaktan artık patlamak üzereyim evliliğim bitmek üzere ve ben artık tükendim..

olmuyor işte yapamıyorum neden evlendimki of ya..

canım üzme kendini lütfen doktordan randevu aldığım gün eşimle öyle bir kavga ettik ki neredeyese boşanma aşamasına gelmiştik ama şimdi her gün bir kere daha aşık oluyoruz birbirimize. önemli olan bu zor günleri en az hasarla atlatmaya çalışmak. eminim ki sen her tartışmanın sonunda içinden ben böyleyim ya ondan bana böyle yapıyor. bir an evvel tedavi için randevu almanı öneririm yada yardımcı olabileceğim bişeylr varsa özelden se sorabilirsin.

hehehe çok güldüm yaaa:) allah iyiliğini versin. canım üstte olmak tüm kontrolün kadında olduğu anlamına gelir ve psikolojik olarak daha rahat hissederiz ama elbette ki herkes de faklılık gösterebilir kimi yan yatar kimi ayaka yapar herkesin rahat ettiği pozisyon farklıdır ve en doğru pozisyonu bulmak deneme yanılmayla ortaya çıkar:)

nasıl rahat edebiliyorsan en ideal pozisyon odur. doktorla konuşmaya başlayınca o korku azalacak. ben her randevuya gidişimde ayaklarım da geri geri gidiyordu ama doktorumun yanından ayrılırken yüzümde kocaman bir gülümseme içimde müthiş br umutla ayrılıyordum.

merhaba canım ya parmak olayını yapamıyorum çok canım yanıyor 3 gün aynı sızıyı hissediyorum denedikte sonra uyuşursa belki faydası olur emla işe yaramadı uyuşmadı..

canım benim canının yanma nedeni kasıldığın anda parmağını aniden çekmekten kaynaklanır aksi halde canının yanmasını gerektirecek bir durum yoktur. birde egzersiz yapmadan önce tırnaklarını iyice kes ve ellerini yıka vajinana sabun vb bişey sürme.

evet deneyin ama önce egzersizlerinizi yapın aksi halde anestezi altında bile olsanız kaçarsınız. daha evvelde defalarca yazdım 1 şişe şarapla sarhoş oldum olmadı 3 tane uyku ilacı sakinleştirici ve anestol aynı anda denedim olmadı ne zaman egzersizlerimi tamamladım ilk denemede başarılı oldum.

walla çok hızlı çıktı cidden ama onda azim vardı bıde ılla olcak ben kocamı bekletemem dıyordu maşallahı var beş dakkada beşiktaş yaptı yani inan çok imrendim onaama inşallah bizde kısa bı zaman dılımı içinde yenerız bu pis hastalığı ALBENİM sende lütfen relax ol canım bak parmak egzersızlerını yapabılıyorsun ben ve benım gıbı arkadaşalr vardır yapcam yapcam dıyıpde yapamayan ama sen yapıyorsun yaaaaa üzme kendini relaxxxx baybimmmmopuyorumnanaktan

eyvah eyvah.. peki orgazm filan da olmuyosunuz dimi siz

sevgili hanımlar.. seks bizim için var. seks kadınlar için var. sevişmek tanrının kadınlara verdiği en güzel nimet. neden kadınlar? çünkü kadınların fizyonomileri, anatomileri aklı pipisinde denilen erkeklerden 7 kat daha fazla zevk almaları üzerine programlanmış. yani bir kadının seks sevmemesi bir çocuğun oyun sevmemesi gibi birşey. yani bizim sekse erkeklerden daha fazla düşkün olmamız gerekiyor, çünkü daha çok haz alıyoruz. vajinal olarak uyarılmazsanız bu iş çok zor. parmakla egzersizle ancak kocanızı mutlu edecek kadar yol katedersiniz. oysaki önemli olan sizin de bundan haz almanız. biraz erotik bişiler filan izleyin bari, hiç mi ıslanmıyorsunuz, kanın erojen bölgenize akın ettiğini hissedince vajinal kaslarınız kendiliğinden açılacaktır.

dünyadaki kadınların yüzde 80i orgazmı bilmiyor. halbuki kadın orgazmı erkeğinden kat be kat daha şiddetli ve keyifli. demek ki bunda erkek egemen kültürün baskısı ve tabular değer yargıları gibi yine erkek egemen dayatmalar söz konusu. erkek işini görsün de kadın ne olursa olsun..

bunu hepiniz yenmeli ve sevişmenin tadını almalısınız, sevişmeden anne olan kadın, oyun oynamadan büyüyen çocuktan farksızdır. sağlıklı toplumu ancak böyle oluşturabiliriz. amacımız sadece pipiyi kukuya sokmak değil, haz dolu bir sevişme yaşamak olmalı. ben kadın hakları konusunda da aktivist bir hemcinsiniz olarak da böyle düşünüyorum.:) sevgiler.

kimseyle paylaşamamaktan artık patlamak üzereyim evliliğim bitmek üzere ve ben artık tükendim..

olmuyor işte yapamıyorum neden evlendimki of ya..
ne dıyeceğimi bilemiyorum içim de birşeyler kırılıyor boyle evlilik ile olumsuz umutsuz şeyler duyunca inşallah ALLAH ım C.C. en kısa zamanda derdıne deva verır yuvanada mutluluk neşe huzur refah verir bu mübarek aylarda umarım dualarımız kabul olur lütfen umutlu ol yıkılma...opuyorumnanaktan

Ya arkadaşlar bende çok çektim bu illetten.sürekli ağlıyordum, eşim her ilişki istediğinde.uydurmadığım yalan kalmamıştı zaten bisüre sonra yalan söylediğimi eşim de anlıyordu.yok başım ,midem ,karnım,böbreğim,yatağa ondan önce gidip uyuyor numarası yapmalar....
biz ilk gece birlikte olmayı başardık ama ne başarma...öyle bir kastım ki kendimi ,öyle canım acıdı ki.tabiki hep kendimi kasmaktan.kan geldiğini görünce sevinçten ağladım.
sonrasında nasılsa işi hallettik diye sevinmem gerekirken bu defa tamamen kaçışa yöneldim.korkudan ıslanma felan olmayınca tam kabusa dönüştü çünkü vajen kuruyken inanılmaz zor oluyor hatta olmuyor.her birleşmeye çalıştığımızda o ilk geceki acıyı yaşayacağım diye kaçtım,sonrasında yaklaşık 1 yıl süren o isteksizlik başladı...önceden o kadar istekli olan ben buz kestim.en ufak bir cinsel isteğim kalmadı.vajinismusun üstüne tuz biber oldu...bunalıma girdim,bunu daha önce de yazanlar oldu sürekli sokakta çocuklarıyla gezen kadınlara bakıp ''herkes yapmış, yapan yapıyor bi ben kaldım ''diye düşünmeden edemiyordum...siz yine şanslısınız burda fikir alışverişi yapıyorsunuz.ben daha bu sitenin varlığından bihaberdim...hiç kimseye söyleyemedim,içime attım attım dağ oldu resmen...
evliliğin borcunu bitirememiştik maddi olarak sıfırdık kenardaki son üç beş kuruşu da alarak doktora gittik..bana da egzersiz programını verdi ama inanın kaçmaktan değil ,gerçekten eve tükenmiş halde geldiğim için uygulayamadım pek.daha doğrusu benim vajene fitil yerleştirme ya da parmak sokmada bi sorunum yoktu.sorun p...steydi.bi kısmı giriyordu ondan sonra bi yanma ,acı hemen bağırarak dışarı itiyordum.doktora açıkça söyledim egzersizleri düzenli yapmadığımı.en son aşamada sprey ve jel verdi.spreyi ümitsizce sıktım , eşim de jeli sürdü ve o gece acısız mükemmel bi birleşme yaşadık.hatta cinsellikten buz kesen ben orgazm bile oldum.ilk kez vajenden orgazm oldugum için havalara uçtum.tabi o hissettiğim şeyin orgazm oldugunu da yine internetten araştırınca anladım.yani o hissin adını sonradan koyabildim.
şimdi de spreysiz yapamam diye düşünüyorum, çok az da olsa sıkma ihtiyacı hissediyorum.jelin zaten zararı yok su bazlı, o kolaylık saglıyor.
arkadaşlar önemli olan spreysiz başarmak...spreye alışmayın sonra benim gibi bırakamazsınız.şunu da söylemeden edemeyeceğim.spreyin bana sağladığı en önemli fayda vajenin sanılanın aksine nekadar geniş oldugunu anlamam oldu.bunu hiç aklınızdan çıkarmayın.
orası kesinlikle dar değil,hep biz kastığımız için öyle oluyor, p....s giremiyor.
gerçekten iş beyinde bitiyor ki buraya bu illeti aşan herkesin dediği de bu...
Allah yardımcınız olsun, aşılmayacak dert yok unutmayın...

orası tamamen uyarıldığında ve çok ıslandığında giriş kolay oluyor orası açılıyor gevşiyor yumuşuyor. önemli olan orayı o hale getirmek.bide onu içine almayı istemek.ama biz korkudan istiyemiyoruz ki.ne kadar korkağız biz yaaaa.kendimize güvenelim ve yapalım artık biri gelip bizim yerimize yapmıycak gene biz yapıcaz ne kadar ertelesekte tırssakta. egzersizlere başlamayanlarda başlasın artık. parmağı yapamasaydım ben yapamazdım.dokunamıyordum bile.diyordum millet nasıl sokuyor parmağını hayatta yapamam. ilk içeri sokarken biraaz acır gibi oluyor oda gerginlikten kaynaklanıyor nefes alıp verdikçe geçiyor.siz parmağınız oraya bi değdirin biraz kurcalayın gerisi gelir.ilk başta önünüze engel çıkar ama derin derin nefes alıp verdikçe açılıyor parmağınız kendisi giriyor.biraz daha ileri gidince parmağınız kayıp gitcek gerisi bomboş ve yumuşak...bunu bile başardığınızda nekadar mutlu olucaksınız onu düşünün... yaparken dikkatiniz dağıtacak bişeyler olsun sıkmayın kendinizi müzik açın .tv ye bakın. Allah yardımcımız olsun ...kolaylıklar...

Orgazm olmak için penisin vajinaya girmesinin gereği yok arkadaşım biz eşimle ben vajinismus belasıyla savaşırken de orgazm olabiliyorduk. ama tam birleşme sağlandığında sevişme olgusu bambaşka bir boyut kazanıyor. parmak egzersizi yapın dememizin sebebi sadece erkekler mutlu olsun diye değil biz de daha fazla haz alabilelim diye yapılan bir tedavi yöntemi. yani burada iyileşmek için çaba gösteren arkadaşlar aman kocam mutlu olsun da ben ne olursam olayım diye düşünen insanlar değil. elbette ki ilk birleşme olduğu anda kadın zevk alamayabiliyor zevk almayı öğrenmesi aylar sürebiliyor ama dediğim gibi amaç sadece kocalarını mutlu etmeye çalışan kadınlar olmaktan çok eşiyle birlikte zevkin doruklarına çıkmak isteyen kadınlar var burada. kadın hakları savunuculuğu burada pek işe yaramaz bana kalırsa. ben bana dokunmayan yılan bin yaşasın yaklaşımında değilim ama şu anda gayet iyi giden bir evliliğim var vajinismusken de öyleydi sorunlar her evde olduğu kadar bizde de oluyordu ama cinsellik evliliğin temel taşlarından ve karşılıklı zevk alınabildiği takdirde çok daha güzel oluyor. Bazı hanımlar vajinismusu yaşarken eşleriyle de pek çok sorunlar yaşıyorlar ve senin yazdığın tarzda yorumlar bu sorunun aşılmasında engel teşkil ediyor.madem ben öyle veya tatmin olup haz alıyorum amaaaan kocam da almayıversin diyor ve tedaviyi bırakmaya kadar varıyor bu düşüncenin sonu. sonrasında ne mi oluyor eşini tatmin edemeyen kendi tatmin olabilen eşinin beklentilerini karşılayamadığı için eşiyle ilk zamanlar ufak ilerleyen yıllarda ciddi sorunlar yaşayan ve boşanmaya karar veren orgazmı mastürbasyonla dahi yaşayabilen ancak geride yıkılmış yuvasının hüznüyle mutsuz kadınlar kalıyor. ben bu tartışmanın burada uzaması taraftarı değilim bu nedenle bu konuya tam burada nokta knulmasını ve diğer konuların özelden tartışılmasını rica ediyorum.aynı mesajı sana özelden de atarak yazdıklarımın havada kalmamasını istiyorum.
burası vajinismusun tartışıldığı bir sayfa ve konu dönüp dolaşıp feministliğe veya dine veya çevre baskısına dayandığında kavgalar anlamsız tartışmalar çıkıyor ve konu kilitleniyor ve sonrasında bu sayfaları okuyarak bilgi edinmeye çalışan insanlara haksızlık oluyor.:enbuyukkk:

Tam 2 yıl bu sorunu yaşadım benim için cehennemdi,eşim seninle bunun için evlenmedim diyordu ama yinede onun bu anlayışına karşılık ben hiçbir şey yapamıyordum,anestezik etkili krem sprey vs bir sürü ilaç kullandım bunlar konuyu önemsememe sebep oldu dahada büyüttüm gözümde,zor birşeyki bu kadar ilaçla deniyorum diye düşündüm.Sonra eşim birgün artık bunu düşünme,ömür boyu olmasa da umrumda değil,başka yollarla çocuk sahibi oluruz dedi,eşim askerden dönünce aşılama vs araştırıp bu yollarla çocuk sahibi olacaktık,Bu beni biraz olsun rahatlatmıştı,anne olabilecektim bir şekilde,eşimi baba yapabilecektim,Sonra eşim askere gitti,1 ay sonra izne geldi o kadar özlemiştimki eşimi nasıl oldu bilmiyorum ama oldu ne canım yandı ne de korktum titredim,hiçbirisi olmadı ve o gece ben anne adayı oldum şuan hamileyim.Kızlar inananın korkulacak kaçılacak bir durum yok o akdar zaman boşuna beklemişim,sadece kafanızı dağıtın düşünmeyin takmayın kafanıza,elbet birgün olucak bu,yeterki stres yapmayın...

hayır canım korkak değiliz vajinanın girişinde istemsiz kaslar mevcut nasıl ki kalbimizi istediğimiz zaman durduramıyoruz beynimizde bilinçaltımızda kalan pek çok sebep vajinaya dokunuşlarımızı tehdit olarak algılıyor. mesela ben hamile kalmaktan korkuyormuşum aslında canımın acımasından değil kimi kan görmekten korkuyor kimi başka birşeyden ama bu cesaretsiz olduğumuz anlamına gelmiyor. Sadece doğru şekilde dokunmayı öğrenmemiz gerkiyor o kadar.

böyle söylemekle çözülmeyeceğini maalesef sen de biliyorsun. keşke böyle olsa. Vajinismusumla beraber yaşadığım dönemlerde her kadına sorardım nasıl yaptın nasıl oldu filan diye aldığım kafana takma düşünme kendini rahat bırak cümlelerine sinir olurdum Bu sorunu aştığımda asla kimseye böyle cümleler kurmayacağım dedim. Ve kurmuyorum da zaten rahat bırakmanın nasıl bişey olduğunu vajinanın yapısını her şeyi oluruna bırakmayı bilsek bu sorunu yaşamazdık ve yaşayan binlerce kadından biri olmazdık.
beyinde bitirmek lazım diyorlar tamam da nasıl eğer ki burada bahsedilen egzersizlere başlayabiliyorsa kişi beyinde bitirmiş demektir. ama yapamıyorsa bakmaya bile korkuyorsa bu kadın nasıl rahat bırakacak kendini. doktorların genel olarak uygulayacağı tedavi yöntemlerini paylaşıyoruz burada bunlardan çözüm bulamayanlarsa muhakkaki bir cinsel terapiste başvurmalı beyinde bitirmenin başka yolu yok maalesef.

evla canım hayırlısıyla kucana alırsın inşallah yavrunu eşinede kavuşursun umarım sağ salim
bende 1 ay ayrı kaldım eşimden işi dolayısıyla geldinde yendim vajiyi
1ay boyunca çok ağladım yalnız dım evde
ama gelince hüznüm mutluluk oldu
kızlar egzersizler aşamasında uzak kalın bencede ben bi ara parmak egzersizi yaptıkça deniyodum olmuyoduu...cinsel anlamda istekli olmak gerek eşle deneme aşamasında ki unutun bile deneme yaptınızı

ben korkuyorum ama neyapayım herkes benim gibi korkuyor sanıyorum heralde.

evet korkuyorsun ama bu senin korkak olduğun anlamına gelmez korkma sebebin hareketlerini vücudunun tehdit olarak algılaması. Yoksa kimbilir ne olaylar yaşamışsındır geçekten korktuğun. bu korku senin elinde olan bir korku değil canım. Kendini ben korkağım bir penisi bile içime alamıyorum diye suçlamaya devam edersen hiç bir yol katedemezsin. kurman gereken doğru cümle ben neleri atlatmadım ki bunumu başaramayacağım olmalı. olumsuz kelimeleri hayatından çıkarmalısın. Eşinle cinsel birleşme olmadan da zevk alabiliyorsanız bu senin için iyidir. ama cinsel birleşme olmuyor diye de kendini suçluyorsan bu kötüdür.

benim vajinismus gibi bir problemim var ve ben bunu çözebilecek güze sahibim...doğru cümle
ben vajinismusum millet yapıyor ben yapamıyorum ben korkağın biriyim... yanlış cümle.

sakin ol alevsi buradaki kadınların bu işin doktorlara milyarlar dökmeden kendilerini kasmadan bu işi yapabileceklerini bunu yapanları görmes lazım,cesaretlenmeleri lazım zamanında senin benim buna ihtiyaç duyduğumuz gibi.Tıbbi açıklamaları zaten araştıra araştıra herkes öğrendi,otonom sinir sistemine bağlı pelvik kasların kasılması olayı = vajinismus.Bu açıklama yetiomu sence,yada şu egzersizi bu egzersizi yap zaten binlerce sitede heryerde yazzan birşey bu,parmak egzersizi yapın,orgazm olmaya çalışın ıslakken olur kuruyken bişey olmaz canınız yanar.Her yerde bunlar yazzıyor,ama bunlar olmadanda egzersiz,terapist vs olmadan da yapabilen varmı,varsa bu işte buradaki arkadaşlara cesaret veren,onların moralni yüksek tutan.Sen kimseye söylemyebilirsin acımıo bişecik olmuo die ama ben söylüyorum,evet söylemekle olmuyor ama iş aslında söylemek kadar basitmiş,bunu duya duya alışıcak ve kabullenicek kadınlar.

zaten eşle yapılan egzersizler dışındaki aşamalarda eşinizin haberi olup olmaması önemli değil ama eşinizin yanınızda olmaması önemli. eşiniz yanınızda olmadığı zaman çok daha rahat oluyorsunuz. doktor da öyle söylüyor zaten mümkünse egzersiz yaparken eşinizin olmadığı bir odaya geçin ve gelmemesini rica edin. Çünkü utanma olur eşiniz tahrik olur hadi deneyelim der egzersiz yarıda kalır o nedenle yalnız yapın.

Yılbaşı gecesi ilk kez birleşme oldu 1 ay boyunca tam bir isteksizlik oldu eşimde de bende de özellikle bende. tam 1 ay sonra 2. deneme oldu ama biraz zorlandım. (yılbaşı gecesi inanılmaz tutkulu bir gece olmuştu) 2. deneme öyle olmayınca o kadar ara vermenin doğru olmadığını düşündük ve gün aşırı yapmaya karar verdik. ama kararı verilmiş ve yapılması gereken bişey olduğu için hem isteksizlik oldu hem zevk alamadım ilk zamanlar 1 ay kadar sonra tamamen normale döndük ikimizde.

ben korkuyorum ama neyapayım herkes benim gibi korkuyor sanıyorum heralde.

cnm bende korkuodum ama bak şöyle düşün,kadınlar normal doğum yapıyorlar 3, 4 kilo hatta inanmazsn belki arkadşm gçen gün 6 kilo çocuk doğurdu normal yolla,eğer vajina bu kadar esnekse penis girerkende esner ve canın yanmaz.Kendini şartlama sadece seviştiğinizi düşün eşinle,sonunda o işin olacığını aklına bile getirme bırak durum seni sürüklesin ama zevk almaya bak acı çekeceğini düşünme sakın.Ne hoşuna gidiosa o şekilde başla işe.Ama korkma o adamı seviosun ve o senin canını yakack bişey yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…