Rabiş şu bahsettiğin depresyon olayini geçen hafta ben de yaşadim. Ve inan o kadar kötüydüm ki kendimi nasil öldürebiliceğimin planlarini yapiyodum. Kuran okuyup rahatlamaya çaliştim ama türkçesini. Oradaki dualari etmeye çaliştim. İnan o kadar çok işe yariyo ki. Kuran.gen.tr den muhammed esed in tefsirini aç oku. Ben yeni yeni düzeliyorum. Lütfen yazimi okuyosan bunu yap hemen hiç üşenme. Ve sürekli kendine güzel şeyler söyle. Şöyle olucak böyle olucak. inanmasan da. Ve her gün aklına sıkıntılı bişey geldiğinde hemen elinde olan birşeyi düşün şükret. Atiyorum iyi ki sağlıklıyım iyi ki görebiliyorum iyi ki evim var. iyi ki eşim var. iyi ki şöle böle vs. Sürekli şükretmeye çaliş. " Sıkıntınızdan çok Rabbinizin nimetlerini anın" diyor. İçinden gelsin gelmesin bunları yapmaya çaliş. Bak görüceksin bir süre sonra herşey o kadar çok güzel olacak ki kendin bile inanamiycaksin Allahin izniyle. Senin şu anda imkansiz gördüğün vajinismusu ben de imkansiz görüyordum ben aştım inanamiyorum sen de aşip inanamiycaksin. Ama bunlardan önce dediklerimi yap ve lütfen artik biraz düzeldiğinde, ne kendin ne eşin ne kimsenin çocuk virviri için egzersiz yap. Bunu kendine bir sınav olarak gör ve Allah a inanip güvenip çaresizliğe düşme. Bunu da pes etmeden egzersizlerini yapip kanitla. Bu senin sinavinsa umutsuzluğa kapilip da Allahi gücendirme. Lütfen
arkadaşim bak buraya sana ayet bile yazdim. Allah bir şekilde bazi şeyleri vesile ediyo. O yüzden dediklerimi düşün sıkıntından kurtulmak için çaba göster. Gerisini Allaha birak. İnşallah en kisa zamanda kendini daha iyi hissedersin.