Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

çok teşekkür ederim yanıtladığın için evet atlattım o kadar seviniyordumki atlattığım için bu aşamaya geldiğim için bu gece olmayınca sanki en başa dönmüş gibi hissettim ondan oldu bu kadar karamsarlığım gerçi daha önceden de bir oluyordu bir olmuyordu yarısı oluyordu üzüldüğüm oluyordu ama bu gece ne bileyim iyice kötü hissettim evet haklısın hepsini yaşıyıcaz sen peki normal doğumu nasıl yaptın muayenelerde dayanabildinmi ben de hamile kalırsam kendi korkumdan dolayı asla sezeryan olmucam diyordum doktora bırakıcam diyordum ama bir yerde eğer tam olarak atlatamadıysan normal doğum yapman çocuğun sağlığını tehlikeye sokar doğum esnasında kasıldığından çocuğu boğma riski var diye yazıyordu ama senin bu şekilde doğum yapman ümitlendirdi şimdi beni... zevk alamama kısmına gelince sürekli giricekmi olucakmı diye düşünmekten kasılmayı önlemeye çalışmaktan zorlanmaktan dolayı olduğunu düşünüyorum bir türlü tam anlamıyla kendimi rahat bırakmadım bırakamıyorum

canim biz de cok sukur aşali 4ay civari oldu..ama inan bazen yanma kasilma veya aci olabiliyo,sonra geciyo,cok normal..ve zevk alamiyorsun tabi ilk zamanlar,cogu kadin oyle genel olarak..cunku korkular oluyor ister istemez..
ama geciyo insaallah hepsi..sen umidini taze tut,bu cok onemli..

canım sık sık denemeye çalış egzersiz inan zor değil başlasan ne kadar olduğunu anlayacaksın, bence altta rahat ediyorsan bir süre alışana kadar öyle dene eşin biraz gitgel yapsa zaten sorun kalmıyor vajina ıslanıyor, doğum bütün kadınların korkusu muayene olmak herkese itici geliyor bu derdi hiç çekmeyen kadınlar bile çekiniyor çatala çıkmaya ama o an bunları düşünmüyorsun bebeğim iyi olsun sağlıklı olsun diyorsun hiç normal doğum yapmayı düşünmeyen ben bile oğlum karnımdayken sağlık problemleri çıkınca onun için iyisi ne ise öyle olsun dedim normal doğumu bile kabullendim ama peeklampsi nedeniyle yine sezeryan yaptım, parmakla muayene olmadım hiç ama 3 kez vajinal ultrasonla bakıldı tek parmak kalınlığında ucu top gibi birşey bizim yaptığımız aparatların yanında minicik kalıyor korkulacak birşey değil şimdiden kendini korkutma bu konularda, ilişkiden zevk alma zaman meselesi alışınca korkun kalmayınca oluyor şimdi korktuğun için zevk almaya odaklanmıyorsun, senin gibi atlatıp başa dönen var mı; senin ki başa dönmekten ziyade tam adapte olamama diyelim.

dediğim gibi doğumum zor oldu. yani nasıl desem aslında doğum kolaydı ama benim canımı yakan parmaklarıyla muayene etmeleriydi. ilk önce 2 parmak daha sonra 3 öyle öyle gitti yani. kızlığım doğumda bozuldu sonuçta kızken doğum yaptım bir nevi ama sen daha şanslısın sonuçta eşinle birlikte olabiliyorsun senin parmak muayenesinde canın yanmaz korkma. benim sana tavsiyem normal doğum düşün allah razı olsun ebelerden normal doğum yaptım. özel hastanelere gitme hepsi sezeryan diyor. ben devlet hastanesinde doğum yaptım zordu ama memnunum...

Kızlar 14 kulak çubuğu şu an içimde kendi etrafında döndürüyorum git gel yapıyorum ama peçeteye fln sarmadım direk ameliyat eldivenne koydum şimdi ne yapmalıyım sizce 16 17 doğru çıkimmi muma mı geçim

biraz önce işaret ve orta parmağıma prezervatif takıp vajinamın içine hemen hemen parmaklarımın yarısına kadar aldım biraz tuttum içinde azıcık dairesel hareket yaptım ama daha fazla ileri gitmedim zorlamadım yani hepsini sokana kadar yavaş yavaş devam etmem gerekiyormu

arkdşlar bir sorunum var önceden eşimle denemelr yapıodk vajınisms için ama artık deneyemiyoruz çünkü bnm vjnda ıslaklk olmuo ,ıslaklk olmdn da denesk çok acır mı

arkdşlar bir sorunum var önceden eşimle denemelr yapıodk vajınisms için ama artık deneyemiyoruz çünkü bnm vjnda ıslaklk olmuo ,ıslaklk olmdn da denesk çok acır mı

cnm bizde ıslaklık olmadığında ya tükürükle deniyoruz ya da zeytinyağı gerçekten işe yarıyor biraz kendine sürüceksin biraz da eşin sürücek ama uzun süreli kullanmayı önermiyorlar ben herhangi bir krem ya da kayganlaştırıcı sürmüyorum sürdüğümde mantar oluyor çok kaşıntı oluyor prezervatifler de kayganlık sağlıyor

çok saol cnm bilgi verdiğin için, psikolojik olarak da rahat olamadığm için ıslaklk olmuodu biz de acır die denemiyordk ama şimdi deneyebiliriz artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…