Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

öyle olunca kasıyorum kendimi ister istemez kasıyorum bende. sürekli böyle olacaksa nasıl olur diye düşünüyordum.çok teşekkür ederim:)

benimde ilk denemlerde kırmızı sürüntü şeklinde kanamalarım olmuştu bu normal hatta en son seferinde bir ped doldurmayacak kadar geldi bir kaç saat içinde kesildi sonra bir daha da gelmedi stres yapma bence kızlık zarı ile ilgilidir.

Merhaba kizlar,

Ben bu forumu, bu siteyi daha once hic duymamistim. eksi sozlukten duydum. benim de bir vajinismus hikayem var ve bunu sizinle paylasmak istiyorum. zamaninda dunyada bir tek benim talihsiz basima gelmis bir sorun gibi gorup yillarca kendimin ve sevgilimin en guzel yillarimizi bosa harcamamiza sebep olmusum. bilemedim. vajinismusun tedavisi var ve cok kolay. iste hikayem:

ben yuksek okumakta olan bir kizdim. hayatim boyunca (cocukluk, genclik) hep cok sessiz sakin icine kapanik biriydim. cok arkadasim yoktu, kendimi kitaplara vermistim. boyle olunca sosyal iliskilerde de ve erkek arkadas iliskilerinde de cok ileri gidemedim. yani bu tarz bir sorunum oldugunu farketmem universite yillarina denk geldi ve beni yargilamadan konusabilecegim bir arkadasim da yoktu pek.

sevgilimle 4 sene ciktik. 5 sene ayni evde yasamaya basladik ama evlenmemistik. o sevismek istiyordu ama ben hep bahaneler uyduryordum: yok annemler bilmiyor, yok ben onlara yalan soylemem (dogrucu mahmut!), yok ben hala onlarin parasiyla yasiyorum boyle birsey yapmaya hakkim yok (deliye bak!) falan diye oyaladim.

e ayni eve ciktiktan bir sene sonra da evlendik. ve bende hala ayni bahaneler. yanina yaklasti mi aglamay basliyorum telaslaniyorum falan… o zaman anladim bunun bir sorun oldugunu. kadin doktoruna gittim. (bu arada 20li yaslarimdayim ve ilk doktor ziyaretim bu benim, simdi ne cahillik oldugunu anca anliyorum). kadin koltuga oturttu beni, bacaklarim acik kukuya bakicak. eline aldi bi alet. ben o anda o kadar panik oldum ki anlatamam! o da yanina yaklasamadi, yuzeysel bir muayene yapti. sonra hic sevismedigimi gorunce tekrar bakti isikla falan. meger bir de benim orda 2 zar varmis. bana kucuk bir operasyon verdi. meger kizlik zarinin (veya zarlarinin diyeyim benim durumda) kalinligindan dolayi acima olabilirmis bende ve o yuzden kucuk bir cizikle kizlik zarini sevismeden kesildi.

daha sonrasi icin 2 egzersiz verdi. 1.kegel egzersizleri: hani cisini tutmak icin kendini kasarsin ya, o kaslari kasip kasip birakican. Bu egzersiz vajinanin kaslari uzerinde kontrolunu arttiracak. hem panigi azaltir (cunku kontrolun sende oldugunu hissediyorsun) hem de ilerisi icin yararli: aldigin zevki arttiriyorsun. 2. egzersizim de parmak egzersizi. ben cok utangac oldugum icin degil kocamin parmaklarini kendi parmagimla bile baslayamadim. once mum onerdi benim doktor. kayganlastirici jel dokuyosun vajinaya sonra bir mum aliyosun oraya sokmaya calisiyosun. sonra da kendini rahat hissettiginde en kucuk parmaginla baslayip, buyukge dogru yok aliyorsun. sonra da kocana alismak icin onun parmagiyla/parmaklariyla yapiyorsun.

bir aksam biraz sarap icmistim. ilk gercek giris o aksam oldu. inan cok guzel bir histi. yasamak lazim.

tabi ilk basta sevismek hic eglenceli gelmedi. ama zaman icinde sevise sevise ogrendim. farkli pozisyonlar deneyerek. kisisel favorim kadin-ustte. farkettim ki bu da insan olmanin bir parcasi. bize ogretilen 'ay su cok ayip yok buna boyle bakma, yok onunla konusma yanlis anlasilmasin' vs… biz bu yuzden hasta oluyoruz. ben orta okul-lisede dogru duzgun, saglikli bir arkadaslik iliskim olsaydi boyle olmazdim diye dusunuyorum. bizim okulda kizlar ya 'namusluydu' ya 'orospu'. ne yapsan hata. halbuki hormonlar delirtiyo insani, bastirip ayip gunah diyecegine, dayan de sabret de 18'den sonra de. korun da yap yapcani de. ama bizim buyukler bizi boyle yetistirmis, naparsin…

iste benim hikayem. umarim size de yardimci olur. cok cok kolay gelsin. sorunlariniz cozulur insallah, eglenceli iliskiler dilerim

Henuz egzersiz yapmadim bu gun bir iki saatten yapacagim insallah sen ne durumdasin neler yaptin

cnm işlerini hallet hemen yap :) ben dün akşam 2 parmak 1. boğum çalıştık bu akşam daha çok yapıcas inşallah :) sen hangi seviyedesin ki ?

cnm işlerini hallet hemen yap :) ben dün akşam 2 parmak 1. boğum çalıştık bu akşam daha çok yapıcas inşallah :) sen hangi seviyedesin ki ?

Ben enson orta parmak yapmistim en son egzersizimde cok rahattim sen super gidiyorsun ya canim ben iki parmak degilde kandim aparat yapip onunla calisayim diyorum zormu olur acaba bana

Kızlar sormak istediğiniz bişey varsa duymak istediğiniz veya sorabılırsınız ? Size yardımcı olmak ısterım vajınısmustan kurtulup . Sizi bırakmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…