• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

selam arkadaşlar.uzun zamandır sizi takip ediyorum.yeni üye oldum.malum bende bu dertle uğraşıyorum.lütfen bana yardım edinmafoldumben egzersizlerden bahsetmişsiniz nasıl başlayacağımı nasıl yapacağımı anlatırmısınız???

Tee eskiden bir arkadaşımız yeni başlayacakken sormuştu nasıl başlayayım diye, ona verdiğim cevabı buraya da ekliyorum canım. Şimdiden başarılar hihoyyyt

Burada kayganlaştırıcı dediğim eczaneden alacağın su bazlı bir kayganlaştırıcıdır. Krem dediğim de emla krem, bunu kullanmayabilirsin de, ama acısına dayanamıyorum dersen almanda fayda olabilir. Kayganlaştırıcısız egzersize başlama bile. Al hazır bulunsun, illâ ki lazım olacak. Emla sana bağlı, bir onsuz dene bakalım. Ben dahil birçok kişi emlasız yendi.

Canım uzan yatağına. Altına havlu falan ser, krem, kayganlaştırıcı falan akarsa çarşafın leke olmasın. Sırtını yumuşak bir yere daya. Ben yorganımı tortop yapardım, rahat oluyor. Kalçanın altına da kırlent gibi bir şey koy hatta, ama tabi havlunun altına, orası daha açık duruyor, rahat edersin. Yanına kremini şuyunu buyunu al, mendil al. İster televizyon karşısında yap, ister bilgisayardan dizi/film bir şeyler izle öyle yap. Baştan sona aklın oranda olmazsa daha rahat hissedersin. Ben bir kere bile bir şey izlemeden egzersiz yapmamışımdır.

Kayganlaştırıcıyı sür parmağına, parmağının ucunu küçük dudakların arasına yerleştir, dairesel hareketlerle içeri yavaş yavaş girmeye çalış. Bu sırada dizlerini kırıp bacaklarını kendine doğru çekersen işin kolaylaşır ama rahat edemezsen sen bilirsin. Sakın kayganlaştırıcısız yapma, ve sakın vajinal kayganlaştırıcı hâricinde bir şey kullanma vazelin, bebe yağı gibi, sakın. Önce birkaç dakika yap öyle, sonra kafanı izlediğin şeye verirsin ama elin sen fark etmesen de çalışacak orada, sen hiç kendini kasmadan yavaş yavaş olacak, bana güven.

Egzersizlerin bu kadar başında emlaya ihtiyaç duyacağını sanmıyorum ama acıyor dersen parmağının ucuna emla da sür, artık parmağın nereye kadar girecekse oralar uyuşsun. İstersen pamuklu çubukla içeriye sür, yapabilirsen.

Ve tavsiyem, iki parmakla çok rahat ileri geri yapar hâle gelmeden eşinle deneme yapma. İyi olması çok düşük bir olasılık, moralini bozmamış olursun. Sen şimdilik egzersizlerine yoğunlaş, onun da zamanı gelecek.

Atladığım bir şey varsa sorabilirsin.

ayrıca parmaktan hala tıksınıyorum yapamam yanı egzersız :(bunun egzersızlende bır alakası yok zaten.

Egzersizle alakası yok demişsin ama başının bile girmemesi direkt vajiismustur yani. Yenmiş olsanız sorun yaşamazdınız ki, öyle değil mi?

Parmakla yapmaktan hoşnutsuz olacaksanız ona yakın kalınlıkta başka bir cismi prezervatif içine sokarak da deneyebilirsin.

rahım catı kısmı vajendır.vajınada kadınların bırlesme oldugu yer deılmıdır.bu darlık zaten kendını bellı edıor cınsel bırlesmede.cınsel bırlesmenın zor olması rahımınde dar olması demektır alttan ultrasyonlanda baktı :(

Vajina küçük dudakların arasından başlayıp rahimle dik açı ile birleşen, 8-10 santim uzunluğunda, tüp gibi bir şeydir. O zaman dar olan rahminiz değil vajinanızdır, rahmin cinsel birleşme ile ne ilgisi olabilir ki zaten?

Peki ne önerdi?

biliomusunuz arkadaşlar ben evlendigm gece reglydim işi yapamazdık zaten aynı evde em itmesni filabekledi malum gün geldi çattı olmadı ertes gün olmadı eşim r gün boyunc dened ama duvara çarpmış gibi oluodu benm agrıdan heryerm kırılıodu aglamaktan vede tabi eşim kendini zorlayınca geçci bi iktdarsızlk oldu ortalk ondan sonra karıştı anlayaildinizmi en kayınvaldem bana ne hakaretlerde bulundu ve ben o kadının yüzüne bakmaya mecburum çünkü kocam annesnin suçlu oldugunu beni bu hala getirdigini kaul etmek istemio herneyse bende mutlu olmak istiorum hayatım kausa döndü hiçbişiden zevk alamaz oldum kendimi işe verdiim eşim azcık saretse olcak belki ama sabır yokki o grdigin filan sanıo ama girmio hatta i kez oşaldı tabi içerde olmadıgı için yatak mahvoldu bana bu girmio ozaman filan dedi tabi bende blpmem dedim

Vajina küçük dudakların arasından başlayıp rahimle dik açı ile birleşen, 8-10 santim uzunluğunda, tüp gibi bir şeydir. O zaman dar olan rahminiz değil vajinanızdır, rahmin cinsel birleşme ile ne ilgisi olabilir ki zaten?

ben cınsel ılıskıye gırebılıorum hıc bır sekılde gırmeeyenlere vajınısmus denır.darlıktan dolayı bende orgazm olsam bıle kayganlastırıcı olmadan gırme olmuyor.egzersızde yapssam orda zaten acılma olmucak.kayganlastrıcı oldugu zamn gayet normal hersey ama kuruyken :(:(:(:(:(:(doktor vazelın kullandıgımı bılıor bısı demedı.onerıolar zaten.

onun müthiş önerisi kendimi kasmamam anlamıoki en bilerek kasmıorum sanıok korkudan bilinçli kasıorum halbuki ben ondan çok istiorum bu illetten kurtulmayı ve bu yükü atmayı kızlar saolun akşamları pek giremiorum evimde yok internet şu an işyerinden yazıorum ara sıra annemlere gidince akşam yazailirim zaten szler okadar moral veren şeler yazmışınız ki dün işaret parmagını kinci oguma kadar aldım hemde acısız ama hala cesarete ihtiyacım var eşimle denedgmizde olmazsa yine sinirlenecek bagırıp çagırcak die korkuyorum gerçi artık yumuşadı dedim ama başlarda çok kırıcıydı ve bunu beni çok etkildei tekrar öle yapar die korkuorum

Bazı insanlar vajinismusta kadınların kendilerini bilerek kastığını zannederler, o yüzden kocanı hiç yadırgama. Ama gerekirse güvenilir bir kitaptan ya da internet sitesinden bunun sandığı gibi bir şey olmadığını anlamasını sağla. En azından senin elinde olmadığına ikna olsun, yaşamayan zaten bilemez ki.

Egzersizlerini bırakma güzel gidiyorsun. Ama hazır eşin yumuşamışken ona kendi kendini tedavi ettiğinden, çok yakında her şeyin normale dönebileceğinden bahset. Bir süre cinsel birleşmeye mola verin. ılişkiye değil, sadece birleşmeye. Başka şekilde halledin. Ama burada onun anlayışı çok önemli. O yüzden yumuşamışken tatlı tatlı konuş. Ben de istiyorum, ama tamamen düzelmesi için bu şart de. Bir deneyin, en azından elinizden geleni yapmış olursun. Boşboğazlık etmişse de eşindir nihayetinde, yardımı bile dokunur bakarsın.

Son düzenleme:
ben cınsel ılıskıye gırebılıorum hıc bır sekılde gırmeeyenlere vajınısmus denır.darlıktan dolayı bende orgazm olsam bıle kayganlastırıcı olmadan gırme olmuyor.egzersızde yapssam orda zaten acılma olmucak.kayganlastrıcı oldugu zamn gayet normal hersey ama kuruyken :(:(:(:(:(:(doktor vazelın kullandıgımı bılıor bısı demedı.onerıolar zaten.

Ha peki o zaman. Ben girişte darlık var, girmiyor diye anlamıştım, sizin sorununuz ıslanmakla ilgiliymiş. Sanırım o da eşinizin elinde biraz.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim arkadaşım.serçe parmakla başlicam devamı nasıl olacak?
serce parmakla baslıyoruz sonra yavas bı sekılde ıktıryoruz ıcerı panıkledııgn anda bekle ama parmagını cekme sonra bır kac kez serce parmagı komple hepsını yaptıktan sonra ısaret parmakla denıycez oda aynı bırıncı bogum ve ıkıncı bogum eczanede emla dıye bır krem vr uyusturucu etkıye sahıp onu kullanabılrısn eger ısaret parmakta canım yanıyor dersen ama ılk dene sonra ısaret parmagıda yaptıktan sonra burda bırlıkte ılerlerız

çok teşekkür ederim arkadaşım.serçe parmakla başlicam devamı nasıl olacak?

Rica ederim tatlım.

Amacımız burada en inceden başlayıp yavaş yavaş kalınlığı artırmak, vajinayı yavaş yavaş penise alıştırmak.

Serçeyi bir dene, bir süre sonra onu içeri çok rahat sokabildiğini fark edeceksin, o zaman bir de orta parmağını sokmaya çalış, biraz da onunla ileri geri yapmaya başla. Onda da bir sıkıntı kalmadığı zaman baş parmağını ve orta parmağını küs işareti yapar gibi birleştirip deneyeceksin. Ona da alıştıktıktan sonra yanlarına yüzük parmağın da gelecek. Öyle öyle olacak canım.

Sen şimdilik en kısa zamanda kayganlaştırıcını al ve serçeden başla bakalım.

saol krzizalit kristaln iyiki sizleri buldum nan eni okadar rahatlatıorsunki kendime güveni gelio inş eşimde anlar ama onun yapısı biraz farklı herşeyi ben ilirim havasında yani aslnda kendde bilmio ama bilirim ayaklarında çünkü ilk başlarda denedigimizde giriomu nereye girio bu dogru yerdemi denioz falan derdi ende bilmedgim için en ne bilim yeter derdim agıra çagıra denerdik ve vaginusmusla beraber panik ataklar aşladı ayılmalar falan çok şükür bayılmayı yendim sıra vagide çünkü millet bebek soruo

serce parmakla baslıyoruz sonra yavas bı sekılde ıktıryoruz ıcerı panıkledııgn anda bekle ama parmagını cekme sonra bır kac kez serce parmagı komple hepsını yaptıktan sonra ısaret parmakla denıycez oda aynı bırıncı bogum ve ıkıncı bogum eczanede emla dıye bır krem vr uyusturucu etkıye sahıp onu kullanabılrısn eger ısaret parmakta canım yanıyor dersen ama ılk dene sonra ısaret parmagıda yaptıktan sonra burda bırlıkte ılerlerız

inş ya.paylaşımları okudukça daha da bi cesaret geliyo.

saol krzizalit kristaln iyiki sizleri buldum nan eni okadar rahatlatıorsunki kendime güveni gelio inş eşimde anlar ama onun yapısı biraz farklı herşeyi ben ilirim havasında yani aslnda kendde bilmio ama bilirim ayaklarında çünkü ilk başlarda denedigimizde giriomu nereye girio bu dogru yerdemi denioz falan derdi ende bilmedgim için en ne bilim yeter derdim agıra çagıra denerdik ve vaginusmusla beraber panik ataklar aşladı ayılmalar falan çok şükür bayılmayı yendim sıra vagide çünkü millet bebek soruo

Rica ederiz tatlım.

Eşini yadırgama bak, bunu yaşamayan gerçekten bilemez. O da deneyimsiz olduğu için bazı sorunlar yaşamış olabilirsiniz ama zamanla hepsini aşarsınız merak etme. Vajinismusu da yenersiniz, egzersizlerini yap yeter ki. Neye takılırsan da sor, burada herkes herkese yardımcı oluyor zaten, mutlaka cevabını alırsın.

Allah sana sabır, eşine anlayış versin.

haklısın saol cnm bencede susmz ya bide çok safım en ya ne kdr yi sanardım kayınvalidemi am ainan içten içe nefret oluştu sölemekte istemiorum ama rolde yapamıomki sevmiorum artık okadını şte ne yapıyım

haklısın saol cnm bencede susmz ya bide çok safım en ya ne kdr yi sanardım kayınvalidemi am ainan içten içe nefret oluştu sölemekte istemiorum ama rolde yapamıomki sevmiorum artık okadını şte ne yapıyım

Sevmek ya da çok sevecen olmak zorunda değilsin ki, saygıda kusur etme yeter.

Bu sitede bazı şeyleri okuduktan sonra anladım ki bazı insanlar -bilhassa bazı kaynanalar- aslında saygıyı bile hak etmiyor ama eşimin annesidir deyip geçeceksin canım. Eşinle sen çekirdek aile olmanın bilincine vardıktan sonra gerisi teferruat.

krizalit ne okuyodun sen tam hatırlayamıyom ama okudugun bölüm neyse bence onu bırak cinsel terapist ol kaydirigubbakcemile3 valla bak hem iyi para var iyi beceriyosun bı işi bi yemek yapıyım dedim kaç sayfa olmuş

Back