Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Arkadaşlar hepinizin Berat kandili mübarek olsun..Bu gece bol bol dua edelim.Bildiğiniz gibi bu gece bütün sene olacaklar deftere işleniyor.(doğum,ölüm,evlilik vs..) inşallah hayırlısıyla bu hastalığı yener ve bebek isteyenler hamile kalırız...Rabbim sen hepimize acil şifalar nasip et..Kalplerdekini yalnız sen bilirsin..Herkesin gönlüne göre ver....Bide arkadaşlar dualarınızın başında ve sonunda Rabbimize hamdü sena edelim ve Peygamber efendimise(S.A.V.) salatü selam getirelim.Dualar daha makbul oluyormuşş..Hayırlı kandiller.....

benim sorunumda aynı . canımn çok acıoyacağından korkuoırm . ki denemelerde acıyor fazlaca .ayrıca sırf yapmk için dediğin pozisyona geçmk içimdeki bütün şevki kırıyor.normal sırt üstü yatarken herhangi bi problem yok .ama bacaklar açılınca ayaklarım titremeye başlıyor.acaba diorum kas gevşetici alsam işe yararmı :kedi:

canım kas gevşetici falan onları çok denedim bi işe yaramadı. sorun tamamen beyninde bitiyor. yenilmeyecek çaresi olmayan bir hastalık asla değil. bence biran önce iyi bir jinekolağa git. hangi şehirdesin bilmiyorum ankaradaysan iyi birini tawsiye edebilirim. inan bittiiğinde bumuymuş diceksin.

benim bi arkadaşım vajinismus tedavisi görüyor onlarada doktorları parmak egzersileri vermiş ama kendisi yapamıyor eşine yaptırıyor bunun bi sorunu olurmu doktorunada sormuş bişey olmaz eşinde yapabilir demiş ama kendini yapmasımı iyi olur yoksa eşide yapsa bi faydası olurmu arkadaşlar

Vajinismusla boğuşan tüm arkadaşlar allah yardımcınız olsun.Ben de 3 yıl boğuştum çok iyi anlıyorum yaşadıklarınızı.Ama umutsuzluğa düşmeyin kendinize güvenin,yapabilirimi kodlayın beyninize hep olumlu düşünün.Zor biliyorum ama ümit bitti mi hayat ta biter.Kendiniz başaramıyorsanız lütfen zaman kaybetmeden iyi bir tedavi görün.Ben öyle yaptım ve şimdi geçen 3 yıla yanıyorum.Ertelemeyin eşinize ve en önemlisi kendinize hayatı zindan etmeyin.
Herkesin kandili kutlu duaları kabul olsun.

arkadaşlar kandiliniz mübarek olsun...allah herkesin gönlüne göre versin umarım en kısa zamanda bu sorunu halledersiniz,,yeni yazan arkadaşlar bende kendim yendim dr ye falan gitmedim ekonomik şartlarım uygun değildi..durumunuz müsait değilse sabrederek yılmayarak hep yenicem ben bunu diyerek başarabilirsiniz umudunuzu kaybetmeyin..sıcak su buharını ihmal etmeyin orası genleşiyo..

kızlar egzersizlere başladım..serçe parmak ve işaret tamam...ama niyeyse içimde bi umutsuzluk var sanki yapamıycam yaaa..bilmiyorum ama bugün çok mutsuzum..bide arkadaşlar öyle yarım saat filan değil 5 dk filan denedim...bilmiyorum dua edin lütfen....

akrep79 bence gerçekten çok iyi gidiyosun. hatta hızlı bile gidiyosun baksana daha geçen gün başlasam mi diye düşünüyodun şimdi işaret parm bile bitirmişsin. ben doktora gittiğimde bana dediği günde üç kere giriş yapip içimden 20 ye kdar saymamdi. ben de senin gibi 5 dakika bile bulmadan bitiriyodum. sonralari rahatladkça süresini uzatabilirsin. ayrica herşey kişiden kişiye değişir. ben ilk zamanlarda 5dk yaparken şimdi 30 dk. uğraşiyorum. çünkü kendimi aliştirmam gerektiğini hissediyorum. ama sen içinden 5dk yeterli diyosan sorun değil. üzülme bak hiç yoktan şu anda ne kadar ilerleme kaydetmişsin. aynı şeyleri yaşiyoruz bir sonraki mesajimdan anlarsin kaydirigubbakcemile3 o yüzden pes etmek yok.

kizlar ben de pek iyi sayilmam :KK43:(( iki parmağa geçtim bu gün 4. günüm. ilk iki parmak denememde üç parmaği da denedim, ilerleyemedim. kendimi motive etmeye çalişiyorum tek parmakta da canim acimişti ilk zamanlarda sonradan geçmişti diye. ama sanki iki parmak çok daha farkli çünkü aşırı bi gerginlik hissediyorum sanki zor siğiyo gibi. acisinda da azalma yok. sadece ilk günki acisi geçti ikinci gün. sonradan acida bi azalma olmadi. ayrıca başladiğimdan beri sürekli bi sızı var hiç geçmiyo. artık gerçekten yorulmaya başladim. ruhen de fiziken de resmen aci çekiyorum. bu ne zaman geçicek. sanki aci azalmicak gibi. artik çok yoruldum.

dilatörleri tavsiye eden çok ark. var. o yüzden yurtdişindan getirticem. ne zaman gelir bilmyiorum. acaba diyorum parmktan mi kaynaklaniyo. umutlarim tükenmeye başladi gerçekten. kendimde gelişme göremiyorum. kizlar ne yapmam lazim daha başka benim bilmiyorum. dicekleriniz de belli onlari da yapiyorum ama azalmiyo çok çaresizm ya:KK43:(((((((

Ece1 zor olanı atlatmışsın ve çaresizim diyorsun.Bence bundan sonra biraz daha gayretle başarabilirsin.Biraz acı hissetmen normal ama bizler gergin olduğumuz kendimizi kastığımız için acı hissi artıyor.Girişten sonra bir yerde sanki kapalıymış giremeyecekmiş gibi oluyor.Bende aynı yerde çok acı hissettim yapamıyorum diyip bıraktım.Sonra hayır dedim yapacağım.Şöyle yapmanı öneriyorum doktor söylemişti bana ve işe yaradı.Acı hissettiğn yerde burnundan derin nefes al ve ağızdan ver nefes verirken parmaklarını içeri doğru ilerlet.ınan bana olmayacak bişey değil ve çektiğin acı psikolojik olarak yaşadığımız acının yanında bir hiç.Başarman dileğinle..

canım çok tşk ederim söylediklerin için.... bak umutlandım yine...bu y.dışından getirteceğin şey ne anlamadım açıklarsan sevinirim...bide ece1 ben hala bakireyim ve parmak egzersizi yaparken kızlığımı bozcam diyede korkuyorum...insan bunca yıl olmuş bu kadar yıldan sonra kendim bozmam kötü his veriyor insana ne bileyimm yaa.Allah hepimizin gönlüne göre versin...inşallah sende bol bol dua ett Rabbim bu akşam bu hastalığı bizden alsın...

canım çok tşk ederim söylediklerin için.... bak umutlandım yine...bu y.dışından getirteceğin şey ne anlamadım açıklarsan sevinirim...bide ece1 ben hala bakireyim ve parmak egzersizi yaparken kızlığımı bozcam diyede korkuyorum...insan bunca yıl olmuş bu kadar yıldan sonra kendim bozmam kötü his veriyor insana ne bileyimm yaa.Allah hepimizin gönlüne göre versin...inşallah sende bol bol dua ett Rabbim bu akşam bu hastalığı bizden alsın...

Canim dilatör de parmak yerine egzersiz sirasinda kullanilyio. bazi arkadaşlar mumla deniyo bunu ama çok sert. bu dilatörlerin boylari var ufaktan büyüğe doğru onlarla çalişyiosun. bana daha mantikli geldi. zaten vajinismus tedavisinde kullaniliyo bunlar.amazondan siparişle 150 liraya falan geliyo sanirim fiyatı da.

Kafandan bÜtÜn olumsuz dÜŞÜncelerı Çıkar herŞey Çok normalmıŞ gıbı davran rahat ol farklı bır Şeyler yaŞıyormuŞsun gıbı yap.

cnm ben doktor tedavim sırasında dilatörle çalışmıştım çok rahat. farklı boyları var en küçükten başladım en büyüğüne kadar. sonra ilişki oldu. parmakla yapamıyodum ben. o his çok tuhafıma gidiyodu. bana doktor vermişti. ama netten satılıyo.
kızlık konusuna gelince ben yaklaşık biray çalıştım ama kızlığıma bişey olmadı. ilişki esnasında yırtıldı. hatta yırtılma demeylim çok hafif kanadı okadar.

dedigin gibi watsup'cim egzersizlerde esniomus orasi kizlik filan bisey olmaz onu hic dusunmeyin iliskide gider o eminim.....bencede kesinlikle dilator alin parmak bende az bisey denemistim ama olmuo ya o his benide iyice sogutmustu valla dilator alin derim bende doktorlar yurt disinda hep onla egzersiz yaptiriyolar parmak yok ben az cok arastirdim varsada bilmem ama geneli dilator...hem ece'nin de dedigi gibi mum sert gerci ben yapabildim ama dilatorler soft penise daha yakin o bakimdan kizlarcim...gunde 20 DEFA dilatorler calisin hizlandiriomus daha cabuk yenilmesi icin bu arada bu gece rabbim hepimizin dualarini kabul etsin kandinliniz mubarek olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
offf yaaa offff bende 3 yıldır vajınısmusum :eek:klava:sorun bnde olmasına o kadar kızıyorumkı anlatamam öfkemı:nazar:okudugum kadarıyla tek basına bu lanet seyı atlatan arkadaslar var galıba lutfen banada yardımcı olunnnnnn lutfennnn:Saruboceq: 3 yıl yaaaa bu zaman zarfı eşim için çok uzunnnnn napcagımı hıç bılmıyom senağlama artık psıkologa gıdeyım dıyommm:enbuyukkk:sızlerden yardım ve onerı beklıyorum şimdiden teşekrlerrrrrCADIARZU

X