• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Partneri ile cinsel ilişkiden korkma ve hiç birleşmeyi (penetrasyon) dahi deneyememe
Cinsel birleşmenin ağrılı ve zor gerçekleşmesi (disparoni)
Cinsel ilişkinin yarım olarak gerçekleşmesi (vajina içine penisin ancak bir kısmının girebilmesi)
Vajina içerisine ped veya tampon yerleştirememe
Vajina içine parmak sokamama
Vajinal ultrasona girememe
Jinekolojik muayenelerden korkma ve çekinme, masaya çıkamama
Vajina içine tedavi amaçlı fitil türü ilaçlar sokamama gibi belirtilerdir.

bunlardan biri varsa vajinismus oluyosun canım ...

elifnur selam kızlar benim sorunum vajina genişliği ne yapabilirim maddi imkanım yok bitkisel yöntem dar olması için ne uygulanır

merhaba, kegel egzersizi yapabilirsin. yeni doğum yapan (normal doğum) kadınların vajinaları esniyo ve eskisine göre haliyle biraz daha genişliyo o durumlarda doktorlar vajinanın toparlanması,sıkılaşması için kegel egzersizlerini öneriyorlar denersen faydası olur sanırım.
ayrıca vajina daraltma ameliyatları falan da var onlarda denenebilir.

Günaydın kızlar...
Elifnur dün giremedim canım o yüzden şimdi cevap verebiliyorum... İyi gidiyor diyebilirim canım...
Bahar'cım erkencisin canım :) Başardım diye güzel bi haber veremem ama dün akşam eşime parmak ebzersizi yapması için ısrar ettim kırmadı sağolsun... Başta çok kasıldım ve bu beni üzdü. Sonra eşim bi rahat dur diye bağırınca kasmadım bi daha :)

:)) gunaydın kızlarr evet bencede ınsallah bu hafta basardım dıye yazılar okuruz.. dün esım full gün evdeydı bende gıremedım evimi kim gelip toplarsa coook buyuk sevap kazanır:D neyse ben yazdıklarınızı okurum ara ara cok ısım var coook ... bıde rejıme gırdım ısteyen katılabılır bana kaydirigubbakcemile3 basarılar kızlarr opuyorum sızı kaydirigubbakcemile4

:)) gunaydın kızlarr evet bencede ınsallah bu hafta basardım dıye yazılar okuruz.. dün esım full gün evdeydı bende gıremedım evimi kim gelip toplarsa coook buyuk sevap kazanır:D neyse ben yazdıklarınızı okurum ara ara cok ısım var coook ... bıde rejıme gırdım ısteyen katılabılır bana kaydirigubbakcemile3 basarılar kızlarr opuyorum sızı kaydirigubbakcemile4

Kız aynı durumdayız. Benim de baya işim var bugün ama hiç canım istemiyor ev işi falan...
Bugün tembellik yapmak istiyorum mirmirmirmir

evet yaaa sorma benımde canım hıc ıstemıyooo, ama kacgundur ıs yapmadım cok pasaklı oldum bu aralar barı bugun yapıyımda bıkac gün yapmam kaydirigubbakcemile3

Günaydın kızlar...
Elifnur dün giremedim canım o yüzden şimdi cevap verebiliyorum... İyi gidiyor diyebilirim canım...
Bahar'cım erkencisin canım :) Başardım diye güzel bi haber veremem ama dün akşam eşime parmak ebzersizi yapması için ısrar ettim kırmadı sağolsun... Başta çok kasıldım ve bu beni üzdü. Sonra eşim bi rahat dur diye bağırınca kasmadım bi daha :)
ben calısıyorum ya sabah 7 30 ıs bası:(
ck guzel bır ılerleme bu sekıdle devam et egzrsızde nereye kadar gelebıldınız srece parmkmı..

evet sende yap kız aradan cıkmıs olur ,bende sımdı toplamayı bıtırdım ınce ıse gırecem yer sılme toz alma wc banyo yıkama felan hadı görüsürüz bırazdan :D bu temızlık bana 2-3gün gıder hahaha

ben calısıyorum ya sabah 7 30 ıs bası:(
ck guzel bır ılerleme bu sekıdle devam et egzrsızde nereye kadar gelebıldınız srece parmkmı..

Anladım canım zor...
Biz şimdilik sadece va... dairesel hareketlerle çalışıyoruz. Serçe parmakta kastım böyle devam edecez biraz...

Günaydın kızlar ben bugün izinliyim bi ton iş yapıcam camları silicem balkon yıka evi temizle vs vs :hulya:
sonra doğru egzersiz akşam veririm bilgileri görüşürüssskaydirigubbakcemile3

ooo ortadan bir kayboldum neler olmuş neler....
cara ve g_y neden başaramadınız arkadaşlarım ben sizden umutluydum.başarı haberleriniz alırım zannediodum.(biraz moralinizi bozayımmki egzersizleri hızlandırın istedim.) ama haketen başarmıssızdır diyordum neyse olacak.bizler artık buradakiler vajinismusun ne olduğun egzersizleri yani bu hastalığa ait herşeyi biliyoruz.beyinde bittiğinide biliyoruz.ama ne beynimiz bedenimizi ele geçiriyor.beynimize hüküm edemiyoruz sadece bu.beyninizi elinize ALIN KARARLI OLSUN.serbest bırakın kendinizi.

Back