Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlar burayı bayadır takip ediyorum benim de bi sorunum var ama bu vajinismus hastalığı mı anlamadım kendimi.ben 1 aylık evliyim ve hala ilişki olmadı.ilişki sırasında kendimi çok fazla kasmıyorum.eşim bi yere kadar içime girebiliyo biraz acıyo dayanmaya çalışıyorum ama bi yerden sonra dayanamıyorum çok acı hissediyorum.bu parmak egzersizleri deneyim dedim.daha ilk başta işaret ve orta parmağımı istediğim gibi ilerlettim.bu gleitgelen jelini alacaktık ama eczanede kalmamış onun yerine baska adla aynı özellikte bi krem verdi onu da denedik biraz kayganlaştı ama yine olmadı(kan gelmiyo hala).bu durumda sizce ben vajinismus muyum?çok sıkıldım bu durumdan ve ağlamaktan.sizce ne yapmalıyım ben.

BLKS.. canım, sen kendini ne kadar da rahat bıraktığını söylesende, kasıyosun demekki..
bu takıldığın yerde nefesle devam ediceksin..
acı hissettiğin yerde du nefes al ve verirken ıkın eğer bunu yaparsan hemen kayıcaktır zaten.. birde bol jel sür.. medikallerden bulabilirsin..
acı hissettiğin yerde kesinlikle durup beklemelisin, sakın acıyo diye çıkarma, bekledinmi 3-5 saniye de kaybolur zaten o acı dediğin.. sonra da nefes le devam et ve p.. i aşağı yani popo yönüne ittiriceksiniz bu çok önemli..

tşk dilek84 bunu denicem.inş olur.ben dayanamayınca hemen bırakıyoduk biz.vazelin denicez bı de.bakalım nolcak

Blks canım bak bende bu hastalığı yenmeme ve rahatça ilişkiye girmeme rğmen hala ilk girişte acı ve yanma hissediorum. sıkd dişini dilek84 ünde dedği gibi oacı hemen kaybolacak. bende durexin kayganlaştırıcısını kullanıyorum. marketlerde bile var eşn gdip alsın. mor bi şişede satılıyo. durex play adı. nefes almak çok önemli nefes verirken ıkın biraz ozaman çok rahat girer.

tşk dilek84 bunu denicem.inş olur.ben dayanamayınca hemen bırakıyoduk biz.vazelin denicez bı de.bakalım nolcak

canım, senin bu iişi kısa sürede halledicene inanıyorum.. çünkü vajili olanlara parmak egzersizi zor gelir yada p.. i denemekten kaçınırlar.. sen sonuna gelmişsinki yarıya kdar olmuş....
ben yıllarca hiç denemedim bile.. sen yarısını yapıyomuşsun çok sanslısın..
bütün yapman gereken nefes ve ıkınmayla hareket etmen tatlımm..
inşllah hepsi oldu dediğin yazını da görücez opuyorumnanaktan

canım arkadaşlarında dediği gibi sen çok yol almışsın az bişe kalmış bundan sonrası senin için çok kolay olur inşallah.. kaydırıcıları nefes egzersizlerini dene mutlaka faydası olacaktır

kızlar sağolun yaa valla moral oldunuz.buralarda bulamam o jeli kaydırıcıları cunku kucuk kasaba gıbı bı yerdeyız eşimin görevi nedenıyle ama netten sipariş edicem.inş olucak.haber vericem size.içime güven geldi sağolun

kızlar burayı bayadır takip ediyorum benim de bi sorunum var ama bu vajinismus hastalığı mı anlamadım kendimi.ben 1 aylık evliyim ve hala ilişki olmadı.ilişki sırasında kendimi çok fazla kasmıyorum.eşim bi yere kadar içime girebiliyo biraz acıyo dayanmaya çalışıyorum ama bi yerden sonra dayanamıyorum çok acı hissediyorum.bu parmak egzersizleri deneyim dedim.daha ilk başta işaret ve orta parmağımı istediğim gibi ilerlettim.bu gleitgelen jelini alacaktık ama eczanede kalmamış onun yerine baska adla aynı özellikte bi krem verdi onu da denedik biraz kayganlaştı ama yine olmadı(kan gelmiyo hala).bu durumda sizce ben vajinismus muyum?çok sıkıldım bu durumdan ve ağlamaktan.sizce ne yapmalıyım ben.

blks'cim oncelikle insallahhhhh bu illetten kurtulursun diyorum.bende senin yasadigini yasiyordum yani esim bi yere kadar girebiliyordu hatta ilk gece kizligim bile bozulmustu benim...demem o ki bence sen cabuk atlatican fazla kasmiyormussun cunku ..bence bol jelle hepsini icine alican sen bak gor hadi kolay gelsin:kedi:zemuszemus

blks, biz de esimle balayimizin ilk 4 gunu defalarca denememize ragmen basarili olamamistik. ve ben vajinismusun kiyisindan dondum diyebilirim rahatca, cunku birkac kez deneyip de olmayinca, orasi dar, girmez, cok acir gibi seyler olusmustu kafamda. sana tavsiyem, on sevismeyi cok uzun tutun... esinin sana biraz yardimci olmasi, klitorisine masaj yaparak o bolgenin islanmasini saglamasi lazim. baktin ki islaklik iyice artti, ancak ondan sonra yavas yavas, ufak hamlelerle girmeyi denesin. vajina kuruyken asla birlesmeye calismayin... yani ne kadar cok tahrik olursan, o kadar cok islanirsin ve bu is o kadar kolay olur.

sağolun kızlar inş olucak.kursunkalem arkadasımın da dedıgı gıbı orası dar cok acıyacak var hep kafamda.orada ıslaklık olmayınca gercekten hıc olmuyo o kesin yani.daha cok zorlanıyoruz oyle olunca.bunu atlatıcam kafaya koydum.moral oldunuz gercekten cok sağolun tekrar

alkisalkisalkis arkdaşlar başaran herkesi tebrik ediorum paylaştığınız bilgiler sayesinde bende başardım çok mutluyum Allah bu mutluluğu hepinize yaşatır ve yardımcınız olr inşallahopuyorumnanaktanzemuszemus

1.sayfadan itibaren aynı sorunu paylaşan arkadaşlarımıza yardım eden birkaç arkadaşımız var özellikle onlara teşekkür etmek istiyorum... eminim ki farkında olmadan bir çok evliliğe ya da ilişkiye inanılmaz katkıda bulunmuşlardır(sırf bu teşekkur için yazıyorum aslında).
ayrıca belirtmek istediğim birkaç nokta var... arkadaşlar burda kimse kimseyi evli olmadan ilişki yaşadığı için yargılayamaz.. allah ın verdiği en buyuk nimetlerden biri özgür iradedir. seçimini yaparsın ve o yolda ilerlersin... cinsel birlikteliği sadece evliliğe mal etmek bana kalırsa çok yanlış bir düşünce... aşk yapmak demektir cinsel birliktelik ve gereken aşık iki insandır evlilik cüzdanı değil.. tabi ki bunun türkiyedeki birçok kesme hitap etmeyen bir düşünce olduğunun farkındayım... ama en azından yargılamayalım arkadaşlar...
son olarak şunu belirtmek isterim ki penis, vajina, seks demekten çekinmemelisinz, kadın olduğunuzu birey olduğunuzu ve bunların herhangi bir organınız gibi olduğunu unutmayın, bu tarz çekincelerin(ayıp günah kötü vb.) vajinusmus sorununun en temel sebeplerinden biri olduğunu düşünüyorum ve eminim ki birçok arkadaşım bana katılacaktır... sağlık arkadaşlar bu başka birşey diil ötesi var mı... ve şunu unutmamalıyız ki biz çocuklarımızı böyle yetiştirmemeliyiz...acıyoo kanıyoo patlıyo diye korkutmak yerine bilinçli bi şekilde açıklamalıyız. doğruları söylemek korkulduğu gibi onların evlenmeden önce bekaretlerini kaybedecekleri anlamına gelmez...önemli olan onları yıllar boyu sürebilecek bir cehennem azabına sürüklememektir çocuklarımızı korkutarak..umarım en kısa zamanda hepiniz çalışmalarnızın sonucunu alırsınız ve müjdeli haberlerinizi alırız... özellikle yendikten sonra aldığım bebek haberleri beni inanılmaz mutlu ediyo ve duygulandırıyor arkadaşlar:)
bi de bi de bi erkeğin buralarda soytarılık yaptığnı okudum yuh diyorum başka bişey diyemiyorum, böyle ciddi bir sorundan faydalanmaya çalışan insan diildir, canlı statüsüne dahi koymam yine kızdım bak neyse kolay gelsn kızlar çok yazdım...

alkisalkisalkis arkdaşlar başaran herkesi tebrik ediorum paylaştığınız bilgiler sayesinde bende başardım çok mutluyum Allah bu mutluluğu hepinize yaşatır ve yardımcınız olr inşallahopuyorumnanaktanzemuszemus

Canim seni tebrik ederim :lepi: Eşinle bir ömür mutluluklar dilerim sana Allah başka sıkıntı vemesin delikafadulden İnşallah duaların kaubl olur biz de kurtuluruz bu illetten :çok üzgünüm:

Canim seni tebrik ederim :lepi: Eşinle bir ömür mutluluklar dilerim sana Allah başka sıkıntı vemesin delikafadulden İnşallah duaların kaubl olur biz de kurtuluruz bu illetten :çok üzgünüm:

saol cnm amin ii dileklerin içn tşkler en kısa zmnda tüm arkadaşlarn bu illetten kurtulmaları dileğiyle hoşçakalın Allah yardımcınız olsn dualarım sizinle olacak opuyorumnanaktan

1.sayfadan itibaren aynı sorunu paylaşan arkadaşlarımıza yardım eden birkaç arkadaşımız var özellikle onlara teşekkür etmek istiyorum... eminim ki farkında olmadan bir çok evliliğe ya da ilişkiye inanılmaz katkıda bulunmuşlardır(sırf bu teşekkur için yazıyorum aslında).
ayrıca belirtmek istediğim birkaç nokta var... arkadaşlar burda kimse kimseyi evli olmadan ilişki yaşadığı için yargılayamaz.. allah ın verdiği en buyuk nimetlerden biri özgür iradedir. seçimini yaparsın ve o yolda ilerlersin... cinsel birlikteliği sadece evliliğe mal etmek bana kalırsa çok yanlış bir düşünce... aşk yapmak demektir cinsel birliktelik ve gereken aşık iki insandır evlilik cüzdanı değil.. tabi ki bunun türkiyedeki birçok kesme hitap etmeyen bir düşünce olduğunun farkındayım... ama en azından yargılamayalım arkadaşlar...
son olarak şunu belirtmek isterim ki penis, vajina, seks demekten çekinmemelisinz, kadın olduğunuzu birey olduğunuzu ve bunların herhangi bir organınız gibi olduğunu unutmayın, bu tarz çekincelerin(ayıp günah kötü vb.) vajinusmus sorununun en temel sebeplerinden biri olduğunu düşünüyorum ve eminim ki birçok arkadaşım bana katılacaktır... sağlık arkadaşlar bu başka birşey diil ötesi var mı... ve şunu unutmamalıyız ki biz çocuklarımızı böyle yetiştirmemeliyiz...acıyoo kanıyoo patlıyo diye korkutmak yerine bilinçli bi şekilde açıklamalıyız. doğruları söylemek korkulduğu gibi onların evlenmeden önce bekaretlerini kaybedecekleri anlamına gelmez...önemli olan onları yıllar boyu sürebilecek bir cehennem azabına sürüklememektir çocuklarımızı korkutarak..umarım en kısa zamanda hepiniz çalışmalarnızın sonucunu alırsınız ve müjdeli haberlerinizi alırız... özellikle yendikten sonra aldığım bebek haberleri beni inanılmaz mutlu ediyo ve duygulandırıyor arkadaşlar:)
bi de bi de bi erkeğin buralarda soytarılık yaptığnı okudum yuh diyorum başka bişey diyemiyorum, böyle ciddi bir sorundan faydalanmaya çalışan insan diildir, canlı statüsüne dahi koymam yine kızdım bak neyse kolay gelsn kızlar çok yazdım...

katılıyorum vereliniortak

oxxo kimse kimseyi yargılamıyor.sadece bana ters düştünü söledim yoksa millet istedini yapabilir özgür bi hayat dediğin gibi.yanlız böle bi ilişki tarzını onaylamıyorum her kez onaylıcak diye bi kaide yok değilmi.ayplamıyorumda evli olmadını duyunca şaşırdım sadece.herkezn kendi hayatı,kendi geleceği.ama onaylamadığım bişeyide aa iyi yapmışsın dememi beklemeyin lütfen herkez sizin kafa tarzınızda olamaz.burası türkiyee,çok rahat özgürlükçü bir ülkede yaşamıyoruz.evli dilim deme cesaretini gösteren insan bütün yorumlara katlanır.ve kırıcı bi yorumda yaptımı düşünmüyorum. neyse başaran arkadaşları tebrik ediyorumm çok sevindim siizin adınızaa allah herşeyi gönlünüze göre versinn

X