Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

slm kızlar 4 gundur hergun 2 defa denıyorum ama ilk defa dun gece bu kadar yaklaştığımı hıssettım sankı içimde bırşeyler patlayacak gıbı oldu kendımı kasmasaydım belkı olurdu ama inanılmaz bır baskı oldu p... ma doğru acaba neden boyle oluyormu ilk once emla ve vazelınle bıraz egzersız yaptım daha sonrada p... ya geçtık bırazdan yıne deneyecem ama aynı baskı tekrar olurmu dıye korkuyorum

Olacak, olacak. Ama kendini çok sıkma. Gerekirse denemelerine ara ver, egzersiz yap. Kendini baskı asltında hissetme.

Bu arada p.. ma doğru baskı hissettim demişsin, ben anlamadım. Rahme, ya da karına doğru bir baskı olabiliyor git gel yaparken, eğer kastettiğin buysa normal. Geçiyor sonra.

Bir de Allah aşkına, her bulduğunuzu oraya sürmeyin ne olur. Bir kadın vücudunun en hassas yerlerinden biri. Bir mantar oldunuz mu bu sefer onunla cebelleşeceksiniz. Doktorlar bebe yağı önerebiliyor bazen, ama o bile sakıncalı. Daha geçen gün bir arkadaşımız "üşendim, marketten bebe yağı aldım mantar oldum pişmanım" dedi.

Kayganlaştırıcı kullanın.

evet canım bahsettığım bu ben gıletgelen kullanıyordum daha sonra vazelın aldım

evet canım bıtınce aldım bırde burda çok okudum vazelındende bahsetmışler

Ben bu foruma ilk geldiğimde bebe yağını çok okumuştum. Tavsiye eden doktorlar varmış falan. Ben de eczaneye gitmeye üşenip marketten bebe yağı almıştım. Bir süre kullandım, mantar olayını öğrenince bıraktım, bende bir şey yapmadı çok şükür, ama herkesin bünyesi bir değil. O yüzden mantara yakalananlar var. En güzeli bilinçli davranıp vajina için üretilmiş bir ürün almak. ınsanlara ne bakıyorsun, ben sıvı yağla yapan bile duydum :roflol:

Son düzenleme:
kızlar geçen gün emla kremım bıtmıştı doktora yazdırmaya gıtmıştım danışmaya kimlığımı verdım ilaç yazdıracam dedım o da bana 2. katta kadın doğum var ordan yazdır dedı bende çıktım odada doktor vede yardımcısı bır bayan vardı ben emle kremının kagıdını verdım sordu niçin kullanacaksın dıye ben tabıkı soruya kendımı hazırlamıştım daha önceden eğer sorarsa epilasyon için soylerım dıye ama doktor erkektı ve bana sordu bende özel sebep dedım belkı anlar dıye epilasyonu oda 2 kutu yazayım sana dedı bende olur dedım ve yazarken tekrar sordu ve dedıkı ilişki için kullanıyorsun deilmi ben hayır epilasyon için dedım aaa bılmıyordum bak doktorum ama daha öğreneceğim şeyler var dedı bız genelde ilişki için verıyoruz dedı meğerse 2 kutu onun için yazmış bol bol ilişkiye gıreyım dıye nerden bılsın vajı olduğumu :)

canım allah sesını duysun inşallah olur

canım allah sesını duysun inşallah olur

İnşallah, inşallah :Saruboceq:

Bu arada ona karışmak belki bana düşmez ama her gün her gün deneme yapıp olmayınca üzülmektense biraz ara verip egzersiz yapmak daha iyi sonuç verebilir diye düşündüm, sen bilirsin.

Parmaklarımla çok rahat oluyor, ama ilişkide zorlanıyorum dersen bence o da normal. Ben tek parmakla iki parmakla açmadan üç parmakla zırt diye içeri girebiliyordum, o kadar rahattı ama denemede zor olmuştu. Ben de baktım artık parmakla olacak iş değil mumla denemiştim, sonra deneme çok rahat olmuştu. Hâttâ o seferinde kayganlaştırıcımız yoktu, bebe yağı da olmasın demiştik, katkı maddesiz olmuştu hihoyyyt

Parmaklarınla rahatsan bir de daha uzun bir şeyle denemeni çok şiddetle tavsiye ederim.

Umarım bunu çabucak atlatırsın, emlalar da epilasyon için kalırsositososito

arkadaslar ben 3 senedir evliyim ve vajinismus hastasiyim.hic iliskiye giremedik..bu benim psikolojimi cok etkiliyor.esim gayet rahat ve anlayisli ama onun bukadar rahat olmasi benim psikolojimi dahada bozuyor. bana bu hastaligi yeenen biri yardimci olabilirmi lutfen artik cok caresiz hissediyorum kendimi.

Tabi ki yardımcı olacağızolumunekankayizsmile

Ama size sağlıklı önerilerde bulunabilmemiz için bize biraz daha bilgi vermeniz gerekiyor. Mesela bu üç yılda tedavi olmak adına bir çabanız oldu mu? Eşinizle hâlâ deniyor musunuz, yoksa olmayınca bırakıp cinsellikten uzak bir beraberlik mi sürdürür oldunuz? Bizim de yaptığımız gibi hiç kendi kendinize bunu aşmayı denediniz mi?

Falan filan...

of of bende ne şans varmış ya çıldırcam artık eşimin anlayışıda kayboluyo bide mantar enfeksiyonu çıktı başıma nasıl bi belaymış bumafoldumben

Konuyu biraz başa sarıp okursan biz her şeyi detaylıca anlattık canım. Sen bir dene, sonra eğer istersen anlatır fikrimizi sorarsın gelişmelerle ilgili, senin bileceğin şey.

ilk evlendigimde gecici bi korku sandim ve onemsemedim doktora gitmeye aileme anlatmayada utaniyodum.kendimi eksik hissediyodum ama sonradan durumumun normal olmadigini anladim ve doktora gittim.doktor bana hydrozone adinda bir krem verdi iki agri kesici ic bunu sur yap dedi.tabiki olmadi bende asla olmucak diye uzun bi sure doktora gitmedim daha sonra bi doktora daha gittim oda fanus gibi bisey onerdi ama hic onemsemediler durumumu cok basit biseymis gibi anlatiyolar.tampon kullan,iste jel sur,parmak gibi seyler ama ben hic bisekilde vajinama bisey girmesine izin vermiyorum cok kasiliyorum,titreme geliyor sanki o anda olcemi saniyorum.cok uzattim yani kisacasi doktorlardan bekledigim cevabi bulamiyinca doktora gitme istegim yok oldu. omur boyu boyle kalmak istemiyorum.senağlama

Yurt dışındaymışsıııııııııııın.

Bir arkadaşımız daha vardı yurt dışından yazan, o da öyle söylemişti. "Senin de ne tatlı canın varmış!" diye fırça bile çekmiş doktor, vajinismustan bihaber klava:

Türkiyedeki yetiştiriliş tarzından ötürü burada yaygın bir şey, ama inan hastalık değil. Bir problem, ve çözümü var kesinlikle. Sadece biraz üstüne düşmek, çabalamak gerekiyor.

Sana tavsiyem, sen mümkün olduğu kadar başa dön ve yazılanları oku. Ne yapman gerektiği ile ilgili kafanda bir şeyler belirecektir. Artık sıkma canını. Elbette ömür boyu byle kalmayacaksın, ama bir şeyler yapman lazım.

Doktora gitmeden kendi kendine bunu yenen bir sürü kadın var, ben de onlardan birisiyim. Zaten doktorlar da bizim burada birbirimize söylediklerimizden farklı bir şey söylemiyorlarmış. Sen biraz dene, eğer gerçekten profesyonel destek almanı gerektirecek bir durum olursa tekrar gidersin. Ve o zaman da anlatacak daha çok şeyin olur. Böyleydi böyle böyle yaptım dersin, o zaman daha kolay yardımcı olabilirler.

Ama önce kendin bir dene. Gerçekten gevşedikten sonra inan zor değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…