• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

kızlar lütfen bebeyağı kullanmayınnnnnnnnn. vajina asidik ortam bebeyağının ph ı o kadar asidik değil oranın ayarını bozmakta direkt hastalığa kapı açıyor. mantar olabilirsiniz. mantar olmayan varsa basit bişey sanmasın ben oldum geçen sene yırtmak istiyosunuz orayı resmen kaşıntı çok fazla oluyor ve sürekli beyaz beyaz tortular akıyor ordan çok fena. bu ph olayı en çok mantara sebebiyet veriyor. dikkat edin lütfenn..

merhaba arkadaslar peki bu bahsettiğiniz jel bebegi engellemiyormu,bende ty&ja lubricant gel kullanıyorum ve cok merak ediyorum bebegi engellermi diyeCADIARZU

etkilemiyor cnm sadece kayganlaştırıcı,senin bahsettiğin nası bişy

canım benimkide işte su bazlı ph dengeleyici bi kayganlastırıcı ty&ja lubricant jel,doktor tavsiye etmişti bunu bize,hatta aromalısı oluyomuş bunların,seftalilisini tavsiye ederim demişti dr ama kalmamıs eczanede aromalı,sade formunu aldık biza.sfiatı 34,50 ytl ye almıştık

Yaptım:lepi:

ılk günlerde iki parmakta zorlanmıştım ama bir tanesi girince, oraya bir şeylerin girebileceğine iknâ olunca gerisi çok kolay geldi. Genişledikçe önce iki parmak girdi, sonra üçünü birden denemeye başladım. Vajinismus olduğumu fark ettiğimden tam bir hafta sonra, dün gece o da oldu. Başından beri ara ara deneyip canımı çok fazla yaktığı için bıraktığım mumu da denedim, o da oldu. Oldu delikafadulden

Git gel yapamıyorum, öylece kalıyorum, çıkarırken biraz zorluyor ve bayağı acıyor ama sonrasının daha çabuk düzeleceğine inanıyorum.

Merak eden olursa diye özet geçeyim. Emla ya da benzeri bir şey kullanmadım, hissetmek istedim. Bir çeşit kayganlaştırıcı edinip elimle egzersiz yaptım, içeriyi keşfettim. Sırtımı bir yere dayayıp rahatça oturdum. Kalçamın altına da kanepe kırlenti koydum. Bir taraftan bir şeyler izledim kafamı rahatlattım, bir taraftan yaptım. Dikkat başka yerde olunca kendinizi kasmıyorsunuz. Bunu bir külfet olarak görmemek önemli bence.

Bakın bir hafta üstüne düşünce oldu. Unutmayın, bu yüzde yüz tedavisi olan bir şey. Herkes bunu farklı şiddette yaşıyor elbette, bazen kolay bazen zor oluyor ama oluyor, bazen profesyonel destek gerekiyor, ama oluyor. Buna iknâ olun yeter ki...

Yarın büyük denemeyi yapıyoruz, büyük olasılıkla olacak. Belki önce biraz parmaklarımla alıştırmam gerekir ama olacak. Mumu çıkarırken yaşadıklarımı yaşamayacağımı umuyorum. :ecrin_bebek:

Biraz hayal kırıklığı oldu:sinifsinif:

Parmaklarımla sorun yok da, penis ile ilk deneme biraz zorlu geçti. Kontrol bende olsun diye üstteyken denemiştik ama kendimi o kadar sıktım ki kasıldım kaldım öyle, aşağı yukarı hareket etmekte bayağı zorlandım. ılerleme vardı ama milim milim. Bu aşamaya gelmişken ve yavaş yavaş oluyorken bırakmak da istemedim, biraz altta biraz üstte oldum, acıya rağmen devam ettik.

En son ben yine üstteyken bir ara içimden çıkarıp durduğum yerde oturdum kaldım, mola verdik. Biz konuşurken içimden şıp şıp bir şeyler aktığını hissettim. Vajinal sıvı artı boca ettiğimiz kayganlaştırıcı akıyor sanıp umursamadım, ışık da çok loştu zaten. Eşim fark etmiş ama o da ne diyeceğini bilememiş o an. Devam etmek istediğim an eğilince baktım ki kanamam olmuş.. Durduk.

Bu arada aklıma gelmişken, ben üstte olursam kontrol bende olur, daha az panik yaşarım diye düşünmüştüm ama ister istemez kasılırken o kontrol hiç kolay değil. Ucu girdikten sonra azıcık aşağı kaymam gerekiyordu ama bacaklarımı yatağa o kadar kuvvetli bastırıyordum ki ikisini biraz dışarı kaydırıp aşağıya inmek imkânsız oluyordu. Benim en rahat ettiğim pozisyon bacaklarımı olabilecek en ayrık şekilde tutup ayak tabanlarımı duvara dayadığım, eşimin duvarla aramıza girdiği pozisyondu. Kendimi kasıp adamı ittireceğime gücümü duvara veriyordum. Hem kontrolün karşı tarafta olması da iyi olabiliyor. Sonuçta her ne olursa olsun o sizden daha sâkin oluyor, âni ve ters bir hareket yapma olasılığı yok

Sonraki sefer ikili deneme öncesi ben uzunca bir süre kendi başıma takıldım parmaklarımla. Madem uğraştıkça açılıyor, ben önceden açıp penisi direkt içer, buyur edeyim dedim. Yanyana uzanıp bir film izledik ve ben o sırada kendimi bu şekilde hazırladım. Zaten ben parmak egzersizlerimi de hep böyle bir şeyler izleme süresi boyunca yapardım, iyi olurdu.

Bu sefer daha ileri gidebildik. Aslında bayağı girdi işte bildiğin. Ama git gel yapamadık, öyle kaldık. Çıkarıp baştan sokunca o kadar sorun olmuyordu ama ufak ufak git geller yapmak inanılmaz acı veriyordu, neden bilmem. Bu da önemli bir adımdı deyip bıraktık, çok zorlamadık.

Ben parmak egzersizlerimde emla ya da benzeri bir anestezik kullanmak istememiştim, ama denemelerde kullanmalıyım bir süre sanırım. Ne diyorsunuz?

Bir de penisin girerken değil de çıkarken tedirgin etmesi, ya da git gel yaparken çok fazla canımın yanması normal midir? Vajinismuslu kadınlarda ilk birleşme sonrası böyle mi olur, yoksa bir kere girdikten sonra olay orda bitmiş midir?

Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
canım iyi bayramlar çok sevindim senin adına bende serce parmağın ucunda kaldım emla falan kullanmadan sadece vazelinle denedim araya hastalk girdi yarın yeniden başlıcam inşlh olur sen denemeden bahsetmişsin basarabildin m i

Sana da iyi bayramlar canım.

Ben aslında senin mesajını görmeden başlamıştım dert yanmaya, ama senin sorunun da cevabı olmuş. İlginç tesadüfa.s

Dediğim gibi, hem oldu, hem olmadı gibi bir şey oldu. Zamanla düzelir umarım.

Dilerim sen de en kısa zamanda iki parmak ve sonrası aşamasına gelebilirsin. Buna harcayacak vaktin ve olacağına inancın varsa bu çok çabuk olabiliyor. Ben birinci haftanın sonunda üç parmak yaptım. Okuyanlara motivasyon olsun diye tekrar tekrar söyleyeceğim bunu. Ama sonrası karışık olabiliyor sanırım delikafadulden

Bu arada, vazelin kullanmanız doğru mu bilmiyorum. Bakın mesela bebek yağı öneren doktorlar var ama ph değeri vajinanınkinden farklı olduğu için oldukça sorun olabiliyormuş. Vajinismusu unutup mantarla uğraşan kadınlar var. Ben de bebek yağı ile başlamıştım ama bunu öğrenince bıraktım. En doğrusu vajinal uygulama için üretilmiş ürünler kullanmak. Vazelinin ph değerini bilmiyorum ama söylemek istedim, âcizâne.
Bir markanın 10 liraya kayganlaştırıcısı varmış, sanırım ondan alacağım.

Ama önce uzun bir ara vermem lazım. Son iki haftadır gündemimde sadece vajina var, usandım yahu:kedi:

krizalit çok normal beklentin neydi bilmiyorum ama ilk kez oraya penis giriyo. senin vajinan parmağa kendini aliştirdi sonuçta penise alişmasi için de biraz zaman lazim. kayganlaştırıcı kullandin mi bilmiyorum ama kayg. + emla kullanirsan git gel sorununu aşarsin. bir kaç deneme sonra da emlayi birakirsin. bende hala ilk girişte problem var artik kendime bir adet vibratör alip onunla çalişmayi düşünüyorum çünkü vajina penise ilişki sirasinda gerginlikten midir nedir bir türlü alişamadi gitti yani. offf sen 2 haftada sıkıldım diyosun ben hala aşamadim bu sorunu napicam bilmiyorum :(

slm arkadaşlar uzun zamandır takip ediyordum ama bi türlü üye olamadım.

neyse ewlendikten 1ay sonra ilişkimiz oldu.aslında ucu giriyordu ama zarın oldugu yere gelince canım acıdığı için ilerliyemiyorduk.eşimin beni kandırmasıyla kan geldi fazla ileriye gitmeyecegini söylerek.oh be dedim zar ortadan kalktı problem kalmadı dedim ama esas sıkıntım ondan sonra oldu.çok korktum.önceden 3cm kadar giriodu ama kan geldikten sonraki denemelerde hiç olmadı.devamlı agladım.yatak odasına gitmek istemiyordum.akşam olsun hiç istemedim.zorlamıyordu da ama dewamlı ilişki konusu açılsa ağlıyordum.sonra sonra denemeye calıştık ama her pozisyonda.daha sonra rahat girebileceği bi pozisyon bulduk.denedik ama kremle.vazelin kullandık.santim santim ilerledi.yoruldugumda bıraktık.sonuna kadar girmesi 3 aylık denemeden sonra oldu.
bence üsteyken kontrol sizde olur.daha rahat olursunuz.ben öyle yapıyorum

şunuda söylemek istiyorum herkesten duydunuz belki ilk kan geldiğinde hiç acım olmadı.sadece bacaklarım ağrıdı oda kendimi kasmaktan.

inşallah bu sıkıntılı günleri en kısa zamanda atlatırsınız.rabbim yardımcınız olsun

kızlar hepinizin geçmiş bayramını kutluyorum. bayramdan önce giremedim.bugün internette bir sorun var.fırsat buldukça girmeye çalışrım.başaran varmı aranızda daha sayfaları okumadım ama işallah okurum.benim başımda bir sürü sorun var.bayramım ziyan oldu.allahım günah yazmasın ama bayramlardan nefret ediyorum.eşimle aramıza ailesi girmeye çalışıyor.bana dua edin ne olur.eşim ailesine dönmesin.beni sevsin çok sevsin.ben kısa bir süre önce vajinusmusu yendim biliyorsunuz.ama bu ailesinin aramıza girmesinden daha iyiydi biliyormusunuz.keşke ailesi bunu yapmasaydıda eşim benim yanımda olsa.ben vajinismus olmayı özledim.kızlar bana kızmayın yenmek için çok çaba sarfettim.aaa kadına bak yenmiş daha ne istiyor diyebilirsiniz.sadece içimden gelenler bunlardı.eşlerinizi üzmeyin.benim eşim iki arada bir derede kaldı.allahım ona ve ba asabırlar versin.

Back