• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bu konuda en son mesajim bu ustteki mesajdi .. ben vajinusmusu 5 seneden sonra 4 hafta once yendim .. p....s denemelerini yaptigimiz donemde tam yumurtlama donemimime dekkeliyordu ve az once test yaptim hamileyimmmm
Rabbim iki defa sevindirdi beni bu bir ay icinde ..
benim basarmam icin burda destek olan basindan gecenleri yazan tum arkadaslara binlerce kez yeniden tesekkur ediyorum ... hep dualarimdasiniz ...

tebrikler canım Allah analı babalı büyütsün inşallah. Bizlere de öncelikle vajinismus hastalığından kurtulmak daha sonra da bebiş nasip etsin dualarını bizlerden eksik etme olurmu ne olur

Yaptım:lepi:

İlk günlerde iki parmakta zorlanmıştım ama bir tanesi girince, oraya bir şeylerin girebileceğine iknâ olunca gerisi çok kolay geldi. Genişledikçe önce iki parmak girdi, sonra üçünü birden denemeye başladım. Vajinismus olduğumu fark ettiğimden tam bir hafta sonra, dün gece o da oldu. Başından beri ara ara deneyip canımı çok fazla yaktığı için bıraktığım mumu da denedim, o da oldu. Oldu delikafadulden

Git gel yapamıyorum, öylece kalıyorum, çıkarırken biraz zorluyor ve bayağı acıyor ama sonrasının daha çabuk düzeleceğine inanıyorum.

Merak eden olursa diye özet geçeyim. Emla ya da benzeri bir şey kullanmadım, hissetmek istedim. Bir çeşit kayganlaştırıcı edinip elimle egzersiz yaptım, içeriyi keşfettim. Sırtımı bir yere dayayıp rahatça oturdum. Kalçamın altına da kanepe kırlenti koydum. Bir taraftan bir şeyler izledim kafamı rahatlattım, bir taraftan yaptım. Dikkat başka yerde olunca kendinizi kasmıyorsunuz. Bunu bir külfet olarak görmemek önemli bence.

Bakın bir hafta üstüne düşünce oldu. Unutmayın, bu yüzde yüz tedavisi olan bir şey. Herkes bunu farklı şiddette yaşıyor elbette, bazen kolay bazen zor oluyor ama oluyor, bazen profesyonel destek gerekiyor, ama oluyor. Buna iknâ olun yeter ki...

Yarın büyük denemeyi yapıyoruz, büyük olasılıkla olacak. Belki önce biraz parmaklarımla alıştırmam gerekir ama olacak. Mumu çıkarırken yaşadıklarımı yaşamayacağımı umuyorum. :ecrin_bebek:

elif sena çok sevindim hayırlı olsun.darısı başımıza inşallah.duyun sen hangi spreyi kullanıyorsun canım...bende 3 parmağa geçince kullanmak istiyorum..acıyo 2 de biraz..

canım benim kullandığım spreyde hiçbişiy yazmıyo,doktor vermişti bize onu hiçbişiy yazmıyo üzerinde,seffaf bi şişe içersinde su gibi görünüyo ama ilk sıktığında bikaç dakika cok can yakıyo.elifsena buarada bende cok sevindim senin adına hayırlı olsun.

canım çok sevindim ya sen ne kadarlşık evliydin bende parmak yapmaya çalışıyorum p..s daha kolay geliyor bende sadece başını alabiliyorum tamamen olmadı daha ne kadar sürede başardın

4 senelik evliyim canım bende egzersizleri 1 haftada bşarmış oldum ama tabi yarım senin gibi.ama artık kendimi kasmıyor .acı da fazla duymuyorum...

canım ya cidden çok sevindim. egzersizlere ara verme yinede. böylece dahada ilerleme kaydedersin. bebek düşünüyoruz demişsin ama 1-2 kez sırf iyice açılması için emla kullan bence. sonra zaten gerek kalmıyo. ben eskiden her ilişki önceside 5dk egzersiz yapardım böylece dahada açılırdı p. girişi rahat olurdu. bende egzersizi parmakla yapmadım dilatörle yaptım muma benzio oda. dilatöre emlayı sürerdim sonra 5dk egzersiz sonra ilişki çok rahat olurdu. sende bikez böyle dene istersen. şimdi emlayıda bıraktım egzersizide rahat rahat oluyo çok şükür. insallah bebek haberinide en kısa zamanda alırsın...:)

çok teşekkür ederim canım sağol

bu konuda en son mesajim bu ustteki mesajdi .. ben vajinusmusu 5 seneden sonra 4 hafta once yendim .. p....s denemelerini yaptigimiz donemde tam yumurtlama donemimime dekkeliyordu ve az once test yaptim hamileyimmmm
Rabbim iki defa sevindirdi beni bu bir ay icinde ..
benim basarmam icin burda destek olan basindan gecenleri yazan tum arkadaslara binlerce kez yeniden tesekkur ediyorum ... hep dualarimdasiniz ...

Canım çok tebrik ederim.Allah analı babalı büyütsün inşallah.Mutluluğunuz daim olsun.

krizalit nasıl bi mumla yaptın

Bildiğimiz o kıytırık beyaz mum işte, bakkal mumu da deniyor sanırım. Steril eldivenin bir parmağına geçirmiştim. Çapı iki parmağımdan ince aslında ama jeli boca etmeme rağmen girmemekte ısrar ediyordu, salı gecesi yenildi artık ısrarlarıma dayanamadı :lepi:

Attım artık, inşallah bundan sonra ona gerek olmaz. Bundan sonra da biraz zorlanacağımı tahmin ediyorum ama çoğu gitti azı kaldı diyorum.

Bunun zannettiğimden bile kolay olduğunu görmeme vesile olan herkese çok çok teşekkür ederim. İyi ki bu siteyi bulmuş, yazılanları okumuşum.

slm ben yeni katıldım arkadaşlar bende nişanlıyım pınarcığım sana önereceğim bi krem var "emla" kremi cok işe yarıyo dıye duydum ben şimdiden aldım ilişki esnasında acı falan duymuyormuşsun uyuşturuyomuş bence bi denemelısın ama yınede doktoruna bı danış...

selam arkadaşlar ben bugun aranıza katıldım ama daha önceden okuyordum burayı bende de bu hastalık var 1 kere evlendim 1 sene ilişkiye giremedim ayrıldım simdi yenıden evlendim 4 ay oldu ama halen tam anlamıyla ilişkiye giremedim sadece ucu giriyor ama canım acıyınca cekıyoruz eşim artık yapamıcamızı anladı ben sadece ço acıcak diye korkuyorum nasıl yendiniz banada yardımcı olun lutfen yas geciyor çünkü

burçincim.. senin işin dha kolay bence çünkü ucunun girdiğini söylüyorsun.. o acı da sen kendini kastığından oluyo..
şöyle yap bir dahakine..
bol jel sür mutlaka ve ucu olduktan sonra hafif acı olsada sakın çıkarma ve olabildiğince poponu gevşetmeye başlat, derin nefes al verirken ıkın ve sen ıkınırken eşin hafif hafif aşağı yani popo yönüne ittirsin hepsi buuuu..opuyorumnanaktan
öncesinde parmak yada mumla da egzersiz yapabalirsin daha rahat olması için

birde hemen acıdı olmuyo diye vazgeçme o acı zaten 5 saniyelik bişi bekledinmi hemen geçer sende söylediğim gibi devam edersin.. siz uğraştıkta vaji gevşer ve rahatlar zamn geçtikçe olması daha kolay yani.
ben geçen yıl bu zmanlar hala bu dertle uğraşıyodum ama bitti çok şükür.. RABBİMİN izniyle bebişimi kucaklamama iki ay kaldı dilerim hepiniz bu illetten kurtulursunuz..
ben 5 yıl sonra kurtuldum, üstelik eşimi yanıma getirmiycek kadare ileri vakaydım, ben yaptıysam sizde yaparsıznız..
birz cesaret ve sabır.
BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN ARKADAŞLARRRRRR..

şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum kızlar bugün mübarek gün hepiniz için dua edicem allah bu hastalığı çeken herkesi biarönce bu derten tez vakitte kurtarsın inşallah..bayramınız mübarek olsun

Herkese merhaba,
yaklaşık 1-1,5 aydır sizlerin yazılarını takip ediyorum bende sizlerle aynı sorunu yaşayan bayanlardan birtanesiyim...
bu hastalıktan kurtulan arkadaşların tavsiyelerini okudum hep bende egzersizlere başlıcam dedim ama bir türlü başlamaya cesaret edemedim...
psikoloğa gittim 20 seansta çözerim dedi 20 seans çok uzun geldi devam etmedim...
jinekolağa gittim muayene bile olamadım...

sonunda karar verdim ve bende bu egzersizleri yapıp bu sorunu çözücem dedim ama eczaneye gidemedim bi yakınımı gönderdim emla krem ve gletin gel kremini almasını söyledim eczacı krem falan hikaye önemli olan kafasında bitirmesi düşünmemesi demiş ve sakinleştirici bir hap vermiş ( mutluluk hapıymış )...
onu denemelimiyim bilmiyorum ama başka çarem yok deneyip görücem...
benden şimdilik bu kadar eğer gelişme olursa bu hap işe yararsa sizlerle paylaşırım..

herkesin bayramı kutlu olsun... iyi bayramlar...

mutlu_mutsuz yakinin neden ayrintilara girmiş ki söylediğini yapıp istediklerini alsaymiş keşke eczacı vajinismus olmuş da o ilaçla mı aşmiş anca konuşuyolar. o hap işe yaramaz bayramdan sonra jelle kremi al bence canim

merhaba bego748 bende 3 senedir evliyim... bu benim son umudum diye bilirim sana. cumartesi yaptırdım 48 saat geçmesi gerekiyormuş... çok gergindim ama hiçde sandığım kadar zor olmadı vajinanın içine değil yandaki kaslara yapılıyor.çok az canım yandı bumu dedim...anastezi falan yok 10 dk nı alıyor. yürüyerek eve gittim hiçbirşey hissetmiyorsun bittikten sonra emin ol... yan etkide yok...ama önemli olan sonucu bende çok merak ediyorum umarım hayal kırıklığı yaşamam eğer bu akşam denersen yarın haber veririm sonucunu umarım hepimiz bu nasıl bi şeyse kurtuluruz...

Merhaba papatya 1979,,Oncelikle umarim bu sorundan kurtulmussundur..uzun zaman once vajinal botox yaptirdigin dan bahsetmissin..ogrenebilirmiyim?? acaba sorunu bu yontemle cozebildin mi?? ve bu yapilan botoxun sonrasinda hamile kalmada bir zarari,, yan etkisi var mi?

benim partnerinizden uzak durmayın dememdeki kasıt vajinal seks değildi canım. insan bunalımda olduğundan sarılmayı bile unutuyo çünkü, onu hatırlatmak istedim. bir de bişey düşünmeden parmağı sokmak vajinismus yokken de zor :) fantazi kurup etkilendikten sonra deneyin mutlaka parmak egzersizlerini

Back