Lütfen, lütfen öyle düşünme. Ben evli değilim, o yüzden bu sorunu sizin kadar şiddetli yaşadığımı sanmıyorum. Ama bu üçüncü beşinci insanların evli çiftin hayatına burunlarını sokmalarına deli oluyorum. Yahu belki istemiyorlar, belki öncesinde halletmeleri gereken şeyler olduğunu düşünüyorlar, belki deniyorlar olmuyor.. değil mi ama. İnsanlar nasıl bu kadar düşüncesiz olabiliyor aklım almıyor. Ama lütfen birkaç düşüncesiz yüzünden ilişkine de kendine de zarar verme. Zaten onlar çocuğun olsa da "hadi kardeş de yapın, okula ne zaman başlayacak, sünnet ne zaman, falanca össde şu puanı almış sizinki nasıl, mezun oldu mu, askerlik ne zaman, mürüvvet ne zaman, onun çocuğu yok mu" diye başının etini yiyecekler emin ol. Geçiştirmeye çalışmak ve bunu düşünmemek zordur sanırım ama en iyisi bu. Bu toplumsal baskı olmasaydı zaten çoğu kadın bunu yaşamıyor olacaktı, bunu da düşün.
Vajinismus konusunda da umudunu sakın kaybetme. Sen denemeye devam et yeter ki. Bir noktada belki destek alman gerekebilir, ama inan ki yüzde yüz tedavisi olan bir şey bu. Ama moral çok önemli. Biraz uzun zaman olmuş ama sen bundan sonrasına bak. Artık erteleme. Bak ben konunun en başından başlayarak hemen hemen bütün mesajları okudum. Önceleri herkes sorunlarından, hüsranlarından bahsediyordu ama bir yerden sonra "ben başardım, çok mutluyum" diyen o kadar çok kişi oldu ki. Ve bunların bir kısmı sadece bu sitede okuduklarını uygulayarak bunu yendiler.Sen de yapabilirsin. Lütfen buna inan.