• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

etmez canim aile gibi olduk burda zaten

canım ben allaha şükür tamamen yendim hiç bir sıkıntı duymuyorum tabi drun sayesinde ama sen zaten yolun yarısına gelmişsin çünkü parmağı içine alıpta penisi alamayan birsürü arkadaş var bu hastalık illet bir hastalık çocuğu olup yıllarca bu hastalıkla uğraşanlar bile azınsanmayacak kadar çok bu memlekette birde senin durumunda olan kişiler tanıyorum zamanla geçiyormuş o ağrılar ilişkiyi yaşarken nefes egzersizi yap bol bol derin derin nefes alıp ver acele etme yeniceksin zamanla nefes egzersizlerini ihmal etme canım

baharcım ben parmak sokamıyorum.zaten o birazı pen... ile gerçekleştirdim.gerisi olmuyor işte.canım çok acıyor.birde ben aşagıda olmam lazım başka pozisyonda korkuyorum.dizlerimin bagı çözülüyor titriyorum.:-)Çok üzgünüm çoook
cnm memleketinde eskişehir yazıyor eğer seninle görüşme gibi bir imkanımız olabilirse sana bu konuda yardımcı olabilirim ben dr yardımı ile kurtuldum bu illetten bayağı maliyetli bir tedavi oldu benim için eğer imkanın varsa dra yönlendiririm değilse benim elimde senin işine yarayabilecek bazı şeyler var inş sende kurtulacaksın bu illetten

cnm memleketinde eskişehir yazıyor eğer seninle görüşme gibi bir imkanımız olabilirse sana bu konuda yardımcı olabilirim ben dr yardımı ile kurtuldum bu illetten bayağı maliyetli bir tedavi oldu benim için eğer imkanın varsa dra yönlendiririm değilse benim elimde senin işine yarayabilecek bazı şeyler var inş sende kurtulacaksın bu illetten

çok sevinirim.doktor maliyetli oldu diyorsan 1 sene gidemem çünküborçlarımız var.elinde olanlarla yardımcı olurmusun?şimdiden teşşekkur ederim.

iyi günler arkadaşlar. ben evleneli 2,5 hafta oldu. benim yaşadığımda vaji problemimi bilmiyorum. bir gün ilişkiye izin verebiliyorsam ertesi gün korkuyorum ve izin veremiyorum. canım çok yanacak diye korkuyorum ilk günki acım yok ama kendimi rahat hissedemiyorum. bu durum benim psikolojimi çok bozdu. Allahtan eşim çok anlayışlı o bana destek oluyor. ilk günlerde canım çok yandığı ve çok kanamam olduğu için doktora gittim yol açılmış kendini çok kasıyorsun diye anestol pomad verdi. sizce kullanmalımıyım bir kaç defa denedim ama etkili olmadı galiba yada benim korkumu engellemedi. ne olur yardım edin...

iyi günler arkadaşlar. ben evleneli 2,5 hafta oldu. benim yaşadığımda vaji problemimi bilmiyorum. bir gün ilişkiye izin verebiliyorsam ertesi gün korkuyorum ve izin veremiyorum. canım çok yanacak diye korkuyorum ilk günki acım yok ama kendimi rahat hissedemiyorum. bu durum benim psikolojimi çok bozdu. Allahtan eşim çok anlayışlı o bana destek oluyor. ilk günlerde canım çok yandığı ve çok kanamam olduğu için doktora gittim yol açılmış kendini çok kasıyorsun diye anestol pomad verdi. sizce kullanmalımıyım bir kaç defa denedim ama etkili olmadı galiba yada benim korkumu engellemedi. ne olur yardım edin...
cnm dıyorsınkı acıycak dıye korkuyorum demekkı acımıyor ben elma krem kullanmanı tavsıye ederım zaten zor olan kısmı asmıısn eger bır kac denemey elma kremle yaparsan sorunsuz gecer bence hasta falan degılsın korkman ck normal aklına bıle getırme hastalıgı:)

freesahra,emla çok uyustryr ben hiç tavsiye etmyrum sorun senin beyninde yine acıycak düşüncesinde emlayla sadece ertelemş olcaksın sorunu,sorununla yüzleş bence acıyorsa ya vajinanda yanma var iltihap yada dedign gbi kasıyorsun kastgıgın zaman derin nefes al ver kegel egzerszlerinde old. gbi kasını sık gevset gevsettiğinde acımyck ztn jinekoloğa gt alttan bir muayene ol derim ben

duygu82,sana tavsiyem su olablr masallah p...s ucuna kadar gelmişn ondan önce kalın ve uzun bir mum al prezervatif gecir onu bir dene hepsini grdrdgnde p...si de tamamen grdrecksn bn öyle basardım.p...s fobin cok iyi kalkıyr.girişten sonra az bir kasılma oluyr dmi orda nefes al ve elişnle p...si ittr ordan sonrası cok basit ztn.kesinlkle uyustrcu kremler kullanmayın bn o hatayı yptım geri adım attım zmn kaybı oldu sadece emlayla falanda basaran var ama sonra emlasz yapamıyrm dyr sürekli emla yada anestolde vajinayı tahriş ediyr bu sefer zevk acıya dönşyr.basaracgna emnm kndne gvn yönetm sende olsun grene kdr

çok sevinirim.doktor maliyetli oldu diyorsan 1 sene gidemem çünküborçlarımız var.elinde olanlarla yardımcı olurmusun?şimdiden teşşekkur ederim.
canım sana nasıl ulaşabilirim bunun bir yolunu bulabilirsek elimdeki notlar ve malzemeler işine yarayacaktır umarım ben tam 4 ay tedavi gördüm tıp fakültesinde ama parmak egzersizini dahi yapamadım biraz ileri bir vakaydım gittiğim dr kegel egzersizini ve parmak egzersizini kesinlikle önermiyordu zaten umarım yardımcı olabilirim çünkü 9 ay bu hastalıkla uğraştım ben allah herkesin yardımcısı olsun

ya bahar07 bşey dycem sen emlayı öneryn ama bunlar emlayı yptıktn sonra nasıl brakcklar yanlış anlamadıysan sende bırakamamışn bu krem ztn vajina içinde dgl sonuç beynde btyr bende önceden bu kavramı algılamak istemesemde kabullenmştm ve gercektn dgruymuş.arkadaslar ltfen uyustrucu krem kullanmyın eger cok acıyr dayanamyrm dyrsanız anestol brzdaha hissetrici oda nohut büyüklgnde olsun yksa vajinada kızarıklık ve yanma yapıyr tahriş oluyr o zmn iyce acır.nefes egzerszleri cok önemli kaslarınızıda clıştrmayı ögrenn idrara cıktıgınzda nefes egzerszlerini dr.normal doguma hazrlanan gebelere yaptırıyr ona göre gnde 2-3 kere yarım saat kegel yapın.ya ben artık ön yargıyı atmak için oraya bsy grmyr acıyr ön yargısını taragın sapını grdrdm ya.sizi çok iyi anlıyorum inş. basarırsın kötü bir anı olarak kalır inş.

zehraalimansurcum bende sana tamamen katılıyorum bende drda tedavi gördüm ve sorunu birgünde hemde net üzerinden çözdüm drum banada emla krem gönderdi fakat sadece bir sefere mahsus kullandım gerekmezse onada izin vermiyor dr fakat benim gerekti bir sefer kullandım bir daha asla kullanmadım

ben kullandım zarımı deldim 2parmagımı brden grdrym derken:) üstne ilişkye grym dedim korkudan her yerim titredi kasıldım öyle bir sıkmısım ki p...s grmedi matkap gtr delemzsn yni ittryr grmyr:roflol: uyustrucu ble kar etmedi

bende hala korkanlar ve yapamıyanlardanım.en son pazar günü denedik.belirli bir yere gelince canım çok acıyor ve aglıyorum.ben aglayınca eşim kıyamayıp bırakıyor.ne yapacam yarabbim ben ya.acı dayanılmaz bir acı ama anlamıyorum neden bukadar acı veriyor?bir mucize istiyorum artık.yapamıcamı anladım.olmuyor çünkü.

cnm sakın umudunu yitirme bende aynen senin gibi düşünüyodum hastalığı yendim üstüne hamile kaldım ikiz bebek bekliyordum fakat 6.ayda erken doğum yptım üstelik normal doğumla bebeklerimi doğurdum fakat çok küçük oldukları için yaşamadılar şimdi dr üç ay korunmamı söledi iki ayım bitti inş bidahaki ay çalışmalara başlıcam çok kötü bir dönem geçirmiş olmama rağmen hastalığım tekrar etmedi umarım sende yenersin bu platformda hamiş haberlerini alırız

kızlar bende emla kullandım. ama bıraktım. bence ilk başlarda kullanmak zararlı değil. ama abartmayın. alıştıktan sonra bırakın. ben son tüp bittikten sonra kendimi şartladım yenisini almadım. ve şuan kremsiz çok rahatım =)

whatsup çok teşekkür ederim.inan sizleri okuyunca o kadar rahatlıyorumki,güç alıyorum diyebilirim.
Bir arkadaşım erkeğin üstte olduğu pozisyonda önemli olan şeyin p.s in vajiye aşağıya doğru girmesi olduğunu söylemişti,doğru mu?tam olarak anlayamadım,kafamda canlandıramadım ama deneyince göreceğim.
Bir de bayan kalçalarının altına mı yastık koymalı?bel boşlukta mı kalacak?
çok sordum,şimdiden kusuruma bakmayın.tamamiyle cahillik ve korku..
sevgiler..

canım penisi kendin yönlendir pozisyonun önemi yok gnelde kadın üstteyken kendini güvende hissediyor tüm kontrol kadında oluyor diye bu poziyson öneriliyor ama onu eşinle birlikte sen belirleyeceksin penise müdahale imkanının olduğu pozsyonu denemelisin.
yastık meselesi de maksat vajinayı yukarı kaldırmak ne şekilde rahat oluyorsa o şekilde kullan.

Alevsi bugün eşim nöbetçi o yüzden yarın dedim heyecanlıyım olmazsa die endişe ediyorum yarın yapamazsak tek parmaga geri dönüp küsü öbür güne bırakırım gibi düşündüm ama inşallah başarırız küs şeklindeyi yaa yeter artık yenmek isssstiiiyoruuuuum yaaasenağlamaYarın eşim tüm gün benimle uğraşıcam bu işe odaklanıcam ne yapıp edip alabilmeliyim iki parmağı kızlar dua edin size iki parmak tamamdır arkadaşlar diyebiliyim.Rabbim güç versin cesaret versin:Saruboceq:

canım sen egzersizleri eşinle birlikte mi yapıyorsun. bana sorarsan eş parmağı dışındaki egzersizleri yalnız yapmalısın. yanında kimse yokken kendini daha rahat hissedersin.

bende hala korkanlar ve yapamıyanlardanım.en son pazar günü denedik.belirli bir yere gelince canım çok acıyor ve aglıyorum.ben aglayınca eşim kıyamayıp bırakıyor.ne yapacam yarabbim ben ya.acı dayanılmaz bir acı ama anlamıyorum neden bukadar acı veriyor?bir mucize istiyorum artık.yapamıcamı anladım.olmuyor çünkü.

işte tam o belirli yere geldiği anda duracaksınız güzelim. ama aniden çıkarmaya çalışma. ben o belli noktaya bile gelemiyordum senin durumun hayli iyi. eğer ki jinekolojik bir sorun yok ise o acı kendini sıkmandan kaynaklanıyor. bak şimdi elini yumruk yap ve iyice sık diğer elinin parmağını o yumruğun içine sokmayı dene az da olsa canın yanar psikolojik baskı olsa daha da yanar birde yumruğunu gevşet ve parmağını tekrar yumruğunun içine sokmayı dene ne kadar kolay oldu.

şimdi dediğim gibi o acıyan noktaya geldiğinde dur eşinde dursun bekle rahatlayana kadar eşinle konuşa konuşa çok minik hareketlerle devam et ilk birlitelikten sonrası zaten gelir. bu arada ne kullanıyorsun bilmiyorum ama kuruluk için gleitgelen veya bebeyağı filan kullanmanı tavsiye ederim. uyuşturucu kremlere ihtiyacın yok çünkü sen anladığım kadarıyla penisi alabiliyorsun fakat bir noktada tıkanıyorsun.Allah yardımcın olsun ayrıca sormak istediklerin olursa özaleden de yazabilirsin.

canım tavsıyen için tsk ederım. bundan sonra bende vazlın kullanmıycam ben 3 parmaga kadar kendım egzersız yapabılıyorum fakat p.. e gecıs yapamıyorum canım cok acıyacak korkusu ıle. fakat gecen hafta eşımın p.. s ucunu sadece ıcıme kendım yerlestırerek denem yaptım hıc acı hıssetmedım bana tavsıyen varmı ?

zaten doğru adım bu. önce penis ucu ile başlaman en doğrusu ve kendin yerleştirmişsin bilmeden doğru yapmışsın. ama hata ilk denemede tamamını almaya çalışmak. pat diye olmaz. çünkü vajinismusu yenmeye çalışıyorsun. şimdi yine penis başı ile devam et canım sonra yavaş yavaş sakin sakin minik minik ilerleyeceksiniz. ama kontrol sende olacak. vazelini ben tavsiye etmem bana sorarsan gleitgelen kullan 8-10 lira filan 1 tüpü ama en iyisi. 2-3 tüp sonunda zaten ihtiyaç duymayacaksın. vazelin biraz yakabiliyor. ne bileyim ısıtıyormu bişey yapıyor:)

doktoruna güvenmelisin. zaten bu psikolojik bir durum neye inanırsan onu yaşarsın. ama muhtemelen jinkoloğa gitmişsindir. kız bu arada maşallahınız var:) 2,5 haftada epey bi deneme yapmışsınız muhtemelen oda birazkasıyor olabilir. o acıyacak düşünceside bu yzden olablir. önsevişmeyi uzun tutun birbirinizi heyecanlandırın sonra yine o düşüncelerin olursa vajinal kayganlaştırıcı jeller var onlardan kullanabilirsin kendini daha rahat hissedersin.

Arkadaşlar tavsiye olarak yüzyüze yapmamalarını önereceğim...diğer pozisyonlar daha rahat oluyor. aslında kendi pozisyonnunuzu tek başınıza el vs ile çalışırken bulmaya çalışın...

canım sana nasıl ulaşabilirim bunun bir yolunu bulabilirsek elimdeki notlar ve malzemeler işine yarayacaktır umarım ben tam 4 ay tedavi gördüm tıp fakültesinde ama parmak egzersizini dahi yapamadım biraz ileri bir vakaydım gittiğim dr kegel egzersizini ve parmak egzersizini kesinlikle önermiyordu zaten umarım yardımcı olabilirim çünkü 9 ay bu hastalıkla uğraştım ben allah herkesin yardımcısı olsun

tebessüm nasıl yendiğni bana da özelden anlatırmısın.bende parmak egzersizlerini yapamıyorum çünkü yardım edersen sevinirim

Back