Arkadaslar ben parmak egzersizlerine baslama karari aldim ama eldiven yok evde. Bi de nasil olmasi gerekiyor sirt ustu dumduz yatip da mi yoksa ayna karsisinda mi daha rahat oluyor yardimci olur musunuzz bana?
öncelikle ayna egzersiziyle başla aten kendin için en rahat pozisyonu bulabilirsin ben altıma minder aldım oturdum bacaklarımı uzattım sırtımı bir yere dayadım sonrası geldi.
ececapkur,bende 15 aydır vajinismusla uğraşıyorum.düm bende emla aldım ve biraz önce denedim.her eczaneden alabilirsin sigorta da karşılıyo.vajinanın içine doğru sürüyosun biraz bekliyosun.çok fazla değil ama parmağının ucuyla.bugün parmak egzersizlerine başladım bende serçe parmağımın ilk boğumunu alabildim ilk denemede.gerisi gelicek mi merak ediyorum
elbette gelecek mümkün olduğunca uzun süre içerde tutmayı dene ve aniden çekme. parmağı yerleştiriken dik olarak değil yatay olarak yerleştirmeye dikkat et. dik şekilde denediğinde vücüt onu tehdit olarak algılıyor. ilk adımı attın ggerisi gelecek.
Kizlar yardimci olabilecek kimse yok muuu?
( Emla filan da alamiyorum yurt disindayim. Yurt disinda olup da emlanin muadili olan bi ilac bilen var miii burda bulabilecegim bisiler. Parmak egzersizlerine basliycam da yardim edin
emla şart değil canım bebeyağı veya vajinal kayganlaştırıcı jeller daha çok işini görür. ertelememeye bak.
arkadaşlar bugün ilk parmak egzersizimi yaptım ve serçe parmağımın ilk boğumuna kadar aldım.parmagım içindeyken pc kaslarımı kasıp gevşettim.ama yarın devamını getirmekten korkuyorum.sizin egzersizleriniz nasıl devam etmişti yardım edebilirmisiniz?
ben ilk egzersizden sonra çok hevesliydim. çok hızlı ilerledim. ama sonraları bi sıkılma geldi. hergün düzenli olarak devam et. takıldığın yerde bir adım geri dön. Allah sabrını veriyor.
ck tesekur ederım yanlız ılk deneyımden sonra daha olmadı hasta oldum ıhsallh 2. deneyımımıde yasayabılırım zaten su an ııcn elma kremle yapabılıyorum ama onuda bırakıcam
eğer iğrenmiyorsan adetliyken de devam edebilirsin egzersizlrine.
haklisin canim ama ne bileyim parmak egzersizi yapan herkes emla kullaninca ben de denesem mi acaba demistim. Aslinda bana simdiye kadar hep parmak egzersizine bile gerek kalmadan olucak gibi geliyordu ama bi nokta var ordan ileri gidemiyoruz o yzuden baslamak istiyorum artik.
Evde eldiven de yok eldivensiz baslasam olur mu?
eldiven olmazsa çok daha iyi olur. doktorum bana eldiven filan kullan dememişti. amaç dokunarak vajenin içinin ne kadar geniş olduğunu algılamak. yoksa parmak egzersizlerinin vajinayı genişletme gibi bir etkisi yok. vajen zaten kendini kasmadığın sürece inanamayacağın kadar genişleyebilen bir yapı. tırnaklarının kısa olmasına ve ellerrinin temiz olmasına dikket et gerisi önemli değil. eldiveni de hiç kullanma derim.
merhaba kızlar daha öncede yazmıştım.ben şu an bir parmak alabiliyorum.eşimin bir parmağını da alabiliyorum.ama iki parmak olmuyor.p.. denemesi de olmuyor..parmak küçük tabiki girer ama diğeri zor gibi görünüyor.adettim ama bugün bitti..artık olsun istiyorum.nasıl olacak bilmiyorum.emla kremin çok yan etkisi varmış kağıdını okudum da fazla sürmeyin falan yazıyor kullanmak istemiyorum.önerisi olan varmı...
gleitgelen jel kullan canım ne kadar çok sürersen o kadar iyi hiç yan etkisi yok. ilk ilişkiye girdiğinde de kendini rahat hissedene kadar kullanabilirsin. yada muadili başka vajinal kayganlaştırıcı jeller kullanabilirsin. eş parmağına geçmeden önce tüm egzersizleri tamamlamanı tavsiye ederim. küs işareti yapı daha kolay yerleştirebilirsin.
merhaba canım ikimizde aynı durumdayız bende eşimin tek parmağını alabiliyorum içimde rahatlıkla istediği kadar gitgel yapmasına izin veriyorum ve artık iki parmağa geçebilirim diye düşünüyorum biz ikiparmak yanyana denedik olmamıstı arkadaslar küs seklinde denememi tavsiye ettiler yarın veya öbür gün denicem nasipse sende küs şeklinde dene istersen bide.inşallah yapabiliriz canım:Saruboceq:
erteleme neden bugün denemiyorsun ki:)
canım selam. bende ilk tek parmka sonra 2 parmak ve şimdide 3 parmaga kadar alabılıyorum ama bır turlu penısde basarılı olamıyorum sana tavsıyem vazelın yada beb yagı kullan hem parmagına hemde vajınana ınan o kadar rahat parmak egzersızı oluyokı hıc sıkıntı yasamazsın.burdakı arkadaslar bana 3 parmagı labılıyosan penısıde cok rahat alırsın dıyo ama benım acı korkum oldugunda yanı işi tam olarak beyınde bıtıremedım. ama sana tavsıyem hıc korkma ha tek parmak ha 2 parmak mutlaka dedıgım seylerı kullanarak egzersiz yap.
şimdiye kadar acımadıysa daha da acımaz canım endişeyi bırak 3 parmak demişsin eşparmağı ve makas hareketlerini yaptın mı bakiyim sen.
KIZLAR TÜM EGZERSİZLERİ TAMALAYIP EŞ PARMAĞINA GEÇİN EŞ PARMAĞINDAN SONRA MAKAS HAREKETİNİ EŞİNİZ RAHATLIKLA YAPABİLİYORSA İLİŞKİ DENEYİN ÖNCESİNE TAMAM BEN OLDUM DEYİP DENEMEYE KALKMAYIN.SONU HÜSRAN OLUYOR ÇÜNKÜ.
PARMAK EGZERSİZLERİNİ YAPARKEN ELDİVEN KULLANMAZSANIZ DAHA İYİ OLUR ZATEN EGZERSİZLERİN AMACI VAJİNANIN İÇİNİ HİSSETMEK VAJİNAYI GENİŞLETMEK DEĞİL. ELLERİNİZİ GÜZELCE TEMİZLEYİN VE TIRNAKLARINIZIN KISA OLMASINA DİKKAT EDİN. ELDİVEN SADECE HİJYEN İÇİN KULLANILABİLİR AMA PARMAĞI VAJİNAYA YERLEŞTİRMEKTEN BAŞKA İŞE YARAMAZ...