- 20 Aralık 2020
- 17.098
- 75.794
-
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #267.001
Öyle makyaj fırçalarla falan deneme başlayacaksan bu işe tam anlamıyla aparat seti alarak başla ve gerçekten yazılanları uygulamalısınHayır o kadar çaresizim ki makyaj fırçalarının tersi ile denedim ama okuyor gibi ama Reyyan hocaya gitmek istiyorum tabi onda yenecem sanki
Güzel Mayammmmyaaaa bebişimmm çok sevindiiiiimmmm, kendim olmuş gibi sevindiiim. Allah sağ salim sağlıcakla kucağına almanı nasip etsinn inşallah ayy dur wp tan yazıcammm çok heyecanlandııımmm
Oyyy ZezemmmmOuufff Allahımmmm.Bu nasıl güzel bir haber. Çok şükür bin şükür. O kadar sevindim kiiii ağlıyorum yaa. Sen benim için çok özelsin. En karanlık günlerimde elimden tutup Zezem bu topik sana iyi gelecek, sana inanıyorum başarıcaksın demiştin. Şimdi kızımı kucağıma almama 13 gün kaldı. Zaman su gibi. Geçmez dediğimiz her şey geçiyor. Çok şükür güneşi gördük. Darısı diğer arkadaşlarımıza. Hep dua ediyordum bundan sonra da etmeye devam edeceğim. Rabbim hepinizin gönlünün muradını versin inşallah. Çok çok tebrik ederim TİNİMİNİMMMMMM
Öncesi ayna egzersizi yap vücudunu tanı dokun korkma kendinle barışık ol gün içinde sürekli bacaklarını açarak oturmaya çalış
Birde beni çok rahatlatan Doktor Müjdegül Karacanın vajınusmus videolarını izle
Aparatı kullanırken bol kayganlaştırıcı yada su bazlı ultrosan jeli kullanabilirsin.İsterseb emla krem anestol krem yada vemcaine sprey kullanabilirsin ben aldım ama kullanmamıştım.
aparatı içine alırken gülü kokluyormuş gibi kokla (nefes al) , daha sonra nefes verirken mumu üflüyormuş gibi (nefes ver) ve o sırada kafana takmamak için gerilmemek için ya arkada tv açık olsun, ya da müzik, konser sevdiğin bir şeyler yani bi ses olsun ki tek onu düşünüp gerilme pozitif,olumlu,mutlu olmak önemli nefesi unutursan kasarsın unutma
Öncelikle nefes egzersizi ve kegel ile başlamalısın doğru nefes alıp vermek çok önemli kegel egzersisi çiş tutup bırakma hareketi kasını kendin yönetiyorsun. Jel almalısın kayganlik önemli.
Pozisyon önemli kasılmaman için. En önemliside 1.ciyi ittirmeye çalışırken minik ama güçlü ittirmelisinki diğerlerini de o kolaylıkla yapabilesin. Sabır ve pes etmek yok .
Olmuyor olmayacak diye olumsuz düşünce sözcüklerde yok .Sen beynindeki o olumsuz düşüncelerden daha güçlüsün. O seni değil sen onu yeneceksin .Bunun bedeninle değil psikolojik bir hastalık olduğunu kabul et .Evet bir operasyon geçirmiş olabilirsin sonuçta onu atlattın. Gerisi şimdi en kolayında en son dilatör bile bir günde yapabilirsiniz kızlar
Kesinlikle. Parmak veya dilatör olmadan, bunlardan biriyle her gün ödev yapar gibi düzenli çalışmadan ne yazık ki bu illet yenilmiyor. Kaslarımız ve zihnimiz yavaşça korktuğumuz şeylerin hiçbirinin gerçek olmadığını öğreniyor böylece.
İdrar, büyük tuvalet ve vajina aynı kas grubuyla çalışıyor: pelvik taban kasları. Bunlardan en büyük bedeni vajina, sonra anüs ve en son uretra.
Örneğin, çok çişimiz var. Tuvalete gidiyoruz ve klozete oturunca hemen pelvik taban kasları gevsiyor ve idrar çıkışına izin veriyor. Veya tam tersi büyük tuvaletimiz var ama dışarıdayiz. O kasları yönetip tuvaletimizi tutup eve gelince klozete oturdugumuz an pelvik taban kasları gevsiyor ve tuvaletimizi yapıyoruz. Bunu daha çocukken öğrendik ve artık "evet şimdi tuvaletteyim nefes alıp veriyorum kaslarımı gevsetiyorum ve hop tuvaletimi yaptım" diye kendimize komut verip yapmıyoruz. Otomatiklesti. Nasıl ki çocukken bunu öğrendik ve artık düşünmeden olağan bir şekilde bunları gerceklestiriyorsak şimdi de vajina girişindeki pelvik taban kaslarına bunları öğreteceğiz.
Allah bizi ilişkiye girecek, çocuk doğuracak bir formatta yaratmış. Biz korkularımız yüzünden bunu şu anda yapamıyoruz. Bize verilen organı, veriliş amaçlarından biri için kullanamıyoruz. Vajinismus geride kalınca nasıl ki tuvalette düşünmeden çiş yapabiliyorsak ilişki esnasında da kaslarımızı nasıl kullanıp penisi hiç düşünmeden otomatik bir şekilde alabileceğimizi öğrenmiş olacağız.
Tuvalette çişinizi yaparken tutun, bırakın. İşte bize lâzım olan kas bu. Parmak veya dilatör çalışırken aynı mantığı uygulayacagiz. Parmağı veya dilatöru vajina girişine getirin. Korktunuz, gerildiniz, stres yaptınız ve kendiniz kastınız. Tıpkı tuvalette çiş yapar gibi siz kendinizi sıkın, sonra bırakın. Sıkın, bırakın. Sonrasında sık bırak yaparken bırak yaptığınız bir an yavaşça parmak veya dilatöru ilerletin. Yine mi kastınız bekleyin. Sakın geri çekmeyin. Nefes alın verin. Sakinlesmeye çalışın. Yine tut bırak yapın ve bırak yaparken yine ilerleyin. Minicik minicik böyle böyle aynı yöntemle devam edin. Bol kayganlastirici kullanmayı da ihmal etmeyin.
@marmeladova kuzumun mesajı
Arkadaşlar özel bölgesine dokunamayanlar dilatör kullanmadan önce bir kaç gün Veya bir hafta size bağlı masaj dokunma çalışmaları yapsınlar . vajina girişi yerini öğrensinler bilgilendirici videolar izlesinler .
Dokunurken elinize kayganlaştırıcı veya yağ alıp öyle dokunun . Yavaşça ve nazikçe masaj yapın eşinize yaptırın önce buna alışın. Hemen sonra dilatör çalışmalarını yapabilirsiniz.benden tavsiyeinşallah herkes yener zor değil yapabilirsiniz .
Benim şu taktik çok işe yaradı aparatı içine alırken gülü kokluyormuş gibi kokla (nefes al) daha sonra nefes verirken mumu üflüyormuş gibi (nefes ver)
ve o sırada kafana takmamak için gerilmemek için ya arkada tv açık olsun, ya da müzik, konser sevdiğin bir şeyler yani bi ses olsun ki tek onu düşünüp gerilme pozitif,olumlu,mutlu olmak önemli nefesi unutursan kasarsın sakın unutma
bunu burada bir arkadaşta paylaşmıştı oradan aldım
EŞLİ DENEME YAPACAKLAR İÇİN
size şöyle sıralayım
1) en baştan aparatlara başla 10 dk ara ile daha sonra 4.olan aparatla en iyi egzersizlerini yap ileri geri tak çıkart etrafında daire çiz ve aparatı içinde rahat 20dk kadar beklet ben uyuştrucu krem sprey kullanmadım
2) Sen bu egzersizlerini yaparken eşin hazırlansın aparatı çıkarıp direk eşli denemeye geçin aparat sayesinde esneme yapıyor.
3) Eşine izin ver müdahele etme ona güvenmelisin aparatla nasıl yaptıysan aynı öyle hatta aparat daha zor eşli deneme daha kolay
4) Yarıya kadar oldu ama devamı olmadı dediğin yerde acele etmek yok o şekılde bekleyin sonra sen deriin nefes al nefesi verirken hafif ıkın ve eşin devam etmeli bal gör olacak ve kendine hep olumlu olumlamalar yap ben vajınusmusu yendim başardım harikaayım de sen bunlarla devam et güzel haberlerini bekliyorum
POZİSYON İÇİN
Yatak ucuna geliyorsun kalçanı yüksek tutmaya çalış eş ayakta ayaklarını istersen eşinin beline sararabilir yada küçük tabure alıp ayaklarına koyabilirsiniz.Bu şekilde kasılma daha az oluyor. Takıldıgın duvar hissi diye adlandırdığın yerde bekle acele etmeden sık bırak yapıp nefes egzersizleriyle destekleyip tamamlamaya çalışın zaten %80 ni bitmiş bu işin
Birde giriş olurken kalçaya eğimli olmalı giriş direk değil benim hep kullandığım bir emoji varbunu göz önüne getirin
Bu konuya mutlaka göz atın pes etmeyin kızlarrr
Okuyun kızlarr
Amin canım aminnCanımm beniim çok teşekkür ederimmm.Seninde ne kadar çok istediğini biliyorum Rabbim inşallah sana da sağlıkla kolaylıkla nasip etsin
Kimse bu yolda çaresiz kalmasınn
En güzellerini sizlerle olsunn
Bence dilator seti almalisin. Siparis ver al ve burdaki yazilanlara bakarak yapilabilir gibi. Uyusturucu krem de cok ise yariyor tavsiye ederimHayır o kadar çaresizim ki makyaj fırçalarının tersi ile denedim ama okuyor gibi ama Reyyan hocaya gitmek istiyorum tabi onda yenecem sanki
siz eşinizi de alıp gidin, ilk seansı alın çok güzel adımlar atarak ilerleyeceksiniz,Bana özelden yazarmısımız ben yazamıyorum konuşsak biraz
anladım ama ben daha önce tedavi aldım nefes al ıkın tekniği acaba aynı mı bu yüzden içeriğini merak ediyorum söyleyeniyormueunuz eğer oraya gidip boş dönersem eşimle aramız çok daha kötü olacak ayrılmaya kadar
Evet bağdat caddesindekine gittimYenmenize çook sevindim. Siz sanırım anadolu yakasındaki kliniğe gittiniz? Ücreti ne kadar olmuş ?
Bana olur musun yardımcıArkadaşlar merhabalar ben vajinusmusu yendim çok şükür aslında baya oldu ama zaman bulamadım şehir dışına falan çıktık neyse mevlid kandilinde yendim hem de çok şükür detayları soran, isteyen herkesle paylaşabilirim bana buradan tanıştığımZezeportuga ismindeki arkadaşım yardımcı oldu Allah ondan razı olsun bende isteyen herkese yardımcı olmak isterim tam 1 yıl 3 aylık evliyim rabbim isteyen azmeden herkese nasip etsin inşallah gerçekten bizim kafamızda büyüttüğümüz gibi hiç bir şey yok ortada bilmiyorum 1 sene boyunca nasıl yapamadık hala aklım almıyor çocuk oyuncağı gibi bir şey aslında ama heyecandan biz kendimizi mahvediyormuşuz birde cahillik demek istiyorum her pozisyon herkes için geçerli değil biz 1 senemizi sadece yanlış pozisyonda harcamışız
İsmini ne zaman görsem kesinlikle bu soruyu sorduğunu hiç okumadan anlıyorum. Daha önce de çok kez sormuştun. Vajinusmusken de zaten sadece bir şey sormak için yazıyordun. Burada yeneli çok uzun zaman olmasına rağmen bebeğinin yolunu bekleyen arkadaşlarım var. (Rabbim herkesin gönlünün muradını tez zamanda nasip etsin) Sadece sen değilsin. Ve vajinusmus geçmişiyle bebeğin bir alakası yok. Sadece soru sormayı değil de birinin bi yaralı parmağını sarmayı deneyebilirsin bizim sana geçmişte yaptığımız gibi.Vajinismusu yenen arkadaşlara hir sorum var . Vajinismusu yendikten sonra çocuk istediğinizde sıkıntı yaşadınız mı? Ben vajinismusu yeneli 1 sene oldu . 7-8 aydır çocuk düşünüyorum ilişkimiz tamamen normal. Herhangi bir acı, zorlanma , kasma durumu yık. Çocuk için bend de eşimde de hiçvir sorun saptanmadı. Acaba bilinç altına yerlwşmiş psikolojik bir korkudan kaynaklı olanilir mi? Vajinismusu aştıktan sonra çocuk isteten arkadaşlar hemen oldu öu çocuğunuz?
eğer doktorla tedavi olmayacaksan birkaç sayfa öncesinden evde neler yapılır uzun uzun yazdılar onları oku ve uygulamaya başlaBana olur musun yardımcı
Bacım ne bu öfke ? Beni alıntılauana da özelden yazana da her zaman cevap verip yardımcı oldum. Bu mesajımı yazdıktan sonra da özelden yazanlar oldu yardımcı da oluyorum . Vajinismus konusunda böyle bir soruyu defalarca yazdığımı ispatlar mısınız? Max bundan önce 1 kez yazmışımdır onda da cevap alamamışımdır şimdi aradan çok zaman geçince 2. Kez yazmışımdır. Ha rahatsızlık duyuyorsan görmezden gelirsin soruma cevap vermezsin olur biter .İsmini ne zaman görsem kesinlikle bu soruyu sorduğunu hiç okumadan anlıyorum. Daha önce de çok kez sormuştun. Vajinusmusken de zaten sadece bir şey sormak için yazıyordun. Burada yeneli çok uzun zaman olmasına rağmen bebeğinin yolunu bekleyen arkadaşlarım var. (Rabbim herkesin gönlünün muradını tez zamanda nasip etsin) Sadece sen değilsin. Ve vajinusmus geçmişiyle bebeğin bir alakası yok. Sadece soru sormayı değil de birinin bi yaralı parmağını sarmayı deneyebilirsin bizim sana geçmişte yaptığımız gibi.
Bebek sahibi olmamanın vajinismusla alakası yoktur. Sebepsiz infertelite diye bişey var doltorların eşlerde sorun yok demesine rağmen bazen olmayabilir. Sabırla beklemek lazım bide stres yapmamakta önemli. Benim de 1 senedir olmuyo ama sebebi de var malesef. Allah bu çaresizliği yaşatmasın sorun yoksa olacaktır sabırla denemeye devam edin.Vajinismusu yenen arkadaşlara hir sorum var . Vajinismusu yendikten sonra çocuk istediğinizde sıkıntı yaşadınız mı? Ben vajinismusu yeneli 1 sene oldu . 7-8 aydır çocuk düşünüyorum ilişkimiz tamamen normal. Herhangi bir acı, zorlanma , kasma durumu yık. Çocuk için bend de eşimde de hiçvir sorun saptanmadı. Acaba bilinç altına yerlwşmiş psikolojik bir korkudan kaynaklı olanilir mi? Vajinismusu aştıktan sonra çocuk isteten arkadaşlar hemen oldu öu çocuğunuz?
Vajinismusken de sadece soru mu soruyordum? Yenene kadar evet soru sordum bu çok normal zaten soru sorup bilgi alıp yenmeye çalışıyordum. Yener yenmezde çok uzun satırlarla nasıl yendiğim konusunda defalarca yazdım. Aylardır yazmadım , hak verirsiniz ki bu kez çocukla alakalı sıkıntım oldupu için gebelik öncesi konuların yazdım . Ömür boyu bu sayfada mı kalmam gerekiyordu ? Ben yendikten sonra yazdığım tüm yazıları çıkarır ispatlardım size ama uğraşamayacağım. Yaptığınız da çok ayıp. Regl döneminizde falansınız sanırım çatacak yer arıyordunuzİsmini ne zaman görsem kesinlikle bu soruyu sorduğunu hiç okumadan anlıyorum. Daha önce de çok kez sormuştun. Vajinusmusken de zaten sadece bir şey sormak için yazıyordun. Burada yeneli çok uzun zaman olmasına rağmen bebeğinin yolunu bekleyen arkadaşlarım var. (Rabbim herkesin gönlünün muradını tez zamanda nasip etsin) Sadece sen değilsin. Ve vajinusmus geçmişiyle bebeğin bir alakası yok. Sadece soru sormayı değil de birinin bi yaralı parmağını sarmayı deneyebilirsin bizim sana geçmişte yaptığımız gibi.
Teşekkür ederim, size de tez zaman sağlıklı bir gebelik dilerimBebek sahibi olmamanın vajinismusla alakası yoktur. Sebepsiz infertelite diye bişey var doltorların eşlerde sorun yok demesine rağmen bazen olmayabilir. Sabırla beklemek lazım bide stres yapmamakta önemli. Benim de 1 senedir olmuyo ama sebebi de var malesef. Allah bu çaresizliği yaşatmasın sorun yoksa olacaktır sabırla denemeye devam edin.
Doktora gitsen de gitmesen de dilatorlerden almak zorundasin. Doktora da gitsen zaten eve odev verecektir dilator calismasi mutlaka. Almadiysan hemen siparia ver. Baska yolu yok ki mucize disindaBana olur musun yardımcı
Dilatörlerden korkan arkadaşların kulağına bir küpe bırakmak istiyorum “dilatörleri ne kadar çok çalışırsam eşli denemede o kadar az canım acıyacak hatta hiç acımayacak deyin ve dilatörlere sarılın tek çareniz onların inanın”Arkadaşlar merhabalar ben vajinusmusu yendim çok şükür aslında baya oldu ama zaman bulamadım şehir dışına falan çıktık neyse mevlid kandilinde yendim hem de çok şükür detayları soran, isteyen herkesle paylaşabilirim bana buradan tanıştığımZezeportuga ismindeki arkadaşım yardımcı oldu Allah ondan razı olsun bende isteyen herkese yardımcı olmak isterim tam 1 yıl 3 aylık evliyim rabbim isteyen azmeden herkese nasip etsin inşallah gerçekten bizim kafamızda büyüttüğümüz gibi hiç bir şey yok ortada bilmiyorum 1 sene boyunca nasıl yapamadık hala aklım almıyor çocuk oyuncağı gibi bir şey aslında ama heyecandan biz kendimizi mahvediyormuşuz birde cahillik demek istiyorum her pozisyon herkes için geçerli değil biz 1 senemizi sadece yanlış pozisyonda harcamışız