-
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #266.641
Merhaba, üzerinden 1 hafta geçmiş, umarım iyisinizdir. Arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuş. Ben şunu eklemek istedim, bir daha bu durum düzelene kadar kendinizi eşli birleşmeye zorlamamalısınız. Canınız yandıkça tedavi süreci uzar bence, eşiniz için de iyi olmayabilir. O zamana kadar da dilatör ile çalışmalısınız, bu başlıkta herkese önerilen belirli tekniklerle dilatörü kullanabilirsiniz. (sadece nefes egzersizi yetmezse kötü hissetmeyin, beyni oraya bir şey alınabileceğine ikna etmek gerekiyor, hepimiz bu yüzden dilatöre başladık)Dediğin gibi nefes ve kas çalışması yapmaya başlıyorum o zaman bugünden itibaren. Zaten yeni regl oldum başka bir şey yapamam. Durumuma ve inşallah gelişme gösterebilirim dilatör ya da başka bir şey ile devam etmeye çalışayım. Birinin tavsiye vermesi ve beni anlaması bile çok iyi geldi. Çok ama çok teşekkür ederim.İnşallah tez zamanda bu süreci atlatır bende başkalarına yardımcı olurum
Merhaba. Hiç tanımadığım bir insandan gelen bu mesaj beni çok iyi hissettirdi. Nasıl teşekkür etsem bilemiyorum. Allah razı olsun.Kendimi çok yanlız hissediyordum. Öyle bir şey ki kimseyle paylaşamıyorsun da. Ben anlatarak rahatlayanlardanım üstelik.Merhaba, üzerinden 1 hafta geçmiş, umarım iyisinizdir. Arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuş. Ben şunu eklemek istedim, bir daha bu durum düzelene kadar kendinizi eşli birleşmeye zorlamamalısınız. Canınız yandıkça tedavi süreci uzar bence, eşiniz için de iyi olmayabilir. O zamana kadar da dilatör ile çalışmalısınız, bu başlıkta herkese önerilen belirli tekniklerle dilatörü kullanabilirsiniz. (sadece nefes egzersizi yetmezse kötü hissetmeyin, beyni oraya bir şey alınabileceğine ikna etmek gerekiyor, hepimiz bu yüzden dilatöre başladık)
Geçmiş olsun, ben de buradaki diğer hanımlar gibi bu sıkıntıları çektim, yazarkenki hislerinizi anlıyorum.
Umarım şimdi daha iyisinizdir, biraz başlamışsınızdır.
İnanın hiçbir his olmuyor dilatörde. Egzersizi başarınca anlamazsınız bile girdiğini.
Nasıl daha kolay olabilir aklım almıyorDilatörün parmaktan da kolay olduğunu anlatmak henüz sizin gibi başında olan birine çok zor çok iyi anlıyorum çünkü kendimden biliyorum. İnşallah parmak egzersizlerinden sonra hiçbir şeye gerek kalmaz ama lütfen gerekirse dilatör al
Şu an size imkansız gibi gözükmesi çok çok normal. Zaten bizler vajinismustuk yani vajenimize bir şey alamama korkusuna sahiptik. Hastalığın anlamı da bu. Ama bir defa yaptığınız zaman demek istediğimi anlarsınız. Vajina ağzı büzülmüş bir poşet büzgüyü açtığınızda arkası kocaman bir kese. Zaten o kadar büyükki ağzı büzük yaratılmış yoksa dışarı sarkardı içerisi daracık küçücük bir alan değil bunu dilatör kullanırsanız çok çok rahat anlayacaksınız. Özellikle numaralar ilerledikçe uzunluğun hiç önemi olmadğını tüm olayın girişte olduğunu anlayınca zaten çözmüş olacaksınız.Nasıl daha kolay olabilir aklım almıyorzaten parmak da o kadar kolay değil 2 parmak nasıl girecek gözümde büyüyor.
Kasmak dediğiniz mesela küçük tuvaletiniz varda gelmesin diye sıkmak gibi mi kasma bu yani. Ama eğer sürekli kapalılıktan bahsediyorsanız hepimizinki sürekli halde kapalı şekilde. Yani normal dururken tuvalet tutuyor gibi kasıp sıkmıyoruz ya da tuvalet yapar gibi ıkınmıyoruz. Siz normalde hep sıkıyor musunuz öyle değildir çünkü öyle olsa normal hareketleriniz kısıtlanır sürekli kasılı kalsa oranız nefes almak bile güçleşir yani.Arkadaşlar bir şey fark ettim. Ben yürürken, otururken ne bileyim yemek yaparken falan da hep kasıyorum vajinayı. Kasarak yaşıyorum benim normalim bu sanki. Sizde de böyle mi?
Eğer ara ara günde kasıp bırakıyorsanız bu kegel olur zaten ki çok ta faydalı olur sizin için. Setler halinde kas bırak gün içinde yapmak gayet faydalı bizim içinArkadaşlar bir şey fark ettim. Ben yürürken, otururken ne bileyim yemek yaparken falan da hep kasıyorum vajinayı. Kasarak yaşıyorum benim normalim bu sanki. Sizde de böyle mi?
Nasıl tarif edeceğimi bilemedim. Öyle abartılı tuvalet tutmak gibi değil, ama gevşek durumda değil. Nefes egzersizindeki o gevşek durum değil kapatıyorum gibiKasmak dediğiniz mesela küçük tuvaletiniz varda gelmesin diye sıkmak gibi mi kasma bu yani. Ama eğer sürekli kapalılıktan bahsediyorsanız hepimizinki sürekli halde kapalı şekilde. Yani normal dururken tuvalet tutuyor gibi kasıp sıkmıyoruz ya da tuvalet yapar gibi ıkınmıyoruz. Siz normalde hep sıkıyor musunuz öyle değildir çünkü öyle olsa normal hareketleriniz kısıtlanır sürekli kasılı kalsa oranız nefes almak bile güçleşir yani.
Sürekli gevşek tutamayızNasıl tarif edeceğimi bilemedim. Öyle abartılı tuvalet tutmak gibi değil, ama gevşek durumda değil. Nefes egzersizindeki o gevşek durum değil kapatıyorum gibi
Şöyle anlatayım popo ve vajen deliği aynı kaslarla sarılı (kaslar 8 şeklinde 8in altı popoyu sarıyor üstü vajen girişini) aynı kas yapısıyla ağzı büzük halde duran iki yapımız. Poponuza dikkat edin mesela açık durmuyor. Hep kapalı öyle olmasa tuvaletimizi tutamayız. Bu yapılar içerisine bir şey alırken ya da çıkarırken açılan yapılar. Normalde hep kapalılar zaten. Saç lastiği gibi düşünün. Çorap gibi düşünün.esnetimce gevşer bırakınca kapanırlar. Oramızda öyleNasıl tarif edeceğimi bilemedim. Öyle abartılı tuvalet tutmak gibi değil, ama gevşek durumda değil. Nefes egzersizindeki o gevşek durum değil kapatıyorum gibi
Ben galiba kafayı yiyorumSürekli gevşek tutamayızyoksa altımıza yaparız geldikçe zaten. Cinsel ilişkiye girerken gevşetmemiz gerekiyor sadece
Acaba durumum çok mu ileri nasıl olacak diye bin tane şey düşündüm birkaç saat içindeŞöyle anlatayım popo ve vajen deliği aynı kaslarla sarılı (kaslar 8 şeklinde 8in altı popoyu sarıyor üstü vajen girişini) aynı kas yapısıyla ağzı büzük halde duran iki yapımız. Poponuza dikkat edin mesela açık durmuyor. Hep kapalı öyle olmasa tuvaletimizi tutamayız. Bu yapılar içerisine bir şey alırken ya da çıkarırken açılan yapılar. Normalde hep kapalılar zaten. Saç lastiği gibi düşünün. Çorap gibi düşünün.esnetimce gevşer bırakınca kapanırlar. Oramızda öyle
Bende önceden ilişkiden sonra vajenimde kocaman delik olacak dışarıya açık görünecek sanıyordumöyle değilmiş. İlişki anında açılıp alıyor sonra çekince geri kapanıyor. Böyle bir yapı ama kapanan girişi sadece, içerisi yine normal geniş.
Yok durumun ileriliği vs değil hepimiz böyleydik zaten böyle olmasak vajinşsmus olmayız ki. Bana oraya bir şeyin girmesini bırak girme fikri aklımdan geçerken bile canım yanıyordu. Gerçekten düşünmek canımı acıtıyordu. Garip bi rahatsızlık bu. İnsan yaşadığı şeyleri sadece kendisi yaşıyor zannediyor, en kötü vaka benim, en zoru benim gibi görüyor da; hepimiz öyleyiz. Emin ol, yaptıktan sonra güleceksin bu fikirlerine. Ben de buradan arkadaşlarımın yardımıyla çözdüm zaman zaman çok komik şeyler sorduğum olmuştu onlara. Maalesef organımızı tanımıyoruz bundan kaynaklı sanırım. Endişe etme fikirleri bi çıkarmaya çalış kafandan bi çalışmaya başla hiç bir şey yapamasan da başla gerisi gelecek zatenAcaba durumum çok mu ileri nasıl olacak diye bin tane şey düşündüm birkaç saat içinde
Çok düşünmeBen galiba kafayı yiyorum